Minat menulis? Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM600! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
502
View
10
Reply

Beg Selalu Lebih Muatan? Ini 4 Trick Yang Traveler Boleh Cuba..

[Copy link]

Author: Cari-Faizal       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-10-2018 11:50 AM | Show all posts |Read mode
Satu masalah yang seringkali dialami bila melancong atau bercuti ialah masalah beg terlebih muatan apabila hendak berkemas untuk balik. Apa tidaknya, semasa bercuti macam-macam buah tangan hendak dibeli untuk diri sendiri, keluarga dan juga sahabat handai sehinggakan tidak sedar apa yang dibeli sudah melebihi muatan maksimum beg sendiri.


Foto : shutterstock




Berikut antara tips dan trick yang anda boleh cuba untuk mengelakkan beg anda terlebih muatan serta dapat memaksimumkan ruang yang ada di dalam beg anda.


1. Pakai pakaian yang paling berat, jangan simpan dalam beg


Sebenarnya anda boleh memakai seberapa banyak dan berat pakaian yang boleh. Pihak pemeriksaan di lapangan terbang tidak boleh menghalang anda untuk memakai seberapa banyak lapis baju yang anda pakai.


2. Pastikan beg anda mudah untuk dicari


Kehilangan beg semasa bercuti ataupun pulang bercuti sudah pasti amat merisaukan kita. Jadi, bagi memastikan beg anda mudah dicari, pastikan anda meletakkan sehelai kertas yang mengandungi nama, nombor telefon dan juga maklumat penerbangan. Maklumat ini akan membantu anda untuk mencari semula beg anda jika beg anda hilang.


3. Jangan letakkan alamat penuh rumah anda pada tag beg anda


Meletakkan alamat penuh di tag beg anda adalah sangat bahaya. Anda harus ingat alamat penuh rumah anda jika diketahui oleh orang yang tidak diingini sudah pasti akan membahayakan dan mengancam penghuni rumah dan keluarga anda. Adalah lebih baik jika anda letakkan alamat pejabat tempat kerja anda.


4. Bawa beg tambahan untuk hadiah dan cenderahati


Cari beg yang boleh anda bungkus di dalam beg lain supaya anda boleh mempunyai lebih banyak kapasiti dalam perjalanan pulang nanti.


Kredit : The Insider
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2018 12:12 PM | Show all posts
Dah lama amalkan semua tu tiap kali gi overc
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2018 12:35 PM | Show all posts
dari 4 point yg diberi, hanya 2 jer relate pada tajuk..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2018 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Baju gulungkan kecik2
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2018 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Apo bondo tips tak kena tajuk....
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2018 02:16 PM | Show all posts
tip biasa je ni..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2018 03:25 PM | Show all posts
2 tips je yg kena dgn tajuk .. duhhhh ... mcm mana la boleh jadi penulis berbayar utk cari
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2018 02:24 PM | Show all posts
jenuhhh la nk pakai baju berlapis2

lagi2 kalo kat airport dubai ka qatar ke ...panas yg hamat

lepas tu dh la jauh nak jalan time nak boarding nya

xpon pakai time nak timbng beg jer..then bukak ......wakakakkakakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2018 04:05 PM | Show all posts
Ahaha, gigih click link sb nak baca tips. Sekali aih, mcm x kena je dgn tajuk. hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2018 07:49 AM | Show all posts
saya bawak minimal baju, kalau sempat basuh dan keringkan. kurang sikit berat beg

https://www.malaysiatravelforum. ... save-your-bag-space
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2018 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak boleh hampeh lagi ke artikel ni?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055188s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list