Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6223
View
181
Reply

[Tempatan] Abg Posmen Kecewa Bonus takde walaupun parcel bertimbun

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-5-2020 05:08 AM | Show all posts
tanya sama al bau kari
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-5-2020 05:12 AM From the mobile phone | Show all posts
merungut....

berkahwin.. beranak.. dpt anak merungut


lainkali tak payah kawin.. hidup bujang aje..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 05:23 AM From the mobile phone | Show all posts
katenye sampai 700ribu parcel sehari xkanlah rugi lagi, tgk keje posmen teruk, tp gaji xbsr mane, org melayu ramai keje poslaju ni, yg kjaan pun satu, pi bg bonus byk yg keje kjaan buat org keje swasta marah, waktu susah ni biarlah same2 susah
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 05:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak tahulah pos malaysia bayar bonus mcm mana. Adakah serupa gomen bila nak raya dpt bonus raya.
Tapi kebiasaan company yg byr bonus ni bergantung kepada result tahun lepas.
Covid jadi tahun ini. So maybe bonus dibayar tahun depan?
Apa2pun pos malaysia tolong la review gaji posmen ni. Dah lama dengar gaji dorang tak byk. Kesian la.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 05:39 AM From the mobile phone | Show all posts
semoga murah rezeki dorang dr pelbagai sudut, amin... posmen yg aku jumpa semua baik2, staff poslaju pun sama.. kwn aku pun ada yg jd posmen.. insyaAllah semoga murah rezeki dorang semua...
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 05:42 AM From the mobile phone | Show all posts
ejans replied at 18-5-2020 02:17 AM
5 tahun lepas dah oernah ada post pasal pos laju /pos malaysia ni. Pos  rugi berjuta. Masa tu online ...

Takde team audit kewangan ke depa ni? Asyik cerita  rugi.every year cerita yg sama.  Collaborate dgn e-commerce pun xkan la xde untung? Pasni kena suruh team management tu jd posmen pulak. Hntr brg. Bagi dia rasa.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 05:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Untung... ceo, board directors dah ambil siap2. Tak menyumbang pd co tp bulan masuk berpuluh ribu. Sb tu ramai berebuat jawatan.
Yg jadi mangsa pekerja bawahan.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 05:51 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 18-5-2020 02:00 AM
Aku tak pernah beli dari jakel.. So?? Aku cari baju dari penjual Melayu.. Ang ingat dlm dunia ni.. ...

I pun tak pernah beli Jakel. Baju2 melayu I beli BAK or Omar Ali je. Kain2 pasang mmg tak layan lama dah.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 05:53 AM From the mobile phone | Show all posts
aliazulaikha replied at 18-5-2020 05:51 AM
I pun tak pernah beli Jakel. Baju2 melayu I beli BAK or Omar Ali je. Kain2 pasang mmg tak layan la ...

Banyak peniaga kecik Melayu yg jual baju rtw dan kain pasang kat IG... Bukannya tak ada.. Jadi alasan kononnya BMF kelaut tu alasan bodoh seorg penjilat bangsa lain.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 05:53 AM From the mobile phone | Show all posts
sitisitu25 replied at 18-5-2020 01:52 AM
Financial year co abam posmen bila? Co aku pon thn ni dpt..thn dpn xtau lg..bonus yg dpt thn ni hasi ...

betul tu
pemberian bonus diberi based on financial year
and stp kali nak job hopping, mmg aku x kisah psl bonus
aku cuma concern on % salary increment je stp kali job hopping
ni se sbb aku blajar dr otai forrumer kt sini dahulu kala (ms tu iols muda lg and blajar byk bende kt porem), dimana poremer otai tu kata Gaji itu adalah hak pekerja
dan bonus tu hak majikan
sbb tu aku dh set financial planning aku based on gaji (hak kita) , dan if dpt bonus (hak majikan), itu kira rezeki lebih la tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 05:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Sazida replied at 18-5-2020 05:42 AM
Takde team audit kewangan ke depa ni? Asyik cerita  rugi.every year cerita yg sama.  Collaborate d ...

Dorang asik sebut rugi je everyyear so mmg la rugi yg dapat. Kata2 tu kan doa
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 05:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Last 2 year ade posmen hantar parcel kat ofis i.. dlm hujan2 dgn x pakai baju hujan.. i tanya kenapa x pakai baju hujan..he kata x sempat..byk lagi parcel nak hantar.. tapi sempat lagi he meluahkan perasaan.. he kata posmen2 nak boikot sbb poslaju x bagi bonus..keje byk n parcel pun berlambak.. masa tu lazada n shoppe buat sale..  apa jadi lps tu i tak tau..sbb lps tu i dah x jumpa posmen tu.. bace kat fb katanya previous year dpt..ok la tu...

Thn ni bila tgk post ni kat fb..rasa kesian lak... sbb online parcel meningkat mencanak2..takkan xde timbang rasa kat staff poslaju ni.. gomen pun ada gak bagi sekurang2 rm500 kat staff..

Kalau alasan covid takyah la compare dgn company yg mmg xde sale dgn company yg ade bisness...
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 05:56 AM From the mobile phone | Show all posts
dewimalam78 replied at 18-5-2020 05:46 AM
Untung... ceo, board directors dah ambil siap2. Tak menyumbang pd co tp bulan masuk berpuluh ribu. S ...

Ini mmg selalu berlaku. Awal2 dorang dah ambik siap2 profit pastu cukup bulan bgtau cashflow tight la ape la.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 05:56 AM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 18-5-2020 05:12 AM
merungut....

berkahwin.. beranak.. dpt anak merungut

biasalah org mcm ni ekceli mmh tak layak kawen pun sebenarnya
x abih2 cakap dah jodoh,nanti rezeki datang lps kawen
padahal gaji cuma lepas utk diri sendiri je
cemana nk sapot anak bini
tp nak gakkkkk kawennnnnn
pastu keji andartu antertu T20 sana sini
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 05:57 AM From the mobile phone | Show all posts
ingt zmn aku keje masa nk raya harap bonus jelah dah sebelum tu bnyk buat projek x berhenti2, tpi msa bulan puasa asyik hujan jdi hrp bonus tu jelah boleh tampung(gaji hari) bersemangat msa hari gaji, sekali dpt duit xada bonus alasan asyik cuti jer, dh hujan nk keje mcm mna, brother lori tu menangis sebab memg dia harap duit bonus tu beli brg2 raya trs resign esoknya, aku pun 2,3bulan pastu berhenti smbg bljr, rezeki hbs bljr dpt keje tetap, tapi tetap bila raya mesti teringat
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 06:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Thn lps pe as sembang gan adik van pos laju.. Ms tu bulan pose gak.. Dia ckp brg banyak berlambak2.. Mlm lps bukak pose pun sambung anto brg.. Ramai Budak2 baru keje sehari dua dah lari...komisyen dpt 50sen 1parcel..dia ckp skrg ni sado x yah p gym mcm2 org bl kt lazada n shopee.. Dia gak yg ckp pos laju akan bg laluan utama kat lazada n shopee.. Sbb dia org akaun beso kat pos laju...
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 06:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Rugi ker? Top management gaji berapa? Jgn mcm itik sudah. Declare rugi tapi branded bag makin banyak
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 06:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Nurul8001 replied at 18-5-2020 06:11 AM
Rugi ker? Top management gaji berapa? Jgn mcm itik sudah. Declare rugi tapi branded bag makin banyak

Hahaha...aku pun dr td teringat brand itik tu jg
Untung ke rugi, apa2 hal diorang sapu dl
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 06:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Setau aku dulu2 bonus posmen 6 bulan
lebat... Tapi biasala...
Company gomen buat business tak pernah tak rugi
Contoh cam MAS
Asyikla merungut tak dapat bonus merungut brg byk nak kena hantar
Abehtu baik tutup je kedai kalau penuh alasan
Dah tahu tiap2 tahun bulan Ramadhan bz
Time ni la nak buat untung
Tak reti bersyukur

Ps aku tgk van pos laju lalu drive thru mc d time bulan posa
Ada 3 org lelaki dalam van

Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 06:36 AM From the mobile phone | Show all posts
ejans replied at 18-5-2020 02:17 AM
5 tahun lepas dah oernah ada post pasal pos laju /pos malaysia ni. Pos  rugi berjuta. Masa tu online ...

Yess bagus je.. Iols suka je dgn servuce depa.. Nk trace pn sng je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list