Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2336
View
21
Reply

[Dunia] EDISI PATUT WHO RISAU: Lelaki Pernah Melancong Ke Bali Disahkan Positif Covid-19, Dua Lagi Ditahan Di Hospital

[Copy link]

Author: damian_lee    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-2-2020 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Seorang pelancong China yang baru pulang dari Bali 28 Januari lalu disahkan positif Covid-19, lapor Dailymail.

Lelaki berkenaan dilaporkan telah membuat ujian pengesanan di negaranya pada 5 Februari lalu dan disahkan positif.

Seorang pegawai kesihatan berkata, lelaki yang berasal dari Wuhan itu dipercayai dijangkiti virus berkenaan  selepas dia pulang ke rumah dan tidak dijangkiti semasa di Bali.


Saya fikir ada kemungkinan kecil bahawa pesakit telah dijangkiti oleh virus sebelum dia melawat Bali.

Walau bagaimanapun, kami akan menyemak semula semua fakta. Maklumat itu akan kami kongsikan nanti.

Kami akan mengesan semua tempat yang telah dilawatinya. Sudah tentu, kami akan lebih berjaga-jaga, kata Ketua Agensi Kesihatan Wilayah Bali, Ketut Suarjaya.

Berita mengenai pelancong tersebut yang hanya dikenali sebagai Jin dimuat naik oleh Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit Huinan di laman web Weibo mereka pada 6 Februari.

Sementara itu, dua pelancong Cina yang lain mempunyai simptom yang sama seperti selsema kini ditempat dalam pengasingan di Hospital Delpansar Sanglah sementara menunggu keputusan ujian darah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 14-2-2020 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Indon tak dapat trace Konavirus. Betul lah tered aku tu kan? Sah negara gagal.total henjutan Belanda   @wohan @nifah
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 02:50 PM | Show all posts
pyropura replied at 14-2-2020 02:40 PM
Indon tak dapat trace Konavirus. Betul lah tered aku tu kan? Sah negara gagal.total henjutan Belanda ...

malon tongong kene kantoikan lagi

https://www.liputan6.com/health/read/4178343/kemkes-wn-china-tertular-virus-corona-di-shanghai-bukan-di-bali
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
minter replied at 14-2-2020 02:50 PM
malon tongong kene kantoikan lagi

https://www.liputan6.com/health/read/4178343/kemkes-wn-chi ...

Tak pyg lyn  pirop tuu
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Biarlah rokok kretek, indomie, bakso tu jadi penyembuh mereka2 ni. Rakyat indonesia punya sistem imun kebal...apa la sangat virus corona ni.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:08 PM | Show all posts
Ketut Suarjaya

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
minter replied at 14-2-2020 02:50 PM
malon tongong kene kantoikan lagi

https://www.liputan6.com/health/read/4178343/kemkes-wn-chi ...

Dan indon tak dapat trace nama yg betul, apalagi kuman nya. Sangat mengerikan health system indon
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 08:08 PM | Show all posts
Edited by nentel at 14-2-2020 08:10 PM
pyropura replied at 14-2-2020 07:54 PM
Dan indon tak dapat trace nama yg betul, apalagi kuman nya. Sangat mengerikan health system indon  ...

mane de name pesakit dibagi tau kat publik ngong, seluruh pakar medik who dan seluruh dunie sudah indon cabar untuk perikse kat sini langsung dan sumenye tak dapat membantah kehaibatan indon termausk malon
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Indon dan bengap berpisah tiada. Nama virus pun tak masuk2 otak lagi, apatah lg nak kesan virus
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 08:14 PM | Show all posts
syaz_lina replied at 14-2-2020 08:11 PM
Indon dan bengap berpisah tiada. Nama virus pun tak masuk2 otak lagi, apatah lg nak kesan virus

celah mane kate laporan tu indon tak tau name virusnye ???
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
syaz_lina replied at 14-2-2020 08:11 PM
Indon dan bengap berpisah tiada. Nama virus pun tak masuk2 otak lagi, apatah lg nak kesan virus

Paling mengherankan nama passenger pun indon takde rekod proper. Depa.catat dalam buku 555 saja kah?
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
syaz_lina replied at 14-2-2020 08:11 PM
Indon dan bengap berpisah tiada. Nama virus pun tak masuk2 otak lagi, apatah lg nak kesan virus

Paling mengherankan nama passenger pun indon takde rekod proper. Depa.catat dalam buku 555 saja kah?
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:10 PM | Show all posts
tunggu ye sampai page mana MN indon bagi bola tanggung
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:17 PM | Show all posts
nentel replied at 14-2-2020 08:14 PM
celah mane kate laporan tu indon tak tau name virusnye ???

opo iki?

ojo omong podo pyro

siji loro telu papat
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Peon tua naik feri langkawi sekali lepaih tu abis semua cruise dunia dia ingat cam langkawi.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:37 PM | Show all posts
pyropura replied at 14-2-2020 10:07 PM
Paling mengherankan nama passenger pun indon takde rekod proper. Depa.catat dalam buku 555 saja ka ...

kalau tak de rekod proper tak kan mangse tu dapat ditrace sampai cine sane, khayalan malon tongong sungguh
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
nentel replied at 14-2-2020 10:37 PM
kalau tak de rekod proper tak kan mangse tu dapat ditrace sampai cine sane, khayalan malon tongong ...

Itu chinak, bukan indon
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:47 PM | Show all posts

memang cine pun sape kate indon malon tongong kantoi lagi
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh MN tak reti cakap jawa ke
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 01:47 AM From the mobile phone | Show all posts
nentel replied at 14-2-2020 10:47 PM
memang cine pun sape kate indon malon tongong kantoi lagi

Chinak yg berhasil trace, indon tak mampu trace. Tungung
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list