Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7862
View
102
Reply

[Tempatan] Gunting Beg LV Sebab Staff X Layan Customer

[Copy link]

Author: haruslah       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-3-2019 11:09 AM | Show all posts |Read mode
Rasanya ramai yang mengenali dan mengikuti perkembangan hidup penulis Ismail Ariffin (Lepat). Dalam satu perkongian video yang dikongsinya di laman Facebook, beliau dilihat merakam seorang lelaki yang sedang menggunting beg kecil berjenama Louis Vuitton.




🙏🏽Hangpa nak tau apa yang sedang aku perhatikan?? Sebenaqnya aku tak sedaq pun, yang aku ni sedang di layani macam @#%@!!, tapi Sahabat aku ni tiba tiba stand up, last last aku sedaq, memang champions lah Sahabat aku ni, bila dia kata ni bab maruah Pat!! Aku tak suka orang layan kita macam pelaq! Kita baik dengan depa, depa tetap jugak dok ukoq kita kot luaq!!! 🙏🏽woOW!!🙏🏽😘
Posted by Ismail Ariffin Lepat on Monday, February 25, 2019


Lelaki yang dirakam Lepat sebenarnya adalah rakannya, Zainal Abidin Awang. Menjadi tanda tanya apa yang menyebabkan rakannya itu sangat marah dengan staf di butik Louis Vuitton.
Menerusi komen yang ditulis oleh Zainal dalam video berkenaan, beliau sangat kecewa kerana tidak dilayan dengan baik oleh staf di butik Louis Vuitton. Walaupun Lepat berambut panjang dan beliau pula sekadar berselipar, staf butik berkenaan sepatutnya melayan semua pelanggan sama rata tanpa diskriminasi.

Zainal turut menulis tujuan mereka ke butik berkenaan adalah untuk membuat tag nama untuk beg yang dibelinya 3 hari lepas. Selepas permintaan untuk menulis nama ditolak, beliau meminta gunting dan menggunting beg dibelinya di depan mata staf berkenaan.
Mungkin bagi Zainal, ini adalah pengajaran untuk semua supaya tidak pandang hina pelanggan dan melayan setiap pelanggan sama rata. Adakah anda pernah melalui perkara seperti ini di butik mewah atau mana-mana butik di Malaysia?


P/S: Beg yang digalas Zainal dalam video ini pula adalah beg duffle edisi khas Louis Vuitton x Takashi Murakami yang bernilai sekitar USSD7,159 (~RM21,120) di eBay.

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 1-3-2019 11:14 AM | Show all posts
hek eleh hadap sgt LV butik..

aku beli online pouch LV 10yrs back kt ebay ilek2 je ori..smpi skrg aku pakai  smpi satu hari tu kawan tiba2 tegur kt kauntetr cafe ...perghhh LV tuuuuu...dlm tu mesti riban2...pdahal dlm tu ada 10.50 jek
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-3-2019 11:16 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2019 11:16 AM | Show all posts
buat rugi je gunting...baik u pergi jumpa big big bos outlet tu & berhentikan staff tu. biar padan muka. jenis set2 yg nampak mat salleh, terus nak layan dgn elok la ni.
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2019 11:21 AM | Show all posts
shi_jewel replied at 1-3-2019 11:16 AM
buat rugi je gunting...baik u pergi jumpa big big bos outlet tu & berhentikan staff tu. biar padan m ...

kan kan kan

kalau iols baik iols kenakan budak tu sepaya kena buang kerja
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2019 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Bodohnya kau gunting beg ku sendiri buat apa? Kau ingat diaorang nak ganti rugi beg kau tu ke? Sengkek sgat lah kau!
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2019 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Mak ioils cakap u pakai beg 6 7 ribu.. dalam ada 50 hinggit? Sedih nak
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2019 11:23 AM | Show all posts
fushimi replied at 1-3-2019 11:21 AM
kan kan kan

kalau iols baik iols kenakan budak tu sepaya kena buang kerja

ha ah..customer tu nak berlagak, tp terikut ikut dgn kebodohan staf yg layan dia mcm kambing.
so, in the end, staf tu mesti gelak je tgk customer tu...tkde impact pun utk staff tu
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2019 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Butik mana dia kena
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2019 11:26 AM | Show all posts
kecoh la. Lv gak yg untong. bodo nya ko!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-3-2019 11:35 AM | Show all posts
komen2 kat fb kata LV nak ganti beg dia
xtau la betol ke x
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2019 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Baca dkt fb butik LV KLCC. Staf butik2 dkt KLCC memang ramai jenis bangang. Nak layanan ok, sila ke pavilion
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2019 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Takat SA je pun, eksyen mcm ada share plak dgn butik tu
Aku gelak je tgk set2 mcm ni
Alhamdulillah! Xpernah kena lg camni
Semua layan elok je
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2019 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Wow macam best je LV ganti beg baru

Jom pakat gunting beg LV kat butik
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-3-2019 11:47 AM | Show all posts
nikaido replied at 1-3-2019 11:36 AM
Baca dkt fb butik LV KLCC. Staf butik2 dkt KLCC memang ramai jenis bangang. Nak layanan ok, sila ke  ...

diorg jenis tgk gaya customer yg masuk
kalau pakai biasa2 nih jeling hujung mata jer


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-3-2019 11:50 AM | Show all posts
10-11k bagi kita mesti rasa rugi
tp kalau org ade2 geram nye pasal mmg rasa puas hati
jgn same kan nilai RM bagi kita dgn org lain

same lah mcm org sanggup habis duit beli stuff yg mahal2
org biase2 akan cakap, elehhhh yg murah pon ade

btw, ade jugak komen yg ckp baik derma kat org susah
kemoonnnnn
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2019 11:52 AM | Show all posts
Edited by tembikai_limau at 1-3-2019 11:58 AM
shi_jewel replied at 1-3-2019 11:16 AM
buat rugi je gunting...baik u pergi jumpa big big bos outlet tu & berhentikan staff tu. biar padan m ...

arab lah bukan mat salleh.yang selalu beli LV or barang branded  kat butik  kebanyakan nya arab.  mat salleh beli barang kt supermarket je.

Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2019 11:55 AM | Show all posts
teringat lak cerita pretty woman...

'Big Mistake! Huge..!'

kalau korang ingat scene ni lah..
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2019 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
nikaido replied at 1-3-2019 11:36 AM
Baca dkt fb butik LV KLCC. Staf butik2 dkt KLCC memang ramai jenis bangang. Nak layanan ok, sila ke  ...

LV tkde kt pavi. Ade kt Starhill.
Anyway i suka beli dkt Garden. Bkt Bintang sesak always.
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2019 01:55 PM | Show all posts
kaya tapi bodoh.  Staff perangai macam ini memang boleh dapat di mana2 saja.
Macam mana jika lain kali perkara yang sama berlaku  di kedai kereta mewah seperti Bugatti? so bakar kereta Bugatti?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list