Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
776
View
19
Reply

Dunia Khayalan bersama FC

[Copy link]

Author: FanTasyCreaTioN       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-4-2020 12:58 AM | Show all posts |Read mode
Jom!!~ meneroka dunia khayalan bersama FC.

Dalam Thread kali ni ...FC akan kumpul kan kerjatangan FC yang lebih kepada bentuk imginasi ... dunia fairy dan sebagai nya .. dan FC akan selit kan juga Tutorial cara membuat nya.




Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 3-4-2020 01:00 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2020 01:07 AM | Show all posts
Gadis dan bunga

g f1.jpg

gf2.jpg

gf3.jpg


gf4.jpg

gf7.jpg


gf1.jpg
gf5.jpg
gf6.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2020 01:19 AM | Show all posts
Sehingga ke hujung nyawa... hanya kau di hati ...

Marah camne pun ... kita tetap ambik berat tau

r1.jpg

r2.jpg

r3.jpg

r4.jpg

r5.jpg


Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 02:27 AM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 3-4-2020 01:19 AM
Sehingga ke hujung nyawa... hanya kau di hati ...

Marah camne pun ... kita tetap ambik ber ...

Creativenye tt ..cantik semua
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 03:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Cuci2 mata tgk kraftangan adek
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2020 06:15 AM | Show all posts
SusahTido90 replied at 3-4-2020 02:27 AM
Creativenye tt ..cantik semua
Terimakasih ... jom la sama sama buat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2020 06:16 AM | Show all posts
ellez replied at 3-4-2020 03:02 AM
Cuci2 mata tgk kraftangan adek
uiks ... lewat akak tido?

Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 06:19 AM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 3-4-2020 06:16 AM
uiks ... lewat akak tido?

Hihi..akak lelap awal mlm td..so terjaga awal pagi..
Sejak mco ni pola tido akak da berubah..
Hihi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2020 06:22 AM | Show all posts
ellez replied at 3-4-2020 06:19 AM
Hihi..akak lelap awal mlm td..so terjaga awal pagi..
Sejak mco ni pola tido akak da berubah..
Hi ...
hahaha jadual macam adik dah ni ..
selalu nya tido awal dan bangu awal2 pagi... masa ni jer paling tenteram nak wat kerja..

cc1.jpg


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 06:51 AM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 3-4-2020 06:22 AM
hahaha jadual macam adik dah ni ..
selalu nya tido awal dan bangu awal2 pagi... masa ni jer p ...

Ni mesti buah tgn adek yg latest..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 07:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Cantiknya...guna clay ye?nak tny,FC ada beli ke mesin UV tu y org guna utk resin tu?
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 07:41 AM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 3-4-2020 01:19 AM
Sehingga ke hujung nyawa... hanya kau di hati ...

Marah camne pun ... kita tetap ambik ber ...

ehhh ni yang kartun selalu orang share tu kan? TT buat guna apa? wahhh jadi 3D terus
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2020 03:28 PM | Show all posts
ellez replied at 3-4-2020 06:51 AM
Ni mesti buah tgn adek yg latest..
ni orang tempah lama dah ..
tak sempat update lagi kt sini ..
nanti tunjuk banyk lagi

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2020 03:30 PM | Show all posts
salmon-suki replied at 3-4-2020 07:13 AM
Cantiknya...guna clay ye?nak tny,FC ada beli ke mesin UV tu y org guna utk resin tu?
Ha`ah guna Clay  ..buat sendiri Clay lebih jimat


Tak beli mesin UV tu ... sebab FC jarang guna Resin ... Resin best ... tapi agak mahal untuk sebagai hobi

Terimaksih yer

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2020 03:34 PM | Show all posts
bloodyamuk replied at 3-4-2020 07:41 AM
ehhh ni yang kartun selalu orang share tu kan? TT buat guna apa? wahhh jadi 3D terus
Ha`ah ... tau juga ey..? Lama dah kita simpan gambar tu tau ... suka sangat2 sebab so suwit

Pastu nekad mesti buat ... nasib baik menjadi ..

Guna Air Dry Clay buat sendiri

https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1194153

Nak ajak berClay .. huhuhu tengah PKP kedai jual Gam Putih banyak tutup



Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
TT ni cikgu pendidikan seni ke? hehehe

owh clay tu nak kena masak yeh...

teringin plak nak buat mini2 building monumen sejarah seluruh dunia...cam comel kan...

clay tu TT warnakan dulu eh pastu bentuk?

bukan macam yang dari kapur tu eh yang bentuk dulu baru warna?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2020 04:03 PM | Show all posts
bloodyamuk replied at 3-4-2020 03:54 PM
TT ni cikgu pendidikan seni ke? hehehe

owh clay tu nak kena masak yeh...
haha bukan Cikgu seni ...
kalo mohon agak2 lulus tak tanpa kelayakan?

Bermula dengan hobi ... jarang nak terima tempahan .. sebab masih ramai tak menghargai harga seni.

Ha`ah wajib masak. Ada Resepi tak masak... tapi yang tak masak ni bila kering 95% akan retak.

Polymer Clay ke dari kapur?  Ramai yang guna Polymer Clay ni bentuk dulu .. pastu masuk oven ... baru warna.

Tu ... kita tak suka ...


Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2020 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 3-4-2020 04:03 PM
haha bukan Cikgu seni ...
kalo mohon agak2 lulus tak tanpa kelayakan?  


eh dulu kan ada program guru bantuan camtu...

sekolah2 swasta pun kadang ada kan cari cikgu visual art...

alamak kena masuk oven ek hahaha

rajin la sis buat craft camni...

iols suka tengok kat ig, yang orang jepun buat barang2 mini tu...meja kerusi, peti ais, makanan semua kecik2 je...dari clay tak silap...comel...

kalo sis buat koleksi kuih2 tradisional pun comel kan kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2020 04:59 PM | Show all posts
bloodyamuk replied at 3-4-2020 04:08 PM
eh dulu kan ada program guru bantuan camtu...

sekolah2 swasta pun kadang ada kan cari cikgu vis ...
ni kira hobi ja..
ngajar pun kalo ada masa terluang..

best untuk ilangkan stress..
terlebih best masa pkp camni hehe

sebab tu FC tak minat Polymer Clay... kena bakar.. pastu kena kaler lagi

iols suka tengok kat ig, yang orang jepun buat barang2 mini tu...meja kerusi, peti ais, makanan semua kecik2 je...dari clay tak silap...comel...
cantik kan .. tu kategori miniature .. menda halus2 ...


kalo sis buat koleksi kuih2 tradisional pun comel kan kan
ada .. tu nanti nak buka Thread khas untuk tu



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list