Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1673
View
68
Reply

[Idea] Lets talks Amalan untuk murah rezeki n etc

[Copy link]

Author: marla69    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 1-5-2020 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
nefnefnef replied at 1-5-2020 04:11 PM
You're quite observant. Antara ciri penting utk niche marketing. Semoga iols pun boleh berbiz 1 ha ...

Hahahha.. Mmg pun.. Anak2 tok pernah tanya.. Mcm mana iols boleh tahan dgn diaorg.. Iols jawab.. Ada 7 karektor iols kena hadap.. Jadi kena pandai buat ayat utk update 7 org.. Silap ayat boleh bawa maksud yg berbeza kepada 7 pembaca berbeza.. Hahahaha
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 1-5-2020 06:36 PM | Show all posts
Lengkong replied at 29-4-2020 09:06 AM
Jangan dengki dengan rezeki orang lain. Berusaha dapatkan apa yang kita nak. Kalau tak dapat jugak.. ...

Terima kasih mod Johan bagi kredit
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-5-2020 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Ari ni i praktik kan amalan sarah tu. Baca surah al ikhlas 3x before masuk rumah. Ptg nya geng cina i yg lama giler tak dtg ke rumah.. Maybe dlm 10 tahun gitu... Ketuk pintu hantar kurang lebih 10 kilo buah longan.. Adududu.... Yg lucu nya... Dia sibuk nak Berapat rapat kata sudah lama tak dtg ke rumah tapi  i kata keep distance... Dia kata... Amoiiii...saya punya pokok banyak buah.. Tak Abis makan hari ini saya ingat kamu... Nah kasi amoi makan. (tapi kan.... Cina tu Business org mati.. Ada kedai jual brg utk cina mati tu... Ala.. Yg funeral cina tu macam rumah wakaf. ( anak i siap cakap mama.. Ah kok datang nak bagi angpow duit cina mati)  ..i just like... Errrrrr.... But.... Apa apa pun... Rezeki di ptg jumaat... Tq sarah utk Tips nya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Selepas solat dhuha, zikir ya fattah ya razzaq 100x...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2020 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Tkasih semua kawan2 atas perkongsiannya. In sya Allah, semoga saya dapat mengamalkannya, dan kawan2 dapat ganjaran daripadaNya... Aamiin Ya Mujiib
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-5-2020 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
che-cikL replied at 4-5-2020 11:59 PM
Tkasih semua kawan2 atas perkongsiannya. In sya Allah, semoga saya dapat mengamalkannya, dan kawan2  ...

Aamiin ya rabbal alamiin.  Mari kita sama sama praktik kan.
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2020 12:18 PM | Show all posts
sarah82 replied at 29-4-2020 09:28 AM
Nah.. Aku malas taip balik.. Amalan aku simple saja.. Selain tu bagi kucing makan.

bgs perkongsian yg ni sarah..
simple..klu buat pun 5min jer..
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2020 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
johan-adx replied at 14-5-2020 12:18 PM
bgs perkongsian yg ni sarah..
simple..klu buat pun 5min jer..

Dlm 10 minit saja.. Kalau sakit pun ok baca ya latiff ni..
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2020 12:24 PM | Show all posts
sarah82 replied at 14-5-2020 12:22 PM
Dlm 10 minit saja.. Kalau sakit pun ok baca ya latiff ni..

btoi..letak tapak tgn kt tmp sakit..pstu baca saja ya latiff
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2020 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
johan-adx replied at 14-5-2020 12:24 PM
btoi..letak tapak tgn kt tmp sakit..pstu baca saja ya latiff

Nanti sy update.. Pak tuan anak tok ada ajar sy baca nama2 Allah kat tempat2 sakit..

Pengalaman sy tengok sendiri.. Masa tok baru sedar.. bp dia turun.. DR tak dpt cari mana punca internal bleeding..skop x nampak luka kat perut.. Ultraspund pun x nampak apa.. Tapi bp tok makin turun..

Jadi pak tuan mai.. Dia baca bbrp doa dan ya latiff kat perut bahagian kiri tok.. Dan nurse bawa pi ultrasound lagi sekali...baru nampak yg kidney kiri bengkak..

Dari situ dr tau yg punca bp tok turun adalah kidney problem
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 08:04 PM | Show all posts
The post is very amazing around the world many people want to read this type of post I am also part of them and after the reading give good reviews
cyberpunk 2077 v jacket anime motorcycle jacket
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by rainbowrainz at 21-5-2020 06:10 AM

Apa yg iols amalkan dr mak iols ajar dan Ustaz wadi ajar
Bukak pintu baca assalamualaikahaiyuannabiyuhwarahmatullahiwabarokatu..Betul ke iols Eja ni ..
Lps subuh selawat istigfar tahmid doa al fatihah utk ibu bapa dan doa utk ampunkan dosa ibu bapa dan diri sendiri serta utk semua muslim dan muslimat antara yg masih hidup atau dah meninggal dunia dan masukkan kami semua kesyurga firdausmu tanpa hisab dan azab.. ( ni Ustaz wadi ajar sbb ini segala kunci bila kita mtk yg besar yg kecil akan mengikut ) kena amalkan..buat utk semua solat...
Dhuha jgn tgl
Lps isyak buat solat taubat
Bgn malam tahajud
Abis tahajud baca al quran sikit
Sblm apa2 doa kena amalkan wirid tahmid selawat dan semualah supaya bila nak mtk dgn Allah kena perbykkan istigfar dan puji pujian baru rezeki masuk..
Xnak rezeki bocor jaga mulut jaga hati jaga tingkat laku jgn buat maksiat jgn suka cari pasal dgn org paling rasa kuat tahan marah tapi ni iols tewas bab marah ni.. hahahahaha
Bagi kucing makan sambil bagi kucing makan tu iols akan ckp ngn kucing mcm ni doakan ye bla bla bla utk semua family iols
Belanja adik beradik
Sedekah jgn tgl walaupun sehari InsyaAllah nti nampak kelebihannya sendiri buat sendiri rasa manisnya
Bukak mata sampai nak tidur x putus istigfar dan bila nampak gunung dan awan ucaplah SubhanaAllah Alhamdulillah Allahuakhbar sbb ciptaan Allah swt yg sgt cantik
Perbykkan bersyukur
Baik dgn jiran jgn dengki2
Sabarlah sbb semua benda bukannya indah byk dugaannya ini pun iols tewas juga sbb iols bknlah org yg sabar..
Jgn berlagak makin berisi makin menunduk
Ini je yg iols buat kalau ade yg ttgl iols listkan lagi tapi yg penting bagi iols solat taubat jgn lupa buat.. lagi satu sblm terlupa lps subuh tu bacalah asmaul husna amalkan...InsyaAllah semoga kita semua dpt rezeki yg berkat dr yg maha Esa Aamiin ya Rabbal Aalamiin
Maaf kalau ada silap dan salah x ada niat nak menunjuk cuma iols kongsikan apa yg iols buat..
Buat dulu nanti rasalah sendiri keajaibannya..InsyaAllah

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2020 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
rainbowrainz replied at 21-5-2020 02:06 PM
Apa yg iols amalkan dr mak iols ajar dan Ustaz wadi ajar
Bukak pintu baca assalamualaikahaiyuannabi ...

Nampak mudah tapi gigih jugak nak menghafal n train kan diri.

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 05:19 AM From the mobile phone | Show all posts
marla69 replied at 22-5-2020 02:25 PM
Nampak mudah tapi gigih jugak nak menghafal n train kan diri.

Memula susah nanti bila dah amalkan senang..InsyaAllah rezeki x akan putus ade je rezeki tu macam air sungai yg mengalir derasnya...try tau buat InsyaAllah nampak nanti kesannya...
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2020 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Solat Dhuha + Doa Waktu Dhuha
Surah Al Waqiah
Sedekah (utamakan ibu bapa and adik beradik, kalo mak pak dan adik beradik dh senang sedekah kt org yg memerlukan)
Belanja org makan
Bagi kucing makan
Surah Al Insyirah ( utk permudahkan urusan )
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-5-2020 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
rainbowrainz replied at 23-5-2020 05:19 AM
Memula susah nanti bila dah amalkan senang..InsyaAllah rezeki x akan putus ade je rezeki tu macam  ...

In sya allah.  I take note
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
marla69 replied at 27-5-2020 12:45 AM
In sya allah.  I take note

Lagi satu iols selalu bank in kan duit dlm acc anak2 yatim dan budak2 tahfiz setiap bln supaya  adelah jugak saham kita disana Mudah2an kita semua dirahmati yg maha Esa Aamiin
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
tq for the insights.

Semua sangat manfaat. Hopefully kita semua diberikan rezeki seluas luasnya esp yg terkesan dgn covid.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-5-2020 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
rainbowrainz replied at 27-5-2020 01:30 PM
Lagi satu iols selalu bank in kan duit dlm acc anak2 yatim dan budak2 tahfiz setiap bln supaya  ad ...

Kalau kita tak Bank in tapi  sedekah beras n segala pada yg kurang mampu ok gak kan.  Sebab saya rasa dulu dulu i suka hantar keperluan asas  untuk rumah anak yatim sekali tgk store melambak beras n etc.  Now saya kalau terdetik nak bersedekah saya bagi pada org susah jer.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
marla69 replied at 27-5-2020 11:11 AM
Kalau kita tak Bank in tapi  sedekah beras n segala pada yg kurang mampu ok gak kan.  Sebab saya r ...

Boleh aje Alhamdulillah semoga urusan awak di permudahkan Aamiin
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list