Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
12Next
Return to list New
6094
View
38
Reply

[DUNIA] Presiden Korea Utara Hukum Mati Bapa Saudara - guna anjing

[Copy link]

Author: leen_shaza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-1-2014 12:56 PM | Show all posts |Read mode
PRESIDEN KOREA UTARA HUKUM MATI BAPA SAUDARA GUNA ANJING?

kredit to blog ; ping.busuk.org

Bagi 120 Ekor Anjing Makan Bapa Saudara Sendiri Sebagai Hukuman | Menurut laporan sebuah akhbar yang mempunyai hubungan dengan Parti Komunis China, pemimpin Korea Utara Kim Jong-un telah meenghukum bapa saudaranya, "Jang Song Thaek" dengan di humbankan kedalam kandang yang di penuhi 120 anjing lapar , bulan lalu.

Laman Business Insider melaporkan, Jumat (3/1), pelaksanaan itu juga diberitakan oleh the Straits Times.

Menurut sebuah laporan, Jang ditelanjangkan dan dimasukkan ke dalam sebuah kandang bersama lima pembantunya yang di penuhi oleh 120 anjing yang sudah kelaparan kerana tidak makan selama tiga hari, sebagai hukuman Jang dan lima pembantunya hingga maut. Hukuman itu disebut "quan jue" atau bererti pelaksanaan oleh anjing.

The Straits Times melaporkan pada 24 Disember lalu tapi baru tersebar luas belakangan hari ini.

Kim juga pernah dilaporkan pernah melaksanakan hukuman kepada sekutu bapa saudaranya itu dengan menggunakan senapang mesin antiserangan udara lantaran perselisihan perniagaan. Last edited by leen_shaza on 6-1-2014 01:04 PM

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2014 02:08 PM | Show all posts
aper nak diherankan.. da komunis..
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2014 02:09 PM | Show all posts
ganasnyee....
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2014 02:18 PM | Show all posts
tak sanggup dgr khabar mcm ni..apetah lg tgk gambo penyerangnye
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2014 03:58 PM | Show all posts
Gambar bukti mana hehe
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2014 04:12 PM | Show all posts
kejam gile...
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2014 08:36 PM | Show all posts
Komunis.. no wonder la..
Dasar buta hati perut..
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2014 09:07 PM | Show all posts
dia je maksum... negara tu dia punya... nanti dah nak mampus pass kat anak....
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2014 12:03 AM | Show all posts
berita sahih ke x..

perselisihan perniagaan jer kene humban makan anjing
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2014 07:23 AM | Show all posts
nih zalim tahap melampau..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2014 10:45 AM | Show all posts
mmg zalim..........
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2014 11:05 AM | Show all posts
Betul2 zalim tapi dah komunis nak kata apa
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2014 11:35 AM | Show all posts
aduh..zalimnyer...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2014 12:53 PM | Show all posts
komunis.. dictator..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2014 01:31 PM | Show all posts
jenis manusia x btamadun...bila us nk serang ni...stuju sgt kalu us serang...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2014 01:46 PM | Show all posts
sometimes ai tertanye yang korea utara dengan korea selatan nieyh, sememangnya fahaman rakyat dorang berbeza atau pemimpin yang berbeza fahaman sampai semenanjung korea terbahagi dua?

kalau rakyat ada fahaman berbeza, so time nak pisahkan semenanjung korea tu, rakyat dorang boleh pilihlah la nak duduk negara mana? yang komunis g utara, yang tak gi selatan?

kalau sebab pemimpin, kesian la rakyat merana........

somebody yg tau boleh explain pliss~~~
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2014 03:33 PM | Show all posts
lucky_peace posted on 7-1-2014 01:46 PM
sometimes ai tertanye yang korea utara dengan korea selatan nieyh, sememangnya fahaman rakyat dorang ...


yes..history dia panjang masa world war II...tp dengan campur tangan dr mcm2 countries..DMZ atau 38th parallel ni akhirnya terbantuk atas persetujuan US dengan soviet..US and soviet yang tentukan..tp once perang dah tamat..rupanya fahaman diorang pun mmg berbeza..since US dah occupy belah selatan...soviet dah occupy belah utara..secara tak langsung fahaman tu menular dan bertumpu kat area situh...

dulu2 cikgu korea aku pernah cerita la..pada hari offically jambatan dekat DMZ ditutup, yang mana parents nk ikut fahaman komunis..anak nk ikut fahaman barat...terpisah antara dua negara..atas jambatan tu..diorang boleh pilih..nk duduk utara ke selatan...once dah pilih..jambatan tu pun ditutup sampai sekarang..kiranya pergi tak kembali dah la once dah pilih nk sokong fahaman mana...jambatan tu simple je...tp setiap hujung jambatan tu guarded dengan ketat..


leh baca sini..aku start berminat nk tau psl ni lepas tengok movie joint security area tu

http://en.wikipedia.org/wiki/Korean_Demilitarized_Zone Last edited by siputsedut on 7-1-2014 03:36 PM

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2014 03:43 PM | Show all posts
lucky_peace posted on 7-1-2014 01:46 PM
sometimes ai tertanye yang korea utara dengan korea selatan nieyh, sememangnya fahaman rakyat dorang ...

aku pun nak tau

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2014 04:07 PM | Show all posts
siputsedut posted on 7-1-2014 03:33 PM
yes..history dia panjang masa world war II...tp dengan campur tangan dr mcm2 countries..DMZ atau ...

oooo..... tenq tenq...

patut ai pernah teringat kecil2 dulu ai pernah tgk dokumentari mereka2 yang terpisah nieyh pernah diberi peluang untuk bertemu oleh kerajaan dua2 negara... time2 menangis2 segala bagai sebab lama terpisah... huhuhu.....
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2014 04:16 PM | Show all posts
selayaknyalah...................(sila sambung)
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2014 04:16 PM | Show all posts
hanjeng? gila apa
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2014 04:51 PM | Show all posts
giler ganas!
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2014 07:15 PM | Show all posts
Berita tu mengarut. Ditulis media akhbar Hong Kong yang pro-Beijing yang kuat propaganda. Akhbar sama yang jadi penyokong komunis.

Stendet negara komunis bunuh pengkhianat, gunakan skuad penembak. Daripada USSR sampai China sekarang.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2014 08:11 PM | Show all posts
propa media sajor rupenye
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2014 01:12 AM | Show all posts
alahamdulillah kalau berita ni palsu.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.136507s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list