CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Author: sophie_paris

BEUTSKIN ESSENCE-RAHSIA KULIT BERSERI ADIRA

   Close [Copy link]

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 25-9-2012 09:43 PM |All posts
aku tak nak sentuh pasal produk kat sini. just nak sentuh pasal adira. malam semalam tenguk drama Spageti Kuah Lodeh. serius adira teramat putih melepak sampai nampak dah sekaler dengan t shirt putih yg dia pakai tu. nampak putih pelik pun ada....
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 25-9-2012 10:45 PM |All posts
qasehbeauty posted on 24-9-2012 11:54 PM
Like..
Mcm nk ttp periuk nasi org plak...
Dah ade ke org kt thread ni kene tipu???

dik...

bkn kt bft ni je dia buat taik..

merata sampai board family discussion pun riuh kena tipu,dik...

x kena x pe..

tp bg yg dah terkena...sakit nya sampai hari ni pun masih terasa..

kenapa nk tukar nick klu dh berubah?

Mr A x cari laaa...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 25-9-2012 10:55 PM |All posts
auntie_girl posted on 25-9-2012 07:37 PM
Takpe la mat,roh dia,bukan roh ko

mana leh tak apa...tak bayar hutang orang rohnya akan begentayangan di bumi ini ..tak leh ke langit.....sudahlah masa jadi manusia menganiya manusia...mati pulak roh jadi hantu kacau olang lagik nanti siap tumpang badan olang jadik saka.....scarrryyyy nya.......

umum ya tak tuju pada siapa.........
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 25-9-2012 11:53 PM |All posts
sophie_paris posted on 10-7-2012 01:05 PM
Post Last Edit by sophie_paris at 10-7-2012 13:11

Dear Sophie,
  1. I am aware of your concern on taking Beutskin Essence for long term will pose any dangerous effect on the kidney, therefore allow me to provide a general explanation;

  2. 1) Beutksin Essence only utilizes 100% natural ingredients thus will not burden the kidney, its ingredients have high bioavailability that promote almost 100% absorption leaving untraceable residues for excretion. As a result, kidney is considered uninvolved directly in the entire metabolism of the nutrients from Beutskin Essence.

  3. 2) Chemicals or compounds which are difficult to be metabolize by the body will eventually be excreted (detoxify) from the body. Only such ingredients will pose hazardous health issue to the liver and kidney.

  4. 3) Lastly, kidney works primarily on water soluble compounds BUT Beutksin Essence is actually a oil based supplements therefore it will not cause any harm to the kidney.

  5. Hopefullly, the explanation provided is sufficient and do feel free
Copy
-boleh bagi bukti yg kukuh dari sudut research medical lah yg menyokong keterangan di atas....yg produk ni kerana oil based tak kan harm kidney, produk ni sudah ditest ke ???apa buktinya ???.......sorrylah setakat cakap mcm di atas tanpa bukti yg kukuh ...kajian etc etc etc mana ada mencukupi......

...so mcm mana ngan liver pulak
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 26-9-2012 12:09 AM |All posts
bukan ke kalau makan supllement tak kira lah oil based ke apa ke... lepas ia dicernakan ia masuk dalam sel darah bagai, ..bukan ke kidney ni filter blood juga ..kalau ia dah jadik waste/sampah yg tak perlukan dalam badan.. tak burdern kidney ke????
Reply

Props Report

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

Post on 26-9-2012 04:03 AM |All posts
Calling for doktor @Arissa_Sofea  ...



Apa harus ku bilang wowwwww gitu?
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 26-9-2012 06:07 AM |All posts
Assalamualaikum and selamat sejahtera everyone....Ive read and browsed through this thread.....Im gonna give my 2 cents worth...

Herm, sorry to say...kepada TT, bear yourself....saya bukan niat nak tutup periuk nasik sesiapa....but as a member of the public and a doctor...It is imperative that I try to educate others on what I know, what I've seen as a doctor.....

Tuan Tanah....cara awak promote product ni kat thread ni, sorry to say, is similar to most MLM moneymakers....which is IRRESPONSIBLE.....(more harsh words are coming....bear your self....Ive had it with MLM)

Why irresponsible? I'll give you detailed reasonings. This product that you are selling is Ingestable (makan/minum, masuk mulut-perut-hadam-masuk sistem darah-organs)

1. Irresponsible for not having the adequate knowledge to promote health products that are INGESTABLE (that means going into a human body)
2. Irresponsible for making claims that are just not true and sometimes not even close from the truth
3. Irresponsible for not advising your consumers to seek medical advice first
4. Irresponsible for not providing evidence for the effectiveness of your products, backing up your claims (other than Testimonials of course)

Pada saya, anything which is not natural....anything which is made by the lab, anything which is compiled, concocted can be called medicine or drug or more appropriately POISON UNTIL PROVEN OTHERWISE

How to prove it? You do research.....YEars and years of animal trials, Pharmacology-(absorption, metabolism, pharmacodynamics, pharmacokinetics, side effect profiling), human trials.....NOT testimonials

Things which are already proven beneficial like vitamins, proteins, omega, are fine.....you can take a fruit, extract the vitamins, sell them in capsules whichever you like....that's fine.....

The worst kind of drugs are the ones that are concocted/mixed/compiled!! those are the nasty ones.....

Cuba tengok ubat hospital, ubat klinik...most of them, active ingredient satu jer.....Panadol (acetaminophen), Aspirin (salacylic acid)......ubat hypertension, ubat diabetic bla2...semua satu nama jer...satu active ingredient.....
kalau ada yang gabung pun....gabung satu-dua jer....contoh antibiotik Augmentin (amoxicillin + clavulinic acid)....
KENAPA SATU JER?
1. kalau effective, kita tahu sebab ubat tu jer
2. kalau ade side effect, kita tau itu sbb ubat tu
3. kalau ada toxicity, kita tau nak reverse.......dadah Heroin pun kita boleh reverse dgn antidote Naloxone
4. Research senang: semua specific pasal active ingredient satu jer...absorption, mtabolism, interaction bla2...
5. Senang nak compare dengan ubat lain, mana satu lagi effective, mana satu lagi bahaya?

APA BAHAYA NYER HERBAL MEDICINE NI?

Cuba tengok ingredient dier...macam2, root itu ini, extract itu ini....Ingredient dier sesama sendirik pun tak research habis lagi....Ingredient dier sesama sendirik pun taktau interaction apa jadi....NIH, APATAH lagi kalau pesakit tu ambik ubat lain pada masa yang sama...Who knows the dangers lurking underneath???

Sapa nak tanggungjawab nih? sapa?
Pesakit? Consumer? family? Doctor? Kerajaan? Kementerian kesihatan? MLM moneymakers?

I'll post later to counter-factual some of the claims made by you TT....sorry it's got to be done....

In the mean time, dear consumers...Ponder at these..
BEUTSKIN INGREDIENTS:

MAIN INGREDIENTS :

Seabuckthorn Seed Oil
Eradicates excess free radicals in the body, strengthens bodys immune function, regulates and repairs active immune cells of the body, enhances resistance of body against diseases, regulates endocrine system.

Pine Nut Oil
Has effect of lowering cholesterol and triglyceride, inhibit vasoconstriction, promotes metabolism of interferon and lymph nodes, lower blood pressure, activates NK cells and promotes breakdown of fat.

Beeswax
Repair scar of skin, improves coarse and flabby skin, strengthen elastic fibers of skin, promotes metabolism of melanin for skin whitening.

Lycopene
Has Potent anti-oxidative function and scavenging of free radicals, delays aging and promotes cell growth.

Grape seed Oil
Prevent and treats cardiovascular diseases, lowers cholesterol serum and blood pressure, resist free radicals and anti-aging.

Radix Puerariae Lobata
Has effect of lowering cholesterol and triglyceride, inhibit vasoconstriction, promotes metabolism of interferon and lymph nodes, lowers blood pressure, activates NK cells and promotes breakdown of fat.

Beutskin Essence
* Detoxify & beautify skin
* Restore skin suppleness & elasticity
* Anti-aging, reduce fine lines & cells regeneration
* Even skin tone & lighten pigmentation

Look at the magnificent claims each ingredient does........





Last edited by Arissa_Sofea on 26-9-2012 07:23 PM

Creative Thinking...
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 26-9-2012 06:30 AM |All posts
Possible effects of taking any type of Drugs/Herbal Medicine without knowing the full profile:

1. Acute Renal failure, Nephrotic Syndrome, Glumerulonephritis, Interstitial Nephritis

2. Deranged Liver Function, Liver impairment, Liver failure, Cirrhosis

3. Deranged Clotting/coagulation

4. Skin Reaction

Creative Thinking...
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 26-9-2012 09:40 AM |All posts
Arissa_Sofea posted on 26-9-2012 06:07 AM
Assalamualaikum and selamat sejahtera everyone....Ive read and browsed through this thread.....Im go ...

well, thank u so much doc! i will bear in mind next time kalau nak beli product2 mcm ni.. Insya Allah
Yam, Al Fatihah utk arwah!!!
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 26-9-2012 09:41 AM |All posts
Tq doc Arissa...hrp forummer berhati2 beli produk2 kecantikan...

Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 26-9-2012 10:18 AM |All posts
good info doc ..terbaek
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 26-9-2012 10:20 AM |All posts
Arissa_Sofea posted on 26-9-2012 06:07 AM
Assalamualaikum and selamat sejahtera everyone....Ive read and browsed through this thread.....Im go ...

allo doktor... i interested to read and learn.. bkn tak faham english tp sometimes utk memahami benda dan nk masuk dalam otak benda2 yg kita tak expert nih.. (health terms) boleh tak u translate dlm BM. tq. lmbt skit nk digest ke otak kalo fully english
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 26-9-2012 10:55 AM |All posts
suka bila baca medical expert punya komen. lagi satu produk yg membesarkan payudara ni semua...kalau org tu memang ada genetik untuk dapat kanser payudara or kat breast tu dah ada small lump etc..apa jadi bila amik ubat2 yg berunsur hormon utk besarkan breast tu kan. fikir2 kan la kesannya. harap jangan la ada yg marah2 bila baca komen doktor tu. kita baca dengan hati & minda yg terbuka ya kawan2....peace...
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 26-9-2012 11:35 AM |All posts
thanks doc, good info...
kena berhati2 sebelum nak mkn apa2 suplement, lain org lain penerimaannya..
tp doc klu yg dah disahkan selamat oleh KKM mcm mana plak tu yer?
If you cannot be Positive, then at least Be Quiet...
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 26-9-2012 12:37 PM |All posts
Arissa_Sofea posted on 26-9-2012 06:07 AM
Assalamualaikum and selamat sejahtera everyone....Ive read and browsed through this thread.....Im go ...

adakah secara general... kita tidak digalakkan makan supplement selain dr pharmaceutical? kt bod nih belambak produk kecantikan yg ingredient mcm2 dicampur by statement of 'natural' like manjakani + kolagen etc2

the thing is... sumer produk tu diluluskan KKM which leh wat consumer membeli dan makan tanpa was2.. camner tuh?
Reply

Props Report

Rank: 21Rank: 21Rank: 21Rank: 21Rank: 21Rank: 21

Post on 26-9-2012 01:36 PM |All posts
Aku rase kalau nak putih cepat,
p celop bdn dlm clorox...

kak sophie,
kalau dah minum excel n BE tuh still gatal lg??? adekah BE betui2 tak sesuai dgn bdnku ini

Semut...
jangan curi gula aku lagi...
Pleaseee
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 26-9-2012 03:56 PM |All posts
jawapan nya nak try jugak mengasah bakat...

trylah dik ni HEALING CRISIS aja.....kalau dah try e n b  pun gatal lagik adik kena beli abc pula kalau gatal lagik ambik opgrtys&**(((( pula....percayalah dik ni healing crisis aja...tindak balas nak membetulkan darah adik yg kotor tu....sebeleum dapat kesan positive kena negatif......produk ni ada antioksida....bagus dik tak rugi....dapat melindungi sel-sel badan bagai.........bagi energy bagai, buang toksisn bagai.........hahhahahahhahhahaha

atau produk ni bagus ko yg tak bagus tak minum air banyak-banyak.......berapa litter air ko minum...org lain semua putih apasal ko sorang tak putih-putih nih.....memandai je kata produk tak berkesan....ini healing crysis aja...tak sabar-sabar........hitam lah dulu sebentar.........

important notice: apa yg aku tulis ini secara umum aja.......tak ada kena mengena ngan soalan sesiapa..../ mana 2 produk....
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 26-9-2012 04:25 PM |All posts
mat_jenin posted on 26-9-2012 03:56 PM
jawapan nya nak try jugak mengasah bakat...

trylah dik ni HEALING CRISIS aja.....kalau dah try e  ...

shilakerr sungguh jawapan ko dik.
pretend to care. so they can get a better seat to watch your struggle.
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 26-9-2012 04:53 PM |All posts
mat_jenin posted on 26-9-2012 03:56 PM
jawapan nya nak try jugak mengasah bakat...

trylah dik ni HEALING CRISIS aja.....kalau dah try e  ...

standard jawapan money makers aka MLM...
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 26-9-2012 05:12 PM |All posts
sophie_paris posted on 10-7-2012 01:05 PM
Post Last Edit by sophie_paris at 10-7-2012 13:11

Dear Sophie,
Dear Sophie,

Good day to you.

I am aware of your concern on taking Beutskin Essence for long term will pose any dangerous effect on the kidney, therefore allow me to provide a general explanation;

1) Beutksin Essence only utilizes 100% natural ingredients thus will not burden the kidney, its ingredients have high bioavailability that promote almost 100% absorption leaving untraceable residues for excretion. As a result, kidney is considered uninvolved directly in the entire metabolism of the nutrients from Beutskin Essence.

2) Chemicals or compounds which are difficult to be metabolize by the body will eventually be excreted (detoxify) from the body. Only such ingredients will pose hazardous health issue to the liver and kidney.

3) Lastly, kidney works primarily on water soluble compounds BUT Beutksin Essence is actually a oil based supplements therefore it will not cause any harm to the kidney.

Hopefullly, the explanation provided is sufficient and do feel free to contact us if you need further clarification.


Regards,
Charles Loh
Product Consultant

Honestly, this is not even funny....all he did was play on medical words, and hope he can get away with them....

Mari kita lihat perjalanan sesuatu bahan/drug/substance dari makan sampai excretion....





Circulation.jpg
Creative Thinking...
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 26-9-2012 05:14 PM |All posts
Continued from above...

1. Ubat makan masuk mulut....
2. Sampai gastrointestinal system (perut dan usus)....anything yang boleh cair akan cair kena dengan asid hydrochloric.....anything yang carbohydrate based-pecahkan jadi polisakarida, disakarida, glucose.....anything yang protein based- pecahkan jadi polipeptida, kalau boleh pecah lagi- jadi amino acid.....
             kulit capsule (gelatine) akan dipecahkan oleh asid hydrochloric dan enzyme pepsin...( take some time ).....ubat dalam capsule kluar setelah capsule nyer cair....
              Specific ubat molecule yang tak boleh dipecahkan asid dan enzyme perut/usus...akan diserap masuk ke dalam kapilari2 usus.....
3. Kapilari2 usus ni begabung jadi 'Hepatic portal Vein'....Sistem darah portal.....membawa drug molecule ke LIVER (hati).....di mana mereka akan melalui Proses 'First Pass Metabolism'.....Proses ini dikendalikan oleh sekumpulan enzyme hati yang dikenali oleh cytochrome p450....antara proses2 yang berlaku adalah Reduction (penurunan), Oxidation (penaikan), Hydrolysis (pecahkan molecule air) etc.....Proses2 ini akan detoxify molecule2 ini ...(even bukan toxin, liver akan anggap mereka ni toxin/benda asing)
            Almost 90% of the drug will be metabolised semasa first pass metabolism ni....kalau 100mg kita absorb dari usus, tinggal 10mg jer yang tak broken down (still active untuk member effect)....
4. Kemudian, 10% of the remainder of the drug akan dibawa melalui hepatic vein ke JANTUNG......Ini lah yang dinamakan BIOAVAILABILITY

Bioavailability- the fraction of the drug yang sampai ke sistem darah dan available untuk target cells (tempat sel2 yang mana ubat itu untuk bertindak)

...
its ingredients have high bioavailability that promote almost 100% absorption leaving untraceable residues for excretion

The above is total and utter bullcrap....sorry to say...

Unless, you inject drug ke dalam your vein (intravenous- secara theory 100% bioavailibility, sebab all the drug went straight into your vein), NO Oral medication (yang telan) has 100% absorption ker...100% bioavailibility.....that is just wrong...

Sebab tu dose ubat yang sama, berbeza untuk IV dan Oral.....

5. Kemudian jantung akan pam darah keluar.....darah yang membawa the remainder of the drug akan pergi ke organ2 badan....di mana mereka akan diserap, digunakan...di metabolised kali kedua (2nd pass metabolism)....darah dari jantung juga akan pergi ker buah pinggang, kalau larut air, akan ditapis buang dengan air kencing...

6. Kemudian yang mana lebihan atau yang tak diserap, beserta bahan kumuh, toxic metabolite...akan dibawa ke jantung....jantung pam darah...pergi ke LIVER via hepatic artery....Second proses detoxify.....
yang toxin tak larut air akan dibuang bersama bile (hempedu)...ke dalam faeces (tahi)....

Circulation between jantung, organ, kidney, liver akan berlaku sebanyak mungkin until all the drug are gone from the system....so, second, third, fourth metabolism etc... berlaku....Di samping itu, drug itu juga akan break down dengan sendirik walaupun tanpa melalui proses metabolism....dengan HALF-LIFE mereka tersendirik....

So, YOu cannot avoid it....somehow, somewhere...all the drugs that you take...akan pergi ke liver, organs, jantung, kidney....tak boleh miss punyer......

To say that the kidney is uninvolved is wrong....




Last edited by Arissa_Sofea on 26-9-2012 05:56 PM

Creative Thinking...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 26-9-2012 05:50 PM |All posts
Ade jgk org yg annoying kt sini..lsume org dye nk cr psl..jgn lynla dye tu korg..

Sape yg mkn cili dye yg rase pedasnye
Beauty is pain!
Reply

Props Report

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

Post on 26-9-2012 05:54 PM |All posts
Arissa_Sofea posted on 26-9-2012 05:12 PM
Honestly, this is not even funny....all he did was play on medical words, and hope he can get aw ...

Thanks,sis


Siap ada diagram tulis ngan tangan tu...hehehe...
Apa harus ku bilang wowwwww gitu?
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 26-9-2012 06:20 PM |All posts
nayd posted on 26-9-2012 05:50 PM
Ade jgk org yg annoying kt sini..lsume org dye nk cr psl..jgn lynla dye tu korg..

Sape yg mkn cil ...

ko terasa ke
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 26-9-2012 06:23 PM |All posts
madeinborneo posted on 26-9-2012 04:25 PM
shilakerr sungguh jawapan ko dik.

ok kiranya aku pass lah nak kelentong



Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 23-11-2014 12:27 PM , Processed in 0.160569 second(s), 32 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top