CARI Malay Forums

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
123Next
Return to list New
View: 4998|Reply: 68

Kenapa Lelaki Suka Wanita Berusia?

[Copy link]
Post time 20-3-2013 12:51 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Tidak dinafikan memang terdapat sesetengah lelaki lebih cenderung untuk menjalinkan hubungan dengan wanita yang lebih berusia daripada mereka. Isu ini kadang kala menimbulkan tanda tanya dan mendapat pandangan skeptikal daripada masyarakat. Selalunya lelaki yang suka menjalinkan hubungan dengan wanita ini dikatakan suka dimanjankan dengan wang ringgit dan pelbagai hadiah.

Setiap individu berhak untuk membuat andaian masing-masing apabila membincangkan perkara ini. Pada pendapat anda, adakah jarak usia itu penting untuk mengekalkan keharmonian satu hubungan cinta?

Jika mengambil kes golongan selebriti, ada pasangan yang hidup bahagia, dan ada juga yang berantakan. Pasangan hangat Rozita Che Wan dan Zain Saidin adalah contoh pasangan bahagia ketika ini. Begitu juga dengan Shery Merlis dan Ash yang kini sudah menimang cahayamata bersama. Bagaimanapun, Rita Rudaini dan Aidil Zafuan tidak kekal bahagia.

Berikut antara faktor yang mendorong yang mendorong kaun lelaki memilih pasangan yang lebih berusia daripada mereka :-

* Wanita berusia lebih matang dan mempunyai daya intelek yang lebih tajam. Mereka boleh diajak berbincang mengenai pelbagai perkara kerana mereka lebih berpengalaman

* Kebiasaannya wanita yang lebih muda bersifat clingy dan juga agak kebudak-budakan. Lelaki biasanya tertarik dengan wanita yang lebih berkeyakinan dan tidak terlalu bergantung dengan mereka.

* Wanita berusia kurang merajuk daripada wanita yang lebih muda kerana mereka mempunyai emosi lebih stabil. Kebanyakan wanita berusia bersikap lebih positif dan jujur dalam menyuarakan pendapat.

* Kedudukan kewangan mereka lebih stabil berbanding gadis-gadis muda. Sambil menyelam minum air, lelaki muda yang bercinta dengan wanita berusia turut dapat menumpang kestabilan ekonomi pasangannya.

*Wanita berusia mempunyai lebih sifat keibuan jika dibandingkan dengan wanita muda yang belum bersedia menimang cahaya mata. Setiap lelaki mempunyai jiwa anak kecil yang memerlukan perhatian dan belaian wanita. Jadi, sifat keibuan ini mampu memenuhi sifat manja lelaki.

Jarak umur bukanlah kayu pengukur kebahagiaan dalam sesuatu hubungan itu. Tua atau muda adalah pilihan masing-masing kerana setiap individu berhak untuk membuat pilihan sendiri.

Paling penting setiap pasangan harus berkomunikasi dan mencari penyelesaian terbaik jika dilanda krisis!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-3-2013 12:52 PM | Show all posts | Share

Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 12:57 PM | Show all posts | Share
aku skimming... "kenapa lelaki suka wanita russia"
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 01:27 PM | Show all posts | Share
isu aku ialah... "kenapa lelaki muda jer nk kat aku"
seriously... aku tak pernah ade bf/ex bf yg lagi tua dr aku....
yg aku nk tapi org punye plak... kenapa??!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 02:03 PM | Show all posts | Share
HB jauh lebih muda dr Hakak...

... n alasan yg ni maybe betul kot?!


* Kebiasaannya wanita yang lebih muda bersifat clingy dan juga agak kebudak-budakan. Lelaki biasanya tertarik dengan wanita yang lebih berkeyakinan dan tidak terlalu bergantung dengan mereka.

* Wanita berusia kurang merajuk daripada wanita yang lebih muda kerana mereka mempunyai emosi lebih stabil. Kebanyakan wanita berusia bersikap lebih positif dan jujur dalam menyuarakan pendapat.

... cos Hakak tau Hakak mmg independent women! Hehehe... n mmg susah la Hakak nk merajuk... sbb dlm banyak hal HB yg mrajuk dlu! Hahaha... Last edited by BlueRose99 on 20-3-2013 02:04 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 02:33 PM | Show all posts | Share
aku x suke lelaki muda sbb depa kuat majuk n perangai xmatang..tapi ada jugak yg matang
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 03:47 PM | Show all posts | Share
nak tunggu orang lelaki jawab/respond ......
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 03:56 PM | Show all posts | Share
aku tak kesah. suka semua...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 04:11 PM | Show all posts | Share
Salah satu taste aku. Aku sendiri tak tahu kenapa. Mungkin aku fikir se awal usia 20an, kalau dapat gf yang muda, akan lebih cenderung kepada sikap childish. Memang aku tak minat sikap macam tu.  
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 10:24 PM | Show all posts | Share
bzzts posted on 20-3-2013 03:56 PM
aku tak kesah. suka semua...

bagus....tak memilih

OT - catchy personal message u got there...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 10:25 PM | Show all posts | Share
bolakacak posted on 20-3-2013 04:11 PM
Salah satu taste aku. Aku sendiri tak tahu kenapa. Mungkin aku fikir se awal usia 20an, kalau dapat  ...

ok...so yr reason is nbr 2
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 11:15 PM | Show all posts | Share
Wanita berusia lebih banyak pengalaman.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2013 01:51 AM | Show all posts | Share
CintaPink posted on 20-3-2013 02:33 PM
aku x suke lelaki muda sbb depa kuat majuk n perangai xmatang..tapi ada jugak yg matang

eh eh... cintapink.. lama tak nampak.. ataupun i yg hilang.. hehehheheheh
cintapink blm dpt jodoh lagi ke?
opppssss.. lari topik

hmmm..... mungkin sbb perempuan berusia tak bersikap kebudak budakan kot... dan more emotionally stable.... tapi entahlah.. just my opinion
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2013 09:56 AM | Show all posts | Share
xkisah tua muda janji matang and baik ckup..
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2013 11:30 AM | Show all posts | Share
winsonyu posted on 21-3-2013 01:51 AM
eh eh... cintapink.. lama tak nampak.. ataupun i yg hilang.. hehehheheheh
cintapink blm dpt jodoh ...

pompuan berusia of cos la dia akan lebih matang..even laki n pmpuan yg sama umo pon, pompuan lebih matang dari lelaki..

btw, i mmg salu je ade kat forum..u je yg hilang..exceli i da bertunang...this may kawen
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2013 11:43 AM | Show all posts | Share
CintaPink posted on 21-3-2013 11:30 AM
pompuan berusia of cos la dia akan lebih matang..even laki n pmpuan yg sama umo pon, pompuan lebih ...

wah wah.. cinta pink finally bertunang... congrats girl... happy for u
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2013 12:03 PM | Show all posts | Share
winsonyu posted on 21-3-2013 11:43 AM
wah wah.. cinta pink finally bertunang... congrats girl... happy for u

         
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2013 12:46 PM | Show all posts | Share
sy plak x minat yg lg laki yg lg muda....tp yg lg tua drpd sy minat pompuan muda plak..sigh......
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2013 12:57 PM | Show all posts | Share
berapakah umor pompuan berusia? 30? 40? 50? 60? >70?
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2013 05:30 PM | Show all posts | Share
pempuan muda = mengada + manja = banyak songeh

pempuan berusia = matang + manja = kurang songeh

jangan marahhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2013 05:36 PM | Show all posts | Share
belita posted on 20-3-2013 10:24 PM
bagus....tak memilih

OT - catchy personal message u got there...

bukan tak pilih.  tapi bukan kriteria utk dipertimbangkan.

maksudnya kalau diberi pilihan, usia tak jadi soal.
faktor lain yg diberi tumpuan dulu, contohnya ugama, keturunan, paras rupa, kerjaya, family, lokasi, liability... dan lelain. faktor usia cuma akan timbul bila... bab zuriat. kang amik bini yg dah menopos kang... kempunan nak timang cahaya mata... unless dia tak kesah husband dia kawen dua or tiga...


tapiii... itu contoh je la... okeh?




p/s : i'm sexy and i know it...
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2013 08:42 PM | Show all posts | Share
aku dikelilingi wanita2 yg tuhe dari aku......
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2013 11:01 PM | Show all posts | Share
kenapa lelaki suka wanita berusia yang ala2 Rozita Che Wan..

sbb BODY DIA BAEK PONYA!
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2013 11:02 PM | Show all posts | Share
milaya posted on 20-3-2013 01:27 PM
isu aku ialah... "kenapa lelaki muda jer nk kat aku"
seriously... aku tak pernah ade bf/ex bf yg la ...

msti akak ni SPESES ROZITA CHE WAN BODY BAEK PONYAAAAAAAAAAAA
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2013 11:04 PM | Show all posts | Share
bzzts posted on 21-3-2013 05:30 PM
pempuan muda = mengada + manja = banyak songeh

pempuan berusia = matang + manja = kurang songeh  ...

mmg betul pun...SOKONG!

awek muda + matang tk mengada2 hari2 nk kene kontek = calon isteri ideal...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

1-2-2015 04:39 PM GMT+8 , Processed in 0.169480 second(s), 16 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list