Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10695
View
188
Reply

Bella Dally Akui Jumpa Malam Lailatulqadar, Bertuahnya Dia!

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Post time 20-5-2020 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Ntah apa2 je.kalo betul yg jumpa tu depa diam je sis..tak canang satu dunia cam ko ni
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 20-5-2020 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
dubuk replied at 20-5-2020 12:28 PM
tak ingat pukul berapa.. tapi malam gelap gelita lah..

hantu /jin kot..jelmaan mcm mcm bole jadi mengrlirukan manusia.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Wei malam 23 kan? Lain macam malam tu. Aku tgk kat fb pun ramai cakap malam 23. Hanya ALLAH yang tau. Malangnya malam tu nyenyak sedap tidur
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 01:08 PM | Show all posts
ada org ckp kat aku, org yg jumpa malam lailaturqadar ni bukan calang2 org
yg rajin buat solat sunat, puasa sunat sebelum2 ramadhan lagi
kiranya org tu dia dah bersedia sebelum masuk bulan ramadhan lagi

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 01:11 PM | Show all posts
rospinki replied at 20-5-2020 12:59 PM
hantu /jin kot..jelmaan mcm mcm bole jadi mengrlirukan manusia.

boleh jadi.. masa tu keluar seorang ke halaman rumah.. lama merenung ke bulan tu.. mujur ada pagar jadinya menghalang dari pergi ke bulan tu.. kalau tak mungkin sekarang hidup bersama ibu bapa angkat kat area 51

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau waktu sahur mmg sunyi.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
klu dpt tngok bintang je mana pahala yg dikutip? kena la beramal pd mlm tersebut, solat sunat, mangaji, zikir..barulah dpt pahala spt kita betibadat selama 1000 bulan..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
NotYou replied at 20-5-2020 11:20 AM
Kalau tak silap iols pernah terbaca tanda2 mlm lailatu qadar langit takde bintang and takde awan...n ...

Ini yg betul. Allah saja yg tahu. Sapa yg beramal secara konsisten setiap malam, insya Allah pasti dapat benefit lailatulqadar. Benda ni bukan dgn mata kasar sebenarnya. Just yakin ibadat dan doa kita Allah dah terima.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah bella..untung ler..

Thn ni aku xmiss lg stay 10mlm mlm terakhir ni..tak blh nk ckp p mana satu mlm lailatulqadar...hrp ada la sangkut rezeki aku..banyak sgt yg aku nk mintak dengan Allah.. Semoga Allah dengar setiap permintaan aku. Paling tidak ketemukanlah vaksin covic19 ni.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak perlu dicari2 tanda2 lailatulqadar.. Kita siap sedia je tingkatkan amalan pada malam2 ramadhan.. Insyaallah... Allah sediakan pahala utl hambanya yg berusaha.. Yg penting lepas ramadhan istiqamah ker kita? Allahuakbar.. Semoga Allah menetapkan hati kita setelah diberi hidayah..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
NotYou replied at 20-5-2020 11:20 AM
Kalau tak silap iols pernah terbaca tanda2 mlm lailatu qadar langit takde bintang and takde awan...n ...

My friend pernah jumpa, dia sangatlah alim tak tinggal solat malam, Lepas jumpa dia demam, Lepas Tu baru dia citer, pokok2 semua bersujud atas tanah , hayangkan pokok kelap pun tunduk bersujud Dalam jam 2 ke 3 pagi, dia nak solat malam, nak gi toilet masa tu Kami kat hostel,
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
drama much and attention seeker
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 01:53 PM | Show all posts
kalau dh jumpa mlm lailatul qadar knp tudung masih x reti2 nk tutup kopek?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Hebat la org sekarang... Mudah je dapat malam lailaturqadar
Ustaz aku cerita dia yg lama hidup pun tak pernah merasa
Mana mai konsep byk bintang?
Yg aku belajar seolah pokok dan semua benda seolah bersujud time tu
Keadaan cuaca tak ujan dan tak panas
Org terpilih je dapat
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 02:02 PM | Show all posts
sebelum aku mati harapnya berpeluang bertemu mlm lailatuqadar
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
dubuk replied at 20-5-2020 01:11 PM
boleh jadi.. masa tu keluar seorang ke halaman rumah.. lama merenung ke bulan tu.. mujur ada pagar ...

nasib baik tak pegi..kalu tk dptla jumpa sdra kau kt area 51 saspek jin le tu..malam gelap gempita bole plak nmpk.
warna biru tu adalah jin.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Okaayyy kakkkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 02:06 PM | Show all posts
Dia cerita kisah puasa masa zaman sekolah rendah, keluar tengok langit nampak bintang dia imagine lailatul qadar.

Sekian.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 02:06 PM | Show all posts
ye ye la kau kakkkkk...
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 02:10 PM | Show all posts
Masa aku kecik aku pernah dgr citer orang, nenek dia bangun nak ambil wuduk tgk air dalam tempayan beku jadi ais.

semua kagum lah...wah ....tu lailatul qadr.

Jadi aku ingat lailatul qadr ni mcm benda magic gitu

Kontra dgn apa yg aku tahu tentang Lailatul Qadr skrg
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list