Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12452
View
450
Reply

[Tempatan] Terima kasih PM - Sugu Pavithra (Update, video hadiah dari PM)

[Copy link]

Author: BomBoLoniS       Show all posts   Read mode

Post time 16-5-2020 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Redskin replied at 16-5-2020 01:48 PM
Alhamdulillah..murah rezeki dia.

Lembut dan sopan percakapannya,

Memang benda pertama aku tertarik tgk adalah bila pavitra ni cakap soft spoken gitu... Pastu aku tunggu dia cakap tamil, tetap la bunyi soft spoken walaupun aku tak paham..
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 16-5-2020 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts
syamzana replied at 16-5-2020 02:12 PM
tgk kuali dia rasa kemurungan tgk kuali kat rumah wpom tak berkerak tp tak bersinar mcm dia. pasni a ...

Hehe.. Jgn murung2, pavitra kata pakai sabun mandi pun boleh, aku pakai lebihan sabun mandi tenyeh kuali periuk, memang berkilat
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2020 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
belilies replied at 16-5-2020 08:19 PM
Bayar bulan ke maksudnya? Kesiannya. Tapi dapat banyak duit dari google adsense takkan tak labur b ...

Ramai org dok suruh this n that sponsor pavi ni....  Padahal dgn views n subscriber dia tu..  Dia dah mampu dah la nak beli semua2 tu... Cuna tgk estimated income dia

https://socialblade.com/youtube/channel/UC7mNwREuYU-Bc8glCdFwQ_A

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2020 12:01 AM | Show all posts
Edited by FanTasyCreaTioN at 17-5-2020 05:54 AM
Nokiaman replied at 16-5-2020 04:51 PM
Stendedlaa maideen oiii..
Nak dapatkan resepi ummah kelly nie..
Penangan nk lawan kovid kekdahny ...

Apala bebal ko nii...ko ingat makanan India utk melawan Covid19 kaaa ??

India.png

Ko tengok statistik yg mati kat India 2,752 org berbanding Msia 113 org.

Kahkahkah.. ada jugak org bingai cam ko yg ingat makanan India
utk melawan Covid. Bwahaha...



Comments

Mohon hentikan ... buat lagi tindakan akan di ambil  Post time 17-5-2020 05:54 AM
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2020 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by matjerk at 17-5-2020 12:09 AM
Perk77 replied at 16-5-2020 09:12 PM
Ok..kak Sri ni sape...


Kak Sri org yg kenalkan Pavi dgn mcm mana nak buat duit dgn youtube.   Pavi pnh ajar kaksri masak dlm video kaksri...  Ni vid 4 bulan lps.. Masa ni pavi lum ada chanel..
Penah bila ada org review masakan pavi dgn cara tiru cara dia...  Dan bagi credit kat dia..  Pavi n followers dia x suka...  Marah2.. Konon tiru cooyright...  X de org dlm dunia ni boleh tiru masakan pavi...  Mcm dah hak cipta terpelihara gitu... Termasuk pavi lah sound yg review2 tu..  So kaksri ni muncul bg pendapat.. Kesian dkt youtuber2 baru yg buat video mencuba masakan pavi ..walaupun dh bg credit kat pavi..  Seolah pavi ni x support each other la..katanya..  So ramai fans pavi hentam kaksri ni...  Sbb ckp mcm tu..  Pavi siap buat video sound org yg review atay "tiru" masakan dia tu..
X lama lps tu.. Pavi mintak maaf sbb baru faham apa maksud "review" yg secara x langsung promote chanel dia gak..  Ni video kaksri yg ada pavi..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2020 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
febreze replied at 16-5-2020 03:34 PM
dia siap tunjuk wasap bergaduh dgn pompuan indon yg nk bata@ng laki dia..drama sgt channel k.sri t ...

mak aihh... seyeslaa smpi tahap mcm tu dia nak share..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2020 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
tensic~ replied at 16-5-2020 02:41 PM
Orang melayu memang ada soft spot pada orang yang soft spoken, calm, and composed.. contoh teragung  ...

Memang patut soft spot dgn orang2 macam ni, takkan nak soft spot org macam tok lip sukeri
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2020 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 16-5-2020 03:10 PM
stakat kasi ucapan je ke wak yidin?? kasik la at least RM 10k ke
kalo stakat ucapan, aku pum bleh j ...

Jap,  u tgk tak video dia?  Apa yg dia dpt selain ucapan?  

Btw.. Pavi ni dah start terima payment la dari youtube...  Could be 6-7k jugak tu monthly...  No worries...  Silap2 dia lbh kaya dari kita2 sedikit masa lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2020 12:19 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 16-5-2020 03:38 PM
kalo kasi cash 10k, bleh gak dia simpan dlm fixed deposit for future use...ada gak savings utk dia ...

Maksud u...  U nak suruh pm bagi dia 10k cash??  Atas alasan apa ya?  Dia bukan susah aku rasa..  Leh tgk rumah dia elok je.. Dari video kaksri masa kaksri berjalan ke rumah pavi... Bertanah leh cucuk tanam lagi. Berkereta..  Mcm average rakyat malaysia je.. Tak susah. Tak miskin. Dia pun dah start dpt payment dari youtube. 10k yg u suggest bagi kat dia tu, maybe ada ramai lagi yg Lebih susah.. Tak berupaya... Yg memerlukan.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2020 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
nenekglamer replied at 16-5-2020 03:05 PM
Suka anak2 diaorg. Comel2 n polite sgt.

Kan... Tak mengade-ngade dan tak terkinja-kinja, sopan je
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2020 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
berapa pendaoatan youtubers cam dia ni agak agak ya
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2020 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Suka tengok dia
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2020 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 16-5-2020 11:56 PM
Ramai org dok suruh this n that sponsor pavi ni....  Padahal dgn views n subscriber dia tu..  Dia  ...

Wahh xjauh lagi nak sampai 500k subscribers dia ya. Jahat2 pun dapat 2.3k sebulan. Itupun bebaru ni kan deyols dpt kac!nk. Mokcik kayolah pavi laki minik lps raya ni nanti
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2020 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
ina_na replied at 16-5-2020 04:53 PM
Kan sbb tu aku pun suka tgk.. X yah bekas taupaware ratus2 nye mahaii.. X yah mesin gedabak2 ribu  ...

Bak kata orang tua-tua... 'cakap lembut sedap dengar'...
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2020 12:35 AM | Show all posts
untung depa.. rezeki yg tak disangka2
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2020 12:39 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 16-5-2020 09:15 PM
Buat orang lapo tu, porumer sini. Tapi masuk sini dulu sebab nak promote channel sheol jah. Lepas  ...

Haa yeke eh kosser nk tambah2 view diorg..baik iols tgk sugu jah
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2020 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Atata replied at 16-5-2020 06:12 PM
Dan tak payah berbagai2 jenis lauk atas meja. Satu lauk satu sayur atau kadang2 satu lauk je doran ...

Yes, aku lah salah seorang marhaein itu, dari kecik susah dan bila dah berkeluarga dan agak mampu tetapla tak reti makan banyak-banyak lauk atas meja, kalau makan kenduri tetapla amik nasik, satu jenis lauk protein dan satu jenis sayur...
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2020 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
epal21 replied at 16-5-2020 04:24 PM
Sama juga dgn wani dgn iza hamid. Pakai thermomix tapi buat pancake sajo. Ni tak payah le creuse ...

Diorg nk tunjuk perkakasan dapo dr makanan tu sndri..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2020 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
rayray28 replied at 16-5-2020 05:50 PM
Ni yang pavi ada mintak maaf juga lepas tu kan?  Cuma x faham pavi ada jwb komen org ke or komen c ...


Ni cth youtuber yg review masakan dia.. Tp kena kecam...  Termasuk si pavi ni suruh sis ni buat masakan sendiri.. Like seriousllllyy org x leh cuba masakan kau??  So buat apa org perlu subscribe kau? Dia siap biat video lagi sound org2 yg "tiru" masakan dia.. Tp dia dh delete post tu..   org dh explain kat dia maksud review tu baru dia minta maaf.. Baca lah komen2 bawah video ni..  Ni yg aku ss... N kaksri ada buat teguran kat fb.. Dia kata sbg youtuber kita kena support each other... Kesian dkt reviewer2 masakan pavi kena kecam... Termasuk pavi x nak org buat masakan dia pada mulanya..  Konon "tiru".. Sedangkan siti nurhaliza pun x kisah org menyanyi lagu dia..  Pavi plak baru buat masakan.. Org nak cuba masakan dia.. Terus kena cop curi pipularity dia..

IMG_20200517_004036.jpg IMG_20200517_004058.jpg IMG_20200517_004020.jpg

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2020 12:46 AM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 17-5-2020 12:08 AM
Kak Sri org yg kenalkan Pavi dgn mcm mana nak buat duit dgn youtube.   Pavi pnh ajar kaksri masa ...

Tak pasal pasalll iols lapar tengah malam gineh


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list