Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234
Return to list New
1800
View
70
Reply

[Idea] Lets talks Amalan untuk murah rezeki n etc

[Copy link]

Author: marla69       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 27-5-2020 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
rainbowrainz replied at 27-5-2020 07:18 PM
Boleh aje Alhamdulillah semoga urusan awak di permudahkan Aamiin

Aamiin ya rabbal alamiin.  Same goes to you.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 27-5-2020 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
marla69 replied at 27-5-2020 02:38 PM
Aamiin ya rabbal alamiin.  Same goes to you.

Tq tq Aamiin
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2020 05:17 AM | Show all posts
2 benda utama:-

1. bersyukur -  bukan bersyukur mulut, sebut alhamdulillah saja. tapi hargai. ada badan sihat,  jaga badan, makan elok2. dapat kerja, buat sungguh2. ada family, sayang dan jaga baik2.

2. tawakkal- kalau dah usaha, serahkan segala-gala kepada Allah. kalau ikut science, diri kita tak stress, kita akan ditemukan dengan peluang2 baru yang kita tak sangka2. kalau tak tawakkal, kita akan stay tempat yang sama dan tak nak letgo.

Satu lagi, nak tolong orang kena ikhlas. Ikhlas bukan maksud, " takperla awak saya bagi ni, awak takyah balas, adalah rezeki saya dari Allah".

Masalahnya, amboi ko suruh Allah balas kebaikkan ko kat orang lain. KO tu sape?? Bila ko buat baik, Allah tak terkesan pon dengan kebaikan ko. Ko buat baik tu adalah sebab Allah sayang ko. Jadi bila ko tolong orang atau sedekah, ko kena bersyukur sebab Allah bagi macam-macam kat ko, dan Allah sayang kat ko sebab tu gerakkan hati untuk bersedekah.

Bukan sebab nak bagi Allah balas balik jadi murah rezeki. Nak murah ke limpah, doa sungguh2. Allah tu maha pemurah...

Kalau pendapat saya berbeza dengan kalian, abaikan ye..
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 01:10 AM From the mobile phone | Show all posts
For me amalkan surah al waqiah lepas magrib setiap hari, insyaAllah rezeki tak pernah putus
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 10:20 AM | Show all posts
LilylalisaAa replied at 1-6-2020 01:10 AM
For me amalkan surah al waqiah lepas magrib setiap hari, insyaAllah rezeki tak pernah putus

i pun amalkan surah alwaqiah tiap mlm lps isyak..kalau rajin i lanjutkan baca ayat alsajdah, dan almulk..so mula2 i baca alwaqiah,alsajdah dan almulk..
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
eira2310 replied at 1-6-2020 10:20 AM
i pun amalkan surah alwaqiah tiap mlm lps isyak..kalau rajin i lanjutkan baca ayat alsajdah, dan a ...

Wah terbaik la,  nak tahu jgk apa kelebihan surah as sajadah ye? Boleh la nak amal jgk lepas ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2020 09:41 PM | Show all posts
Dhuha and taubat sebanyak yang boleh
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2020 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
banyak istighfar
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2020 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni amalan i amalkan tuk senang nk dpt parking kat mana2 especially kat shopping mall.. baca doa makan ye...insyaallah mujarab, sbb doa makan kan doa pembuka rezeki,bnyk kali dpt parking betul2 dpn pintu mall or berdktn..bila dh baca kena letak sepenuh hati pd kuasa Allah. Silala mencuba
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-7-2020 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Kipaskiok replied at 5-7-2020 10:21 AM
Ni amalan i amalkan tuk senang nk dpt parking kat mana2 especially kat shopping mall.. baca doa maka ...

In sya allah boleh di praktik ni.  
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2020 12:34 PM | Show all posts
arwah ayah pesan dulu..klu gaji tu jgn lupa and jgn kedekut nak asingkan utk ibu. mesti kena bagi..wlupon sikit..insya Allah ada berkat kat situ

lagi satu..rajin2kan lah sedekah. sebaik2nya dgn amount yg kite teragak2 nak bagi..percaya dgn janji Allah..xkan miskin org yg suka bersedekah ni..insya owlohhhh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list