Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6249
View
181
Reply

[Tempatan] Abg Posmen Kecewa Bonus takde walaupun parcel bertimbun

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-5-2020 11:13 AM | Show all posts
ulamalu replied at 18-5-2020 10:53 AM
Ni cerita posmen yg ada kerja kan.  Kalau bujang dpt 800, kalau isi rumah bawah 4000 dpt 1600.  It ...

bpn tu bagus..tp lagi bagus kalo peruntukan buat staff gomen yg bergred 50keatas yg rata2 gaji bulanan 10k tu bagi kpd rakyat yg berpendapatan rendah mcm abag posmen ni..ummah gomen yg keja x kritikal dok umah je pun,tp cukup bulan dapat gaji full..mostly staff gomen gaji bln lepas pn x abis lg sbb bulan ni dpt gaji awal.pecayalah time2 covid ni bonus tu simpan je sbb xde apa sgt nak beli utk pesiapan raya..atleast kalo bagi golongan berpendapatan rendah duit tu dorg x simpan, buat belanja utk jana ekonomi
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-5-2020 11:18 AM | Show all posts
tapi kesian la. bagi la sikit duit raya. kerja teruk derang ni. salah sikit kena viral pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
meow_tompok replied at 18-5-2020 11:06 AM
ada bagi gambar tak? dulu attach gamba dpt 5 coin, sekarang kena bagi bagi gamba relevan (product) ...

Bg gambar laa tapi senyap gitu jer. Iols suka je kalau org lain review bg gambar so kita pun dapat tgk real color bagai kan.
Haah bg 3 coins je kedek betul.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 11:28 AM | Show all posts
pada pandangan saya, berkemungkinan prestasi pos malaysia tahun lepas (2019) kurang memberangsangkan..so refleks pada keuntungan pada tahun 2020..so mngkin sekiranya tahun ni 2020 untung, berkemungkinan tahun dpn ada bonus..itu pendapat saya shj.
Tapi takde ada salahnya sekiranya mungkin insentif 500 -1000 sbg tanda prihatin majikan kpd pekerja / staf..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 11:31 AM | Show all posts
Suchi replied at 18-5-2020 11:26 AM
Bg gambar laa tapi senyap gitu jer. Iols suka je kalau org lain review bg gambar so kita pun dapat ...

komplen je kat shopee live chat. aku penah komplen nape aku tak dpt cashback, padahal seller yg aku pilih tu ada label 10% cashback.
2 seller aku buat purchasing ada label tu. 1 dpt, yg 1 lagik tak dpt.
Pastu shopee agent tu reply... 10% cashback tu on quota basis. Jilake.


Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga abg posman dimurahkan rezeki, diberi kesihatan yang baik, dilindungi dan dipermudahkan segala urusan

Kalau tak dapat bonus tahun ni jangan sedih jangan kecewa, mungkin Allah nak gantikan rezeki yg lebih baik. Yang penting kerja dengan ikhlas , jujur dan amanah. Pinkz sebagai salah seorang pelanggan pos Malaysia nak ucapkan ribuan terima kasih sebab abg pos hantar pesanan pinkz dengan selamat, terima kasih ya korang memang seorang hero
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagi la deyols bonus weh. Kesian kerja macam takde hari esok.
Kalo takyah bagi bonus tu Ninja Van tu. Asyik la meninjakan parcel ummah termasuk parcel aku
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Sementara tu sepupu aku malas nak cari kerja.. cam sial!
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau xnak bagi bonus tukar lah dgn incentive.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 12:21 PM | Show all posts
Lama x mengomen kat porum..tp kali ni log in semata nak komen

aku tak rasa cite ni hasanah. Sbb dulu2 aku penah borak dgn bdk posmen yg sll anto surat kat opis aku..

Gaji diaorg sikit sgt...pastu dia kata kalo bonus tu, bkn bonus tp mcm advance. So, bln2 depannya management akan potong sikit2

Aku doakan bos2 atasan kat poslaju tu selamat dunia akhirat
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannyer
Bagi ler bonus pada posmen dan semua staff yang terlibat dengan pos nih
Diorang kejer teruk time pkp
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
7doors replied at 18-5-2020 12:19 PM
Kalau xnak bagi bonus tukar lah dgn incentive.

Kerja bertimbun bukan bererti quality kerja bagus...

Ada hati mau mintak bonus? tak kena retrench dah kira bagus.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:09 PM | Show all posts
ya Allah kesiannya rupanya dorg tak dpt incentive apa pun. .i tgk dorg mmg keje sungguh2 kot most of them. tak pernah ada bad experience. time PKP siap seboleh2 nak hantar depan pintu rumah tak kasi iols turun gi amik. sedihnyaa.. mati2 i ingat poslaju really makes money now and dorg enjoy keje sebab dapat good bonus / increment. rupanyaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Nenolen replied at 18-5-2020 10:36 AM
SETANNNNNN betul top mgt POS mesia...korang tak keje mcm mampos musim pkp bole la...apa salah nya bg ...

nak aminkn doa ni..aminnnnn..semoga kroni2 kt atas sinun dpt pengajarannya nanti sbb aniaya staff,tamak haloba.staff keje mcm apa,dgn xd komisennya..rembatla hak org atas dunia ni,smoga ada pembalasan 1 hari nnti..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Cara boss taknak bagi bonus..cakap rugi. Tengok tahap gaji posmen ni memang tak berbaloi. Sayu betul tengok adik posmen tu. Basah lencun hujan. Bonus raya takkan sikit pun takda.

Tak jaga staff. Biasalah tekan masa org susah. Kena ugut buang kerja kalau bantah. Eloknya kena ada sistem komisen kat posmen. Byk parcel byk komisen. Ada patut gaji sama tapi brg kena hantar makin byk.

Belum pernah pulak cina jadi posmen. Sebab pekerja melayu lah sedap kena tindas.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Pos Malaysia anda telah mengecewakan kami para pengguna Poslaju.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana2 bdn berkanun atau glc, management bnyk jaga kebajikan post yg top2 je. Post yg bwh2 ni mana ada dia peduli. Ni realiti kat msia tau.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by volatile at 18-5-2020 01:42 PM
ninjago replied at 18-5-2020 01:09 PM
ya Allah kesiannya rupanya dorg tak dpt incentive apa pun. .i tgk dorg mmg keje sungguh2 kot most of ...


Gaji yg memang telah diperuntukan utk mereka tidak termasuk tuntutan kerja bersungguh sungguh?

Inikah mentaliti sebenar tenaga pekerja kita? just do the bare minimum?
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebelom ni pon da pernah up msalah yg sma..siap dpt peruntukan lebih lhi supaya gji staff bwahan dinaik kan..tu pon sbb rmai netizen yg komplen sian tgok org posmen ni keje truk tpi gji thap kejam gila khinzirrrrr, ujung2 peruntukan lebih tu stop smpi boss je.yg bwah2 ni still lgi dikulibatak kan....ni up lgi,lom buncit lgi ke perut2 tu mkn hasil perah keringat org tu?? Bukn nk ckp ape,KADANG kaum kita ni pon menindas nya lgi kejam dri org xde agama.kerap sgt da isu ni.nasib posmen gitu jugak....kebal betul upper line pos malaysia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
otai_g replied at 18-5-2020 01:36 PM
Mana2 bdn berkanun atau glc, management bnyk jaga kebajikan post yg top2 je. Post yg bwh2 ni mana ad ...

Persepsi negative pekerja2 bawahan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list