Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6370
View
104
Reply

[Tempatan] Edisi Kita Semua Tertipu:Pernah Viral Konon Terkandas PKP, Netizen Dedah Pelancong Rusia Ini Rupanya ‘Scammer’?

[Copy link]

Author: YgBenar       Show all posts   Read mode

Post time 18-5-2020 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
ya Allah..i ingat mat salleh ni baik sbb hidung mancung mate biru rambut blonde, kalu rohingya yg hitam tu comfirm jahat la kan
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-5-2020 01:51 PM | Show all posts
Edited by ell2026 at 18-5-2020 01:53 PM

omg mamat ni ingat dah settle lps kes temerloh tu..rupanya buat lg kat tempat lain
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Pprt punya omputih.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 01:58 PM | Show all posts
dr awal lagi aku dah agak...
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
cikrosienona replied at 18-5-2020 11:43 AM
Patut Malaysia buat syarat ketat untuk traveler datang Malaysia. Kalau takde RM10k dalam bank tak bo ...

aku sokong,patut dah lama buat mcm ni,kita nak lps border dia punya nak tgk mcm2,hotel booking la,kad kredit la..flight return la...
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 18-5-2020 12:20 PM
kan tred lama psl mangkuk rusia ni aku dah kata ni mat saleh bodoh
tp ada makcik2 kepam ...

Pernah gaduh dgn scammer sb dia cuba perdaya adik akak. ...dia kata Asian women semua bodoh2 mudah kena tipu...c$*&ker
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku x pernah rasa kesian kat omputeh
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
ak mmg sinikal sikit dgn european backpackers ni. dgn kes jual gelang kt a famosa, naik lori nk g mana2. pastu dgn kes tourist kurang ajar kt thailand, yg angkat kaki dlm bas tu. klu org msia melancong, habis sap2 kad kredit, hutang bank bgai, biar papa asal bergaya kt negara org. kita xde la nk mengemis, balik msia la ikat perut (tp itu bkn ak). tp ada je msian yg backpacker g italy, anak beranak tido kt taman tu, tp at least xde la bunyi mengemis kt negara org.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 02:21 PM | Show all posts
caprut aja yang berbangga dengan ummah kulit putih...kalau dapat menayang pasangan kokesen dia punya bangga macam menang emas olimpik..7 hari 7 malam memuji kehebatan kokesen berbanding  melayu kulit berkerak....

walhal sama aja busuk..
malah orang kita nampak lebih bersih, sekurang-kurangnya jarang dengar orang kita "begpacking" dengan muka busuk tak mandi pagi...
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by MisXoXo at 18-5-2020 03:14 PM

Artist Lufya memula post ajak ramai2 bantu russian yg stranded ni..last2 bila ramai komen scammer terus edit posting... tp ramai juga yg sokong nk bg derma awal2 tu.siap tag ebitliew suruh bantu..adoi..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Ummah kalau mat saleh jah terkankang luas bak pintu gua niah..kalau rohinyah jadi sepit terkepit macam jubo amoeba.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 03:30 PM | Show all posts
tulisan atas kadbod pun sama
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 03:38 PM | Show all posts
Ceh!!! Tipah tertipu!!
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 03:44 PM | Show all posts
Yang korang baik hati sgt menderma tu dah knpa?  CASH la
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 18-5-2020 12:20 PM
kan tred lama psl mangkuk rusia ni aku dah kata ni mat saleh bodoh
tp ada makcik2 kepam ...

aku kan rasa nak bersikap hati kering gak le..

psl kesian aku derma kat penipu... haha
tp takpelah
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
cikrosienona replied at 18-5-2020 11:43 AM
Patut Malaysia buat syarat ketat untuk traveler datang Malaysia. Kalau takde RM10k dalam bank tak bo ...

Kerajaan mesia kalo pelancong
Melopong besau je...
Agong agongkan lagii
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
famri7 replied at 18-5-2020 12:41 PM
Ummah suchi kalau kulut putih smua berpusu2 nk tolong..rohinyah sesama islam siap suruh mati beramai ...

Sama jugak rohingya sialan yg hidop atas tiket keIslaman tu..
Bakorrrr depa nie...kasi bakorrrr je
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
asamfish replied at 18-5-2020 12:47 PM
Acik2 kepam tu mmg pantang nampak so called mat salleh
tak kire la kalau scammer pun
janji mat s ...

Mana idoknya..
Isi tebal nan panjang
Boleh senak dibuatnya weiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
mcm best je deyeols jdi pengemis kokusen
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 04:49 PM | Show all posts
kukukatablog replied at 18-5-2020 01:44 PM
sentimen ni bukan hanya di malaysia tapi satu dunia...
even korean pon downgrade leluhur melayu n ...

Yes.  Exactly.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list