Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
17971
View
1161
Reply

[Tempatan] MRT Kajang -Sg Buloh dibuka HARI INI - 17-07-17 ! UPDATED PICS POST #560 #563 #572

[Copy link]

Author: torsotiger       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-7-2017 10:56 AM | Show all posts |Read mode
Edited by torsotiger at 18-7-2017 02:13 AM

kajang.JPG

stations

stations



Phase 1 sg buloh ke semantan hanya penuh masa free trial month lps tu selalu kosong je. Mungkin Sbb hanya menghubung kan area suburb yg penduduk situ shj yg naik. Minggu depan MRT dr semantan tu akan terus lalu merdeka, BBintang, TRX cheras last Kajang. Persoalannya adakah MRT ni akan mengurangkan orang naik kereta time pergi balik kerja ? Adakah MRT ni akan di utilise kan oleh bangsa immigrant ie Bangla, Indon dan student2 nigeria/middle eastern ? KTM yg asyik penuh tu asik penuh dgn minah black berebut masuk nak cop kerusi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 10:58 AM | Show all posts
yang naik depan sate samuri tu ke
leh terai
free ke idok
#wargasubsidi
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 10:59 AM | Show all posts
yeay!!!
weekend depan nak naik MRT.
amik komuter kat UKM pastu turun kat Kajang.
bye komuterrrr
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-7-2017 11:01 AM | Show all posts
bbalik replied at 11-7-2017 02:58 AM
yang naik depan sate samuri tu ke
leh terai
free ke idok

depan sate samuri satu, kat ktm kajang 1...kajang ada 2 stesen
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 11:04 AM | Show all posts
tazabar nak tunggu 17.7.17 nak naik MRT..iol dah pernah redah jem kt cheras ni..dpt x one month free ride mcm diorg buat utk laluan sg. buloh tu?
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 11:08 AM | Show all posts
station muzium negara tu dekat ngan KL Sentral ye?
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Berita baik ni. Tapi article ni ditulis dgn nada negative. Cubalah hidup dlm positive thinking. Kelakar..

Nanti sure ramai yang naik tu. X larat Jln jammed Jln Cheras- Kajang. Ramai yg keja KL..

Tahniah Malaysia..
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Berita baik ni. Tapi article ni ditulis dgn nada negative. Cubalah hidup dlm positive thinking. Kelakar..

Nanti sure ramai yang naik tu. X larat Jln jammed Jln Cheras- Kajang. Ramai yg keja KL..

Tahniah Malaysia..
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 11:11 AM | Show all posts
senanglah kakak nak cikcur ke bukit bintang dan one utama...x pyh nk drive dah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-7-2017 11:14 AM | Show all posts
Siddiqin replied at 11-7-2017 03:10 AM
Berita baik ni. Tapi article ni ditulis dgn nada negative. Cubalah hidup dlm positive thinking. Kela ...

hahaha.. tu tone mengutuk immigrant yg xde manners in public transport..
Anyway penulis amat suka naik public transport LRT & MRT so mmg sangatt2 menanti laluan ni bukak !
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-7-2017 11:16 AM | Show all posts
Modngengade replied at 11-7-2017 03:11 AM
senanglah kakak nak cikcur ke bukit bintang dan one utama...x pyh nk drive dah

hey modngengade ko keja kat depan concorde hotel kat menara haw par kan naik monorail ke stesen B Bintang or jalan kaki
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 11:16 AM | Show all posts
tazzabarrrrrrr

dari bangi senang nak pi sungai buloh dahhhh..yayyyyyy
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 11:17 AM | Show all posts
tahniah kerajaan walaupun den tak berapa IN dengannya..rasa mcm baru semalam je pecah tanah utk buat MRT,,tp next week dah leh naik..kesian INDON..
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 11:18 AM | Show all posts
torsotiger replied at 11-7-2017 03:16 AM
hey modngengade ko keja kat depan concorde hotel kat menara haw par kan  naik monorail ke stesen ...

kakak dah kerja kat dayabumi sekarang dekk....aman2 jah kakak turun kat pasar seni....kau mampu?
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 11:19 AM | Show all posts
wahh yg depan sate HS tu ke
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 11:23 AM | Show all posts
chinta89 replied at 11-7-2017 11:19 AM
wahh yg depan sate HS tu ke

depan sate HS tu stadium kajang
ada lagi satu kat sebelah komuter kajang
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 11:23 AM | Show all posts
mummy75 replied at 11-7-2017 11:04 AM
tazabar nak tunggu 17.7.17 nak naik MRT..iol dah pernah redah jem kt cheras ni..dpt x one month free ...

free one month kan mummy..... klau selalu naik baik guna touch n go ade diskaun
utk iols takde la nak naik... ade lrt pun tak sampai rumah
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 11:26 AM | Show all posts
MH3709 replied at 11-7-2017 11:17 AM
tahniah kerajaan walaupun den tak berapa IN dengannya..rasa mcm baru semalam je pecah tanah utk buat ...

bab ni je bijan burjaya....
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Mrt indon dah siap ke.. jgn jeles ye
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 11:28 AM | Show all posts
yey best best tq gomen syukur Allah bg nikmat naik mrt senang skit nk gi kl
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 11:31 AM | Show all posts
umbut replied at 11-7-2017 11:27 AM
Mrt indon dah siap ke.. jgn jeles ye

stesen mrt depa bertema batik... kunyit... tarian pundek....
cc @pyropura
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 11:31 AM | Show all posts
kechikchomel replied at 11-7-2017 10:59 AM
yeay!!!
weekend depan nak naik MRT.
amik komuter kat UKM pastu turun kat Kajang.

weekend depan belum start lagi sister, senin baharu start, so nak try kena tunggu weekend ujung bulan gitu
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 11:32 AM | Show all posts
MH3709 replied at 11-7-2017 11:17 AM
tahniah kerajaan walaupun den tak berapa IN dengannya..rasa mcm baru semalam je pecah tanah utk buat ...

jujurin nya construction untuk MRT memang cepat, boleh tengok progress nya dengan pantas sebab akak pergi kerja memang lalu sepanjang jajaran construction nya.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 11:33 AM | Show all posts
kechikchomel replied at 11-7-2017 10:59 AM
yeay!!!
weekend depan nak naik MRT.
amik komuter kat UKM pastu turun kat Kajang.

entah nya dari UKM pun ada bus feeder MRT itu...bus feeder heshe memang merata iya.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 11:35 AM | Show all posts
Modngengade replied at 11-7-2017 11:18 AM
kakak dah kerja kat dayabumi sekarang dekk....aman2 jah kakak turun kat pasar seni....kau mampu? ...

harap sister pergi keja timing lain dengan akak, koser la nak laga2 tetek dengan sister nanti.
akak turun stesen muzium jah then menapak ke ofis senin nanti
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.112203s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list