Post time 22-3-2020 11:16 AMFrom the mobile phone|Show all posts
Just share my method la ye msk kari..
Rempah biasa I akan tambah cili kisar dlm 2 sudu utk 1 paket kecil serbuk kari..gaul +air skit..pastikan smp pecah minyak masa tumis rempah yg digaul cili ni..jgn lupa daun kari masa menumis..lg terangkat..yum2
I juga titikkn serai sebatang..
Utk daging selalu lps letak daging I campurkan air dl tunggu smp daging lembut skit..masukkn kentang & santan
Tp klu ayam, biasa I masukkn je santan terus sama kentang..sbb ayam cepat masak..
Post time 23-3-2020 05:03 PMFrom the mobile phone|Show all posts
Kari daging lembu, kambing dan ayam aku suka style india. Takde santan dan pekat. Tiru cara mamazura ubuh daun ketumbar, bau dan rasa kari lagi mengancam.
Kalau kari ikan, ikut style kedah, belah2 utara tu sedap...tambah2 lagi kalau kari sembilang padankan dengan sambal belacan kedah.
Apa jenama serbuk kari yang selalu korang pakai?