Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10112
View
334
Reply

[Tempatan] Wanita Hamil pulang ke kampung positif COVID-19

[Copy link]

Author: safriehalim       Show all posts   Read mode

Post time 26-5-2020 02:26 AM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 24-5-2020 03:55 PM
seblom ni kan mmg blh balek case to case basis...
tapi sebab dia, weekend husband pun dah x lps b ...

Oh ok, tqvm
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 26-5-2020 11:25 AM | Show all posts
Esmiria replied at 25-5-2020 06:11 AM
Dpt rasa kepuasan hati abam.bila hayati kmen ni btul2.

aku mmg puas hati sebab ini golongan degil tubal babal bak kata org sabah
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2020 11:42 AM | Show all posts
matjerk replied at 25-5-2020 02:03 PM
Bagus mak hang...  Walau dah 80 tp pemikiran sgt rasional...  X mcm sesetengah mak...  Yg jenis su ...

Family aku mmg takde drama queen sbg ahli. hahahah!! dan mak aku sejenis yg ada kuasa veto dlm most of the time. So klu hal hal begini, mmg keluarlah kuasa veto dia. Hal hal urusan laki bini kita org mmg dia tak peduli. Pandai pandailah korang urus katanya.

Tp family mentua aku, MIL khasnya mmg pakar drama queen. Yg bagus pak mentua aku. Sgt steady dan very open mind psl tak dtg visit dia di hari raya. Kami dah explain dah dia faham. Dia pun tak gigih nak berjemaah kat surau atau masjid.  Dia jaga diri dia.

Sebenarnya fiil mak mentua aku ni, membuat ipar duai biras aku semua stress. Derang tak mcm aku, takut konon berdosa. Pdhal kita kena faham skrg ini bukan masalah anak derhaka ke tidak. tp wabak, pandemic. Unless klu mmg mak mentua aku tu nak mati cepat. silakanlah
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2020 11:45 AM | Show all posts
monsterwife replied at 25-5-2020 07:52 PM
Aku pun benci citer2 mcm tu
Mak pak pun sama klau anak2 tak dengar ckp dos kan hidup anak2 tak be ...

meleis dan kepercayaan karut marut mereka berpisah tiada. Ini aku panggil emotionally blackmail. tp ada aku kesah mak mentua aku sumpah seranah kita org?? biarlah dia nak kumpul reramai. kena covid blh mati cepat. Aku dah malas nak layan kerenah dia
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2020 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 25-5-2020 02:18 PM
Nak tanya.. U dah lama ke kawen dgn husband kelantan u?

Perlu ke tny husbnd Kelantan. Apa jijik sgt ke org Kelantan.? I doakn u agar dpt menantu kelantan yg prngai sm celaka dgn negeri u. So.?
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2020 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by matjerk at 26-5-2020 01:04 PM
RoselIa replied at 26-5-2020 12:28 PM
Perlu ke tny husbnd Kelantan. Apa jijik sgt ke org Kelantan.? I doakn u agar dpt menantu kelantan  ...


Laaa rasanya soalan je tu.
Sbb u sendiri yg up husband u kelantan, puji husband u baik etc etc...  Tiber bila ditanya dah lama ke kawen dgn husband u yg berasal dari kelantan ni?  U sentap pulak? Patut u bangga  n prove stigma org ramai ramai psl kelantan was wrong...  Lps tu doakan i dpt menantu kelantan plak..?  Kenapa u doakan i dpt menantu kelantan? Doa yg baik ke tak ni??
Kelantan  kan baik menurut kaca mata u...  So i assume u doakan yg baik2 lah utk i...
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2020 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Sendiri up laki kelantan dia..  Sendiri puji laki kelantan dia...  Bila ditanya berapa lama dah kawen ... Sentapppppp...??.  Konfuse aku??  Patut nya x sentap...  Leh je jawab elok2... Sbb laki kelantan dia membahagiakan diaaaa...  Sekurangnya leh  lah share dgn forumer2 sekalian yg skeptikal dgn kelantanese ni...
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2020 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
atiqah_bea replied at 25-5-2020 08:12 AM
Family wanita mengandung ni include nenek dia semua negatif. Pompuan ni pun katanya lepas swab ke 2, ...

Klu betol ada ralat.. Kesian jugak lah sbb teruk kena kecam....  Tp still..  X elok jugak balik ke kg menyinggah sana sini tok nek sedara mara sekalian...  Kat situ jelas attitude yg x berapa rasional...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 12:13 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 21-5-2020 01:03 PM
Iols tak keluar rumah 2 bulan. Keluar sekejap minggu lepas pergi ambil ubat kat klinik kesihatan ...

kena tunda eh appoinment kat klinik kesihatan kb tu?mak iols punye appoinment hujung bln 6 nih, tp awal bln kena amek darah apa semua dlu

adeh.. risau plak larr klu camni
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
penampar_jepun replied at 27-5-2020 12:13 PM
kena tunda eh appoinment kat klinik kesihatan kb tu?mak iols punye appoinment hujung bln 6 nih, tp ...

Cuba telefon dulu. Tapi ikutkan pengalaman kita, untuk ambil ubat tak perlu tunda. Tetapi dibenarkan wakil yang sihat dan bukan golongan berisiko tinggi sahaja untuk datang ambil ubat.

Manakala untuk pemeriksaan kesihatan berkala bagi golongan berisiko tinggi pula, setakat ini bila kita telefon, pihak hospital akan menganjak tarikh pemeriksaan tersebut ke bulan 6 dan ke atas.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sharlenetexas at 27-5-2020 01:53 PM
penampar_jepun replied at 27-5-2020 12:13 PM
kena tunda eh appoinment kat klinik kesihatan kb tu?mak iols punye appoinment hujung bln 6 nih, tp ...


Mak iols dia kata dia tak nak pergi. Nak ambil appointment lain. Appointment berkala warga emas kat tingkat atas sekali tu.
Kalau tak, boleh bertembung dengan mak uols.
Klinik oftalmologi kat hospital besar lagilah sesak padat ramai warga emas. Mmg takde penjarakan sosial langsung (sebelum covid 19 lah). Kerusi tak pernah cukup. Boleh kata 99% patient warga emas. Rata2 mmg dah ada sakit kencing manis darah tinggi.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
animcute replied at 25-5-2020 02:04 PM
klu ikut logik bodo ni pekerja yg jaga stesyen pam taik IWK tu pun lagi frontliner dari laki makci ...

Kak...makcik cleaner n pakcik cleaner lg2 lh frontliners y tidak didendang...kalu xde diaorg bbukit bukau lh smpah...nk jugak laki pompuan dpnggil frontliner...puihhh
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 02:00 PM | Show all posts
awanearisu replied at 27-5-2020 01:22 PM
Cuba telefon dulu. Tapi ikutkan pengalaman kita, untuk ambil ubat tak perlu tunda. Tetapi dibenark ...

ubat mmg pakai poslaju dr dlu lg
sampai rumah bayar kat abam posmen jek
yg appoinment ni jek.. klu blh anjak nk anjak larr
risau gak musim2 covid ni, tambah pulak bila ada penambahan kes camni
kat situ sah2 penjarakkan sosial fail sbb ramai org
tq yek bg info
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 02:02 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 27-5-2020 01:47 PM
Mak iols dia kata dia tak nak pergi. Nak ambil appointment lain. Appointment berkala warga emas  ...

hihihihihi
ntah mn satu mak uols pon tatau
ramai macik2 n pacik2 time tu
iols slalu meneman mak iols time kena checkup tu
slalu kena interbiu ngan macik2 n pacik2 yg tgh tunggu turn jumpe doc

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2020 02:12 PM | Show all posts
monsterwife replied at 25-5-2020 07:23 PM
Bukan ke kuala krai dulu baru machang kalau dari KL
Maksudnya bukan dia singgah berbuka puasa kat r ...

setuju sis.. org bodo je percaya diorg just SINGGAH je..

natang puya sskjp
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list