CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
123456Next
Return Post new threads
Show: 7725|Reply: 134

[Dunia] MR BEAN MASUK ISLAM!

[Copy link]

Rank: 4

Post on 2-10-2013 03:37 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

[backcolor=rgba(255, 255, 255, 0)]Solopos.com, SOLO – Berita mengejutkan datang dari komedian pemeran Mr. Bean, Rowan Atkinson. Dikabarkan sejumlah media di Israel, Arab dan Pakistan, Selasa (1/10/2013), aktor berusia 58 tahun ini telah memeluk Islam.

Seperti dilansir Islampos.com, salah satu media Israel Sadabladi.com menerangkan Rowan dituntun oleh ulama Arab, Sheikh Rashid Ghannousyi untuk mengucapkan kalimat syahadat. Mr. Bean memeluk Islam setelah menonton film kontroversial Innocent of Mosleem.

Kabar ini telah menyebar begitu cepat di berbagai media sosial. Kaskus, Facebook dan Twitter telah ramai memperbincangkan.

Sejumlah pengguna Twitter berkicau mengucapkan selamat sementara sebagian lagi meragukan kabar ini.

“Berita anget nih Rowan Atkinson (katanya) masuk Islam ,” kata @Dary_zy

“Dr. Rowan Atkinson AKA Mr Bean disahkan memeluk Islam pd 1 Oktober 2013? Alhamdulillah. Tak disangka-sangka :’) Christiano Ronaldo bila pula,”  kicau @MoonlightShadow

“Kalo memang benar Rowan Atkinson A.K.A Mr.bean masuk islam .alhamdulillah,” kata @SaputraBima

Sementara salah satu video tentang kabar perpindahan agama Mr. Bean ini telah diunggah di Youtube oleh salah satu pengguna akun berbahasa Arab pada hari Senin (30/9/2013). Video berjudul Mr Bean announced his conversion to Islam  ini telah ditonton oleh sedikitnya 18.000 pengunjung.

Salah satu akun menanggapi video ini dengan tajam. Akun bernama Yustuke Kun menyebut Video ini hanya bersumber dari satu berita saja, sehingga tidak bisa dipastikan kebenarannya.

Rowan Atkinson disebut Sadabladi hanya menyematkan jari telunjuk saat ditanyai media. Terkait dengan hal ini belum ada konfirmasi resmi dari pihak Rowan. Media-media di Inggris terlihat masih adem ayem. Last edited by MrRothschild on 2-10-2013 03:49 PM

Money Lover
Reply

Props Report

Post on 2-10-2013 03:39 PM |All posts
hapa la...nak bukak thread tapi tak reti paste....



Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 2-10-2013 03:40 PM |All posts
MrR tak tau news ni betul ke tidak, sebab baru je tadi ada lobai post artikel ni dekat FB MrR, dan bila MrR tengok ramai yang paste Artikel Mr Bean masuk Islam kat FB.. Jadi MrR kagum dan ingin berkongsi news ni dgn warga CI semua
Money Lover
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 2-10-2013 03:40 PM |All posts
arab mana yg datang porem nak baca tu
My Little Bimbo Down on the Bamboo Isle
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 2-10-2013 03:41 PM |All posts
lavascan posted on 2-10-2013 03:39 PM
hapa la...nak bukak thread tapi tak reti paste....

Biase la ipad mini ni kadang bab copy paste memang failed
Money Lover
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 2-10-2013 03:42 PM |All posts
Solopos.com, SOLO – Berita mengejutkan datang dari komedian pemeran Mr. Bean, Rowan Atkinson. Dikabarkan sejumlah media di Israel, Arab dan Pakistan, Selasa (1/10/2013), aktor berusia 58 tahun ini telah memeluk Islam.

Seperti dilansir Islampos.com, salah satu media Israel Sadabladi.com menerangkan Rowan dituntun oleh ulama Arab, Sheikh Rashid Ghannousyi untuk mengucapkan kalimat syahadat. Mr. Bean memeluk Islam setelah menonton film kontroversial Innocent of Mosleem.

Kabar ini telah menyebar begitu cepat di berbagai media sosial. Kaskus, Facebook dan Twitter telah ramai memperbincangkan.

Sejumlah pengguna Twitter berkicau mengucapkan selamat sementara sebagian lagi meragukan kabar ini.

“Berita anget nih Rowan Atkinson (katanya) masuk Islam ,” kata @Dary_zy

“Dr. Rowan Atkinson AKA Mr Bean disahkan memeluk Islam pd 1 Oktober 2013? Alhamdulillah. Tak disangka-sangka :’) Christiano Ronaldo bila pula,”  kicau @MoonlightShadow

“Kalo memang benar Rowan Atkinson A.K.A Mr.bean masuk islam .alhamdulillah,” kata @SaputraBima

Sementara salah satu video tentang kabar perpindahan agama Mr. Bean ini telah diunggah di Youtube oleh salah satu pengguna akun berbahasa Arab pada hari Senin (30/9/2013). Video berjudul Mr Bean announced his conversion to Islam  ini telah ditonton oleh sedikitnya 18.000 pengunjung.

Salah satu akun menanggapi video ini dengan tajam. Akun bernama Yustuke Kun menyebut Video ini hanya bersumber dari satu berita saja, sehingga tidak bisa dipastikan kebenarannya.

Rowan Atkinson disebut Sadabladi hanya menyematkan jari telunjuk saat ditanyai media. Terkait dengan hal ini belum ada konfirmasi resmi dari pihak Rowan. Media-media di Inggris terlihat masih adem ayem.
1

View rating log

Reply

Props Report

Rank: 16Rank: 16Rank: 16Rank: 16

Post on 2-10-2013 03:42 PM |All posts
bahsa inggris aku sangat lemah...sampai tak paham sepatah harommm apa yg ingin disampaikan
BN MUST GO!
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 2-10-2013 03:43 PM |All posts
Apa nama Islam baru Mr Rowan Atkinson?
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 2-10-2013 03:43 PM |All posts
pening aku.....helpppppppppppppppp
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 2-10-2013 03:44 PM |All posts
ni bahasa purba suku sumeria ka
aku adalah aku..engkau adalah engkau
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 2-10-2013 03:44 PM |All posts
mcm mikael jakson msuk islam lah ni, islam sudah monang
VW #DRIVERS WANTED#
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 2-10-2013 03:44 PM |All posts
Alhamdulillah... Takbir...
Malaysian-born Chinese
国阵不倒,人民吃草!
Reply

Props Report

Post on 2-10-2013 03:45 PM |All posts
MrRothschild posted on 2-10-2013 03:41 PM
Biase la ipad mini ni kadang bab copy paste memang failed

huhhhhhh...ye ke..??

nasib baik aku tak jadi beli ari tu...




Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 2-10-2013 03:45 PM |All posts
kat mana kelas nak daftar untuk belajar copy n paste ye?
kalau boleh yang senang nak pergi guna komuter/LRT
apa ke payah beno nak cari signal ni?
Reply

Props Report

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

Post on 2-10-2013 03:46 PM |All posts
jangan2 lepas ni dengar kabar obama pulak memeluk islam..
But I'm only human
And I bleed when I fall down
I'm only human
And I crash and I break down
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 2-10-2013 03:46 PM |All posts
nanti dia keluar dgn tv series baru Mr kurma....eh lawak ke tak nih?? ya ampun..
Guna logo Tayar Falken..Rangkaian bengkel di Ipoh..Bahaya...
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 2-10-2013 03:49 PM |All posts
hoax je nih. abis sorang2 pelakon hollywood di kabarkan memeluk islam.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 2-10-2013 03:50 PM |All posts
Adooiii.. bahasa apakah ini.... Layan je la....

Red Bean tak mau join sekali ka....
rba.jpg
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 2-10-2013 03:58 PM |All posts
Knights posted on 2-10-2013 03:42 PM
Solopos.com, SOLO – Berita mengejutkan datang dari komedian pemeran Mr. Bean, Rowan Atkinson. Dikab ...
Media-media di Inggris terlihat masih adem ayem.
apa maksud nie????

ada ayam??maksudnya ada ayam di sebalik mi ker???

well, dulu ada stories kata will smith pun masuk islam....neil armstrong masuk islam...

pastu sapa pulak pelakon pompuan tu, masuk islam....last2 senyap jer...

entah2 mr bean pakai kopiah yahudi, pun dikatakan masuk islam...
~somewhere over the rainbow~
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 2-10-2013 04:05 PM |All posts
lavascan posted on 2-10-2013 03:39 PM
hapa la...nak bukak thread tapi tak reti paste....
Media-media di Inggris terlihat masih adem ayem.
lava...apa benda nih..?
mudah-mudahan semuanya akan baik-baik sahaja....
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 2-10-2013 04:06 PM |All posts
artikel dlm bahasa melayu xde ke??

"adem ayem" kannnn... serius aku blur
Glaciers melting in the dead of night - Supermassive by MUSE
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 2-10-2013 04:06 PM |All posts
leylapple posted on 2-10-2013 03:58 PM
apa maksud nie????

ada ayam??maksudnya ada ayam di sebalik mi ker???

.....
laaa....ley pon tak paham eh...?
pasu baru tanye kat lava....
mudah-mudahan semuanya akan baik-baik sahaja....
Reply

Props Report

Post on 2-10-2013 04:07 PM |All posts
pasuoren posted on 2-10-2013 04:05 PM
lava...apa benda nih..?

adem....kira rilex la...

adem ayem kira macam rilex2 p zooo tgk ayam...





Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 2-10-2013 04:08 PM |All posts
patut tut tajuk diletakkan EDISI MARILAH PERCAYA
Siapa Rasis msuk Nuraka pling bwah utk Sulama2 nya...  kata org itu :p
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 2-10-2013 04:08 PM |All posts
lavascan posted on 2-10-2013 04:07 PM
adem....kira rilex la...

adem ayem kira macam rilex2 p zooo tgk ayam...

banyak la ko...
kamus ko, DBP tak iktirapp.........
mudah-mudahan semuanya akan baik-baik sahaja....
Reply

Props Report

123456Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 3-9-2014 12:31 PM , Processed in 1.229172 second(s), 37 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top