CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return Post new threads
Show: 1926|Reply: 31

[Jenayah] Tambah 1 lagi dah jadik 17 kes tembak di Penang. Apa motif kali ni?

[Copy link]

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 10-8-2013 12:32 PM From mobile phone |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Cukupkan 30 kes sebulan so that tiap2 hari ada kes tembak ikut international standard

Bouncer shot outside entertainment outlet in Penang

GEORGE TOWN (Aug 9, 2013): A 43-year-old nightclub bouncer was shot in the left thigh in front of a nightclub along Jalan Datuk Keramat here at 12.50am today.

Several missed shots had been fired prior to that.

Northeast district police chief ACP Gan Kong Meng said the victim was with his friend when the incident happened.

He said the two turned around when they heard the shots and were shocked to see a man pointing a gun in their direction.

They tried to escape when one bullets struck the victim in the left thigh.

Gan sent a text message to the media stating, "The suspect fled the scene on a motorcycle while the victim was sent to the Penang Hospital where he is reported to be in a stable condition."

Gan said the police have recovered seven bullet casings from the crime scene which will be sent for forensic analysis.

He said investigations showed that the victim did not have any previous criminal records but was a member of a local triad.

He stated that the police are looking into the motive behind the shootings and are investigating the case under Section 307 of the Penal Code for attempted murder.

This is the third shooting incident in Penang since Thursday when a 37-year-old man was shot dead at a traffic light junction and when six shots were fired at a house smashing the windows but injuring no one.
Screen_20130810_12262.jpg
artikel terlalu kecil? klik pada imej & klik icon actual size
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 10-8-2013 12:52 PM |All posts
Jenayah ni byk jadi copycat tau
Ikut musim macam asid dulu
Sbb nnt diorang pikir polis akan syak sume ni keje serial
Mencintai bukan bermakna memiliki...
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 10-8-2013 01:15 PM From mobile phone |All posts
Ni mesti bouncer tu lahir kat kl...




:lol
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 10-8-2013 01:24 PM |All posts
penang lagik...
ku takkan pernah putus asa
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 10-8-2013 01:26 PM |All posts
selamatkah pulau pinang???  
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 10-8-2013 03:08 PM |All posts
penang pulau jenayah

kiyomi abah ko!
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 10-8-2013 03:42 PM From mobile phone |All posts
Ni mesti ali setan punya keja
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 10-8-2013 03:47 PM |All posts
setelah puas lge kutuk jb sebagai negeri darul jenayah..hingga ke singapura beliau menyampaikan perkara tersebut..sekarang ni negeri beliau pula menjadi penang darul tembak..
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 10-8-2013 04:07 PM From mobile phone |All posts
ResellerMaxis posted on 10-8-2013 03:47 PM
setelah puas lge kutuk jb sebagai negeri darul jenayah..hingga ke singapura beliau menyampaikan perk ...

Nanti LGE akan tuduh federal government tak pandai manage police force, so state government have to step in to rectify the situation
Screen_20130810_123629.jpg
artikel terlalu kecil? klik pada imej & klik icon actual size
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 10-8-2013 04:16 PM From mobile phone |All posts
Penang- neraka manusia.....
Reply

Props Report

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 10-8-2013 04:46 PM |All posts
oni313 posted on 10-8-2013 01:26 PM
selamatkah pulau pinang???

Penang darul jenayah..
Pakatan Rakyat - kata parti alternatif, tapi dah pandai kencing rakyat...hancing sehancing hancingnya.
Reply

Props Report

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 10-8-2013 04:47 PM |All posts
dasatgiler posted on 10-8-2013 04:07 PM
Nanti LGE akan tuduh federal government tak pandai manage police force, so state government have t ...

Kenapa DAP bersedia sekarang..kenapa tidak sebelum ini?..
Pakatan Rakyat - kata parti alternatif, tapi dah pandai kencing rakyat...hancing sehancing hancingnya.
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 10-8-2013 11:21 PM |All posts
tempat makanan sedap di dunia ni
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 11-8-2013 12:25 AM |All posts
Kalau nak berlaku jenayah kat mana-mana pun boleh jadi.. Jgn takbur
kilau bak kristal
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 11-8-2013 01:07 AM |All posts
x kira kat penang or rembau, jenayah mesti dihapuskan.

erk? mcm mustahil je nak jdkan jenayah kat msia ni 0.
No more loneranger. In relationship.
otai_g is fully owner by N** A*** K********
Reply

Props Report

Emperor

www.sardin.co.nr

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

Post on 11-8-2013 08:08 AM |All posts
@cmf_herrhughie  penang darul jenayah.........
#PrayForMH370
U Reap What U Sow - setiap org akn mendpt balasan ats apa yg diusahakan
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 11-8-2013 08:11 PM From mobile phone |All posts
Ni diorang banyak main game tembak tembak ni dedulu...
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 11-8-2013 09:10 PM |All posts
elok juga tembak2 ini. dari dua setan tinggal satu setan saja.
community
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 11-8-2013 09:12 PM |All posts
kenapa tetiba banyak kes tembak ni? adakah selama ni dah memang ada tp dicover oleh media..ataupun memang aturan pihak2 tertentu ??
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 11-8-2013 09:12 PM |All posts
takut nye skng ni asyik tembak menembak jek
time musim menyimbah asid...hari2 kes simbah asid
tu pun x tau dh kene tgkp ke blom tu
takut btol laa...huhuhuu
Trima kasih Allah atas kebahagiaan ini..
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 11-8-2013 09:19 PM |All posts
1st question, kenapa police / kastam terlepas drp pistol2 diseludupkan masuk ke dlm malaysia sehingga kes tembak paling serious di KL?
Georgetown World Living Heritage!
World Food Heaven
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 12-8-2013 09:13 AM |All posts
Polis kenal pasti motif 16 kejadian tembak di Pulau Pinang - Bernama

August 06, 2013

Pergaduhan antara kumpulan kongsi gelap, pertembungan perniagaan dan pergaduhan isu peribadi adalah antara motif yang dikenal pasti punca 16 kejadian tembakan di sekitar Pulau Pinang sejak Januari lalu, kata polis.

Sehubungan itu, polis Pulau Pinang mengenal pasti suspek 16 kes jenayah bersenjata api itu, kata Ketua Polis Pulau Pinang, Datuk Abdul Rahim Hanafi.

"Kami akan mengambil tindakan terhadap mereka dalam masa terdekat," katanya ketika berucap pada perhimpunan bulanan Kontinjen Polis Pulau Pinang di Ibu Pejabat Polis Kontinjen, hari ini.

Abdul Rahim berkata, kadar jenayah indeks bagi tempoh Januari hingga Julai tahun ini mencatat peningkatan iaitu 307 kes, meningkat 6.6 peratus berbanding tempoh sama tahun lalu.

"Walaupun jumlah indeks jenayah meningkat, saya masih bangga kerana kadar penyelesaian kes mencapai 42 peratus melepasi 35 peratus yang disasarkan dalam Petunjuk Prestasi Utama (KPI)," katanya.

Beliau berkata kadar pertuduhan bagi tempoh yang sama mencapai 32.3 peratus.

Sementara itu, Abdul Rahim berkata hanya 10 peratus daripada anggota polis Pulau Pinang dibenar bercuti sempena Hari Raya Aidilfitri ini.

"Saya tidak membenarkan ramai anggota bercuti dan saya akan membuat pertimbangan sebelum menandatangani borang cuti mereka," katanya.


Beliau berkata, anggota polis bahagian trafik tidak akan dibenar bercuti minggu ini disebabkan aliran trafik di negeri ini yang semakin sibuk. - Bernama, 6 Ogos, 2013.

polis dah berusaha bersunggoh2... tapi dek pangai pulau ppl darul jenayah, bagi asokar jaga pon tatap tembak2 jugeee....

why is 6 afraid of 7? because 7-8-9
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 12-8-2013 09:22 AM |All posts
eeuwwww... penang bila lagi nak ikut kl jadi bandar paling "BAHAYA!" didoniaaa... semua pulau nak tiru kL..

apa nak jadi? xde identity sendiri!

celaan-sinis.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 12-8-2013 09:23 AM |All posts
crystel posted on 11-8-2013 12:25 AM
Kalau nak berlaku jenayah kat mana-mana pun boleh jadi.. Jgn takbur

Kalo nak jadi makanan tersedap di dunia pun, kat mana-mana boleh jumpa... bukan Penang je.

Tolong bagitau kat Hughie.
Kacak.......? - Kumisku.
Tampan ...? - Spek itamku.
Bergaya ...? - Ya..inilah hero sejati.
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 12-8-2013 09:25 AM |All posts
crystel posted on 11-8-2013 12:25 AM
Kalau nak berlaku jenayah kat mana-mana pun boleh jadi.. Jgn takbur

nasehatkan sikit balaci pencacai perkauman DAP si herrhughie tu
why is 6 afraid of 7? because 7-8-9
Reply

Props Report

12Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 23-4-2014 02:39 PM , Processed in 0.260068 second(s), 39 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top