CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
1234Next
Return to list New
View: 12190|Reply: 96

[Tempatan] eBR1M : Bujang RM250, Berkahwin RM500. Uolz dah apelai?

[Copy link]
Post time 1-11-2012 04:11 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Kalau belum isi sini uolz..

https://ebr1m.hasil.gov.my/Default.aspx



Sekadar berkongsi
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 04:14 PM | Show all posts | Share
terlupa letak no tepon..xpa kan...
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 04:16 PM | Show all posts | Share
bukan ka dulu dah dpt xyah apply lg kan?
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 04:18 PM | Show all posts | Share
da apply
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 04:19 PM | Show all posts | Share
Kalau isi 3 kali dapat duit 3x ganda ke?

Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 04:22 PM | Show all posts | Share
ini semua tipuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 04:24 PM | Show all posts | Share
yg dulu tu semua dah clear payment ke?
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 04:28 PM | Show all posts | Share
kalau dah isi dulu xpayah isi lg..
tapi kalau rasa nak isi jgk, xde hal...
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 04:29 PM | Show all posts | Share
gimana mereka check pendapatan isi rumah itu? ke sesiapa boleh sahaja try their luck apply?
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 04:33 PM | Show all posts | Share
aku ingat nak aplai 2-2 skali....
amacam tamak tak...




HAR
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 04:37 PM | Show all posts | Share
courtney_xo posted on 1-11-2012 04:22 PM
ini semua tipuuuu

mana ada tipu ..hanya org yg layak jelah dapat.. kau gaji byk tak dptlah
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 04:45 PM | Show all posts | Share
geng2 balaci selipar jamban
tak kan la nak apply jugak
benda2 berkaitan 1 malaysia ngan pm najib ni kot







Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 04:55 PM | Show all posts | Share
emmm tak layak satu punn sedeyyyyy
kecuali rebat beli hengpong canggih je kot layak hat lain mampu tgk jelaaaaaa
dah suh adik2 aku  yg masih tanam anggur tu apply mula2 depa xmo apply igt xlayak
knp hanya pendapatan kasar je yg layak ye..kiralah pendapatan bersih sekali
sbb kadang2 hat gaji 3000 ke atas cth 3100 tolak itu ini tinggal 2 riban lebih gak..
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 05:18 PM | Show all posts | Share
Suchi posted on 1-11-2012 04:55 PM
emmm tak layak satu punn sedeyyyyy
kecuali rebat beli hengpong canggih je kot layak hat lain mam ...

stop whining, b1tch!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 05:25 PM | Show all posts | Share
Tak layak.. Tapi bersyukur. Bagi peluang pada yang layak.. Yang tak layak tu jangan tipu naa.....
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 05:36 PM | Show all posts | Share

BR1M 2.0: Yang Ditunggu Sudah Tiba

ha apa tunggu lagi.. seperti yg diumumkan sebelum ini, borang dah mula disiarkan diakhbar2 arus perdana dan juga boleh didapati di pejabat Lembaga Hasil Dalam Negeri ..

sapa2 yg layak, sila isi segera dan serahkan ke pejabat LHDN terdekat secepat mungkin..


Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 05:36 PM | Show all posts | Share
aku nak apply lah
alah, sape2 gaji 3k tu apply ajelah
xyah nak canang cakap tak layak
kalo nak cakap tak layak, ramai aje
apply aje lah....yang penting kite beratur ramai2 kalo kite dapat..

jiran aku gaji dia lebih sesangat, dapat aje...
aku tunggu baucer student plak tahun depan....
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 05:37 PM | Show all posts | Share
yunk,
thread dh ade
baru je bukak td
@jejai bukak
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 05:38 PM | Show all posts | Share
pembangkang kuat, kebajikan rakyat lebih terjamin!


Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 05:43 PM | Show all posts | Share
isi online kena isi borang dlm paper jugak ke? ke salah satu?
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 05:45 PM | Show all posts | Share
orang yang dah kembali bujang boleh dapat ke..
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 05:48 PM | Show all posts | Share
better submit printed version drpd e-version.. nak tau kenapa?

walaupun kat ada ruangan no akaun bank, BR1M tak akan dimasukkan secara automatik ke dalam akaun penerima.. penerima BR1M yg layak akan menerima surat rasmi drpd LHDN dan musti hadir ke pusat khidmat ADUN masing2 utk selfcollect voucher BR1M walaupun berpapah, berkerusi roda hatta berbaring di atas stretcher sekalipun..
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 05:50 PM | Show all posts | Share
sekngucing posted on 1-11-2012 05:43 PM
isi online kena isi borang dlm paper jugak ke? ke salah satu?

walaupun eBR1M tu nampak convenient, better submit borang physical.. sbb slip penerimaan yg bercop rasmi akan diberikan oleh petugas LHDN.. so ada hardcopy senang nak refer kalau ada apa2 dispute later on..
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 06:05 PM | Show all posts | Share
ok tenkiu dasat giler
-akan kupastikan aku mendapat wang brim ini, tapi undi najib belum tentu. muahahahha
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 10:33 PM | Show all posts | Share
aku habis blaja bulan 5, bulan 7 boleh apply lagi kan?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

5-5-2015 03:13 PM GMT+8 , Processed in 0.492055 second(s), 13 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list