View: 23784|Reply: 5
|
CARA MASAK NASI SIHAT(BUANG KANJI)
[Copy link]
|
|
Harini tiba2 rajin nak masak nasi buang air kanji. Kalau beras siam actly bagus buat mcm ni sbb kandungan kanji dia tinggi. Nk diet bagusla dak? Ni Aida pakai beras bashmati.
Cara:
1. Cuci beras bersih2 dan rendam beras sekejap. Lepas tu toskan.
2. Didihkan air dlm periuk biasa atas api dapur
3. Dah mendidih air masukkan beras ke dalam periuk. Masak sampai beras kembang.
4. Dah kembang berasnya toskan. Lalukan dengan air pipe.
5. Aida kukus balik. Kukus kosong sekejap je dan siaaapppp.
Masal mcm ni xde masalah nasi lembik ke keras ke. Nasi akan cantik berderai. Bila goreng pun cantik kejadiannya????
Tips dari: Nor Aida Md Zainuddin
|
This post contains more resources
You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register
x
|
|
|
|
|
|
|
tak bz masak yang lain nak jugak try masak mcm ni
itu kalau betul2 nak jaga kesihatan kan intan
TQ intan nak try ujung minggu nanti
|
|
|
|
|
|
|
|
sebenanrnya kite ni yg malas
cara untuk nak sihat mudah je
|
|
|
|
|
|
|
|
sebab kita kalau boleh nak cepat intan
ni sama cara kalau nak masak mee maggi
untuk buang kanji dan segala mcm benda yang kita x nampak
tapi orang suka buat sekali susah nak buat 2x
|
|
|
|
|
|
|
|
lg2 bila perot lapar
asal masak je
nmpk sedap
|
|
|
|
|
|
|
|
Kalau betul2 nak jaga kesihatan baik masak cara mcm ni kan intan
Sya skrg ni dh kurang mkn nasi
Makan kualiti sikit jer
Utk jaga kesihatan
|
|
|
|
|
|
|
| |
|