CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return to list New
View: 7581|Reply: 46

[SEJARAH] KES MENGGEMPARKAN MALAYSIA (MONA FANDY)

[Copy link]
Post time 3-6-2013 12:27 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login


Mungkin ini adalah senyuman terakhir cik mona.. gambar rare)



Bye bye bye....

Maznah Ismail 1956 - 2 November 2001, lebih dikenali sebagai Mona Fandey, seorang penyanyi pop, bomoh, dan pembunuh dari Malaysia. Dia telah dilaksanakan hukuman gantung sampai mati pada 2 November 2001 pada usia 45 tahun, setelah disabitkan dengan pembunuhan seorang ahli politik, Mazlan Idris, pada tahun 1993.

Selepas meninggalkan bidang muzik, dia semakin aktif terlibat dalam aktiviti-aktiviti sihir rohani dan telah dikenali sebagai bomoh tempatan. Beliau mula menawarkan perkhidmatan kepada pelanggan, kebanyakannya dari masyarakat kelas atasan.Beliau juga mendakwa telah menyediakan pelanggan ahli politik di dalam parti pemerintah UMNO dengan pelbagai azimat dan tangkal.

Menurut laporan bahawa Mazlan Idris, ADUN untuk kawasan Batu Talam di dalam negeri Pahang, mahu meningkatkan kerjaya politik beliau dan meminta perkhidmatan Mona untuk bantuan. Mazlan telah dididik di Amerika Syarikat dan merupakan seorang ahli politik yang bercita-cita tinggi dari pemerintah parti United Malays National Organisation (UMNO). Pada masa itu, Mona bekerja dengan suaminya Mohamad Nor Affandi Abdul Rahman, 44, dan Juraimi Hassan pembantu mereka, 31. Mona dan suaminya berjanji untuk membantu Mazlan dengan memberinya azimat yang terdiri daripada rotan dan topi sbatmi yang kononnya dimiliki oleh bekas Presiden Indonesia Sukarno. Mona meyakinkan Mazlan bahawa dia akan menjadi "kebal" jika dia memegang azimat tersebut. Sebagai balasan, Mona menuntut RM 2.5 juta. Mazlan dibayar RM500k sebagai deposit, dan memberikan mereka 10 geran tanah sebagai penjamin bagi baki RM 2 juta.

Temujanji telah dibuat untuk upacara-upacara penyucian yang perlu dilakukan di rumah Mona. Mazlan telah diberitahu untuk berbaring di atas muka lantai manakala Mona meletakkan bunga kepadanya. Beliau kemudian memberitahu Mazlan untuk menutup mata dan menunggu wang "jatuh dari langit". Juraimi kemudian, menggunakan kapak, mencincang kepala Mazlan. Mereka juga mengerat dan sebahagiannya kulit dilapah. Mayatnya ditemui dalam 18 bahagian yang dikebumikan di dalam stor rumah mazaln yang belum siap berhampiran dengan rumah Mona di Pahang.




Filem dukun yang di bintangi UMMIE AIDA di BANNed....


Ummie aida sebagai... MONA fendy..


Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2013 12:54 PM | Show all posts | Share
macam sama je muka mereka
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-6-2013 01:04 PM | Show all posts | Share
alepmama posted on 3-6-2013 12:54 PM
macam sama je muka mereka

hehehe sama ya?
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2013 01:38 PM | Show all posts | Share
mona fendy dah selamat pun dikebumikan...nie citer lama...aku org raub tak de kene kaco pun gan hantu2 dia...ok selamat jer...kadang2 aku fkr karut jer sape2 yg duk percaya nie...citer ditokok tambah...
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2013 02:04 PM | Show all posts | Share
pernah baca buku kisah monafendy.....
jalan cite dr mula dia kenal menteri tu sampai kisah anak dia...
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2013 02:12 PM | Show all posts | Share
Astero la sangat!!!
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2013 02:19 PM | Show all posts | Share
happened long time ago, almost 13 years kot.. suami my friend masa tu jadi warden penjara Kajang, so banyak la cerita benar berkenaan diorang bertiga masa kat penjara kajang. ketiga2 dah arwah pun. my friend bagitau arwah Juraimi sepanjang di penjara Kajang, dia yang banyak berubah, mungkin dah taubat nasuha kot. banyak beramal sepanjang di tahan di penjara. Semasa kejadian tu pun, dia macam kena pukau, menurut jer perintah ketua.

bila difikirkan, masa arwah Juraimi di kebumikan di kampung dia kat Klang, ramai sangat orang tolong solat jenazah dan ziarah kubur. Hanya Allah yang tahu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2013 03:23 PM | Show all posts | Share
Cam dah pernah ada je
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2013 03:31 PM | Show all posts | Share
al-fatihah utk arwah2 yang ada dlm cerita di atas..
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2013 03:37 PM | Show all posts | Share
al-fatihah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-6-2013 03:38 PM | Show all posts | Share
Artemesiaa posted on 3-6-2013 03:23 PM
Cam dah pernah ada je

ok klu pnah ada pun dulu2 zaman 90-an. kt sini sy da cri mmg xda. k bye
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2013 04:37 PM | Show all posts | Share
berun posted on 3-6-2013 03:38 PM
ok klu pnah ada pun dulu2 zaman 90-an. kt sini sy da cri mmg xda. k bye

majuk plak

xpe berun...bnyk kali post pun ok
kes ni jdkan iktibar utk semua t'msk diri sendiri

tp yg peliknya, msh lg berlaku kes pembunuhan kejam



Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2013 05:30 PM | Show all posts | Share
brapa kali ini crita mau diceritakan......
tak do crita lain ker....
tau la pelanggan tetap ASTRO....
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2013 05:38 PM | Show all posts | Share
sayang cite DUKUN tu, macamana nak tengok ek....
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2013 09:57 PM | Show all posts | Share
aku teringin nak nengok movie lakonan umie aida tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2013 10:33 PM | Show all posts | Share
cite dukun xde dlm tenet ke... mmg nak tgk sgt2
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2013 10:07 AM | Show all posts | Share
aah la. citer dukun tu tader jual dlm bentu dvd ke, apa ke?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2013 09:01 AM | Show all posts | Share
cerita lama....
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2013 01:11 AM | Show all posts | Share
Kes ni tgh hot time aku sek rendah dlu... sampai ade plak wat cerita jumpe mona fendy kat puduraya malam2 jalan2... time dia dah arwah dah...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-6-2013 10:57 AM | Show all posts | Share
True-X posted on 3-6-2013 09:57 PM
aku teringin nak nengok movie lakonan umie aida tuh...

ye ke??? ish seram!!! jalan2 kt pudu errkk!
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2013 11:00 AM | Show all posts | Share
tgk muka pon da seram...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-6-2013 11:08 AM | Show all posts | Share
miss_qasehs posted on 25-6-2013 11:00 AM
tgk muka pon da seram...

senyum je dia kan...
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2013 11:14 AM | Show all posts | Share
berun posted on 25-6-2013 11:08 AM
senyum je dia kan...

mmg dia sentiasa tersenyum & bersolek...tp tetap scary hoccey...
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2013 01:20 PM | Show all posts | Share
apa motif si mona tu bunuh adun tu?
adakah sebab dia tau dia takkan dpt jadikan adun tu kebal and taknak adun tu pecahkan tembelang dia, maka di bunuh nyer adun tu?
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2013 01:44 PM | Show all posts | Share
xette posted on 25-6-2013 01:20 PM
apa motif si mona tu bunuh adun tu?
adakah sebab dia tau dia takkan dpt jadikan adun tu kebal and t ...

aku pernah tengok trailer citer dukun tu...

masa tu tunjuk Mona (lakonan Umi Aida) tgh nk test kekebalan adun tu... dia tanye... ada kau amalkan apa yg aku suruh? kiranye.. ada langgar pantang tak? adun tu kata... takde... dia menurut semua pantang larang. so Mona tu pon tetak la.. patutnye tak lut la... sbb dah kebal.. tup2 mati. Mona marahla.... adun tu tipu... kan dah mati.. huhuhu...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

19-4-2015 04:46 AM GMT+8 , Processed in 0.202378 second(s), 11 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list