CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
123Next
Return to list New
View: 4950|Reply: 55

[Tempatan] Maybank system down?

[Copy link]
Post time 3-7-2013 11:18 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Tadi cuba  cocok duit kat ATM maybank tak bley.. system down.. tgk kat page fb maybank pun ramai komen sistem down - m2u, ATM, CDM...

maybnk.png
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2013 11:43 PM | Show all posts | Share
Ok je tadi aku maybank2u
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2013 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts | Share
aku guna atm ok je..siap transfet duit lg..
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2013 11:47 PM | Show all posts | Share
2-3 hari lepas ambank....
semua mesin kong....
hari nih maybank lak....
cam sesuatu jer....
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2013 11:49 PM | Show all posts | Share
down lagi....bulan lepas lagi la, seharian down
pe kes ni maybank...system baru pakai ke
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2013 11:53 PM | Show all posts | Share
rasanya mmg down, sbb kengkawan aku sume komplen ckp x bleh guna atm, mybnk2u etc ..
minggu lps drpd ahad sampai isnin kat johor pun atm machine dia semua OOS ..
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2013 11:54 PM | Show all posts | Share
macam m2u dah ok balik...baru kejap tadi login..menyirap jugak sekejap td
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2013 12:07 AM | Show all posts | Share
Bukan maybank aje kot. Sbb dh try byk atm kat subang ni n semua pun x ok.. Kat mydin usj, cashier countr pun jem sbb kad kredit x leh guna..
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2013 12:13 AM | Show all posts | Share



patutlah dr smlm try nk bayar sewa rumah tak dpt..tgh hari tadi pun tak boleh..lembabbbb...request TAC pun tak sampai2...
tp skarang dah ok...bayar astro dulu...kikiki




















musica
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2013 12:17 AM | Show all posts | Share
haZelEyEz posted on 4-7-2013 12:13 AM
patutlah dr smlm try nk bayar sewa rumah tak dpt..tgh hari tadi pun tak boleh..lembabbbb...req ...

bayar bill boleh, transfer, credit card account masih tak leh as at 12:15 am...
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2013 12:21 AM | Show all posts | Share
monorail posted on 4-7-2013 12:17 AM
bayar bill boleh, transfer, credit card account masih tak leh as at 12:15 am...

tak boleh jugak....nak bayar bill, mmula cam boleh....bila sampai tang last ..kuar ni
[size=10.833333015441895px]Status: Unsuccessful - This service is temporarily unavailable. Please try another transaction. Reject code: [0088]
[size=10.833333015441895px]Reference number: 1833891542
[size=10.833333015441895px]Transaction date: 04 Jul 2013
[size=10.833333015441895px]Transaction time: 00:19:36
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2013 01:21 AM | Show all posts | Share
ctaz posted on 3-7-2013 11:47 PM
2-3 hari lepas ambank....
semua mesin kong....
hari nih maybank lak....

Ya, memang ada sesuatu yang besar bakal berlaku di sebalik perkara ini. Dengarnya Anwart mahu melumpuhkan sistem maybank2u sebab beliau tengah giat memindahkan asetnya yang berjuta-juta dollar ke akaunnya di offshore.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2013 01:28 AM | Show all posts | Share
kat selangor xboleh..3 bijik atm tempat berlainan semua xboleh..tu guna atm maybank..guna atm bank lain tp kad maybank mmg xboleh..pergh!klau lah ada org yg btol2 emergency..
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2013 01:29 AM | Show all posts | Share
monorail posted on 4-7-2013 12:21 AM
tak boleh jugak....nak bayar bill, mmula cam boleh....bila sampai tang last ..kuar ni
Status: [/b ...

cuba transfer kat acc aku...

tgk boleh sukses tak..??
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2013 01:31 AM From the mobile phone | Show all posts | Share
Bukan ke sistem refresh dlm kul 12...I top up ok je dlm kul 1130 td
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2013 01:40 AM | Show all posts | Share
aik ada yg x boleh n ada yg ok kut..setakat ni iols try ok jer
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2013 01:46 AM From the mobile phone | Show all posts | Share
Kelakar baca satu komen di atas.Mcm mana boleh tinggal RM2 sahaja dlm wallet? Tak reti nak budget keperluan harian kah? Atau setiap kali cucuk keluarkan rm50 sahaja?

Anyway masalah ini start pukul berapa? Aku jarang buat sebarang transaksi bank selepas waktu bekerja. Waktu malam juga mungkin ada maintenance

Maybank2u dan atm ok sahaja pagi isnin lepas. Secara teorinya inilah waktu peak, tambah-tambah lagi 1hb
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2013 07:10 AM | Show all posts | Share
okay aja kt johor ni, tiap hari aku gune m2u..
tarak problem.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2013 07:24 AM | Show all posts | Share
skurang2nya ada dua atm (dua bank) just in case kna prkara mcm ni brlaku......tapi klu the whole system mlibatkan smua bank, xboleh buat apa da.........
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2013 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts | Share
Aku request tac tak sampai2
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2013 03:29 PM | Show all posts | Share
boleh guna. api tak boleh print receipt maybank2u. tapi dalam pukul 5am tadi dah boleh print resit. masih problem lagi ke?
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2013 03:32 PM | Show all posts | Share
slalu masalah TAC lembab.
setengah jam baru sampai~
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2013 03:37 PM | Show all posts | Share
semalam malam pusing satu subang n puchong maybank sume system down.
ade kapel ni duk kuar masok kan kad atm mybank kt rhb xleh nk withdraw.  
maybank2u pn problem gak.. tapi dah ok.. cuma nak print recpt je xleh lg..
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2013 03:39 PM | Show all posts | Share
kat opis pun sama... mungkin angkare hackerz indonesia yang melumpuhkan prestasi ikonomi negara berdaulat meleisia... waduh2..gawat sih..nggak boleh cocoknya duit
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2013 03:40 PM | Show all posts | Share
maybank system down......itu hakikatnya...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

7-3-2015 12:01 AM GMT+8 , Processed in 0.411975 second(s), 18 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list