MR BEAN MASUK ISLAM! - Isu Semasa - Isu Semasa & Politik - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 8521|Reply: 134

[Dunia] MR BEAN MASUK ISLAM!

[Copy link]
Post time 2-10-2013 03:37 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Solopos.com, SOLO C Berita mengejutkan datang dari komedian pemeran Mr. Bean, Rowan Atkinson. Dikabarkan sejumlah media di Israel, Arab dan Pakistan, Selasa (1/10/2013), aktor berusia 58 tahun ini telah memeluk Islam.

Seperti dilansir Islampos.com, salah satu media Israel Sadabladi.com menerangkan Rowan dituntun oleh ulama Arab, Sheikh Rashid Ghannousyi untuk mengucapkan kalimat syahadat. Mr. Bean memeluk Islam setelah menonton film kontroversial Innocent of Mosleem.

Kabar ini telah menyebar begitu cepat di berbagai media sosial. Kaskus, Facebook dan Twitter telah ramai memperbincangkan.

Sejumlah pengguna Twitter berkicau mengucapkan selamat sementara sebagian lagi meragukan kabar ini.

Berita anget nih Rowan Atkinson (katanya) masuk Islam , kata @Dary_zy

Dr. Rowan Atkinson AKA Mr Bean disahkan memeluk Islam pd 1 Oktober 2013? Alhamdulillah. Tak disangka-sangka :) Christiano Ronaldo bila pula,  kicau @MoonlightShadow

Kalo memang benar Rowan Atkinson A.K.A Mr.bean masuk islam .alhamdulillah, kata @SaputraBima

Sementara salah satu video tentang kabar perpindahan agama Mr. Bean ini telah diunggah di Youtube oleh salah satu pengguna akun berbahasa Arab pada hari Senin (30/9/2013). Video berjudul Mr Bean announced his conversion to Islam  ini telah ditonton oleh sedikitnya 18.000 pengunjung.

Salah satu akun menanggapi video ini dengan tajam. Akun bernama Yustuke Kun menyebut Video ini hanya bersumber dari satu berita saja, sehingga tidak bisa dipastikan kebenarannya.

Rowan Atkinson disebut Sadabladi hanya menyematkan jari telunjuk saat ditanyai media. Terkait dengan hal ini belum ada konfirmasi resmi dari pihak Rowan. Media-media di Inggris terlihat masih adem ayem.
Last edited by MrRothschild on 2-10-2013 03:49 PM

Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 03:39 PM | Show all posts | Share
hapa la...nak bukak thread tapi tak reti paste....



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-10-2013 03:40 PM | Show all posts | Share
MrR tak tau news ni betul ke tidak, sebab baru je tadi ada lobai post artikel ni dekat FB MrR, dan bila MrR tengok ramai yang paste Artikel Mr Bean masuk Islam kat FB.. Jadi MrR kagum dan ingin berkongsi news ni dgn warga CI semua
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 03:40 PM | Show all posts | Share
arab mana yg datang porem nak baca tu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-10-2013 03:41 PM | Show all posts | Share
lavascan posted on 2-10-2013 03:39 PM
hapa la...nak bukak thread tapi tak reti paste....

Biase la ipad mini ni kadang bab copy paste memang failed
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 03:42 PM | Show all posts | Share
Solopos.com, SOLO C Berita mengejutkan datang dari komedian pemeran Mr. Bean, Rowan Atkinson. Dikabarkan sejumlah media di Israel, Arab dan Pakistan, Selasa (1/10/2013), aktor berusia 58 tahun ini telah memeluk Islam.

Seperti dilansir Islampos.com, salah satu media Israel Sadabladi.com menerangkan Rowan dituntun oleh ulama Arab, Sheikh Rashid Ghannousyi untuk mengucapkan kalimat syahadat. Mr. Bean memeluk Islam setelah menonton film kontroversial Innocent of Mosleem.

Kabar ini telah menyebar begitu cepat di berbagai media sosial. Kaskus, Facebook dan Twitter telah ramai memperbincangkan.

Sejumlah pengguna Twitter berkicau mengucapkan selamat sementara sebagian lagi meragukan kabar ini.

Berita anget nih Rowan Atkinson (katanya) masuk Islam , kata @Dary_zy

Dr. Rowan Atkinson AKA Mr Bean disahkan memeluk Islam pd 1 Oktober 2013? Alhamdulillah. Tak disangka-sangka :) Christiano Ronaldo bila pula,  kicau @MoonlightShadow

Kalo memang benar Rowan Atkinson A.K.A Mr.bean masuk islam .alhamdulillah, kata @SaputraBima

Sementara salah satu video tentang kabar perpindahan agama Mr. Bean ini telah diunggah di Youtube oleh salah satu pengguna akun berbahasa Arab pada hari Senin (30/9/2013). Video berjudul Mr Bean announced his conversion to Islam  ini telah ditonton oleh sedikitnya 18.000 pengunjung.

Salah satu akun menanggapi video ini dengan tajam. Akun bernama Yustuke Kun menyebut Video ini hanya bersumber dari satu berita saja, sehingga tidak bisa dipastikan kebenarannya.

Rowan Atkinson disebut Sadabladi hanya menyematkan jari telunjuk saat ditanyai media. Terkait dengan hal ini belum ada konfirmasi resmi dari pihak Rowan. Media-media di Inggris terlihat masih adem ayem.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 03:42 PM | Show all posts | Share
bahsa inggris aku sangat lemah...sampai tak paham sepatah harommm apa yg ingin disampaikan
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 03:43 PM | Show all posts | Share
Apa nama Islam baru Mr Rowan Atkinson?
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 03:43 PM | Show all posts | Share
pening aku.....helpppppppppppppppp
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 03:44 PM | Show all posts | Share
ni bahasa purba suku sumeria ka
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 03:44 PM | Show all posts | Share
mcm mikael jakson msuk islam lah ni, islam sudah monang
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 03:44 PM | Show all posts | Share
Alhamdulillah... Takbir...
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 03:45 PM | Show all posts | Share
MrRothschild posted on 2-10-2013 03:41 PM
Biase la ipad mini ni kadang bab copy paste memang failed

huhhhhhh...ye ke..??

nasib baik aku tak jadi beli ari tu...




Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 03:45 PM | Show all posts | Share
kat mana kelas nak daftar untuk belajar copy n paste ye?
kalau boleh yang senang nak pergi guna komuter/LRT
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 03:46 PM | Show all posts | Share
jangan2 lepas ni dengar kabar obama pulak memeluk islam..
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 03:46 PM | Show all posts | Share
nanti dia keluar dgn tv series baru Mr kurma....eh lawak ke tak nih?? ya ampun..
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 03:49 PM | Show all posts | Share
hoax je nih. abis sorang2 pelakon hollywood di kabarkan memeluk islam.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 03:50 PM | Show all posts | Share
Adooiii.. bahasa apakah ini.... Layan je la....

Red Bean tak mau join sekali ka....
rba.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 03:58 PM | Show all posts | Share
Knights posted on 2-10-2013 03:42 PM
Solopos.com, SOLO C Berita mengejutkan datang dari komedian pemeran Mr. Bean, Rowan Atkinson. Dikab ...
Media-media di Inggris terlihat masih adem ayem.
apa maksud nie????

ada ayam??maksudnya ada ayam di sebalik mi ker???

well, dulu ada stories kata will smith pun masuk islam....neil armstrong masuk islam...

pastu sapa pulak pelakon pompuan tu, masuk islam....last2 senyap jer...

entah2 mr bean pakai kopiah yahudi, pun dikatakan masuk islam...
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 04:05 PM | Show all posts | Share
lavascan posted on 2-10-2013 03:39 PM
hapa la...nak bukak thread tapi tak reti paste....
Media-media di Inggris terlihat masih adem ayem.
lava...apa benda nih..?
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 04:06 PM | Show all posts | Share
artikel dlm bahasa melayu xde ke??

"adem ayem" kannnn... serius aku blur
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 04:06 PM | Show all posts | Share
leylapple posted on 2-10-2013 03:58 PM
apa maksud nie????

ada ayam??maksudnya ada ayam di sebalik mi ker???

.....
laaa....ley pon tak paham eh...?
pasu baru tanye kat lava....
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 04:07 PM | Show all posts | Share
pasuoren posted on 2-10-2013 04:05 PM
lava...apa benda nih..?

adem....kira rilex la...

adem ayem kira macam rilex2 p zooo tgk ayam...





Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 04:08 PM | Show all posts | Share
patut tut tajuk diletakkan EDISI MARILAH PERCAYA
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 04:08 PM | Show all posts | Share
lavascan posted on 2-10-2013 04:07 PM
adem....kira rilex la...

adem ayem kira macam rilex2 p zooo tgk ayam...

banyak la ko...
kamus ko, DBP tak iktirapp.........
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

8-7-2015 02:46 PM GMT+8 , Processed in 0.297256 second(s), 15 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list