CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Close/Open Add Fav (102) |

Borak Td:39 |Th:6014|Rank:14 

Moderator: AceHand, lil_honey








PERATURAN  BOD BORAK







1.  Forumer bebas membuka thread survey, poll ataupun perbincangan dalam apa jua topik tetapi mestilah yang berunsur positif & menarik untuk dibincangkan. Pembuka thread juga mestilah memantau thread yang dibuka & memastikan perbincangan di dalam thread berjalan dengan baik.  Moderator akan menutup thread yg terbiar atau yang tidak mendapat sambutan.

2.  Forumer juga bebas membuka thread [GENG] mereka sendiri tetapi mestilah mempunyai sekurang-kurangnya 4 orang forumer aktif didalamnya.  Thread-thread geng juga mestilah terbuka utk forumer lain & tidak terhad kepada ahli geng sahaja.  Moderator akan menutup thread geng yang tidak aktif atau yg mengamalkan sikap berpuak-puak.

3.  Forumer TIDAK DIBENARKAN membuka thread utk tujuan promosi  barangan, produk, blog atau mana-mana website. Mereka juga tidak dibenarkan membuka thread berbentuk provokasi, serangan peribadi atau yg bertujuan untuk melahirkan rasa kecewa atau tidak puas hati kpd mana-mana pihak.   

4.  Forumer juga TIDAK DIBENARKAN membuka thread [GAME] baru kecuali dengan keizinan moderator.  Bagaimanapun thread-thread game sedia ada boleh disambung-buka sekiranya mencecah 100 pages.

Untuk membaca peraturan forum, Sila klik Peraturan Cari Forum
 
Hide sticky threads KaMaR MoDeRaToR BoRaK - [Read permissions 255]attach_img  ...23456..43
adabintang    |   3-10-2012 06:02 PM    |   View:1396   |   Reply:895    |   Likes: 0
AceHand 3-8-2023 01:01 AM This Category
 
Hide sticky threads KaunTer AduaN + PerTanyaan @ BoraK attach_img  ...23456..20
sourplum    |   19-6-2010 05:33 PM    |   View:154570   |   Reply:399    |   Likes: 0
ipes2 21-10-2023 02:53 AM This Forum
 
Hide sticky threads TALK Here First | BORAK Sini Dulu
AceHand    |   9-5-2020 12:15 AM    |   View:7437   |   Reply:7    |   Likes: 0
lil_honey 10-5-2020 11:23 PM
  Forum Thread   
 
[Geng] Rumah Kaki Royan Part 182 recommend  ...23456..12
Missfadh    |   15-6-2024 03:35 PM    |   View:7201   |   Reply:238    |   Likes: 2
miss_pooh 16-7-2024 06:24 PM
 
Borak sambil Kumpul Tacang attachment recommend  ...23456..28
misalalbae    |   26-7-2021 02:55 AM    |   View:48042   |   Reply:551    |   Likes: 12
Nonagirls 16-7-2024 09:24 AM
 
Update Status Ala-Ala si Muka Buku (Pesbuk la tu..) V-3 attach_img recommend  ...23456..14
kucingkarate    |   18-2-2020 12:49 PM    |   View:38643   |   Reply:264    |   Likes: 1
kucingkarate 16-7-2024 08:54 AM
 
JIZZZ... KLONG! KLONG! Antara Air Kopi Dan Air Teh... attach_img agree  ...234
AceHand    |   16-2-2024 02:13 AM    |   View:24868   |   Reply:77    |   Likes: 0
AceHand 15-7-2024 12:43 AM

ADVERTISEMENT


 
[SURVEY] Aktiviti Korang Di Hari Minggu agree  ...23456
naen    |   29-10-2011 12:44 AM    |   View:20630   |   Reply:113    |   Likes: 0
AceHand 14-7-2024 07:50 AM Polls
 
Jenama Produk Buatan Malaysia  ...23456..8
HangPC2    |   9-8-2009 12:53 AM    |   View:92124   |   Reply:159    |   Likes: 0
AceHand 14-7-2024 01:42 AM
 
Sebab apa anda tak suka masuk amway attach_img
honam    |   20-11-2023 11:10 AM    |   View:3683   |   Reply:15    |   Likes: 0
honam 13-7-2024 02:17 PM
 
berdengkur mase tidur?? bising btol!!  ...2
cyunkhby    |   30-9-2013 01:42 PM    |   View:5042   |   Reply:38    |   Likes: 0
PejuangBerani 12-7-2024 01:58 PM
 
Apa ciri2 status facebook korang?  ...23
gusikuberdarah    |   8-6-2014 04:46 PM    |   View:11406   |   Reply:60    |   Likes: 0
AceHand 12-7-2024 12:33 AM Polls
 
JOM BORAK TENTANG BINATANG PELIHARAAN KORANG Newbie Thread agree  ...234
sailormars    |   28-2-2023 08:38 PM    |   View:4084   |   Reply:70    |   Likes: 0
AceHand 12-7-2024 12:31 AM
 
Baju kurung milik orang Malaysia – Nik Safiah
abgsedapmalam    |   14-1-2015 11:01 PM    |   View:2043   |   Reply:3    |   Likes: 0
AceHand 12-7-2024 12:30 AM
 
2014 yang amat ekstrem, 2015 ‘Tahun Hudud’?
abgsedapmalam    |   2-1-2015 08:21 PM    |   View:2877   |   Reply:12    |   Likes: 0
AceHand 11-7-2024 04:27 AM
 
Best ke Proton X50 ni? recommend  ...23
honam    |   14-12-2020 04:00 PM    |   View:18980   |   Reply:54    |   Likes: 2
AceHand 11-7-2024 04:21 AM Polls
 
Bayar deposit RM50 untuk dapatkan full catalogue baju raya LR??? Newbie Thread attach_img recommend  ...23
aysia19    |   25-3-2021 02:16 AM    |   View:13639   |   Reply:59    |   Likes: 4
AceHand 11-7-2024 04:13 AM
 
You all bila lagi nak capai sale 1 juta?
honam    |   26-9-2023 05:11 PM    |   View:5401   |   Reply:6    |   Likes: 0
AceHand 11-7-2024 04:08 AM
 
Dia yang sabul???  ...2
SaraAnn    |   22-2-2008 03:54 PM    |   View:6756   |   Reply:20    |   Likes: 0
AceHand 11-7-2024 04:07 AM
Follow Us
 
Udah macam kena rasuk...
pengimbas    |   10-8-2014 03:33 AM    |   View:4487   |   Reply:12    |   Likes: 0
AceHand 11-7-2024 04:06 AM
 
JIZZZ... KLONG! KLONG! Selamat Tahun Baru Maal Hijrah 1446...
AceHand    |   7-7-2024 02:53 AM    |   View:27523   |   Reply:0    |   Likes: 0
AceHand 7-7-2024 02:53 AM
 
RASHID MAIDIN MELEPASKAN DIRI DARI PENJARA DENGAN AKAL CERDIK
abgsedapmalam    |   21-1-2015 09:03 PM    |   View:1779   |   Reply:1    |   Likes: 0
AceHand 7-7-2024 02:50 AM
 
25 TAHUN BERLALU JANJIPERDAMAIAN KEPADA BEKAS KOMUNIS MASIH TIDAK TERTUNAI - ...
abgsedapmalam    |   21-1-2015 08:56 PM    |   View:1767   |   Reply:1    |   Likes: 0
AceHand 7-7-2024 02:47 AM
 
GOODIES BAG
kakicomel88    |   15-1-2014 11:25 AM    |   View:3158   |   Reply:11    |   Likes: 0
AceHand 7-7-2024 02:44 AM
 
Satu Petak Parking Kereta Di Hong Kong Bernilai RM509,190.. Patut Kerr?? attach_img
jepisbekri    |   31-8-2013 12:21 PM    |   View:2685   |   Reply:8    |   Likes: 0
AceHand 7-7-2024 02:44 AM
 
saya budak baru,dah kena tegur ngan moderator.hihi  ...23
mealah    |   14-5-2013 08:43 PM    |   View:7929   |   Reply:57    |   Likes: 0
AceHand 7-7-2024 02:43 AM
 
nak tanya pendapat..  ...23
shomel    |   9-1-2012 09:56 PM    |   View:6025   |   Reply:42    |   Likes: 0
AceHand 7-7-2024 02:40 AM

ADVERTISEMENT


 
azam tahun 2015  ...2
isabel@DARSITA    |   17-12-2014 12:38 PM    |   View:4335   |   Reply:36    |   Likes: 0
AceHand 7-7-2024 02:39 AM
 
Pernah lari dari rumah ?  ...2
Leafumi    |   5-1-2015 12:37 AM    |   View:5176   |   Reply:29    |   Likes: 0
AceHand 7-7-2024 02:39 AM Polls
 
Pendapat & Editorial: Bah Merah 1927 , Bah Kuning 2014
abgsedapmalam    |   17-1-2015 10:11 PM    |   View:5486   |   Reply:1    |   Likes: 0
AceHand 7-7-2024 02:38 AM
 
Razak pernah ajak sosialis sertai BN, kata Kassim Ahmad
abgsedapmalam    |   16-1-2015 11:48 PM    |   View:1507   |   Reply:1    |   Likes: 0
AceHand 7-7-2024 02:35 AM
 
apa pendapat anda lelaki suka selfie?? adakah gay boy atau biasa?  ...23456
mariahna    |   29-1-2014 02:57 PM    |   View:16454   |   Reply:107    |   Likes: 0
AceHand 7-7-2024 02:33 AM
 
Teks khutbah Jumaat adalah percubaan wujudkan kebencian agama
abgsedapmalam    |   15-1-2015 12:18 AM    |   View:1867   |   Reply:2    |   Likes: 0
AceHand 7-7-2024 02:31 AM
 
Di mana negara Arab ketika kita dilanda musibah?
abgsedapmalam    |   14-1-2015 11:39 PM    |   View:1361   |   Reply:1    |   Likes: 0
AceHand 7-7-2024 02:29 AM
 
KPN akan berlaku adil, tapi untuk sesetengah pihak sahaja
abgsedapmalam    |   13-1-2015 11:38 PM    |   View:1532   |   Reply:1    |   Likes: 0
AceHand 7-7-2024 02:25 AM
 
Happy Birthday Warga Borak - Capricorn agree  ...234
naen    |   23-12-2011 10:16 PM    |   View:9199   |   Reply:77    |   Likes: 0
AceHand 7-7-2024 02:22 AM
 
Dari Temerloh ke Thailand jejak pejuang kiri
abgsedapmalam    |   12-1-2015 12:28 PM    |   View:1556   |   Reply:1    |   Likes: 0
AceHand 7-7-2024 02:21 AM
 
Kisah Benar : Kisah Isteri Yang Merasa Derhaka Kepada Suami (Wanita Perlu Baca)
abgsedapmalam    |   11-1-2015 09:00 PM    |   View:3512   |   Reply:2    |   Likes: 0
AceHand 7-7-2024 02:19 AM
 
Siapa bunuh Charlie Hebdo?
abgsedapmalam    |   10-1-2015 11:50 PM    |   View:2134   |   Reply:2    |   Likes: 0
AceHand 7-7-2024 02:18 AM
 
Surah banjir
abgsedapmalam    |   10-1-2015 11:35 PM    |   View:1599   |   Reply:1    |   Likes: 0
AceHand 7-7-2024 02:17 AM
 
Mabul Island pakej  ...2
Kasih_Emylia    |   13-5-2014 11:18 PM    |   View:4223   |   Reply:23    |   Likes: 0
AceHand 7-7-2024 02:16 AM
 
8 Pengajaran Dari Seorang Gay yg Berpindah dari Malaysia ke New York untuk ...
abgsedapmalam    |   8-1-2015 07:23 PM    |   View:6019   |   Reply:2    |   Likes: 0
AceHand 7-7-2024 02:15 AM
 
Perhatian: QUAKER Chewy Granola Bars diragui status HALAL. attach_img
iskadar2004    |   6-10-2012 07:39 PM    |   View:8984   |   Reply:6    |   Likes: 0
AceHand 7-7-2024 02:14 AM
 
2015:Bagaimana menjimatkan cuti tahunan untuk pergi bercuti sekerap mungkin ?
abgsedapmalam    |   8-1-2015 02:35 PM    |   View:1733   |   Reply:3    |   Likes: 0
AceHand 7-7-2024 02:13 AM
 
BILA MASA PENJENAYAH DIKEHENDAKI FBI TERLIBAT DALAM HAL EHWAL KESELAMATAN MSIA
abgsedapmalam    |   8-1-2015 01:42 PM    |   View:2044   |   Reply:1    |   Likes: 0
AceHand 7-7-2024 02:12 AM
 
Camne nk ke Central Plaza, Jln Sultan Ismail
mabelesrossa    |   11-7-2013 08:35 PM    |   View:2676   |   Reply:12    |   Likes: 0
AceHand 7-7-2024 02:12 AM
 
Nak tangkap siput buluh or sama jenis dengannya.
zangetsu.ken    |   5-1-2015 05:31 PM    |   View:4264   |   Reply:4    |   Likes: 0
AceHand 7-7-2024 02:11 AM
 
Kahwin?? siapa yang patut lebih banyak simpan duit??  ...23
AthirahRahmat    |   5-3-2014 05:19 PM    |   View:7539   |   Reply:42    |   Likes: 0
AceHand 7-7-2024 02:09 AM Polls
 
Lesen kereta semakin mahal ?  ...2
AmirulFasli    |   13-9-2014 12:38 PM    |   View:3092   |   Reply:20    |   Likes: 0
AceHand 7-7-2024 02:07 AM
 
adekah ini sejenis rasuah?  ...2
siape_aku    |   9-12-2014 02:50 PM    |   View:4605   |   Reply:30    |   Likes: 0
AceHand 7-7-2024 02:06 AM
Next »

Quick post

You can still enter 200 characters
You have to log in before you can post Login | Register

Points Rules

Category: Lawak & Santai


ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

16-7-2024 11:44 PM GMT+8 , Processed in 0.389979 second(s), 119 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top Return to the forum