Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7793
View
159
Reply

[Tempatan] 3 kali penghantar makanan wanita ditendang lelaki tunjuk isyarat lucah

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 20-5-2020 09:55 PM | Show all posts
Harian Metro
@hmetromy

#shahalam Lelaki yang menendang pekerja penghantar makanan wanita di Puchong, Selangor, kelmarin, akan dituduh di mahkamah selepas menerima arahan dari pihak pendakwa raya
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 20-5-2020 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Masalahnya skrg knapa pegawai tu suruh tarik report? Lagi satu perselisihan faham sampai mencederakan fizikal? Persilisihan faham apa macam tu..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 10:02 PM | Show all posts
apasal sampai ada body contact? hanat tul
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Gincubiru replied at 20-5-2020 08:42 PM
Ada dua kemungkinan :
A ) Malas


Hish you ni...puasa tak?hehehe
Tak baik tau...kalau x betul jadi fitnah plk
Alhamdulillah so far sis tak pernah jumpa abam2 polis yg mcm forumers2 di atas cerita.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Finally kes mahkamah jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
putriTS replied at 20-5-2020 12:57 AM
First experience dgn polis ni, masa i eksiden sorang2. Takde langgar sape pun, cuma kete berpusing ...

Ya betul. Semua accident boleh kena instant saman. Tu belum lagi kalau hang langgar pokok ka tiang lampu ka apa
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 12:08 AM | Show all posts
R2D2 replied at 20-5-2020 09:55 PM
Harian Metro
@hmetromy

Alhamdulillah naik jugak kes..

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:31 AM | Show all posts
R2D2 replied at 20-5-2020 09:55 PM
Harian Metro
@hmetromy

Alhamduillah..moga terbukti sapa salah
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau betul cina PRC illegal mohon lapor pada imigresen. Mungkin IC pun palsu? For sure netizen sedang giat menjalankan kerja CSI mereka
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:43 AM From the mobile phone | Show all posts
rainbowrainz replied at 19-5-2020 10:40 PM
Mohon kaki cina makan babi ni mereput atau dilanggar lori...aamiin

Gila punya momod puihhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:19 AM From the mobile phone | Show all posts
ckp bnyk pun x guna. Kalo apek ni kuat sgt cr la lwn yg sesuai. Apek ni tgk muka pun mcm acah2 gangster. Tade rasa bersalah langsung. Kalo dpt kat aku tlg siapkan beg plastik hitam.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ingat Malaysia ni negara cina punya ke apa. ..datang negara orang buat taik. ....
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
putriTS replied at 20-5-2020 01:57 AM
First experience dgn polis ni, masa i eksiden sorang2. Takde langgar sape pun, cuma kete berpusing ...

Sama jugak kalau kita eksiden dengan moto, even kita tak salah..yg salah tu moto tapi yg bawak kereta yg kena..i kenot brain this
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
rainbowrainz replied at 21-5-2020 04:43 AM
Gila punya momod puihhhhh

I pun kena..ni kali ke2 da...klu hina bangsa I & C je baru kena potong...klu hina bangsa lain dia x peduli..,pelik kan
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
AmandaRollins replied at 21-5-2020 05:16 AM
I pun kena..ni kali ke2 da...klu hina bangsa I & C je baru kena potong...klu hina bangsa lain dia  ...

Momod bodoh ape nak buat penjilat tegar hikhikhik
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:04 PM | Show all posts
SinarOnline
@SinarOnline


Tertuduh, Hii King, 61, didakwa dengan dua pertuduhan menendang dan mengeluarkan isyarat lucah terhadap Shazleena Shazmi, 26, di Bandar Puteri Puchong, Petaling Jaya, pada 18 Mei lalu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:42 PM | Show all posts
Warga emas mengaku tidak bersalah tendang penghantar Food Panda
21 May 2020


Lelaki yang menunjukkan isyarat lucah dan menendang seorang wanita pekerja penghantar makanan di Mahkamah Petaling Jaya, Selangor. foto HAZROL ZAINAL, 21 MEI 2020.

PETALING JAYA C Seorang lelaki warga emas yang menendang dan menunjuk isyarat lucah terhadap pekerja wanita penghantar makanan mengaku tidak bersalah terhadap dua pertuduhan di Mahkamah Majistret Petaling Jaya, hari ini.

Pengakuan itu dibuat di hadapan Majistret Mohamad Ikhwan Mohd Nasir sebaik sahaja pertuduhan dibacakan jurubahasa mahkamah tengah hari ini.

Tertuduh, Hii King, 61, yang hadir bersama peguamnya, Lim Tien Long, merupakan seorang warga emas yang tidak bekerja selama lapan tahun.

Mengikut kertas pertuduhan pertama King pada 18 Mei lalu di Jalan Puteri 9/1, Bandar Puteri Puchong telah didapati dengan sengaja mendatangkan kecederaan terhadap Shazleena Shazmi, 26 tahun.

Bagi pertuduhan ini, tertuduh didakwa di bawah Seksyen 323 Kanun Keseksaan.

Manakala bagi pertuduhan kedua pula, tertuduh pada 18 Mei lalu di Jalan Puteri 9/1, Bandar Puteri Puchong dengan niat mengganggu kesantunan seorang perempuan iaitu Shazleena dengan menunjukkan isyarat lucah jari tengah.

Bagi pertuduhan kedua pula, tertuduh didakwa di bawah Seksyen 509 Kanun Keseksaan.

Pendakwaan kes dikendalikan oleh Timbalan Pendakwaraya Selangor, Hakim Amir Abdul Hamid.

Terdahulu Hakim Amir mencadangkan ikat jamin RM6,000 dengan seorang penjamin bagi kedua-dua pertuduhan.

Bagaimanapun peguam Tien Long memohon jumlah jaminan dikurangkan memandangkan tertuduh tidak bekerja dan kini menyara tiga anak, di mana salah seorangnya sedang melanjutkan pengajian di sebuah universiti.

Majistret bagaimanapun mengarahkan tertuduh membayar RM4,000 dengan seorang penjamin bagi kedua-dua pertuduhan tersebut.

Majistret juga mengenakan syarat tambahan iaitu tertuduh tidak dibenarkan mengganggu dan mendekati mangsa serta saksi-saksi kes berkenaan.

Jika sabit kesalahan bagi pertuduhan pertama, King boleh dikenakan penjara selama satu tahun dengan denda RM2,000 atau kedua-duanya sekali.

Manakala pertuduhan kedua pula, tertuduh, King boleh dipenjarakan sehingga lima tahun atau denda atau kedua-duanya sekali.

Majistret juga menetapkan 16 Julai ini sebagai tarikh sebutan kes berkenaan.

Artikel berkaitan: Warga emas tendang penghantar makanan e-hailing dituduh di mahkamah esok

Awal minggu ini, tular di media sosial satu kejadian perselisihan faham di antara seorang pekerja penghantar makanan dengan seorang pemandu kereta di Jalan Puteri 9/1 Bandar Puteri, Puchong.

Dalam kejadian kira-kira jam 4 petang itu, pemandu kereta terbabit memarahi mangsa kerana memotong kereta dipandunya ketika dia mahu membuat pusingan U di situ.

Suspek turut menunjukkan isyarat lucah kepada mangsa dan menendangnya beberapa kali sehingga mangsa terjatuh.

Dalam pada itu dua rakaman video termasuk satu rakaman kamera litar tertutup (CCTV) berhubung kejadian itu viral di media sosial sejak petang Selasa.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
mcm ba alip ba ya  kan perangai cina2 lani. mabuk langgar melayu mati pon lps. pukul melayu mati pon lps. bawak lawan arus langgar melayu lg la lepas. mmg mcm haramjad. aku x puas hati satu hal. apasal kalo org melayu buat silap sikit cpt je masuk dlm?? . jatuh hukum semua?? tp bila puak2 prc ni plk blh lepas gitu je?? ni nk kira penghapusan etnik melayu Islam secara senyap2 ke ape ni? mmg emosi. aku dah mula rasa mcm x perlu kot report2 kat polis bagai. kasi hentak sampai mati je senang puak2 ni. kalo masuk dlm pon puas hati kita dah ajar depa. lani depa rasa hebat sbb melayu takut katanya. brp byk org kita buat laporan ikut saluran yg btl2 last2 sia2 je.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 06:02 AM | Show all posts
Hii King ?

Ini nama cina Malaysia ke? mcm bunyi dari tanah besar
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 08:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Harap gangster pondan wuhan dibalun sewajarnya

dengan perempuan pun nak membabi buta jugak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list