Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3266
View
142
Reply

BFF dengan family EX

[Copy link]

Author: green~tea    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-5-2020 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 21-5-2020 05:11 PM
Tak nyesal langsung manak... hamdalah i made the right decision.... should've done earlier....

There you go......so nee semua gimmick utk melindungi hakikat hang ler puaka sebenar????

no wonder hak penjagaan anak anak pun hang tak dapat.....

nak kena menyembah baru dapat tengok anak.....dgn laki baru mesti takda anak kan????

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-5-2020 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Fur replied at 21-5-2020 05:17 PM
Hrp iols boleh jd mcm u dgn ex.

Ktorg dlm proses nk berpisah. Iols nk berpisah cara baik. Xnk ga ...

boleh baik hanya bila bercerai..
dlm perkahwinan...hati hitam asyik nak mintak cerai....
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 21-5-2020 05:19 PM
boleh baik hanya bila bercerai..
dlm perkahwinan...hati hitam asyik nak mintak cerai....

Rileks la menak.
Hari ni masak lauk apa utk berbuka?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Fur replied at 21-5-2020 05:24 PM
Rileks la menak.
Hari ni masak lauk apa utk berbuka?

piyed datang.....order dari Fourseasons sajork...buat tersayang....
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 21-5-2020 01:37 AM
My mom and my stepmom dulu hujung minggu sama2 jaga mak mentua. Mak iols drive, maktiri pandai dress ...

your mom first wife atau second wife???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 21-5-2020 06:41 PM
menakkautau replied at 21-5-2020 05:18 PM
There you go......so nee semua gimmick utk melindungi hakikat hang ler puaka sebenar????

no won ...


joint custody manak... ko biasa dengar ke

Gary coleman pengepau duit forumer pompuan takyah duk acah2 serang sume org dalam FD ni laaa manak... nak aku tepek ke rupa kau camne

gary-coleman-15720749-1-raw.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 21-5-2020 06:49 PM
Fur replied at 21-5-2020 05:17 PM
Hrp iols boleh jd mcm u dgn ex.

Ktorg dlm proses nk berpisah. Iols nk berpisah cara baik. Xnk ga ...


Actually divorces biasa ugly je keadaan dia... biasa lepas setahun dua and both dah move on... bleh je baik elok2...  takde laa rapat sgt...  mcm i dgn ex, nak taknak kitorg akan tetap terserempak sbb bidang kerja yg sama, oil and gas...

Tambah skang musim kena VSS kan... my ex dengan adik beradik dia yg lelaki semua kena potong gaji 20% dan juga tawaran VSS... i simpati pada mereka...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 21-5-2020 06:45 PM
Actually divorces biasa ugly je keadaan dia... biasa lepas setahun dua and both dah move on... b ...

I ada kawan. Kawin 5thn xde anak. Diorg divorced. Now kwn I tu dh kawin lain dh ada 2 anak. Ex msh x kawin tp diorg remain as friend. Papehal mslh kereta kwn I tu akn cari ex nya sbb ex tu kerja bengkel kete. Husband dgn ex dia pun baik je. Kan elok cmtu... Tenang je hidup kwn I tu I tgk.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 21-5-2020 10:04 PM
Fur replied at 21-5-2020 08:27 PM
I ada kawan. Kawin 5thn xde anak. Diorg divorced. Now kwn I tu dh kawin lain dh ada 2 anak. Ex msh ...


Ye la, some people ukur kebahagiaan dgn jumlah anak... i got married 2nd time ni mmg betul2 sbb nak kawen dgn dia, and for companionship sampai akhir hayat... we're both going on 40 y.o. dah pun...

My first marriage dulu pun i conceive bukan naturally... i buat rawatan bertahun2 jumpa hamid arshat pelbagai.... 2nd marriage plak baru usia setahun jagung, we didnt put high expectation pun.. ada rezeki ada lah...  

even anak sorang pun, my husband syg my son mcm anak sendiri... sepanjang MCO, diorg berkebun sama and my husband sometimes ajarkan my son buat homework... mcm2 diorang bercucuk tanam kat kebun tepi rumah weolz... whilst working from home mmg challenging jugak nak focus homework dia yg bertimbun... so kdg2 my husband ambil alih, atau i ajar dia masa weekend or belah malam
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 22-5-2020 01:15 AM
Fur replied at 21-5-2020 05:17 PM
Hrp iols boleh jd mcm u dgn ex.

Ktorg dlm proses nk berpisah. Iols nk berpisah cara baik. Xnk ga ...


Samada pilih utk stay or divorce... pikir pros and cons dulu.... worst case scenario... whatever your choice, u're the one that will be facing the consequences.... mcm i dulu, i chose to get a divorce coz i want proper closure and i nak hidup tenang dan redha..... it takes almost 1 year preparation financially, emotionally... the first thing i buat masa decide nak cerai... i usaha kumpul duit utk bayar hutang (CC je) i stop spending benda mengarut.... kumpul duit utk bayar lawyer rm36k... then, since i will be single mom, i need security tpt tinggal... so i bayar downpayment beli another house (kondo), sbb my ex nakkan rumah landed yang i beli masa awal kawen...  

heols beli rumah landed tu dari i, and i sold to him harga kos je dekat dia (just enough recover duit installment i bayar bulan2 rumah tu selama ni + downpayment i paid for the house + balance loan 100k je dekat bank)... oh yeah, terlepas pulak citer ex i sebenarnya biawak comodo di sini LOL.... kereta SUV that he drove, tp i bayarkan, i amek balik la.... another keta sedan yang we paid half2 tp dia demand nak, i kasi je la kat dia since dah habis bayar pun...  dia jenis suka bergaya, drive merz... pakaian all branded  wallet wajib hermes, even belt pun hermes... beg isi laptop wajib LV damier black tu.. almari kasut tinggi sampai siling, 4 pintu OK... i cant stand his lifestyle lah...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 12:28 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 21-5-2020 10:32 PM
Samada pilih utk stay or divorce... pikir pros and cons dulu.... worst case scenario... whatever y ...

Thanks sis sbb sudi share segala pengalaman u dgn I.
I pun sedang buat preparation utk hadapi semua tu. Jadi single mom bkn mudah tp I yakin I boleh.
I rela hidup sendiri sbb selama ni pun rasa di gantung tak bertali. I masih bg peluang utk hb berubah. Msh memohon petunjuk dari Dia. I cuma harap kalau betul2 xdpt perbaiki hbgan n berpisah jln terbaik, I nak segala urusan nnt mudah n hb betul2 rela melepaskan. Xde nk naik court segala.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 06:52 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 21-5-2020 06:40 PM
joint custody manak... ko biasa dengar ke

Gary coleman pengepau duit forumer pompuan takyah d ...

marahkan nyamuk kelambu dibakar kah nee teh???? org dah bertahun dlm kubur pun hang nak bangkitkan semula???

joint custody????atau ex beri ehsannya pada hang to see your son???lawyer haprak mana hang engage teh???

hang nak buih saper teh oiii???



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 06:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by menakkautau at 22-5-2020 06:58 AM
green~tea replied at 21-5-2020 10:32 PM
Samada pilih utk stay or divorce... pikir pros and cons dulu.... worst case scenario... whatever ...


Sesi buka aib ex, fitnah ex dah mula kah nee???? to justify kesungguhan hang utk mintak cerai???and  at the end you dont even have the sole right to your son's custody walau bersuamikan jantan biawak komodore???

nikmat tuhan mana yg hang nak kufuri teh oiiii???

siapa yg hang nak bedek dlm board ini utk tidak kenal the real whore here teh oiii????





Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 07:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Fur replied at 22-5-2020 12:28 AM
Thanks sis sbb sudi share segala pengalaman u dgn I.
I pun sedang buat preparation utk hadapi se ...

Oh my Fur.... You're in the midst of berpisah juga. Alahai. Aritu uols yang share lirik Hey Ladies Rossa tu kan kat benang satu lagi? Iols harap uols diberi kekuatan.

Thank you so much pada TT juga sebab kongsi kisah ups and downs penceraian. Mana ada orang kawin nak bercerai kan? It takes a certain amount of strength to really come out (walaupun we still don't know each other in real life) and say Hey! This happened in my life and walaupun susah I have faced it in my own way, in my own terms, the way I know how.

Iols tumpang jadikan pengalaman kawan2 untuk panduan iols. Tak jadi kat iols, entah-entah jadi kat kawan or family members iols. Thank you again, ladies
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 07:24 AM From the mobile phone | Show all posts
nefnefnef replied at 22-5-2020 07:12 AM
Oh my Fur.... You're in the midst of berpisah juga. Alahai. Aritu uols yang share lirik Hey Ladies ...

cliche sgt ler nafnaf tagline siapa yg nak kawen utk bercerai????

sedangkan the real tagline utk org kita harinee ialah...hari pertama kita dinikahkan adalah the start of countdown to hari perceraian....

think.....

apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan(saja)utk mengatakan "Kami telah beriman", sedangkan mereka tidak diuji lagi?"
Surah Al Ankabut ayat2..

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 07:44 AM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 22-5-2020 07:24 AM
cliche sgt ler nafnaf tagline siapa yg nak kawen utk bercerai????

sedangkan the real tagline ut ...

Cliche because its the truth thats been repeated for so many times. But a truth is still a truth. STILL.

Dan hendaklah orang-orang yang takut kalau di belakang hari mereka meninggalkan keturunan yang lemah dan mencemaskan (merasa ketakutan) akan mereka. Maka bertakwalah kepada Allah dan berkatalah dengan qaulan sadida (perkataan yang benar). (Surah al-Nisa, ayat 9)

You see, Manak... Divorce is not easy. Iols know it very well because my parents almost got into divorce but in the middle of the process, my abah passed on. We the kids suffered the sadness, hurt, confusion, tak tahu nak blame siapa last-last blame diri sendiri. Somehow we grew up internalising all those traumatic experiences. Alhamdulillah everything is ok now sebab dah besar masing-masing dan dah ada family sendiri pun.

That's why iols rasa anak TT beruntung because the parents raise him well tak traumatised the kid. Itu yang kita nak. A good ending.

Uols janganla kacau the ladies nak sembang-sembang. Isu cerai ni sedih tau tak? Have some sensitivity la wei. Pok dahi tu kang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 07:51 AM From the mobile phone | Show all posts
nefnefnef replied at 22-5-2020 07:44 AM
Cliche because its the truth thats been repeated for so many times. But a truth is still a truth.  ...


sedihnya apa kalau bab cerai nee???...hang tak baca kah apa dak teh nee sebut??? kalau dia tahu betapa bahagianya perceraian itu takdanya dia tunggu lama....early early dah mintak cerai...so tak betul manak sebut hari pertama bernikah dah countdown to hari bercerai????
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 22-5-2020 07:51 AM
sedihnya apa kalau bab cerai nee???...hang tak baca kah apa dak teh nee sebut??? kalau dia tahu  ...

Itu cara dia rectify the issue. Kita takde kat tempat dia. Kita tak tahu her feelings, her constraints, her trauma. Who are we to dictate la pun... Uols puasa ke idok??
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 08:00 AM From the mobile phone | Show all posts
nefnefnef replied at 22-5-2020 07:54 AM
Itu cara dia rectify the issue. Kita takde kat tempat dia. Kita tak tahu her feelings, her constra ...

I liked the term....rectify the isu.....anyway kita hidup utk bahagia kan???? kita boleh menipu anak yang kecil.....tapi kita tak boleh menipu diri kita...ye kan????
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 08:04 AM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 22-5-2020 08:00 AM
I liked the term....rectify the isu.....anyway kita hidup utk bahagia kan???? kita ...

Hmmmm.... From the kids POV, mak ayah masam muka pun buat kita rasa kita yg somewhat to blame. So yeah, it's a sticky situation for the spouses la kan. Nak menipu pun budak boleh sense tau? I could sense it. Been there.

So Manak... In a nutshell, jom tolong iols buat kuih siput. Peace
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list