Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3673
View
142
Reply

BFF dengan family EX

[Copy link]

Author: green~tea    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-5-2020 06:17 AM From the mobile phone | Show all posts
iminidin replied at 21-5-2020 01:37 AM
Nice..
Mmg ditakdirkan uols tidak berjodohan lagi.. Allah lorongkan smua ni ke arah lebih baik se ...

Allah melorongkan kearah kebaikan melalui avenue PERCERAIAN???

Perkara Halal yg paling dibenci olehNYA????

Nikmat apa yg Tuhan turunkan yg hang ingin dustakan?????
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-5-2020 06:22 AM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 21-5-2020 06:17 AM
Allah melorongkan kearah kebaikan melalui avenue PERCERAIAN???

Perkara Halal yg paling dibenci  ...

Kikik...

Penceraian tu Allah benci.
Tapi apalah gunanya sudah bertahun2 menderita..
Islam pun ada bg langkah lain.. Bercerai jugak dibenarkan..

Menak... Otak tu jgn benak sgt ya.. Lama sgt PKP sampai terabur nak paham ayat.

Maksud aku.. Lorongkan ke arah kebaikan tu bila TT ngn isteri baru ex dia ni dah boleh berbajk2 demi anak..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Good for u sis!

I rasa kalau divorce tu bukan disebabkan curang or orang ke-3, senang sikit kot utk kita maafkan ex tu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:23 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 21-5-2020 01:29 AM
Bukan... sebab lain... i dulu register forum cari in 2006 sbb kenal bod FD ni la.. i selalu meluah ...

Pernikahan hang yg pertama hang tak anggap blessing atau macamana???
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:31 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 21-5-2020 02:14 AM
In fact, lepas cerai my ex become better... because through failure, we learn our lessons... my ex ...

Nak rectify kelemahan serta merapatkan jurang perbedaan serta perselisihan mesti lalui perceraian??? hanya kerna perceraian itu dihalalkan walaupun paling dibenci olehNYA???
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:38 AM From the mobile phone | Show all posts
iminidin replied at 21-5-2020 06:22 AM
Kikik...

Penceraian tu Allah benci.

Terlalu banyak perceraian yg berlaku dikalangan pasangan kita hari ini adalah dari kelompok yg boleh diselamatkan atau dlm erti kata yg lain tidak ada foundation yg kukuh utk ianya terlerai.....pasangan terlalu gelojoh utk end the marriage...

hang nak manak sambung???
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Megikari replied at 21-5-2020 06:23 AM
Good for u sis!

I rasa kalau divorce tu bukan disebabkan curang or orang ke-3, senang sikit kot u ...

Kalau isteri redho utk bermadu lagi tak perlu bercerai pun...kan????
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 09:55 AM | Show all posts
menakkautau replied at 21-5-2020 06:17 AM
Allah melorongkan kearah kebaikan melalui avenue PERCERAIAN???

Perkara Halal yg paling dibenci  ...

bukan camtu manak.... i ceritakan.. mmg sedih perceraian ni.. ongkos nya pun tinggi... i used to think that my world ends bila i bercerai.. it's such a big decision... we went through 10 months consultation and processes before kitorang bercerai... started dengan consult parents... bukan gelojoh buat keputusan... apatah lg dah byk i invested for the previous marriage....
too many emotional, money, energy losses masa going through divorce process... sape je nak kawen ni, having a divorce end result in mind... hopefully, our second marriage ni hingga hujung nyawa...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 10:05 AM | Show all posts
menakkautau replied at 21-5-2020 06:41 AM
Kalau isteri redho utk bermadu lagi tak perlu bercerai pun...kan????

kisah previous marriage i takde kaitan dengan madu2 ya.... it's actually i was being boycotted for 5 years by my ex in -laws... awal2 kawen pun sbnrnya diorang dah nak jodohkan ex i dengan orang senegeri diorang... then eventhough married,  kitorg tak duduk sama for 7 yrs, dia keje middle east... lepas i dapat transfer mohon duduk sama baru la  i notice i married the wrong person... quite ugly laaa insiden dulu... my ex SIL tahap maki2 i sume... ngeri bila i ingat balik... balik raya, diorang buang kuih muih raya i bawak balik sekotak besar tu... so i amek balik and distribute to my extended families... i believe it started dengan jealousy je... i'm the only career woman (professional) when i marry into the family... ahli keluarga perempuan lain2 keje cikgu, kerani, nurse or surirumah most of them... i have 24 ipar and biras OK... such big family.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by yuki812 at 21-5-2020 11:00 AM

setuju..selama ni kita selalu dimomok kan. asal bercerai jer, life akan jadi teruk lah..anak2 kucar kacir lah. padahal banyak jer sekarang perkahwinan yg toxic. scandals sana sini..menderhaka..tak hormat suami isteri..anak2 pun terabai. mana mawaddah sakinah dalam perkahwinan tu kan.

yg penting..move on..doa yg baik2 je. ramai je anak dari single parents yg berjaya. jadi ank yg berguna. yg penting takde ego antara kedua belah pihak. baik ibu dan ayah tuk anak2 tersebut tau tanggungjawab sama2 besarkan ank.

hidup ni..kalau asik pandang dan fikir yg buruk jer..dan beremosi yg bkn2..maka buruk dan tak elok lah jadi akhirnya. walhal kalau kita berlapang dada..belajar baiki diri..insyaallah ada kebahagiaan menanti.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 21-5-2020 10:55 AM
setuju..selama ni kita selalu dimomok kan. asal bercerai jer, life akan jadi teruk lah..anak2 kucar  ...

Talak yg diberi atau yg dituntut oleh hang....
dlm kes hang????

It makes your decision much easier utk bercerai because you are working...generate your own income waktu dlm perkahwinan itu lagi kan???

atau macamana???



Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 21-5-2020 09:55 AM
bukan camtu manak.... i ceritakan.. mmg sedih perceraian ni.. ongkos nya pun tinggi... i used to t ...

On the contrary tidak ada org yg kawen hanya utk bercerai tapi bak kata sasha...dont get into any bisnezz deal without having the exit plan...ahead...????

Hang consult families before finally put pen to paper( divorce) sedangkan they are not the right people to be mediators( especially keluarga your ex yg sebelah mata tak boleh pandang dgn hang?)

there are lots of loose ends that masih tergantung...dlm perkongsian hang...seperti period  hang berkenalan cintan cintun dgn your ex dlm keadaan hang tahu right from start dia memang akan disatukan dgn gadis pilihan keluarganya..

kemudian hang tahu at the time the nature of his job that memerlukan hang utk berjauhan bla bla bla...

dgn manak kalau nak berkongsi better be outright and truthful...jgn setakat berkongsi kisah sedih hang yg lebih menjurus kepada seolah the real culprits dlm kemelut hang sehingga terjadinya perpisahan hang dgn your ex...has got nothing to do with you..but about the rest...your ex and his family...

so please tell us more that "We would want to know that may not menyebelahi diri hang"


Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 21-5-2020 10:05 AM
kisah previous marriage i takde kaitan dengan madu2 ya.... it's actually i was being boycotted for ...

Hang nee "professional" macam Nur dlm kisah Nur itu kah???? kalau dah guru serta nurse itu hang tak anggap sebagai profession????
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 21-5-2020 04:27 PM
menakkautau replied at 21-5-2020 04:17 PM
On the contrary tidak ada org yg kawen hanya utk bercerai tapi bak kata sasha...dont get into any  ...


Kuasa lah manak citer kisah lama... dah tutup buku pun, which i rasa tak penting pun utk flashback.. cukup amek lesson learnt sahaja...

Both of us happier now dgn family masing2... and on good terms...  

Weols consult jawatankuasa as appointed by mahkamah ya... for 8 months ulang alik mahkamah syariah... but first before submit the divorce file, consult both families... masa tu i fikir, i nak happy  get a proper closure of this marriage... alhamdulillah, kitorg dpt kebahagiaan dengan cara masing2
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 21-5-2020 04:24 PM
Kuasa lah manak citer kisah lama... dah tutup buku pun, which i rasa tak penting pun utk flashback ...

Hang dah bantai keluarga your ex lepas tuh nak cuci tangan???

You choose wat you want to share TO SUIT YOU.....so that you will feel good????

Tak payah nak sebut your ex has become a better person now when tidak mustahil from the word go....you are the unworthy useless wife....all along...so please stop your crap shit salah org lain memanjang...

kan???
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
gunakan alasan have a good relationship sekarang dgn.anak dan ex utk kaburi mata lain yg isu sebenarnya giler talak...banyak wooo kes macam nee diluar sana...

in the end laki baru jadi tunggul....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 21-5-2020 04:45 PM
menakkautau replied at 21-5-2020 04:32 PM
gunakan alasan have a good relationship sekarang dgn.anak dan ex utk kaburi mata lain yg isu sebenar ...


Gilaaa talak???? LOL....

You're just beating around the bushes manak... syuh... syuhhh....
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 21-5-2020 04:42 PM
Gilaaa talak???? LOL....

You're just beating around the bushes manak... syuh... syuhhh....

Bukan manak yg beat around the bush...hang yg tak ikhlas berkongsi....

good closure dgn ex konon.....

sekarang menyesal kan????kerna gatal sangat nak mintak cerai dulu???

atau macamana???





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 21-5-2020 04:53 PM
Bukan manak yg beat around the bush...hang yg tak ikhlas berkongsi....

good closure dgn ex kono ...


Tak nyesal langsung manak... hamdalah i made the right decision.... should've done earlier....
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Hrp iols boleh jd mcm u dgn ex.

Ktorg dlm proses nk berpisah. Iols nk berpisah cara baik. Xnk gaduh2.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list