|
laman grill kat kajang gaya mcm dah tutup jek
|
|
|
|
|
|
|
|
6-7 tahun lepas, sewa premis kat publika dalam 5k. Masa tu publika baru siap. Sewa sekarang mesti dah naik gila2. Tak mampu la nak bertahan walaupun harga sepinggan puluh puluh ringgit...
Kawan iols bukak kedai makan...belum 2 tahun terpaksa bungkus. Berhutang ratusan ribu. Macam macam masalah sebelum kena sita. Dahlah berenti keje sbb nak fokus berniaga. Betullah kata puan ainon fb tu.. Nak meniaga jgn lebih modal 2k. Kalau bungkus, kuranglah rasa terkilan... |
|
|
|
|
|
|
|
Restoren sunda jovian tu pun tutup kan. Kedai bakso tu tak tau ada lagi ke tak |
|
|
|
|
|
|
|
so far very nice guna pes tu.
|
|
|
|
|
|
|
|
Edited by adeqbun at 26-10-2016 12:18 AM
MH3703 replied at 25-10-2016 12:06 PM
akhirnya as expection..artis/selebs kalu bukak restoran mesti melingkup..syabas..teruskan usaha anda ...
Dua kali pegi pd jarak masa yg agak jauh..dua2 kali ade problem kat mknn..1st time order ns lemak..ns mcm mentah skit..2nd time order lamb shank x silap..gravy kaler kuning masin ya ampun..dua2 aku komplen..1st time die say sori je..2nd time tu aku pnye dessert die bg free..
Kedai elfira csntek sgt2..sesuai utk buat private party..tp makanan so so dan lokasi mcm x bape strategik..portion food skit..dan harga x sepadan sgt ngan kualiti..
Restoran dapur serawak mahmud ali basha mmg meolls addicted sgt..sedap wey mi kolok dan laksa serawak die..byk kali dh pegi x jemu2 rs..
Restoran tok sop xyah ckp la..mmg sedap lauk pauknye..especially rendang..mknn kg2 je xyah berhipster sgt..harga tu jgn compare ngan kedai biase sbb mhl skit..tp masih mampu beli berkali2..
Kesimpulannya meolls mmg kaki makan..yg retis2 ni xyah la bajet2 nak bukak kedai memahal atau hipster style..terbukti kalo bukak kedai mknn harian dgn harga biase2,org akan xjemu2 pergi..xyah nak berdeco melampau tp rasa makanan baik goreng telo mata je kat rumah..pjg lak membebel dh kenapa |
|
|
|
|
|
|
|
Yup. I baru je berborak dgn staff Coolblog at my place. Diaorang cakap kdg2, sehari tu 1 sale pun takde. Pekerja dah bertukar ganti. Tu pun kena cover jual benda lain like donut and breakfast set sambil buat promosi dari sekolah ke sekolah.
|
|
|
|
|
|
|
|
de_ikea replied at 25-10-2016 11:48 AM
Kan. Kesian iols dengar. Iols tak tahu exact lovation kedai nya. Tp x masyuklah sbb smpai gitu imp ...
coolblog adalah barang mewah.bende bende macam ni kena buka kat malll atau sebaris dengan chatime atau kafe lain. bende macam ni orang beli sekali. itu pun hujung minggu.time cuti. time bergaji.time hujung bulan. kalau sehari xde sales tu normal. tapi sekali kena sales. boleh cover hari yang sales xde dengan sales utk minggu depan sekali... target audiens budak sekolah. famili bawa anak kecik. pasangan couple. pasangan suami isteri.
umur adalah 13 ke 30 tahun. |
|
|
|
|
|
|
|
honeybee1802 replied at 25-10-2016 01:34 PM
Ok la pakcik haslam ni kan...lama dah restoren dia..still dekat area spital tawakal tu lgk ek?
Ada satu lagi kat pantai baru. Biasa je bagi iol wpun dah lama dah pasaran f&b |
|
|
|
|
|
|
|
adeqbun replied at 26-10-2016 12:07 AM
Dua kali pegi pd jarak masa yg agak jauh..dua2 kali ade problem kat mknn..1st time order ns lema ...
Kedai mahmud ali basah kat mana? Kamik susah mauk carik laksa swak yang nyaman dkt malaya |
|
|
|
|
|
|
|
vender replied at 25-10-2016 05:41 PM
Nasib baik ade yg sama dgn iols. Harap muka je cantik, bila tgk dia masak terbayang bau wap ketiak ...
iol serabit tgk gigi dia yg jongang dgn senyum lebar mulot besar dia |
|
|
|
|
|
|
|
abangbeca replied at 25-10-2016 10:32 PM
Yg kat jln pahang ni aku suka sbb gi masa mana pun lauk menten panas... pastu byk kudap2an...
d ...
yang dekat setapak tu still buka sampai sekarang uols.. yang kat situ pun sedap, dulu selalu lunch kat situ.. hari hari ngadap muke tok sop haslam sbb ofis dia kat situ |
|
|
|
|
|
|
|
kt setapak belah mne chuols? bukan dekat je ke jalan pahang n setapak tu smpai nk bukak 2 kedai.. iols setapak area danau kota, fetsival city selalu lah jugak lalu, tp x perasan plak kedai sop selam ni belah mne...
|
|
|
|
|
|
|
|
laki elyana pn ad bukak restoran kan? xd spe pernah try ke? |
|
|
|
|
|
|
|
chef wan more like guna nama heshe jah, bukan 100% sheols punya.
sheols ala2 dapat royalti gitu bulan2 masa resto itu masih buka
|
|
|
|
|
|
|
|
sepertiitu replied at 26-10-2016 01:58 AM
yang dekat setapak tu still buka sampai sekarang uols.. yang kat situ pun sedap, dulu selalu lunch ...
Ooo ada lagi eh... Lama dah tak gi.. Ingatkan dah tutup sbb dia tersorok sikit belah belakang.. Dulu2 ofis dia situ restoran tu jadi tempat retis2 gerak khas bersidai.. Ke skrg ofis dia masih situ? |
|
|
|
|
|
|
|
Lagi kedai yg dah tutup, kedai rizman. Mmula siap ada cawangan. Pastu berpisah dgn isteri, bukak satu je. Pastu tutup, farouk hussin amik alih. Kejap je. Tutup terus. Dedulu masa ada, sll jugak ada shooting drama kt situ.
|
|
|
|
|
|
|
|
Orix replied at 26-10-2016 03:20 AM
kt setapak belah mne chuols? bukan dekat je ke jalan pahang n setapak tu smpai nk bukak 2 kedai.. ...
Tak dekat pun.. Yg tu kat spital tawakal jln pahang.. Ni kat setapak dkt gak danau kota tu.. Aku pun tak ingat ada kedai apa2 kat situ.. Rasanya banyak workshop.. Kalo tak silap area dkt menate tu tapi blok lain bangunan belakang bukan yg ngadap jln genting klang tu.. |
|
|
|
|
|
|
|
Changa replied at 26-10-2016 04:06 AM
chef wan more like guna nama heshe jah, bukan 100% sheols punya.
sheols ala2 dapat royalti gitu b ...
Sama gak sheila rusly kat melati dulu tu.. Bukan dia nyer gak.. Tokey denavichi nyer.. Taktau la camner eja.. |
|
|
|
|
|
|
|
iols delete post ya mod sebab dah tau jawapan |
|
|
|
|
|
|
|
munchkin replied at 26-10-2016 12:06 AM
so far very nice guna pes tu.
Kat mana jual manaf tu.. Aku nak sgt try wat sendiri.. Tapi tak tau nak beli pes tu katner... |
|
|
|
|
|
|
| |
|