Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1234Next
Return to list New
4114
View
77
Reply

[Tempatan] Edisi Salah Ke Nyonya Mansoor Memilih Menantoo?: Ni Ha Agreement Pajak Kete [#77 - Teknik Pajak Kereta Dapat Rumah!]

[Copy link]

Author: tumpanglalu74       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-7-2017 07:27 PM | Show all posts |Read mode
Edited by tumpanglalu74 at 18-7-2017 05:38 PM

Untitled.png

Sumber: http://wahiabdrashid.com/peluang/pajakan
_______________________________________


Sorge itoo di bawah telapak kaki iboo..
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa cerita kak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-7-2017 08:06 PM | Show all posts

Ini Baru Agreement Dalam Bahase Ibunde Sendiri

Edited by tumpanglalu74 at 11-7-2017 08:08 PM

Bukan speaking London ke Jerman ke..  At the end of the day owner kene tukar hak milik kete tu kepade syarikat pajakan ni @ si penyewe dalam agreement tu.  Yang ni agreement kete baru.  Hok kete lama pon ade, kalo rajin boleh gali kat URL tu.

So by the time dah langsai hutang dengan bank, naturally the bank tukor hak milik kete tu kepade nama initial owner @ mangse.  Then comes this pajak agreement which overrides everything asking you to tukor pulak hak milik kepade syarikat pajakan tu.  They want to be the final owner of the car.  Becoz after all dorang yang kasi duit ansuran bulan2 plus the komisen that you get from them.  So ade ke makhluk mana2 dalam donia ni yang nak rugi?  Soklan aku..

Yang kita dapat bila setuju beli kete cara pajak ni hanyelah 1) berlagak own kete ateh angin, langsung kete tu pon kita tak boleh merase bawak balik kampong mase raye ke hape, 2) dapat komisen bulanan yang about RM200 tu je.

Ingat at the end of the day kita kene pindah milik kepade syarikat pajakan tu sebagaimana yang kita dah persetujui.  Dengan adenye salinan MyKad korang itu merupakan bukti yang korang la orang yang sain agreement tu.  If korang bijak cam cine, probably after kasi salinan MyKad, pegi je buat laporan kat balai polis yang korang hilang MyKad.  Then that repot alone can probably buffer everything else.  Boleh dah pura2 kata MyKad dicuri la hape.  Capisce?

Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 08:10 PM | Show all posts
Adakah agreement camni terpakai kat thread sebelah naga abang sarban PPIM?
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 09:39 PM | Show all posts
uit akak north korea, amboi meriah nampak..

Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai first time dgr pasal pajak kereta. Huuu... Taktau apa konsep dia.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-7-2017 09:57 PM | Show all posts

Ko Yang Dok Bump Thread Sendiri

Edited by tumpanglalu74 at 12-7-2017 06:33 PM
CiliPadiSedap replied at 11-7-2017 09:39 PM
uit akak north korea, amboi meriah nampak..

Aku pulak yang ko tudoh meriah?

Aku kesian tengok bangse aku sendiri yang tak habes2 kene tipoo kiri-kanan tapi bila kaji2 balik menipoo diri sendiri rupenye..  Aku pon simpati kat lobai PPIM tu sebab tak memasal kene heret ke mahkamah pulak over this.  Mana muke owner2 kete sengal tu??  Cam siyal..

Menyusahkan orang pegi bela deme tak tentu pasal tapi diri masing2 bachol sampe muke pon tak nampak.  Kalo lobai pajak ni kene ape2 aku simpati sangat2.  Aku paham ape yang dia nak utarekan.  Bank2 yang bachol dan tersangat la bachol tak berani repo kete kat yard yang tak bayor sewe tanah ni.  Udah la owner tanah tu terketor2 dah le ni tak tido malam..  Tu la pasal, melayu ade tanah tapi maleh nak usahekan sendiri takat pueh hati kutip sewe je.  Tuan tanah ni la punce kepade segale2nye.  Kalo dia tak maleh, tak kasi syarikat ni numpang tuwi buat bisnez ateh tanah dia tu, at least kurang la sebidang tanah untok gengster2 ni buat bisnez camni.

Jugak mana muke si bachol yang pass syarikat ni kat Datuk Seri ni?  Konfem tak tido malam jugak tunggu identiti viral..  Walopon dia tak wat taik sepanjang dia involved tapi aku kepingin gak nak tengok rupe..  Ni la mangkok2 ayon yang jadi alibaba kat syarikat mana2 pon.
_________________________

Edited: Rupenye owner melayu tu yang buat taik.  Bukan Datuk Seri padayappa tu..  Apologies..
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 10:00 PM | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 11-7-2017 09:57 PM
Aku pulak yang ko tudoh meriah?

Aku kesian tengok bangse aku sendiri yang tak habes2 kene ti ...

bagus ada semangat , im proud with u. kita sehaluan
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2017 04:54 AM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 11-7-2017 08:06 PM
Bukan speaking London ke Jerman ke..  At the end of the day owner kene tukar hak milik kete tu kep ...


Bodoh. Cina kena tipu sana sini ngko kata bijak
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2017 05:00 AM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 11-7-2017 09:57 PM
Aku pulak yang ko tudoh meriah?

Aku kesian tengok bangse aku sendiri yang tak habes2 kene ti ...

Engko miskin tak ada tanah lagi mau khayal macam macam pasal pemilik tanah. Dey poorah
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2017 05:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Semua pihak, masing masing ada hak tuntut gantirugi....heret ke mahkamah. Apa tunggu lagi ?
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2017 05:05 AM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 11-7-2017 09:57 PM
Aku pulak yang ko tudoh meriah?

Aku kesian tengok bangse aku sendiri yang tak habes2 kene ti ...

dato sri india tu dah jual bisnes tu kat melayu 25 hari lepas....


Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2017 05:39 AM | Show all posts
scorpionkiki replied at 12-7-2017 05:05 AM
dato sri india tu dah jual bisnes tu kat melayu 25 hari lepas....

Konpius haku. Asal pemilik bisnes Raja Saiful .Pastu india beli. Sekarang melayu lain pulak
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2017 05:43 AM | Show all posts
@tumpanglalu74
Bachol macam engkau cuma tau melalak saja. Tengok la bideo ppim serbu itu premis. Berlambak saja mangsa datang sekali ambik balik kereta. Lagi mau tanya mana owner kereta. Apake bangang
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2017 06:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Ini kes PPim vs Gengster AGR ke..
Ap kabor mamat rambut purple..dah dpt dikesan ke belum
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2017 06:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Ot sat..aku nak tanya sbb mmg tak tau..

Skrg ni mmg kalau kita belum abis bayar loan kereta, bank tetap kasi Geran Kenderaan suruh kita pegang ya?..
Aku ada lgi 1 tahun nak abis loan keta ..aritu dpt sms n surat dari bank suh amik Geran Kenderaan
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2017 06:48 AM From the mobile phone | Show all posts
@scorpionkiki
Pemilik bisnes itu masih lagi datuk seri india la. Si Rosly tu cuma pengarah saja.
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2017 06:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Madel replied at 12-7-2017 06:11 AM
Ini kes PPim vs Gengster AGR ke..
Ap kabor mamat rambut purple..dah dpt dikesan ke belum; ...

Buat hape nak kesan dia. Bukan dia berani gaduh pun
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2017 06:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian datuk seri hindu tuh. Raja saiful tipu dia . Sekarang kereta pulak semua owner tarik ramai ramai. Hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2017 06:56 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 11-7-2017 10:00 PM
bagus ada semangat , im proud with u. kita sehaluan

Semangat merengek & berkhayal
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2017 07:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Madel replied at 12-7-2017 06:14 AM
Ot sat..aku nak tanya sbb mmg tak tau..

Skrg ni mmg kalau kita belum abis bayar loan kereta, bank ...

aah.. Bank x kuasa nk pegang geran lagi.. byk sgt kot.. skrg ni kalo nk renew road tax pon dah xde print print kat blkg geran tu lg dah..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2017 07:16 AM From the mobile phone | Show all posts
budakshinchan replied at 12-7-2017 07:06 AM
aah.. Bank x kuasa nk pegang geran lagi.. byk sgt kot.. skrg ni kalo nk renew road tax pon dah xde ...

Oh..gitu eh..tq..

Naseb kebtulan 1hb Ogos ni roadtax keta aku tamat..boleh la amik sekali..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2017 08:28 AM | Show all posts
scorpionkiki replied at 12-7-2017 05:05 AM
dato sri india tu dah jual bisnes tu kat melayu 25 hari lepas....

ooo gitu ke


Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2017 08:29 AM | Show all posts
budakshinchan replied at 12-7-2017 07:06 AM
aah.. Bank x kuasa nk pegang geran lagi.. byk sgt kot.. skrg ni kalo nk renew road tax pon dah xde ...

haa  ye rasanya dah 2 tahun geran aku xde print print lagi

Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2017 08:32 AM | Show all posts
citer apa ni..titibe start baca rs complicated...ada sesape sudi terangkan kesah apakah ini
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.111555s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list