Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6396
View
104
Reply

[Tempatan] Edisi Kita Semua Tertipu:Pernah Viral Konon Terkandas PKP, Netizen Dedah Pelancong Rusia Ini Rupanya ‘Scammer’?

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-5-2020 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
xkena lak covid si kokesen ni travel merata2
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-5-2020 04:53 PM | Show all posts
Knowlee replied at 18-5-2020 01:46 PM
Ni la namanya minda ramai org kita masih dijajah. Negara merdeka, tapi minda masih terjajah. Asal ma ...

So very true!

Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau suka sangat duduk Malaysia jadi expat lah dude
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 05:25 PM | Show all posts
JunkMail replied at 18-5-2020 12:52 PM
Puihhh sikit aku tak kesian traveler pengemis ni. Kalau takde duit jgn nak mengembara la hanatttt... ...

betul tu, kalau dah takde duit jgn nak mengada travel jauh2 kan..

tapi orang msia sendiri ada je buat perangai camni..kalau tak, takdela kat group2 travel tu selamba badak tanya sapa yg ada kenalan kat sekian2 negara, mintak tumpangkan they all time kat sana..dulu pun ada kes mamat ni masuk oman, tengok hotel2 kat situ mahal pegi mengadu nasib kat kedutaan..sib baik kena layan, pegawai tu ajak tumpang rumah dia rasanya..orang msia ni mmg baik hati sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Jorja replied at 18-5-2020 05:02 PM
Kalau suka sangat duduk Malaysia jadi expat lah dude

Nak jadi expat, tapi duit takde. Sbb tu jadi scammer.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
white_musk replied at 18-5-2020 12:24 PM
Akak malu dengan perangai si Maxim ini.

Sabar la kak.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Bwabahahahahhahahahahahaa iols dah cakap dah tak logic je. Dah 2021 ni. Takkan ada genuine tourist end up macam ni.

Tapi rakyat Msia ramai otak x sampai 2021 lg dok percaya macam zaman teknologi ditakuk myspace walau pakai IG FB segala.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
PinkyPie replied at 18-5-2020 11:48 AM
Hantar kat MAEPS

Apo?!!!! Masuk jail imigresen paling kurang pun
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 06:16 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 18-5-2020 12:20 PM
kan tred lama psl mangkuk rusia ni aku dah kata ni mat saleh bodoh
tp ada makcik2 kepam ...

ummah malaysia ni mana boleh kalau kokesen ni..ummah educated bertamadun suci murni tuuu..
mana ada jahat menipu miskin
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
cikrosienona replied at 18-5-2020 10:43 AM
Patut Malaysia buat syarat ketat untuk traveler datang Malaysia. Kalau takde RM10k dalam bank tak bo ...

Exactly!
Dan melayu janganlah mudah cair serah pepek pun sanggup asal rupa macam mat salleh
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku dah agak dah. Jarang tourist pegi negara org takreti jaga diri
Termasuk russian yang beranak tu pastu polis belikan barang bayi yang tu pun kuat bau scammer. Penjarakan diorg gila babi nak pegi pd plak
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak kali dah nampak omputih back packer minta sedekah area KLCC. I suspect they do it for fun style depa pun x paksa. Nak bagi bagi lah... x payah kecoh.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 18-5-2020 02:13 PM
Pernah gaduh dgn scammer sb dia cuba perdaya adik akak. ...dia kata Asian women semua bodoh2 mudah ...

Lain kali bagi penampo jer kak org kuranh ajar ni... tak pon bgtau dia talk to my tapak kaki
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
kerabuBiru replied at 18-5-2020 07:22 PM
Lain kali bagi penampo jer kak org kuranh ajar ni... tak pon bgtau dia talk to my tapak kaki

Kat wasap x sempat maki dia dah blok. ..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
cikrosienona replied at 18-5-2020 11:43 AM
Patut Malaysia buat syarat ketat untuk traveler datang Malaysia. Kalau takde RM10k dalam bank tak bo ...

Betul3x...sgt setuju..Malaysia ni mmg sng sgt bg org luar masuk..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 08:27 PM | Show all posts
Ni kes nak tavel tapi tak nak guna duit sendiri nak free dan guna duit yang diberi orang ramai atas alasan dia dalam kesusahan.  Moga tak ada yang terperangkap dengan penipuan sebegini lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Visa melancong mana bole keje apatah lagi mengemis, patutnya kenselkan visa die masukkan ke depo tahanan imigresen
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang malaysia mmg baik2 belaka. Sampai tertipu. Sebab tu org kata Kalau nak bantu, bantu Lah mereka yg rapat dengan kita dulu. Especially sedara mara dulu baru bantu org luar.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Puak mcm ni je sesuai utk kak pam scammer hai-O memperbaiki keturunan scammer bertemu jodoh dgn scammer.

Asalkan DNA anak diperbaiki untung2 lahir mata biru mcm yang didambakan kak pam. Done rempanan iol utk #imadecutebabies kak pam scammer hai-O
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 18-5-2020 01:19 PM
Sorry...aiols x pernah travel overseas selain SG....travel ke negara lain kena ade proof kt ade du ...

Ya kena ada proof kita ada duit untuk melancong ke negara diorang, proof of employment, proof of kita ada ties to our country so datang sana bukan nak jadi pati. Dah la kena byr visa pelancong tu...

Diorg byr apa and proof apa? Nada.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list