Minat menulis? Ingin menjana pendapatan? Jom sertai kami sebagai penulis freelance. Daftar sekarang > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1489
View
17
Reply

Cara Masak Puding Roti yang sangat senang.

[Copy link]

Author: zharifalimin       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-1-2018 09:16 AM | Show all posts |Read mode
Hi semua...rasa macam lama sangat x post resipi kat sini. korang x rindu ke? hahaha ayat perasan.

sebenarnya ni puding roti pertama yang kitaorg buat. rupanya senang sangat dan sangat la murah kosnya. boleh makan banyak2 tp jangan bagi sampai kencing manis.

ok jom kita layan video & cuba buat. selamat menonton


Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2018 11:34 AM | Show all posts
hmmm sedapnyaaa dubuk suka kismis
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-1-2018 02:49 PM | Show all posts
dubuk replied at 9-1-2018 11:34 AM
hmmm sedapnyaaa dubuk suka kismis

mmg syok kismis dalam puding roti. disarankan letak banyak2
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2018 05:03 PM | Show all posts
sedap nya ... terliur lak adehhh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2018 03:43 PM | Show all posts
pavlovachoc replied at 10-1-2018 05:03 PM
sedap nya ... terliur lak adehhh

mmg sedap.. cuba la buat
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
tt, nak request layered iced tea boleh x?
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 04:32 PM | Show all posts
ada buat haritu mmg harammmm iols xmau buat dh tak sedap
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2018 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Wey aku xreti masak..ni soklan noobs ok..kita boleh baked guna microwave oven x nk buat puding ni? Umah aku xdak oven..ada microwave ja
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2018 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
samasam90 replied at 11-1-2018 04:29 PM
tt, nak request layered iced tea boleh x?

I dah buat 3 layer tea. Ada dalam channel i tu. nanti i tepek sini video tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2018 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
abangadek replied at 11-1-2018 04:32 PM
ada buat haritu mmg harammmm iols xmau buat dh tak sedap

Alamak. Kenapa boleh x sdp tu? Apa yg xkena @ kurang tu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2018 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
alieyrina replied at 12-1-2018 09:31 PM
Wey aku xreti masak..ni soklan noobs ok..kita boleh baked guna microwave oven x nk buat puding ni? U ...

Kena guna oven. Microvawe x boleh. Sbb puding ni nak guna haba. Tapi ada jgk org buat guna kukus. Try godek2 kat youtube
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
zharifalimin replied at 13-1-2018 11:06 PM
Kena guna oven. Microvawe x boleh. Sbb puding ni nak guna haba. Tapi ada jgk org buat guna kukus.  ...

Ok. Dah agak..tq
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2018 02:08 PM | Show all posts

sama sama
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2018 03:57 PM | Show all posts
abangadek replied at 11-1-2018 04:32 PM
ada buat haritu mmg harammmm iols xmau buat dh tak sedap

hehehe...mmg ada setengah resepi yg tak kena dgn tekak kita...u guna roti biasa ke? nxt time try roti gardenia butterscotch ke raisin ke raspberry ke or roti croissant...guna resepi mak hanis zalika....iolls buat dulu mmg sedap banding dgn resepi lain..


Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2018 04:07 PM | Show all posts
krustykrab replied at 17-1-2018 03:57 PM
hehehe...mmg ada setengah resepi yg tak kena dgn tekak kita...u guna roti biasa ke? nxt time try r ...

tak2 sebenarnya i xmkn food yg creamy bersusu ni tu je masaalahnya
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2018 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Huih, feveret ini!

Versi ai, ai suka guna susu cair (pastikan hanya jenama Ideal yach).

Panaskan segala bahan untuk kastard (susu cair, gula, butter, garam sikit, vanilla essence, serbuk nutmeg, serbuk cinnamon, apa lagi ya, tu je kot, lupa, oh, ingat dah - parutan strong cheddar cheese untuk extra flavouring ngan creaminess gitu) sampai timbul bubbles kat tepi ala suam2 kuku gitu. Pastu tutup api, then masukkan telur yang dah dipukul sampai kembang (untuk 1 bungkus roti gardenia sederhana besar aiol guna 5 biji telur) dalam adunan kastard, baru tuang dalam acuan berisi roti yang dipotong kiub (dan kismis yang korang tabur la ikut suka korang camna).

Biarkan kejap untuk kastard meresap dalam roti (minimum 30 minit) pastu bakar guna kaedah bain marie sampai masak. Takyah sos pun dah moist sangat kau. Sedap dibalun panas2 jadik comfort food fefeling kokesen.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-1-2018 11:52 AM | Show all posts
chazey replied at 17-1-2018 10:15 PM
Huih, feveret ini!

Versi ai, ai suka guna susu cair (pastikan hanya jenama Ideal yach).

walaupn baca je, tetap boleh rasa kat lidah...

fuh sedap!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2018 04:05 PM | Show all posts
buka puasa dengan puding roti pn sodappppppp
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053270s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list