CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return Post new threads
Show: 4202|Reply: 38

[DUNIA] Presiden Korea Utara Hukum Mati Bapa Saudara - guna anjing

[Copy link]

Rank: 4

Post on 6-1-2014 12:56 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

PRESIDEN KOREA UTARA HUKUM MATI BAPA SAUDARA GUNA ANJING?

kredit to blog ; ping.busuk.org

Bagi 120 Ekor Anjing Makan Bapa Saudara Sendiri Sebagai Hukuman | Menurut laporan sebuah akhbar yang mempunyai hubungan dengan Parti Komunis China, pemimpin Korea Utara Kim Jong-un telah meenghukum bapa saudaranya, "Jang Song Thaek" dengan di humbankan kedalam kandang yang di penuhi 120 anjing lapar , bulan lalu.

Laman Business Insider melaporkan, Jumat (3/1), pelaksanaan itu juga diberitakan oleh the Straits Times.

Menurut sebuah laporan, Jang ditelanjangkan dan dimasukkan ke dalam sebuah kandang bersama lima pembantunya yang di penuhi oleh 120 anjing yang sudah kelaparan kerana tidak makan selama tiga hari, sebagai hukuman Jang dan lima pembantunya hingga maut. Hukuman itu disebut "quan jue" atau bererti pelaksanaan oleh anjing.

The Straits Times melaporkan pada 24 Disember lalu tapi baru tersebar luas belakangan hari ini.

Kim juga pernah dilaporkan pernah melaksanakan hukuman kepada sekutu bapa saudaranya itu dengan menggunakan senapang mesin antiserangan udara lantaran perselisihan perniagaan. Last edited by leen_shaza on 6-1-2014 01:04 PM

who cares??
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 6-1-2014 02:08 PM |All posts
aper nak diherankan.. da komunis..
Your negative attitude is proof that you are not happy unless everyone around you knows how incredibly miserable and pathetic you are.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 6-1-2014 02:09 PM |All posts
ganasnyee....
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 6-1-2014 02:18 PM |All posts
tak sanggup dgr khabar mcm ni..apetah lg tgk gambo penyerangnye
yeshhhhhhhzaaaaa
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 6-1-2014 03:58 PM |All posts
Gambar bukti mana hehe
aku masih di sini
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator Legenderer

Post on 6-1-2014 04:12 PM |All posts
kejam gile...
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 6-1-2014 08:36 PM |All posts
Komunis.. no wonder la..
Dasar buta hati perut..
Reply

Props Report

Challenger

Currently Not Available

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 6-1-2014 09:07 PM |All posts
dia je maksum... negara tu dia punya... nanti dah nak mampus pass kat anak....
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 7-1-2014 12:03 AM |All posts
berita sahih ke x..

perselisihan perniagaan jer kene humban makan anjing
I'm not crazy, my reality is just different than yours
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 7-1-2014 07:23 AM |All posts
nih zalim tahap melampau..
I don't want to talk about it
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 7-1-2014 10:45 AM |All posts
mmg zalim..........
Ganyang Style
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 7-1-2014 11:05 AM |All posts
Betul2 zalim tapi dah komunis nak kata apa
Inggit...many many... see see... U luck me todayyy
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 7-1-2014 11:35 AM |All posts
aduh..zalimnyer...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 7-1-2014 12:53 PM |All posts
komunis.. dictator..
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 7-1-2014 01:31 PM |All posts
jenis manusia x btamadun...bila us nk serang ni...stuju sgt kalu us serang...
org muda panggil kak joh...org lama pnggil mek joh...
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 7-1-2014 01:46 PM |All posts
sometimes ai tertanye yang korea utara dengan korea selatan nieyh, sememangnya fahaman rakyat dorang berbeza atau pemimpin yang berbeza fahaman sampai semenanjung korea terbahagi dua?

kalau rakyat ada fahaman berbeza, so time nak pisahkan semenanjung korea tu, rakyat dorang boleh pilihlah la nak duduk negara mana? yang komunis g utara, yang tak gi selatan?

kalau sebab pemimpin, kesian la rakyat merana........

somebody yg tau boleh explain pliss~~~
Reply

Props Report

Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18

Post on 7-1-2014 03:33 PM |All posts
lucky_peace posted on 7-1-2014 01:46 PM
sometimes ai tertanye yang korea utara dengan korea selatan nieyh, sememangnya fahaman rakyat dorang ...


yes..history dia panjang masa world war II...tp dengan campur tangan dr mcm2 countries..DMZ atau 38th parallel ni akhirnya terbantuk atas persetujuan US dengan soviet..US and soviet yang tentukan..tp once perang dah tamat..rupanya fahaman diorang pun mmg berbeza..since US dah occupy belah selatan...soviet dah occupy belah utara..secara tak langsung fahaman tu menular dan bertumpu kat area situh...

dulu2 cikgu korea aku pernah cerita la..pada hari offically jambatan dekat DMZ ditutup, yang mana parents nk ikut fahaman komunis..anak nk ikut fahaman barat...terpisah antara dua negara..atas jambatan tu..diorang boleh pilih..nk duduk utara ke selatan...once dah pilih..jambatan tu pun ditutup sampai sekarang..kiranya pergi tak kembali dah la once dah pilih nk sokong fahaman mana...jambatan tu simple je...tp setiap hujung jambatan tu guarded dengan ketat..


leh baca sini..aku start berminat nk tau psl ni lepas tengok movie joint security area tu

http://en.wikipedia.org/wiki/Korean_Demilitarized_Zone Last edited by siputsedut on 7-1-2014 03:36 PM

Azam tahun baru, nak jadi budak baik..Yip Yip Horay!        
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 7-1-2014 03:43 PM |All posts
lucky_peace posted on 7-1-2014 01:46 PM
sometimes ai tertanye yang korea utara dengan korea selatan nieyh, sememangnya fahaman rakyat dorang ...

aku pun nak tau

keep calm
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 7-1-2014 04:07 PM |All posts
siputsedut posted on 7-1-2014 03:33 PM
yes..history dia panjang masa world war II...tp dengan campur tangan dr mcm2 countries..DMZ atau ...

oooo..... tenq tenq...

patut ai pernah teringat kecil2 dulu ai pernah tgk dokumentari mereka2 yang terpisah nieyh pernah diberi peluang untuk bertemu oleh kerajaan dua2 negara... time2 menangis2 segala bagai sebab lama terpisah... huhuhu.....
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 7-1-2014 04:16 PM |All posts
selayaknyalah...................(sila sambung)
Gua tau lu tengah skodeng...
Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha!
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 7-1-2014 04:16 PM |All posts
hanjeng? gila apa
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 7-1-2014 04:51 PM |All posts
giler ganas!
kedua-dua kawan baik berlumba nak berebut tahta??very interesting!!
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 7-1-2014 07:15 PM |All posts
Berita tu mengarut. Ditulis media akhbar Hong Kong yang pro-Beijing yang kuat propaganda. Akhbar sama yang jadi penyokong komunis.

Stendet negara komunis bunuh pengkhianat, gunakan skuad penembak. Daripada USSR sampai China sekarang.
Ek elehh ... it doesn't actually mean anything, but it means everything.
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 7-1-2014 08:11 PM |All posts
propa media sajor rupenye
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 8-1-2014 01:12 AM |All posts
alahamdulillah kalau berita ni palsu.
TUDUNG HANA? -> http://bit.ly/1xSq7M9
Reply

Props Report

12Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 28-11-2014 01:36 PM , Processed in 0.402941 second(s), 41 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top