Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1866
View
72
Reply

[Idea] Lets talks Amalan untuk murah rezeki n etc

[Copy link]

Author: marla69    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 29-4-2020 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Rumah saya ni kan bukan setakat kucing,  anjing pon dtg rilek kat depan rumah.. Penat halau tapi tak nak lari.. My house takda pagar... Ujung ujung bila kasihan bagi jer lah mkn.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 30-4-2020 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Jangan bazir makanan...itu macam buang rezeki

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-4-2020 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 30-4-2020 10:13 PM
Jangan bazir makanan...itu macam buang rezeki

Tak bazir.. In sya Allah.. Ramai jer yg dok Menunggu nak Mkn.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 02:49 AM From the mobile phone | Show all posts
1. Baik dengan ibu bapa.. kalau ada mertua.. baik juga dgn mertua. At least jangan halang suami / isteri nak berbakti kpd mak bapak dia

2. Banyak tolong orang. Lepas tu jangan harap balasan.

InsyaaAllah mencurah2 rezeki

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 02:53 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 29-4-2020 05:07 PM
Rumah tok ni.. Ada byk ular tedung...sebab ada sungai dan sawah dekat2 sini.. Selalu aku pesan.. J ...

Sarah82.. ko mmg kerja jaga org sakit ye. Harian ke?
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 03:57 AM From the mobile phone | Show all posts
1. Hulur pada orang tua setiap kali gaji/hari raya/birthday diorang dan belanja budak2 makanan diorang suka. (Mak iols tak minat hadiah. Dia lagi suka cash huhu)

2. Banyakkan baca surah  Al-Ikhlas. Iols lepas selesai zikir lepas solat, sekurang-kurangnya baca Al-Ikhlas 3 kali. (Lagi banyak lagi bagus) Dan iols niatkan untuk arwah abah iols.

Sedikit perkongsian tentang surah Al-Ikhlas. Iols copy paste sini.

Sesiapa yangmembaca surah Al-Ikhlas tiga kali, maka seakan-akan dia telah membaca Al-Quran seluruhnya. (Hadith Riwayat Alugaili dan Rajaa Al Ghanawy).

Penawar Penyakit
Apabila kita membaca Surah Al-Ikhlas 3x selepas setiap solat fardu, kita mengubati diri kita sendiri. Daripada Abu Hurairah; Rasululllah SAW bersabda: Surah Al Ikhlas adalah penawar segala penyakit (Rohani / Jasmani). (HR: Ibnu Majah r.a.)

Sabda Rasulullah SAW: Sesiapa membaca surah Al-Ikhlas sewaktu sakit sehingga dia meninggal dunia, maka dia tidak akan membusuk di dalam kuburnya, akan selamat dia dari kesempitan kuburnya dan para malaikat akan membawanya dengan sayap mereka melintasi titian siratul mustaqim lalu menuju ke syurga. (Demikian diterangkan dalam Tadzikaratul Qurthuby).

Rasululllah SAW bersabda: Sesiapa yang membaca 10 kali surah Al Ikhlas siang dan malam; Maka Allah memberinya sebuah istana dalam syurga. (HR: Imam Ahmad & Imam Adarimi.).

Tq perkongsian kawan2 semua. Harap kita sesama dimurahkan rezeki yang tidak putus, diberikan ketenangan dan kekuatan untuk hadapi masa-masa yang sukar ni. Semoga Allah kasihani dan lindungi kita semua. Ameennnn

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 04:29 AM From the mobile phone | Show all posts
arianakhalid replied at 1-5-2020 02:53 AM
Sarah82.. ko mmg kerja jaga org sakit ye. Harian ke?

Ya.. Tido dan makan semua dekat rumah tok.. Hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 04:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Ayat murah rezeki
Inna haza larizkuna maalahu min nafad
Lupa surah mana tapi selalu terdetik mesti baca ni

Alhamdulillah walaupun iols berehat beberapa bulan income masuk. Boleh prep makanan dengan mencukupi, bayar komitmen. Yang penting hati tenang dalam menguruskan hidup

Biasanya seminggu demam seminggu la income tak masuk. E commerce pun kena kerja hari2 cuma masa fleksibel. Risau baca tentang bisnes terjejas tapi iols belum rasa dgn produk yg ada. Market memang competitive macamtu dari dulu




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-5-2020 05:51 AM From the mobile phone | Show all posts
nefnefnef replied at 1-5-2020 03:57 AM
1. Hulur pada orang tua setiap kali gaji/hari raya/birthday diorang dan belanja budak2 makanan diora ...

Tq atas perkongsian.  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-5-2020 05:51 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 1-5-2020 04:55 AM
Ayat murah rezeki
Inna haza larizkuna maalahu min nafad
Lupa surah mana tapi selalu terdetik mesti ...

Ayat ni kalau kita amal kan utk laris kan brg jualan kan n utk  Kaya kalau tak Silap.  
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 1-5-2020 04:55 AM
Ayat murah rezeki
Inna haza larizkuna maalahu min nafad
Lupa surah mana tapi selalu terdetik mesti ...

Kim, iols google. Surah Sad ayat 54. Ayat untuk rezeki yang melimpah. Pendek je kan... Boleh try amal ni. Tq Kim!
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 29-4-2020 02:06 PM
Ni aku buat masa mula2 arwah tok aku meninggal dan aku ada 5 hinggit saja dlm acc bank..Alhamdulil ...

Sarah, iols tertanya-tanya. Clients uols tak putus-putus ni diorang dpt contact details uols dari mana
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
nefnefnef replied at 1-5-2020 02:34 PM
Sarah, iols tertanya-tanya. Clients uols tak putus-putus ni diorang dpt contact details uols dari  ...

Hahahaha..

1. Iklan kat mudah.

2. Flyer servis iols boh kat guard di 1st & 2nd class. Dan kalau iols dpt secure seorg client yg guard rekemen.. Iols bg saguhati rm50.

3. Flyers kat tempat sasaran maksud i kwsan have2.

4. Rekemen dari ahli keluarga bekas pesakit, Pakar, Matron dan Nurse.

5. Mulut2 jiran pesakit iols jaga kat wad. Masa tok koma dan kena pindah kat 3rd class.. Iols ada juga tolong jaga seorg cikgu..waktu mlm sebab x ada sapa nak jaga dia waktu malam.. Dan cikgu ni tak mo mandi tak mo tukar baju.. X mo berjalan.. X mo ckp.. Hanya dgn bapa dia saja dia mau ckp...iols jaga 3 mlm.. Pagi ketiga.. Dia mau mandi.. Mau shampoo pala dan mau pakai wangi2..
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 1-5-2020 03:14 PM
Hahahaha..

1. Iklan kat mudah.

Very the business minded. Respek ah!
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
nefnefnef replied at 1-5-2020 03:19 PM
Very the business minded. Respek ah!

Tak la.. Iols pun masih baru sangat dlm bidang ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 1-5-2020 03:22 PM
Tak la.. Iols pun masih baru sangat dlm bidang ni

Berbanding dengan iols, uols are better off hehe. Tq for sharing. At least, iols nampak dah seskit cara nak marketing
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
nefnefnef replied at 1-5-2020 03:28 PM
Berbanding dengan iols, uols are better off hehe. Tq for sharing. At least, iols nampak dah seskit ...

Kena tau kumpulan sasaran kita..selama pemerhatian iols. Masa kat wad.. Kumpulan sasaran adalah lelaki umur 40++ yg ada banyak duit tapi isteri agak sibuk dgn kerjaya dan x boleh jaga mak mentua
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
marla69 replied at 1-5-2020 05:51 AM
Tq atas perkongsian.

Sama2, TT. Iols pun doakan urusan TT dipermudahkan sefamily. PKP pun gonna end soon. Most of economy sectors will be back to business. Harap interview anak TT lepas ni berjaya.

And tq mod Johan atas tacangnyaa huhu
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 1-5-2020 03:32 PM
Kena tau kumpulan sasaran kita..selama pemerhatian iols. Masa kat wad.. Kumpulan sasaran adalah le ...

You're quite observant. Antara ciri penting utk niche marketing. Semoga iols pun boleh berbiz 1 hari nanti. Ameennn
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
nefnefnef replied at 1-5-2020 02:32 PM
Kim, iols google. Surah Sad ayat 54. Ayat untuk rezeki yang melimpah. Pendek je kan... Boleh try a ...

Hihik..came2! iols biasa baca masa mandi pagi..sebab masatu ler teringat nak cari rezeki harini huhu. Baca dalam hati masa terdetik pastu masa nak cari customer
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list