Chinese
Facebook Login
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Hari Raya
Euro2016
Search
12Next
Return to list New
7740
View
28
Reply

Kisah manusia yang menyelami Segitiga Bermuda

[Copy link]

Author: pestol       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-6-2013 04:03 PM | Show all posts |Read mode
Triangle area


The first written boundaries date from a 1964 issue of pulp magazine Argosy,[7] where the triangle's three vertices are in Miami, Florida peninsula; in San Juan, Puerto Rico; and in the mid-Atlantic island of Bermuda.[4] But subsequent writers did not follow this definition.[4] Every writer gives different boundaries and vertices to the triangle, with the total area varying from 500,000 to 1.5 million square miles.[4] Consequently, the determination of which accidents have occurred inside the triangle depends on which writer reports them.[4] The United States Board on Geographic Names does not recognize this name, and it is not delimited in any map drawn by US government agencies.[4]
The area is one of the most heavily traveled shipping lanes in the world, with ships crossing through it daily for ports in the Americas, Europe, and the Caribbean Islands. Cruise ships are also plentiful, and pleasure craft regularly go back and forth between Florida and the islands. It is also a heavily flown route for commercial and private aircraft heading towards Florida, the Caribbean, and South America from points north.

Supernatural explanations

Triangle writers have used a number of supernatural concepts to explain the events. One explanation pins the blame on leftover technology from the mythical lost continent of Atlantis. Sometimes connected to the Atlantis story is the submerged rock formation known as the Bimini Road off the island of Bimini in the Bahamas, which is in the Triangle by some definitions. Followers of the purported psychic Edgar Cayce take his prediction that evidence of Atlantis would be found in 1968 as referring to the discovery of the Bimini Road. Believers describe the formation as a road, wall, or other structure, though geologists consider it to be of natural origin.[24]
Other writers attribute the events to UFOs.[25] This idea was used by Steven Spielberg for his science fiction film Close Encounters of the Third Kind, which features the lost Flight 19 aircrews as alien abductees.
Charles Berlitz, author of various books on anomalous phenomena, lists several theories attributing the losses in the Triangle to anomalous or unexplained forces..
Last edited by pestol on 18-6-2013 04:20 PM

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2013 04:08 PM | Show all posts
np bhs hendon abg tiak?xpham ler....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2013 04:12 PM | Show all posts
kadijot posted on 18-6-2013 04:08 PM
np bhs hendon abg tiak?xpham ler....

sorry .. akan di edit bahasa melayu hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2013 04:14 PM | Show all posts
err...paham x paham n x berapa paham artikel nih...nanges....
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2013 04:21 PM | Show all posts
Waduhh...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-6-2013 04:23 PM | Show all posts
kadijot posted on 18-6-2013 04:08 PM
np bhs hendon abg tiak?xpham ler....

dah di edit ke english version.. tp ada part2 hehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2013 11:06 AM | Show all posts
  1. Kawasan segi tiga

  2. Yang pertama ditulis sempadan tarikh dari isu 1964 majalah pulpa Argosy, [7] di mana tiga bucu segi tiga adalah dalam Miami, Florida semenanjung; di San Juan, Puerto Rico;. Dan di pertengahan Atlantik pulau Bermuda [4] Tetapi penulis berikutnya tidak mengikut definisi di atas. [4] Setiap penulis memberikan sempadan yang berlainan dan mercu untuk segi tiga, dengan jumlah kawasan yang berbeza-beza daripada 500,000 kepada 1.5 juta batu persegi. [4] Oleh itu, penentuan yang kemalangan telah berlaku di dalam segi tiga bergantung kepada penulis laporan mereka. [4] Lembaga Amerika Syarikat pada Nama Geographic tidak mengenali nama ini, dan ia tidak dihalang dalam mana-mana peta yang dikeluarkan oleh agensi-agensi kerajaan Amerika Syarikat. [4]
  3. Kawasan ini merupakan salah satu laluan perkapalan yang paling banyak mengembara di dunia, dengan kapal melintasinya setiap hari bagi pelabuhan di Amerika, Eropah, dan Kepulauan Caribbean. Kapal persiaran turut banyak tersedia, dan kenderaan rehlah sering berulang-alik antara Florida dan kepulauan tersebut. Ia juga merupakan laluan sangat diterbangkan untuk pesawat komersil dan swasta ke arah Florida, Caribbean, dan Amerika Selatan dari titik utara.

  4. Penjelasan Supernatural

  5. Penulis Triangle telah menggunakan beberapa konsep ghaib untuk menjelaskan peristiwa. Satu penjelasan pin menyalahkan teknologi tinggalan dari benua mitos hilang Atlantis. Kadang-kadang berkaitan dengan cerita Atlantis adalah pembentukan batu yang tenggelam dikenali sebagai Jalan Bimini di luar pulau Bimini di Bahamas, yang di Segi Tiga oleh beberapa definisi. Pengikut yang dikatakan psikik Edgar Cayce mengambil ramalan bahawa bukti Atlantis akan ditemui pada tahun 1968 yang merujuk kepada penemuan Jalan Bimini. Beriman menggambarkan pembentukan sebagai jalan, dinding, atau struktur lain, walaupun ahli geologi menganggapnya sebagai asal semula jadi. [24] Penulis-penulis lain menyifatkan acara untuk UFO. [25] Idea ini digunakan oleh Steven Spielberg filem sains fiksyen beliau Pertemuan Tutup daripada Jenis Ketiga, yang mempunyai Penerbangan hilang 19 aircrews sebagai abductees asing. Charles Berlitz, pengarang buku mengenai pelbagai fenomena ganjil, menyenaraikan beberapa teori yang mengaitkan kerugian di Segitiga kepada kuasa ganjil atau tidak dapat dijelaskan
Copy the Code
Dah di google translate kan



Last edited by ainiz81 on 19-6-2013 11:08 AM

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2013 01:32 PM | Show all posts
ainiz81 posted on 19-6-2013 11:06 AM
Dah di google translate kan


Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2013 10:12 AM | Show all posts
takle tahan asik pandang kt avatar dia je...
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2013 12:49 PM | Show all posts
ngerinye tgk avatar tt
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2013 05:53 AM | Show all posts
Bau masyemmm.. tiak sapa busukk la la la la la la la
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2013 06:38 AM | Show all posts
berani nk selami segi tiga bermuda? nanti pegi tak balik2 dh..
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2013 11:30 AM | Show all posts

aku suka baca cerita2 misteri macam Segitiga Bermuda ni...
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2013 02:40 PM | Show all posts
Steven Spielberg filem sains fiksyen beliau Pertemuan Tutup daripada Jenis Ketiga, yang mempunyai Penerbangan hilang 19 aircrews sebagai abductees asing...




azab sungguh togel translation nih...Close Encounters of the Third Kind
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2013 12:36 PM | Show all posts
tengah2 baca asyik terbau masyem je ......................hehe
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2013 06:32 PM | Show all posts
tengah2 baca asyik terbau masyem je  ......................hehe


aku pon ade bau jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2013 12:58 PM | Show all posts
ladygempak posted on 22-6-2013 11:30 AM
aku suka baca cerita2 misteri macam Segitiga Bermuda ni...

samala...aku pun minat..pernah tgk muvi omputih yg kapalterbang masuk dlm apa ntah..
keluar2 je diorg dh melangkau bbrp puluh tahun kalau tak silap..
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2013 04:39 PM | Show all posts
SaraNina posted on 22-6-2013 06:38 AM
berani nk selami segi tiga bermuda? nanti pegi tak balik2 dh..

Tajuk thread masih Indon...menyelami = menyiasat, bukan diving...heheh
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2013 06:14 PM | Show all posts
alphawolf posted on 24-6-2013 04:39 PM
Tajuk thread masih Indon...menyelami = menyiasat, bukan diving...heheh

hahaha.. tak terpikir sampai ke diving tu..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2013 03:26 PM | Show all posts
Pendeknya kisah..
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2013 05:01 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2013 09:36 PM | Show all posts
.....
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2013 11:42 AM | Show all posts
so,apa jawapan kepada kemisterian di segitiga bermuda ni?...
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2013 12:02 PM | Show all posts
beku otak aku kejap..huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2013 03:00 PM | Show all posts
woww.seksinya ketiak abang
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.272128s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list