Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10681
View
188
Reply

Bella Dally Akui Jumpa Malam Lailatulqadar, Bertuahnya Dia!

[Copy link]

Author: Cari-Azza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-5-2020 08:01 AM | Show all posts
emmm yakinnya kamu
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-5-2020 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Wallahualam.. Nobody knows bila malam lailatulqadar tu. Bertuah bagi yg dapat bertemu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 10:00 AM | Show all posts
i once experienced dalam malm 10 terakhir. terjaga pukul 2-3 pagi mcm tu. wktu tu stay rumah mil. bangun g tandas dengar ayam berkokok sgt kuat. bersahutan kuat yang mmg boleh buat org bangun. biasanya subuh pon tak kuat mcm tu. then buka pintu tengok cerah je langit. boleh baca buku kat luar.. dalam hati ni malam lailatul qadar ke ape ni. esok pagi tanya kat org dalam rumah sorang pon tak dengar bunyi bising pagi tu..  
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Sekadar berkongsi
Beberapa malam lepas aku makan banyak gila for no reason. Macam pig i dont even know kenapa nak bunuh diri sendiri

Pastu tertidor penat makan, bangun subuh rasa segar gila. Jarang rasa badan segar bugar sesegar pagi tu. Ingatkan bangun dengan dada boombox kena heart attack. Pastu kawan iols tabligh hantar mesej

Dia kata semalam mimpi kim baca quran merdu betul. Padahal aku baca taksedap. Taktau la katanya maksud mimpi tu entah2 malam lailatulqadr. Mak iols pun cakap kawan dia suh bangun qiam that night sebab ulama belah melaka rasa malam tu LQ

Iols cepat penat dan panas, jarang dapat buat ibadat sunat dengan tenang. Kalau layak ke syurga pon sebab buat fardhu je itupon kalau layak. But malam tersebut iols sempat berdoa sebelum tidur




Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 10:29 AM | Show all posts
overclaim much
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:13 AM | Show all posts
artis...apa nak harap..
itu gamaknya 1st time tgk langit mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Bella ni boleh tahan gak bimbo ye
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:05 PM | Show all posts
rospinki replied at 21-5-2020 07:23 AM
sahla kau ni kuat berangan... patutla jin tu stendbai je nak bawak lari pi area 51. situ kan ramai ...

masa tu memang terasa alam kartun dah termasuk ke alam betul.. bingung sekejap kawan hahaha

selamat hari raya pkp.. maaf zahir batin..


Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:43 PM | Show all posts
dubuk replied at 21-5-2020 03:05 PM
masa tu memang terasa alam kartun dah termasuk ke alam betul.. bingung sekejap kawan hahaha

sel ...

zman kecik kuat berangankan..samalah ngan aku mcm2 kesah ada

ok dubuk..
selamat hari raya pkp...maaf zahir dan batin.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:46 PM | Show all posts
rospinki replied at 21-5-2020 03:43 PM
zman kecik kuat berangankan..samalah ngan aku mcm2 kesah ada

ok dubuk..

sama sama...

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Dear kaka mod bod gosip,
Ai dah tersalah tekan report button kat salah 1 reply forumer thread ni. Takda niat langsung nak report posting dia what so ever. Jari ni ha terkerow masa nak scroll page. So mohon abaikan report tersebut.
Mohon maaf pada forumer tersebut juga *peace*
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:26 PM From the mobile phone | Show all posts
ALDRIN replied at 21-5-2020 12:21 AM
Mende laa retis sekor ni..dah x de benda bijak lg ko nk chaphub ke? Iols setiap kali 10 mlm terakhir ...

biasalah retis sendu mcm bella daly nih
dia ingat senang2 ke bleh jmpe malam LQ nih
persediaan nk jmpe LQ ni makan masa lg sblm datangnya bln ramadhan
even org2 alim yg mmg selama ni buat amalan sunnah wajib bagai pun belum tentu tahu bila LQ
datang si bella daly ni terus nampak ya kebodohan bella daly
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak dia masih tak pakai tudung ke
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:34 PM | Show all posts
Edited by gideoncross at 21-5-2020 11:37 PM
dua_chzy replied at 20-5-2020 07:26 PM
Ganjil kan? Boleh tak nak cerca ummah sebegini penunggang agama jugak?

(Btw, nampak avatar uol, ...

Khuenz, brdoa tpi tngok camera pehtu Bella Daly dduk smbil pgang Quran tu bca btul2 or for the sake of camera? Pda pndngn mta iol fake habis, klau btul fake, xptut kitab Quran d jadikn as brg utk photoshoot.

Btw Naruto fans detected HAHA, iol ni dh bnyak kali missed eps Naruto, sbb tu skrg try nak keep up tpi susah sbb bnyk sngt lols. Btw yg Naruto: The Last to fanservice je, not the real one from Masashi Kishimoto's work ugh, hate it & iol xprnh tngok pun.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 11:39 PM | Show all posts
cikgojesss replied at 21-5-2020 12:35 AM
ummah tanah air ni memang brengsek.. kalau tuhan bagi tunjuk tanda2 tu pun fes sekali ummah tanah  ...

Tngh2 bad mood kjp ni tiba2 iol trktawa bca komen uol haha, tq ceriakn mlm iol. Tpi mmg btul, mmg adapun yg prasan mcm ni lol.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Orang cakap sapa yang jumpa Lailatulqadar dia tak cerita dekat org...tak tau lah betul ke nahin...
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:25 AM | Show all posts
airmineral replied at 20-5-2020 05:23 PM
mlm2 kt kampung mcm tu juga la besenye kan? masa i travel balkan 2018, kat area plitvice, sbb remote ...

Username uol "Airmineral" pastu u gi Plitvice kat Croatia (bru check kat Google) & tbh tmptnya mmg cntik & segar mcm "Airmineral" haha. Btw issa beautiful place tho.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 05:20 AM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 22-5-2020 01:25 AM
Username uol "Airmineral" pastu u gi Plitvice kat Croatia (bru check kat Google) & tbh tmptnya mmg ...

hihi mmg cantikk malam2 sejuk gileee tp bestt. malam2 boleh tgk milky way dan shooting stars... oh indahnya duniaaa
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 06:10 AM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 20-5-2020 10:55 AM
ai rasa mlm yd mlm leilatul kadr
sbb malam yd panas litlit
bangun sahur tgk sudah basah la jalan


I pulak rasa mlm td. Malam ke 29, mlm jumaat. Lepas tu sejuk amat & sgt mengantuk
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 06:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Masa sekolah dulu lepas ustad cerita pasal lailatulqadar, meolls duduk je kat luar rumah mengharap pokok2 tunduk bersujud. Tapi yang nampak, budak2 main mercun.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list