Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9953
View
334
Reply

[Tempatan] Wanita Hamil pulang ke kampung positif COVID-19

[Copy link]

Author: safriehalim    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-5-2020 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Katanya dalam group whatsapp...ada kawan dekat sana pergi terus buat cek covid
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-5-2020 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
MsCinderella replied at 21-5-2020 02:08 PM
haha mmg x caya...
kalau dah laki kerja 24 jam..takkan dia x keluaq p mana kan..beli barang semua ...


On call je 24 hrs, bukan kerja 24 hrs. Ni kalau ikut reply saudara mara yg gigih bekap bawah tweet KKM.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
MsCinderella replied at 21-5-2020 01:36 PM
so dia ni kena kat ampang atau kelantan?

mak dia kata time dia kat kl x keluaq rumah..p klinik ke ...

husband dia pun positif. mungkin dpt dpd suami dia yg memanjang keluar 'on call' tu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:23 PM | Show all posts
intercurrent replied at 21-5-2020 11:35 AM
mungkin juga dialik kelantan sebab nak anak tu dapat no ic kelantan so nanti dah besar dapat beli ta ...

ada ke pulak mcm2 plak niat masa zaman2 covid ni. abis tu dia sorang je ke nk terberanak musim2 pkp ni? ada berjuta lg rakyat dlm malaysia. kalau dia pikir nak ic kelantan, abis org lain taknak?

dah tau mmg emergency sgt2 nak terberanak dgn selamat tanpa dapat covid, yg dia pg singgah merata2 ke pasar borong, singgah rumah sedara mara segala bagai tu dah kenapa? balik je la terus rumah mak dia, self kuarantin 14 hari. dah tak memasal merata2 sedara mara dia kena test sekali, kalau +ve kan naya.

ni lah namanya jihad bila ada bala penyakit. jiran aku baru beranak no 2 masa pkp. laki plak keje rotation lift. ada hari terpaksa laki dia cuti sbb anak 1st pun kecik lg mcm mana nak handle. nak taknak terpaksa dia adapt walaupun susah. dan aku percaya ada ramai lg yg harung benda ni, ye lah berjuta org mesti ramai yg nk beranak dlm satu hari kan.

yg dia ni laki dia sorang je ke keje company tu sampai x bole bawak bincang cuti utk jaga bini? kan namanya takde penyakit carik penyakit
siapa susah? bukan org lain...diri sndiri dan sedara mara sndiri juga yg susah
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
rule basic covid ni senang je. jaga mata, mulut, hidung sendiri & jaga mata, mulut, hidung org lain. kalau dah yg basic tu pun tak reti nak buat, susah la
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:25 PM | Show all posts
mbhcsf replied at 21-5-2020 11:06 AM
kan sedih kan seolah olah bersalin  lepas tu fasa selepas tu...adalah bukan hak suami nak tolong2  ...

tu lah heran...my neighbor kje HKL lg, bini beranak time PKP. laki keje juga...rotation lift. ada anak 1st kecik lg. masih boleh handle...cuma waktu awal2 beranak mmg laki dia tu dpt cuti utk jaga bini. yg dia ni mmg dah apply ke cuti? ke mmg niat lempar kampung terus
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:28 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 21-5-2020 01:23 PM
eh!! bodoh!! bukan ignorance?? Abis nak panggil sejenis manusia yg bodoh selfish bebal dah tau mus ...

tu la pasal, ko imagine eh..ni baru sorang terlepas yg kita nampak ada mentality gini. yg tak nampak ada byk lg kat luar tu. kalau yg jenis ignorance, selfish mcm gini semua buat tebiat merayap kat luar tu dgn niat nak dapat ic negeri sekian2, nak mak bela time pantang...nak org faham dia yg niatnya begitu begini, mau mati la MKN nak handle...tu la pasal hari2 ada je yg kena tahan rentas sempadan, merayap bagai


mentality mcm gini la...kalau kena sorang2, mati sorang tanpa spreading penyakit pada org lain takpe jugak
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:31 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 21-5-2020 11:23 AM
ini kategori buat anak pandai tp bab tanggungjawab kelaut. Elok di kasi je manusia begini. Supaya  ...

kalau ckp byk nnt kata kita tak paham, eh lantak la yg kena diri dia sndiri ye tak?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:38 PM | Show all posts
justchu replied at 21-5-2020 02:28 PM
tu la pasal, ko imagine eh..ni baru sorang terlepas yg kita nampak ada mentality gini. yg tak namp ...

tula kalau semua orang punya kehendak dan permintaan kelonggaran ditunaikan, baik bubar je kerajaan pastu lantak korang semua le nak hidup ke nak mati. raya punya pasal sanggup nak redah dan singgah sana sini. last2 padan muka semua yang close contact tak dapat beraya. kalau nasib baik takleh raya tahun ni je, kalau sampai ajal tahun ni la last merasa hari raya.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
delia3003 replied at 21-5-2020 02:12 PM
Mak kat kelate tu yg defend anak

Ooo kelate gak. Teror mak dia eh boleh tahu pergerakan anak kat kl. Pergi klinik jahh katanya. Iyee la  tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Masing2 pentingkan diri.
Hadap la raya dalam hospital tanpa family disisi.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
intercurrent replied at 21-5-2020 11:40 AM
Doa yg baik buat baby n ibu, juga keluarga. Kita xtau sbb xduduk tmpt dia. Cuba Kita bayangkan, dgn  ...

dah tau anak kecik susah nak beranak apasal tak plan?
bodoh pekat tak campur air ko ni..
dasar sek sek kito jange pecoh degil nak mampus..
nak sangat tanah murah kat kelantan apasal sibuk datang sini cari kerja?
duduk saja la kat negeri yang ko agung-agungkan tu..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:49 PM | Show all posts
domestobot replied at 21-5-2020 02:38 PM
tula kalau semua orang punya kehendak dan permintaan kelonggaran ditunaikan, baik bubar je kerajaa ...

kan? virus tu dia bukan pilih2 perumah ikut niat ke apa, kot2 niat suci dia tak nak jangkit? apa dia tau...janji dia boleh survive
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
assah replied at 21-5-2020 02:12 PM
Sekarang ni sesiapa yang pernah datang AEON KB 17 haribulan lepas kena cek untuk COVID..tak pasal2 m ...

Adoii dia pergi ker meme bangsat betul. Iols tahap stress dah nie. Tgk la sbb dia sorank yg ignorance so satu kelate kena. Mak back up lagi ker
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
rosli_nurizzati replied at 21-5-2020 01:20 PM
i think so.. sejenis balik kerja nak mengangkang ja... i still tak boleh accept alasan dia.. front ...

Tua dah pun umur 32 tahun..
I dulu umur 28 tahun beranak anak no 2 sorang2 je dengan anak no 1 umur 13 bulan & bapaknya..
Takde la kecoh nak balik msia ke nak bawak mak datang jadi bibik ke...
Dah bapak anaknya ada, kalau tak membantu tak berguna la..

Sudahnya tak pasal2 org lain kena kuarantin tak boleh gerak ke mana2.. nak kerja pun susah.. kan menyusahkan tu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
TM ade cuti ehsan 7 hari setahun. Kalo xpenah guna, bole je ambik 7 hari sekali guna utk paternity leave. Lg 1.. kalo on call.. selalunya ikut standby list. Gilir2. Cth mcm ada 3 team.. gilir2 setiap minggu.

TM jaga la bab kebajikan staff. Ni rasanya lebih kpd memang jenis bersalin dengan mak.. kat kampung.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 21-5-2020 02:45 PM
dah tau anak kecik susah nak beranak apasal tak plan?
bodoh pekat tak campur air ko ni..
dasar s ...

Haipppp.....anak tu kan rezeki.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 21-5-2020 12:01 PM
Aku geli jah bile sepupu dia claim laki die frontliner, tapi keje TM. Technician ja kot. Ada aduan d ...

Skamg semua yang keje.time pkp claim frontliner
Hahaha
Choi btol...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah la taknak selfkuarantin kt rumah terus bile dh sampai kelantan. Boleh pulak happy2 gi jumpe org lain kt luar sane. Selfish!
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 21-5-2020 01:18 PM
tak sayang nyawa orang orang begini. Memalukan warga KKM.

Some people, it's not about their work nature. It's about their level of mindset. Taktau nak cakap.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list