CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
123Next
Return Post new threads
Show: 4669|Reply: 68

Kenapa Lelaki Suka Wanita Berusia?

[Copy link]

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 20-3-2013 12:51 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Tidak dinafikan memang terdapat sesetengah lelaki lebih cenderung untuk menjalinkan hubungan dengan wanita yang lebih berusia daripada mereka. Isu ini kadang kala menimbulkan tanda tanya dan mendapat pandangan skeptikal daripada masyarakat. Selalunya lelaki yang suka menjalinkan hubungan dengan wanita ini dikatakan suka dimanjankan dengan wang ringgit dan pelbagai hadiah.

Setiap individu berhak untuk membuat andaian masing-masing apabila membincangkan perkara ini. Pada pendapat anda, adakah jarak usia itu penting untuk mengekalkan keharmonian satu hubungan cinta?

Jika mengambil kes golongan selebriti, ada pasangan yang hidup bahagia, dan ada juga yang berantakan. Pasangan hangat Rozita Che Wan dan Zain Saidin adalah contoh pasangan bahagia ketika ini. Begitu juga dengan Shery Merlis dan Ash yang kini sudah menimang cahayamata bersama. Bagaimanapun, Rita Rudaini dan Aidil Zafuan tidak kekal bahagia.

Berikut antara faktor yang mendorong yang mendorong kaun lelaki memilih pasangan yang lebih berusia daripada mereka :-

* Wanita berusia lebih matang dan mempunyai daya intelek yang lebih tajam. Mereka boleh diajak berbincang mengenai pelbagai perkara kerana mereka lebih berpengalaman

* Kebiasaannya wanita yang lebih muda bersifat clingy dan juga agak kebudak-budakan. Lelaki biasanya tertarik dengan wanita yang lebih berkeyakinan dan tidak terlalu bergantung dengan mereka.

* Wanita berusia kurang merajuk daripada wanita yang lebih muda kerana mereka mempunyai emosi lebih stabil. Kebanyakan wanita berusia bersikap lebih positif dan jujur dalam menyuarakan pendapat.

* Kedudukan kewangan mereka lebih stabil berbanding gadis-gadis muda. Sambil menyelam minum air, lelaki muda yang bercinta dengan wanita berusia turut dapat menumpang kestabilan ekonomi pasangannya.

*Wanita berusia mempunyai lebih sifat keibuan jika dibandingkan dengan wanita muda yang belum bersedia menimang cahaya mata. Setiap lelaki mempunyai jiwa anak kecil yang memerlukan perhatian dan belaian wanita. Jadi, sifat keibuan ini mampu memenuhi sifat manja lelaki.

Jarak umur bukanlah kayu pengukur kebahagiaan dalam sesuatu hubungan itu. Tua atau muda adalah pilihan masing-masing kerana setiap individu berhak untuk membuat pilihan sendiri.

Paling penting setiap pasangan harus berkomunikasi dan mencari penyelesaian terbaik jika dilanda krisis!

1

View rating log

Twilighter
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 20-3-2013 12:52 PM |All posts

Twilighter
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 20-3-2013 12:57 PM |All posts
aku skimming... "kenapa lelaki suka wanita russia"
Visit my 3D Realtime Projects http://digitalspine.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 20-3-2013 01:27 PM |All posts
isu aku ialah... "kenapa lelaki muda jer nk kat aku"
seriously... aku tak pernah ade bf/ex bf yg lagi tua dr aku....
yg aku nk tapi org punye plak... kenapa??!!!!
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 20-3-2013 02:03 PM |All posts
HB jauh lebih muda dr Hakak...

... n alasan yg ni maybe betul kot?!


* Kebiasaannya wanita yang lebih muda bersifat clingy dan juga agak kebudak-budakan. Lelaki biasanya tertarik dengan wanita yang lebih berkeyakinan dan tidak terlalu bergantung dengan mereka.

* Wanita berusia kurang merajuk daripada wanita yang lebih muda kerana mereka mempunyai emosi lebih stabil. Kebanyakan wanita berusia bersikap lebih positif dan jujur dalam menyuarakan pendapat.

... cos Hakak tau Hakak mmg independent women! Hehehe... n mmg susah la Hakak nk merajuk... sbb dlm banyak hal HB yg mrajuk dlu! Hahaha... Last edited by BlueRose99 on 20-3-2013 02:04 PM

1

View rating log

~ http://bluerose99.blogspot.com ~
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 20-3-2013 02:33 PM |All posts
aku x suke lelaki muda sbb depa kuat majuk n perangai xmatang..tapi ada jugak yg matang
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead
Reply

Props Report

Post on 20-3-2013 03:47 PM |All posts
nak tunggu orang lelaki jawab/respond ......
I LEFT bcoz you never ask me to STAY....
Reply

Props Report

Moderator

ketua polis jepun

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 20-3-2013 03:56 PM |All posts
aku tak kesah. suka semua...
JANGAN P.M. aku kalo ada masalah komputer. tanye kat forum kita kongsi ilmu sama-sama.
pm inbox utk private chat je. HARAP MAKLUM.

Personal Message: Hello! If you leave a message, I'll call you soon. If you leave a sexy message, I'll call sooner.

**TradeMark of MegiKawah Inc.**.
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 20-3-2013 04:11 PM |All posts
Salah satu taste aku. Aku sendiri tak tahu kenapa. Mungkin aku fikir se awal usia 20an, kalau dapat gf yang muda, akan lebih cenderung kepada sikap childish. Memang aku tak minat sikap macam tu.  
Rules are made to be broken
Reply

Props Report

Post on 20-3-2013 10:24 PM |All posts
bzzts posted on 20-3-2013 03:56 PM
aku tak kesah. suka semua...

bagus....tak memilih

OT - catchy personal message u got there...
I LEFT bcoz you never ask me to STAY....
Reply

Props Report

Post on 20-3-2013 10:25 PM |All posts
bolakacak posted on 20-3-2013 04:11 PM
Salah satu taste aku. Aku sendiri tak tahu kenapa. Mungkin aku fikir se awal usia 20an, kalau dapat  ...

ok...so yr reason is nbr 2
I LEFT bcoz you never ask me to STAY....
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 20-3-2013 11:15 PM |All posts
Wanita berusia lebih banyak pengalaman.
I am who I am.
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 21-3-2013 01:51 AM |All posts
CintaPink posted on 20-3-2013 02:33 PM
aku x suke lelaki muda sbb depa kuat majuk n perangai xmatang..tapi ada jugak yg matang

eh eh... cintapink.. lama tak nampak.. ataupun i yg hilang.. hehehheheheh
cintapink blm dpt jodoh lagi ke?
opppssss.. lari topik

hmmm..... mungkin sbb perempuan berusia tak bersikap kebudak budakan kot... dan more emotionally stable.... tapi entahlah.. just my opinion
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 21-3-2013 09:56 AM |All posts
xkisah tua muda janji matang and baik ckup..
New Begining
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 21-3-2013 11:30 AM |All posts
winsonyu posted on 21-3-2013 01:51 AM
eh eh... cintapink.. lama tak nampak.. ataupun i yg hilang.. hehehheheheh
cintapink blm dpt jodoh ...

pompuan berusia of cos la dia akan lebih matang..even laki n pmpuan yg sama umo pon, pompuan lebih matang dari lelaki..

btw, i mmg salu je ade kat forum..u je yg hilang..exceli i da bertunang...this may kawen
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 21-3-2013 11:43 AM |All posts
CintaPink posted on 21-3-2013 11:30 AM
pompuan berusia of cos la dia akan lebih matang..even laki n pmpuan yg sama umo pon, pompuan lebih ...

wah wah.. cinta pink finally bertunang... congrats girl... happy for u
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 21-3-2013 12:03 PM |All posts
winsonyu posted on 21-3-2013 11:43 AM
wah wah.. cinta pink finally bertunang... congrats girl... happy for u

         
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 21-3-2013 12:46 PM |All posts
sy plak x minat yg lg laki yg lg muda....tp yg lg tua drpd sy minat pompuan muda plak..sigh......
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 21-3-2013 12:57 PM |All posts
berapakah umor pompuan berusia? 30? 40? 50? 60? >70?
Visit my 3D Realtime Projects http://digitalspine.blogspot.com/
Reply

Props Report

Moderator

ketua polis jepun

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 21-3-2013 05:30 PM |All posts
pempuan muda = mengada + manja = banyak songeh

pempuan berusia = matang + manja = kurang songeh

jangan marahhhhhh
JANGAN P.M. aku kalo ada masalah komputer. tanye kat forum kita kongsi ilmu sama-sama.
pm inbox utk private chat je. HARAP MAKLUM.

Personal Message: Hello! If you leave a message, I'll call you soon. If you leave a sexy message, I'll call sooner.

**TradeMark of MegiKawah Inc.**.
Reply

Props Report

Moderator

ketua polis jepun

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 21-3-2013 05:36 PM |All posts
belita posted on 20-3-2013 10:24 PM
bagus....tak memilih

OT - catchy personal message u got there...

bukan tak pilih.  tapi bukan kriteria utk dipertimbangkan.

maksudnya kalau diberi pilihan, usia tak jadi soal.
faktor lain yg diberi tumpuan dulu, contohnya ugama, keturunan, paras rupa, kerjaya, family, lokasi, liability... dan lelain. faktor usia cuma akan timbul bila... bab zuriat. kang amik bini yg dah menopos kang... kempunan nak timang cahaya mata... unless dia tak kesah husband dia kawen dua or tiga...


tapiii... itu contoh je la... okeh?




p/s : i'm sexy and i know it...
JANGAN P.M. aku kalo ada masalah komputer. tanye kat forum kita kongsi ilmu sama-sama.
pm inbox utk private chat je. HARAP MAKLUM.

Personal Message: Hello! If you leave a message, I'll call you soon. If you leave a sexy message, I'll call sooner.

**TradeMark of MegiKawah Inc.**.
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 21-3-2013 08:42 PM |All posts
aku dikelilingi wanita2 yg tuhe dari aku......
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 21-3-2013 11:01 PM |All posts
kenapa lelaki suka wanita berusia yang ala2 Rozita Che Wan..

sbb BODY DIA BAEK PONYA!
http://airfilter80.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 21-3-2013 11:02 PM |All posts
milaya posted on 20-3-2013 01:27 PM
isu aku ialah... "kenapa lelaki muda jer nk kat aku"
seriously... aku tak pernah ade bf/ex bf yg la ...

msti akak ni SPESES ROZITA CHE WAN BODY BAEK PONYAAAAAAAAAAAA
http://airfilter80.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 21-3-2013 11:04 PM |All posts
bzzts posted on 21-3-2013 05:30 PM
pempuan muda = mengada + manja = banyak songeh

pempuan berusia = matang + manja = kurang songeh  ...

mmg betul pun...SOKONG!

awek muda + matang tk mengada2 hari2 nk kene kontek = calon isteri ideal...
http://airfilter80.blogspot.com/
Reply

Props Report

123Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 23-11-2014 04:25 PM , Processed in 0.354589 second(s), 35 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top