CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
"Friday 22 Aug-National Mourning Day : Mourning For MH17 Victims......."
1234Next
Return Post new threads
Show: 13467|Reply: 77

gambar HANTU LILIN - pernah hot pd tahun 1995 ( harian metro )

[Copy link]

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 15-8-2012 01:36 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login



Gambar di atas merupakan keratan akhbar di muka hadapan harian metro pada tahun 1995 yang mengisahkan penjelmaan hantu lilin di masa pengunjung di dataran johor bahru mengambil gambar sebagai kenangan berlatarbelakangkan air pancut di belakang.

Ketika ini saya masih bersekolah menengah dan cerita ini pernah menggemparkan seluruh malaysia kerana sebelum itu belum pernah kisah hantu dipaparkan di muka surat khabar. Saya puas mencari balik gambar hantu lilin ini sehingga pada tahun ini ada seorang penulis blog telah membuat artikel pasal kisah ini semula. ( rujuk pada alamat web pada gambar diatas )

Oleh kerana itu saya nak berkongsi dengan kawan2 di sini meletakkan gambar yang telah saya copy ke thread ini.

Sumber : http://riodenaz.blogspot.com/2012/04/gempar-hantu-lilin-di-dataran-bandaraya.html Last edited by mencacus on 16-8-2012 01:23 AM

1

View rating log

gaya , mutu , keunggulan
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 15-8-2012 06:55 AM |All posts
Ada satu kisah hantu lilin kat JB depan menara jam tu.. ade sape2 leh tepek x?
U Better Work Bitch !!!
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 15-8-2012 08:04 AM |All posts
nape dipanggil hantu lilin ek...
........sangat menyampah dengan manusia bajet bagus........
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 15-8-2012 08:11 AM |All posts
apakah modus operandi c cik lilin ni?
No one know i'm evil
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 15-8-2012 09:08 AM |All posts
yea aku nk tau gak apasai diboh nama hantu lilin? adakah sebab dia dendam nga lilin
jangan membazir makanan
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 15-8-2012 09:24 AM |All posts
yiyinlahni posted on 15-8-2012 08:04 AM
nape dipanggil hantu lilin ek...

dia dipanggil antu lilin sebab kalau tgk btul2 kat tepi paler dia tuh ade lilin...
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 15-8-2012 09:39 AM |All posts
pernah dengar citer psl hantu lilin tp tak tngok lagi gambar nye masa tu..
klu tngok kt sini mcm muka hantu pompuan tp ni mmg gambar betul ke atau fake? ada lilin sebatang tepi kepala tu dia pegang ke apa tu?
love is a battlefield..everyone fights..no one surrenders..
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 15-8-2012 10:19 AM |All posts
aku rs antu lilin ni xleh kne pns mcm puteri lilin kot...
(*_~)Life is only once. If u do it right, once is enough(~_*)
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 15-8-2012 10:54 AM |All posts
hantu lilin ni takut gelap atau rabun sehingga membawa sebatang lilin ke mana-mana sebagai penerang jalan?
  whatever!!!  
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 15-8-2012 11:06 AM |All posts
penah juga bc berita pasal antu lilin...lepas berita 1995 hot, ade lagi kuar tahun 1997 kalo tak silap...mungkin juga citer yang sama, lupa dah
luv u more n more
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 15-8-2012 11:49 AM |All posts
time tu kuceng form 5, bila tgk gmbr tu terus kuceng campak paper tu ..takuttt sbb masa tu kuceng sesorang kt umah....hahahaha..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 15-8-2012 12:14 PM |All posts
myakayina posted on 15-8-2012 09:39 AM
pernah dengar citer psl hantu lilin tp tak tngok lagi gambar nye masa tu..
klu tngok kt sini mcm mu ...

die letak kt bahu die.. hehe
umah sewa area klang...pm sy  
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 15-8-2012 12:20 PM |All posts
hantu blackout bw lilin ni...hehehehe..umah dia xbyr lektrik.
MUO THE BEST
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 15-8-2012 12:52 PM |All posts
x penah lak aku dgr psl hantu lilin ni...
tgk pd pic nya...cam x menyeramkan je...
cam antu bebaik jek ..
just nk tumpang bergambo je...
posing sambil pegang lilin...
org lain x buat...biar la dia mula kan dulu...
~JaGa DiA UnTuK kU~
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 15-8-2012 02:39 PM |All posts
time tu aku darjah 5.. ade mmber pnah bwk gamba ngan hantu lilin kat blakang famili sdare die..
aku simpan template 'hehehe..   '..
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 15-8-2012 02:53 PM |All posts
hantu lilin ni bekas guru kot . kan guru diibaratkan seperti sebatang lilin ,
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 15-8-2012 03:43 PM |All posts
memang ingat... masa tu sekolah..tapi tak sure..menengah or rendah.. but still remember this until now..
http://anggunleyya.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 15-8-2012 04:04 PM |All posts
x penah dgar pun citer sal hantu lilin ni..
Life is pleasant.Death is peaceful.Its the transition tht's troublesome
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 15-8-2012 04:21 PM |All posts
~ ada dulu..time sekolah rendah..katanya gambar hantu lilin tipuu...superimpose!
   
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 16-8-2012 12:33 AM |All posts
cantik bone strutcer hantu tu. macAm jenis yang
suka tolong oranng susah. macam florence nitetingale
yang membawa lilin untuk membantu pesakit yang
dalam kesusahan.
aku pun pernah berdepan kejadian motor lampu padam
tengah hutan tebal. kamdian ada sabuah kereta menyuluh
dari arah belakang menerangi sepanjang jalan.dihujung
jalan tetiba kereta tu hilang. mister
THE MONSTER ARE DEAD
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 16-8-2012 01:10 AM |All posts
akies posted on 15-8-2012 04:21 PM
~ ada dulu..time sekolah rendah..katanya gambar hantu lilin tipuu...superimpose!

gambar tu bukan superimpose sebab dulu pakai kamera yg isi filem kat dlm .....kalau kamera digital boleh disanggah sebab takde negatif filem ..... masalahnya gambar hantu lilin nie tulen sebab ade bukti iaitu pada negatif filem tersebut dan bukan rekaan photoshop.... kalau nak sanggah boleh iaitu adakah keluarga tersebut menggantungkan patung tersebut di belakang mereka ...?
gaya , mutu , keunggulan
Reply

Props Report

amirezu Phone Verified User  cPlan User 

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 16-8-2012 02:46 AM |All posts
macam ni rupanya hantu lilin
Buffet Ramadhan Casa Ombak 2014 - http://bit.ly/1zzdVir
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 16-8-2012 10:03 AM |All posts
mase cite ni aku darjah 3..
mase tu semua berebut nak tengok paper metro ni..
maklum le, dolu metro ni paper picisan
dan, memang seram gile tengok..sampaikan aku kalo dengor lagu orkestra je mesti teringat hantu lilin ni
Tanya sama kangkung.
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 16-8-2012 12:48 PM |All posts
hantu lilin photobomber...
tak penah dgr le psl hantu lilin ni..
skang ade lagi tak?
ade sape2 pnah jumpa?
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 16-8-2012 02:04 PM |All posts
dulu masa sekolah menengah,ader kawan saya cerita pengetua sekolah ini lps budak2 balik(sesi petang) dia akan round seluruh sekolah sama ader dah berkunci ke belum, masa nak kunci tandas lama ini dia ternampak hantu lilin ini,esok nya (rasanya hari minggu) ustaz harun din tu datang kata sekolah halau benda ini,bila mula sekolah(isnin)banyak lada hitam ditabur kat seluruh sekolah.sekolah saya ni bekas hospital dan gereja pada zaman dulu.
Reply

Props Report

1234Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 22-8-2014 07:45 PM , Processed in 0.396386 second(s), 43 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top