Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9956
View
334
Reply

[Tempatan] Wanita Hamil pulang ke kampung positif COVID-19

[Copy link]

Author: safriehalim       Show all posts   Read mode

Post time 21-5-2020 05:16 AM From the mobile phone | Show all posts
belacan_gurl replied at 21-5-2020 02:03 AM
Benda nih simple...perempuan kalo kuat...mampu je berpantang sorang2...husband kalo syg bini... pena ...

Kalau sayang keluarga dari kena covid..blh je pantang sorang..ni nawaitu lebih pada nak raya...kot2 yg kena kuarantin tu ada anak di tempat sama dah x blh jumpa anak dorang...
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-5-2020 05:18 AM From the mobile phone | Show all posts
tapi ada wei mmber fb aku tak caya cobid2 ni. kata takpayah paranoid sangat. dia sedih sbb ne norma mcm ni takleh raya xleh salam. dan dia berbesar hati mengalu2kan tetamu dihari raya. set2 anti vaksin la ni. ayat kemain zikir sana sini ilmiah. ramai lak tu yg sokong.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Hulu langat ni zon merah..mana la dia dpt virus tu..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga family sume selamat
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku bkn nk salahkan kkm, tp ramai yg tak cakna, kalau dpt lepas negeri tu kene kuarantinkan diri sendiri. Or kalau lepas amek sampel tu duduk rumah je jgn pegi mana2 smpi dpt result test. And sepatutnye kalau nk gi rentas negeri tu, patut dikepilkan sekali test covid yg menunjukkan diorg ni negatif covid, dgn kos test ditanggung sendiri oleh org yg memohon tu. Galakkan buat kt swasta.

Tapi tu la, sepatutnye rakyat ni sendiri kene paham, jangan bergerak duduk rumah je. Kalau semua ikut tak timbul isu mcm ni.

Atau kalau kerajaan negeri sendiri serius nk zon hijau, sampai sempadan je suruh polis halau diorg balik. Lantakla ko dah drive berjam2 ke hape ke. Kene hati kering skit kalau berhadapan ngan sek2 mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:57 AM From the mobile phone | Show all posts
iminidin replied at 20-5-2020 11:33 PM
Serius laaa Peter?
Dia buat kunjungan covid merata alam tu..
Mampus nak trace satu2.

Kluster ibu mengandung sskjp
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:57 AM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 20-5-2020 11:34 PM
Hujung2 mereka yg dh kawen berfamily ni pulak yg kehulu kehilir sebar virus..patut dh berfamily send ...

Mohon bertabah.. saya fhm
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:59 AM | Show all posts
Hilang saudara terus rasanya.

Mau menyumpah semua orang dengan dia.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:59 AM From the mobile phone | Show all posts
oranjes replied at 21-5-2020 12:35 AM
tatau la..mbr aku sskjp pun pemikiran dia kalau boleh nk balik kg jugak raya... raya setahun skali k ...

Rasa nak cnp ja ayt ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:00 AM From the mobile phone | Show all posts
belacan_gurl replied at 21-5-2020 02:03 AM
Benda nih simple...perempuan kalo kuat...mampu je berpantang sorang2...husband kalo syg bini... pena ...

Aku pantang sendiri laki aku yg jaga... mak aku ada sakit tak nak susahkan dia.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:02 AM From the mobile phone | Show all posts
meteorspeed replied at 21-5-2020 05:10 AM
Ado wei yg kesian. Takpa la nak jadikk
Sian iibu mengandung.
Vavi la. Dia tak kesian kt org l ...

Aah.. Ada yg kesian... Siap ckp sangka baik...doa yg baik2
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:20 AM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 20-5-2020 11:43 PM
Kalau ibu tu ada covid..anaknya camne ye dalam tu..ada effect tak..
atau ada standby takut complica ...

Ada beberapa kes sblm ni, maknya covid.. Anak pon kna covid jugak...

Kesian jgk kat dia ni. Risiko tggi. Mengandung, dan hidap covid19 pulak.. Kalau panjang umur, boleh berhari raya bersama..

Nak kecam pun tak bleh..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Xtau nk ckp apa.. semoga semuanya sihat2 saja.. jiran lama aku kt sp ckp lps raya ni mungkin undang2 kluaq rumah ketat balik sbb dijangka ramai balik beraya
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:44 AM From the mobile phone | Show all posts
meteorspeed replied at 21-5-2020 05:04 AM
Aku sebagai org kelate pun aku maki betina tue. Aku stress tau pkp nie jaga punya n alhamdullilah  ...

Kak tambh 1 lg jenis babil....adehhh molek2 ijau jd kuning lak mmg kena maki hamun kt org kg krai lh tino tu...aman2 org kg idup balik dia bwk nyakit...takut pulak sy
..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 07:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Nakkkk jugak balik kampung..last2 menyusahkan orang!
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
3480 replied at 21-5-2020 06:28 AM
Xtau nk ckp apa.. semoga semuanya sihat2 saja.. jiran lama aku kt sp ckp lps raya ni mungkin undang2 ...

Lepas raya ? Elok buat sbelum raya.. dh raya nnt ramai dh terlepas ke tempat yg tak sepatutnya
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 07:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku xnak salahkan dia nak bersalin kat kelate
Maybe sbb laki dia keja sibuk 24j xde masa nak bantu dia. Tambah2 ade anak 2thn.
Kemampuan utk berpantang sendri tu lain2 utk setiap org. Situasi x sama
Kang kalu jd kes ibu meninggal dlm pantang, laki dia lak kena kecam

Cumanya, i nak kecam byk sgt tempat dia singah sebelum sampai rumah mak dia
Patut balik tu terus je balik rumah mka dia
Dok ontok2 sampai 14hr lebih

Nak kecam pon benda dah jadi, semoga baik2 jer
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 07:35 AM From the mobile phone | Show all posts
meteorspeed replied at 21-5-2020 05:07 AM
Padan la muka
Konon nak balik berpantang n beranak kt kelate. Alih alih kena pantang sorank sora ...

Elok elok duduk rumah, ni kena duduk spital. Spital gomen lak tu. Duduk spital thomson medical centre (ewah!, tk nak kalah tu, I ni hehe) pun rasa letih terkurung (masa demam panas teruk),, now rasakan duduk isolate sensorang, PADAN MUKA.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 07:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Kebenaran rentas negeri pejabat polis yg bagi. Polis tu pun bukan tau pemohon tu positif c19 ke tak kerana tiada  lampirkan keputusan ujian C19 .Bila dah dapat kebenaran ,rentas lah berapa negeri pun.Tak pasti kebenaran tu point to point ke bebas.Dah sampai kg,lama tak balik,jumpalah ramai org..gembira berjaya balik dah kot nak layan gidam org ngandung dah tu layan hati org tua pulak bila org tua ckp ..dah sampai kat sini tak singgah umah kita.nak jaga hati maka bertandanglah, so mendapatlah.
Harap2 kunjungan raya jangan gitu ye.just fokus point to point ..kalau terpaksa lg afdal dok umah sendiri layan tv.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 07:52 AM | Show all posts
pandai buat, pandai la hadapi ye
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list