CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345678910Next
Return Post new threads
Show: 38067|Reply: 247

[KOLEKSI]Cerita Hantu Kelakar Seram

[Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 15-4-2013 08:38 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

[salam semua..sy budak baru belajar. umur dalam forum baru 1 hari. umur sebenar 24 tahun]

asal cerita hantu je mesti seram...kalu kelakar tak boleh ke? huhu. da penat da bace citer hantu yg seram nih..meh aku citer kisah hantu aku dan kawan sekolah.

citer 1

masa tu perkhemahan sekolah rendah. darjah 6 (biasa la kat sekolah masing2 mesti ade citer hantu. kalu sekolah dia xde cite hantu kire childhood dia tak complete la...haha)

time tu aktiviti burung hantu pukul 2-3 pagi. satu team 10 orang. team aku ade sorang cikgu lead. sebelum team kitorang dilepaskan cikgu nor (name cikgu aku) suruh kitorang duk dalam 1 barisan pastu sebutkan nombor. slepas sume ok...kitorang pon jalan. cikgu nor duk belakang. setiap orang termasuk aku (lelaki sahaja..ade 5orang) akan gilir2 lead depan atas arahan cg nor.

kitorang pon jalan. jalan..jalan..jalan...

ok habis jalan sudah.

sbelum masuk kantin (tempat ramai2 berkumpul) cikgu nor suh duk dalam satu barisan...sebutkan no balik sorang2.

aa...mesti da agak kan pe yang berlaku? hehe...

yap. tetiba ade no terlebih. mula2 kira ade 10 orang. abis jalan tetiba ade 11 orang. orang yang sebut no 11 tu sebut slow2 (sebab sebut dalam kehairanan tiba2 datang no 11). lepas dia (nama dia judin) sebut no 11...awkward moment sekejab. tetiba cg nor pon bilang kitorang sendiri. lepas mulut dia kumat kamit bilang tetiba dia senyap. pastu dia kate "korang duk sini kejab, cikgu nak gi panggil ustad din". habis je cg nor sebut camtu...amende lagi habis bertaburan budak2 lari pergi kantin tempat budak2 lain berkumpul hahahaha. giler ape nak tunggu situ! yang kelakarnye cg nor sendiri berlari lepas tu dia yang sampai kantin dulu pintas budak2 kekekeke

sampai kat kantin...bilang orang balik. ustad din sendiri bilangkan. ok...10 orang. ustad din bacekan air jampi pastu suh team aku minum air tu..cg nor pun minum sekali. lepas tu bace surah yasin. tak pasal2 tido lewat sikit malam tu

ok..pastu xde ape2 gangguan pon. aktiviti berjalan lancar. tapi memang serius time kire tu ade 11 orang

kemudian benda ni jadi legend dalam sekolah aku...adik aku yang masuk sekolah kemudian pun tahu ceite ni

::tammat::






Last edited by medangmru on 30-10-2013 08:50 PM

1

View rating log

anwarnuwa.blogspot.com (blog komik picisan)
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 15-4-2013 08:50 PM |All posts
Lucunya....
Not interested to read your reply don't waste time...
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 15-4-2013 09:35 PM |All posts
aku rasa highlight bab lawak nya. time cikgu nor tu berlari mengalahkan budak-budak. haha. itu lawak. boleh imagine.
Nak mati beriman. amin.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 15-4-2013 09:40 PM |All posts
apeda cikgu nor, lari dulu dr anak murid hahaha
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 15-4-2013 10:13 PM |All posts
aerolz posted on 15-4-2013 09:35 PM
aku rasa highlight bab lawak nya. time cikgu nor tu berlari mengalahkan budak-budak. haha. itu lawak ...

terjejas gak la kreabiliti cg aku tu sekejab time tu ehehe. tapi nasib dia tu cg yg kirenye rapat ngan budak2 maka budak2 pon xde la kutuk dia sangat. tapi di kalangan cg2 laen xtau la...
anwarnuwa.blogspot.com (blog komik picisan)
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 15-4-2013 10:21 PM From mobile phone |All posts
hahaha best cte tt. lawak jugak bila cikgu tu sekali lari.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 15-4-2013 11:56 PM |All posts
citer 2 (aku tak terlibat)

member sekolah menengah aku, wan dan syami yang cerita. time tu dorang jadi fasi program motivasi kat sekolah tuk budak2 form 2 (kitorang form 4)

waktu malam. giliran dorang tuk berjaga malam pusing2 sekolah kot2 ade budak2 form 2 buat keje tak pekdah ke pe..
(info: budak form 4 ade empat orang jaga malam dengan pak gard. pecah 2 kumpulan pusing2 sekolah ngan 2 orang pak gard)

wan, syami, pok din dan john cena (nama rekaan sebab xtau nama) satu kumpulan. pukul 11-1 malam lepak2 kat pondok pengawal minum2 kopi dulu...bla bla... kemudian dalam pukul 1 lebih dorang start gerak tukar shift ngan team satu lagi. pusing bangunan sana...sini...bla bla...

ok. sampai kat bangunan namanye blok c. blok c ni kire banyak pokok skeliling..kire blok paling sejuk dalam sekolah bila time siang (info lagi: sekolah aku sekolah design lama, terpisah xde koridor sambung ngan blok lain). bila banyak pokok ni...meningkat jugak la tahap angkernye tu haha

john cena bagitau kat wan, "camne? ko berdua ngan syami boleh? tengok tingkat bawah. berani?"
wan jawab "boleh2" (wan bagitau sebenarnye takut gak tapi berlagak sebab jadi fasi...besela budak2 jadi fasi hehe)

ditakdirkan...wan dan syami ronda blok c punye tingkat bawah berdua. jeng jeng jeng!!

wan dan syami jalan berdua...pergi kelas satu2 cek. mula2 cek kelas sama2 tapi ntah tetiba jadi berani wan cek kelas B, syami pergi cek kelas sebelah kelas C. time syami suluh2 dalam kelas C dia nampak wan berjalan ke pintu kelas D. pastu syami jerit lepas keluar dari kelas C "aku gi cek kelas E eh?"

TETIBA ADA 2 SUARA MENYAHUT SERENTAK "OK...!"

satu suara datang dari kelas D, satu lagi suara dari kelas B. syami dah cuak kat depan kelas C tu haha. pandang kiri kanan. tangan ketar2. yang kelakarnya time tu syami nak lari tapi tak tau wan kat kelas mana, 'benda tu' kat kelas mana. konfius giler time tu syami bagitau. dia sebenarnye takut nak melintas depan 'benda tu' hahahaha. last2 dia redah je lintas kelas D berlari pecut balik pondok pengawal (lalu kelas D boleh terus ke arah pondok pengawal). bila jauh sikit dari blok c dia berenti tengok belakang....

"AAaaa...!!!!!"terkejut menjerit syami tengok wan tengah berlari laju ke arah dia macam wan tu tengah kejar dia. ape lagi pecut la syami berlari. wan menjerit "woi syami..!! tunggu..!!!" berkejar kejaran dua member tu hahahaha

sampai kat pondok pengawal berpeluh2. syami pandang wan sekejab pastu sengih2 sebab dia pasti tu memang wan.

wan: bodo. tinggalkan aku sorang2. gile
syami: wei...(syami cerita dia dengar ade 2 suara). pastu mana aku tau ko yang mana. kalu aku panggil ko lari...sekali aku terpanggil 'benda tu'. camne??? habis aku
wan: pastu kat depan blok c pon ko lari gak. tunggu la aku. tak pasal2 kita lumba lari..sakit jantung aku
syami: yang tu satu lagi...mana aku tau yang berlari tu ko ke..'benda tu' ke....hadoi...

hahahaha. pastu wan cerita sebenarnye dia ade kat kelas B

pok din ngan john cena sampai kat pondok pengawal. pastu dia suruh wan ngan syami rehat je...xyah ronda2 dah lepas tu.

::tammat::



Last edited by anwarnuwa on 16-4-2013 11:12 AM

1

View rating log

anwarnuwa.blogspot.com (blog komik picisan)
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 16-4-2013 08:20 AM |All posts
anwarnuwa posted on 15-4-2013 11:56 PM
citer 2 (aku tak terlibat)

member sekolah menengah aku, wan dan syami yang cerita. time tu dorang ...

bleh tahan gak la yang ni tahap keseraman dia... agak2 kan kalau dua2 kuar camne eh??
edward cullen my luv...
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 16-4-2013 10:32 AM |All posts
klaka seram.. huhu
aku simpan template 'hehehe..   '..
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 16-4-2013 12:10 PM |All posts
bukan ker kalu dah kluar utan jadi 11 org, coach akan suruh masuk balik utan..
sbb nak 'pulangkan' yg terikut tuh..
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 16-4-2013 02:14 PM |All posts
mama share boleh?

Okay, ini masa form 6. Kami ada program adik angkat kat USM Penang. Kami jadi adik angkat kepada siswa siswi di USM masa tu, kononnya nak boost semangat untuk exam masa tu kiranya...time tu, Jins Shamsudin baru ja habis shooting kat USM...so masih hangat hangat la suasana kat situ dgn kehadiran Ogy lah, shah Reza la, sheila majid, bla bla bla....
so di pendekkan cerita, kami student upper six di tempatkan di satu blok utk program adik angkat ni...malam tu ada bbq, suaikenal, dan ice breaking...

dewan yg kami buat ni ada stage, so atas stage tu ada lah piano seketui. One of the program, kami kena nyanyi.
so siswa siswi ni suh kami buat koir, kami 18 org  naik atas stage lien up dan nyanyi, and some one kat belakang dim kan lampu, lepas nyanyi tu biasala ada yg tepuk, ada yg gelak dan ada yg perli...pas tu ada sorang kawan mama ni ckp,,,

"tadi suh buat ulik mayang...lagu dia mana" - kata si Amy (nama samaran yg di cilok dari filem Bohsia)
"bila masa pulak kami suh adik adik ni buat tarian tu, tak elok tau" jawab satu abg siswa yg cukup hensem mcm Mus
"Ada lah, tadi ada kakak nama Laily dari fakulti ****" sampuk si Tasha
terdiam abang abang siswa dan kakak kakak siswi, terus depa suh kami semua turun dari stage berkumpul kat meja makan.

Lepas soal punya soal, abg yg paling senior tu tanya kami, laily tu mcm mana rupa dia, so kami pun describe la, tudung labuh warna biru, dia pakai maxi bunga bunga pun warna biru. mama pun ingat lagi muka dia, org Terengganu, murah dgn senyuman, si laily ni even
pass kan kami baucar makan, dan no bilik.

jeng jeng jeng..one of the kakak siswi tu akhirnya bagi tau, Laily tu dah arwah...dia mmg budak fakulti*****dia mati kena santau. bright student. selalu org nampak dan even berjumpa dgn dia...so group mama ni selama 18 org hanya 8 org saja yg jumpa dia...kami tercengang cengang dalam ketakutan sebab, baucar makanan itu elok ja dia bagi kat kami....

kami pun cepat cepat makan, kemas dewan tu, dan keluar cepat cepat, program tamat sebelum kul 11 sebab tak nak terserempak dgn laily si tudung biru.
Last edited by mamaezah on 16-4-2013 02:16 PM

1

View rating log

tu dia aihh....
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 16-4-2013 03:02 PM |All posts
bbalik posted on 16-4-2013 12:10 PM
bukan ker kalu dah kluar utan jadi 11 org, coach akan suruh masuk balik utan..
sbb nak 'pulangkan'  ...

ooh..camtu eh procedur dia? xtau plak huhu

tapi time tu pusing2 sekitar sekolah je. kirenye xyah 'pulangkan' kot sbb dah sekolah tu memang kwasan dia. pandai2 la balek sendiri sape suh ikut hahaha
Last edited by anwarnuwa on 16-4-2013 03:04 PM

anwarnuwa.blogspot.com (blog komik picisan)
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 16-4-2013 03:07 PM |All posts
mamaezah posted on 16-4-2013 02:14 PM
mama share boleh?

Okay, ini masa form 6. Kami ada program adik angkat kat USM Penang. Kami jadi a ...

si laily passkan baucer makan? abes tu geng2 mama pakai tak baucer tu? jadi ape eh kalu pakai baucer tu? hahaha



anwarnuwa.blogspot.com (blog komik picisan)
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 16-4-2013 03:45 PM |All posts
anwarnuwa posted on 16-4-2013 03:07 PM
si laily passkan baucer makan? abes tu geng2 mama pakai tak baucer tu? jadi ape eh kalu pakai bauc ...

kami guna baucar tu, yg bestnya, baucar orginal ada dgn abang siswa selaku ketua program, so yg laily bagi tu mana mai? tu yg misteri habis, nampak mcm print betui. so ada extra 18 set lagi baucar makan,s edangkan masa sampai dia la yg bagi kat kami masa dalam bilik, hanya 8 org yg dia bagi di tangan, yg lain dia letak dalam bilik....


kisah pelik di usm penang.
tu dia aihh....
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 16-4-2013 04:26 PM |All posts
anwarnuwa posted on 16-4-2013 03:02 PM
ooh..camtu eh procedur dia? xtau plak huhu

tapi time tu pusing2 sekitar sekolah je. kirenye xya ...

huhu xler prosedur..
aku pun dengar org cite...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 16-4-2013 04:36 PM |All posts
mamaezah posted on 16-4-2013 03:45 PM
kami guna baucar tu, yg bestnya, baucar orginal ada dgn abang siswa selaku ketua program, so yg la ...

rezeki...haha. tapi rasenye tu laily punye qarin kot (jin pendamping)

anwarnuwa.blogspot.com (blog komik picisan)
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 16-4-2013 05:22 PM |All posts
mamaezah posted on 16-4-2013 02:14 PM
mama share boleh?

Okay, ini masa form 6. Kami ada program adik angkat kat USM Penang. Kami jadi a ...

aik..baca citer mama..tetiba teringat masa program adik angkat kat usm penang jgk..masa tu form 3 taun 2001, mmg ada sorg akak ni tudung labuh colour biru, org ganu..sweet sgt akak tu..dia jaga group kami..nanti balik opis iols try selongkar album lama..kot2 ada gambar akak tu..
You can do anything..but not everything
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 16-4-2013 06:07 PM |All posts
PICes_Boy posted on 16-4-2013 05:22 PM
aik..baca citer mama..tetiba teringat masa program adik angkat kat usm penang jgk..masa tu form 3  ...

wah..nanti kalu da jumpe gambar post la gamba kat sini. kita bagi mama tengok same ke tak ngan si laily tu hihihi

err, kalu sama....?
anwarnuwa.blogspot.com (blog komik picisan)
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 16-4-2013 06:26 PM |All posts
anwarnuwa posted on 16-4-2013 06:07 PM
wah..nanti kalu da jumpe gambar post la gamba kat sini. kita bagi mama tengok same ke tak ngan si  ...

beres..tp tak janji sb gambar da lama sgt tu..takut dah hilang..kekeke
You can do anything..but not everything
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 16-4-2013 07:45 PM |All posts
pices_boy : wowwowowowowowowowowowowowowow.. Tak ingat nama ker? Mana tau nama dia Kak Laily gak? Hehehhe..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 16-4-2013 10:38 PM |All posts
PICes_Boy posted on 16-4-2013 06:26 PM
beres..tp tak janji sb gambar da lama sgt tu..takut dah hilang..kekeke

hehe...cuba bayangkan ttibe kakak yg jaga group ko tu sebenarnye si laily..hehehe. mesti ko  

hahaha
anwarnuwa.blogspot.com (blog komik picisan)
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 17-4-2013 09:27 AM |All posts
berdebar menanti gambo kak laily dari pices boy...
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 17-4-2013 09:41 AM |All posts
seramnye..
kelakor pun ade gak cite TT ni
huhu

nak tgk gambar!
famous and down to earth
         ~~~love~~~
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 17-4-2013 10:36 AM |All posts
afira posted on 16-4-2013 08:20 AM
bleh tahan gak la yang ni tahap keseraman dia... agak2 kan kalau dua2 kuar camne eh??

kalu 2-2 keluar..masuk kelas balik la tutup pintu rapat2
anwarnuwa.blogspot.com (blog komik picisan)
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 17-4-2013 10:40 AM |All posts
harap2 ada laaa gmbr tu
Reply

Props Report

12345678910Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 20-12-2014 07:32 AM , Processed in 0.364173 second(s), 31 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top