CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
CARI Malay Forums Main Terkini View content

800 ahli Kesatuan Pekerja Proton demo pasal gaji

9-2-2013 11:00 AM|Author: R2D2|Views: 10036| Comments: 236

Summary: Ahli Kesatuan Pekerja Proton mengadakan perhimpunan di Tanjung Malim petang tadi. TANJUNG MALIM - Kesatuan Pekerja-Pekerja Proton Tanjung Malim Sdn Bhd memberi tempoh seminggu kepada Kumpulan DRB-HIC ...

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login



Ahli Kesatuan Pekerja Proton mengadakan perhimpunan di Tanjung Malim petang tadi.

TANJUNG MALIM - Kesatuan Pekerja-Pekerja Proton Tanjung Malim Sdn Bhd memberi tempoh seminggu kepada Kumpulan DRB-HICOM untuk menunaikan tiga tuntutan kesatuan itu.

Presidennya, Zainudin Dollah berkata, tiga tuntutan tersebut berkait pelaksanaan secara adil gaji minimum, mengekalkan faedah sedia ada dan memperkukuh amalan perundingan eksklusif dengan kesatuan.

"Sekiranya tidak ada apa-apa keputusan positif diambil dalam masa seminggu maka satu tindakan perusahaan akan dilakukan sebagaimana dibenarkan oleh Akta Perhubungan Perusahaan," katanya ketika ditemui pada perhimpunan aman di Jalan Utama ke Kilang Proton di sini hari ini.

Kira-kira 800 ahli kesatuan itu berhimpun bagi menyatakan sokongan kepada tuntutan dibawa.





View Comment Views: 10036   Comments: 236 Click To Reply

Share to:

Previous : Remaja Dihipnotis, Ditelanjang dan Dirogol Bapa Saudara Sendiri!

Next       : Tahi Bintang Russia hilang: Usaha mencari dihentikan!

Comment

Latest Comments

Quote d-7-0ne 9-2-2013 12:21 AM
katanya rakyat mesia sayang prebe.
Quote apex 9-2-2013 12:27 AM
makin teruk la kualiti potong kalo takde penyelesaian ni..
Quote R2D2 9-2-2013 12:32 AM
bukan ke staff proton selalu dpt bonus 4-6 bulan?
Quote genUmi 9-2-2013 12:37 AM
iklan jawatan kosong di perodua
abg yg buat demo kat atas boleh apply

Jawatan Kosong Di Perodua

1. System Engineer Rawang - closing date 15 Feb 2013
2. EXECUTIVE Rawang - HQ 15 Feb 2013
3. LEGAL EXECUTIVE Rawang - HQ 15 Feb 2013
4. Admin Assistant HQ - Rawang, Selangor 25 Jan 2013
5. Parts Assistant Segambut 26 Jan 2013
6. Parts Assistant Subang Jaya 31 Jan 2013
7. Parts Executive Rawang, Selangor 31 Jan 2013
8. Customer Relation Assistant Kuantan 10 Feb 2013
9. Operator (Kontrak) Rawang 15 Feb 2013
10. PERANTIS MEKANIK SELURUH MALAYSIA 15 Feb 2013
11. PERANTIS PENASIHAT SERVIS SELURUH MALAYSIA 15 Feb 2013
12. Accounts Executive HQ - Rawang, Selangor 15 Feb 2013
13. Admin Assistant Tampoi 16 Feb 2013
14. Service Advisor (Body & Paint) Cheras 16 Feb 2013
15. PERANTIS PEMYEMBUR CAT / PENGETUK BADAN KENDERAAN KL & SELANGOR ONLY 28 Feb 2013
16. Admin Assistant (Temporary) Malaysiawide 31 May 2013

maklumat lanjut >> http://www.informasikerjaya.com/ ... ies-at-perodua.html
Quote JoyahJay 9-2-2013 12:46 AM
demo kat tanjung malim ker? dgr cite kat shah alam pun ada, after kerja
Quote mysara 9-2-2013 12:56 AM
abe peYno turut terlibatkah dalam hal mogok nih?

p/s: tetiba tingat kat "fifi sayang preve"
Quote AdamBillionaire 9-2-2013 01:03 AM
mysara posted on 9-2-2013 12:56 AM
abe peYno turut terlibatkah dalam hal mogok nih?

p/s: tetiba tingat kat "fifi sayang preve" ...

hari tu ahbeng peyno caprut ckp pekerja perodua mengamuk nak naik gaji.. hahahahaha. sekali proton yg huru hara
Quote AdamBillionaire 9-2-2013 01:06 AM
hahaha @peYno


Paku dulang paku serpih, Mengata orang ahbeng peyno caprut yang lebih. dulu cakap perodua tak dapat bonus gaji mengamuk rosakkan myvi, last2 tgk ah beng proton MENGAMUK


Preve dh tak jd kereta global ke? tak de untung nak bayar bonus? apa cita ah beng peyno caprut? duk mengkaji perodua myvi lg ke?
Quote AdamBillionaire 9-2-2013 01:07 AM
genUmi posted on 9-2-2013 12:37 AM
iklan jawatan kosong di perodua
abg yg buat demo kat atas boleh apply

ko jgn, nnti ah beng peyno caprut bakar server forum cari.. dia tu anti perodua mau dia mengamuk kalau kete prervert global dia kena kutuk. dia tgh meratib bertapa kt gua batu caves mencari jalan penyelesaian bagi bayar bonus pekerja proton ni
Quote AdamBillionaire 9-2-2013 01:09 AM
R2D2 posted on 9-2-2013 12:32 AM
bukan ke staff proton selalu dpt bonus 4-6 bulan?

ye ke? patut mengamuk
Quote AdamBillionaire 9-2-2013 01:10 AM
d-7-0ne posted on 9-2-2013 12:21 AM
katanya rakyat mesia sayang prebe.

rakyat malaysia sayang peYno Legend forum rakyat malaysia sayang kete proton pervert
Quote AdamBillionaire 9-2-2013 01:10 AM
JoyahJay posted on 9-2-2013 12:46 AM
demo kat tanjung malim ker? dgr cite kat shah alam pun ada, after kerja

patut panggil wartawan CNN, Al jazeera, utusan, tv3, edisi siasat, harakah, malaysia kini, blogger umno ni
Quote AdamBillionaire 9-2-2013 01:14 AM










Quote tigapersen 9-2-2013 01:15 AM
R2D2 posted on 9-2-2013 12:32 AM
bukan ke staff proton selalu dpt bonus 4-6 bulan?


Bonus beso ni perodua..
Quote AdamBillionaire 9-2-2013 01:19 AM



pekerja proton mengamuk. tak masuk kerja. kesian kereta persona tak siap.. lepas ni berhenti sekejap 6 bulan beli kereta.. tak pasal2 nnti pekerja lepas geram pada kereta proton
Quote xpdckelate 9-2-2013 01:21 AM
AdamBillionaire posted on 9-2-2013 01:06 AM
hahaha @peYno

perghhh,ni kira lepas geram ke hapa,ha2
Quote xpdckelate 9-2-2013 01:24 AM
AdamBillionaire posted on 9-2-2013 01:14 AM

kejap lagi yg jadi kepala tu dpt promote la tu,hu2
Quote AdamBillionaire 9-2-2013 01:24 AM


proton nak keluarkan kereta baru. namanye PROTIN SENDAT by the way proton punya marketing HANCUR.. kereta preve tak habis jual dh buat proton lain.. jenis  pasang spoilet ubah appearance sikit.. bubuh nama pelik2. walhal asal kereta waja
Quote AdamBillionaire 9-2-2013 01:26 AM
xpdckelate posted on 9-2-2013 01:21 AM
perghhh,ni kira lepas geram ke hapa,ha2

harap ah beng peyno makan pil killer. takut stress bagai dia dulu MENIPU buka THREAD pekerja perodua mengamuk tak dapat bonus. last2 hari ni, ada org buka thread pekerja proton mengamuk xdpt bonus.. hahahaha.. AH BENG PEYNO LEGENG PENIPU BESAR

All Comments(245)

For more features and services, register now to become a member of CARI!

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 1-11-2014 05:28 AM , Processed in 0.087126 second(s), 20 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top