Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3286
View
142
Reply

BFF dengan family EX

[Copy link]

Author: green~tea    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 22-5-2020 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts
nefnefnef replied at 22-5-2020 08:04 AM
Hmmmm.... From the kids POV, mak ayah masam muka pun buat kita rasa kita yg somewhat to blame. So  ...

Boleh tolong tak masalah..but my terms.





Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 22-5-2020 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
nefnefnef replied at 22-5-2020 07:12 AM
Oh my Fur.... You're in the midst of berpisah juga. Alahai. Aritu uols yang share lirik Hey Ladies ...

Hahaahaaa.... I suka je nak ingatkan ladies di luar sana esp yg belum berkahwin supaya jaga hati n diri sendiri dulu sebelum nak jaga anak bakal mertua uolss....
Sebab anak bakal mertua uols tu belum tentu dpt jaga hati u bila dah dapat u. Bahagia tu perlu di cari bukan ditunggu. Kalau cinta sebelum kawin pun tak membahagiakan, tinggalkan je. Bahagiakan diri sendiri itu lebih penting dari merana 10-20tahun.
Once uols dah masuk alam perkahwinan, lain pulak kisahnya ladies... So plss pilih betul2.
Takde orang berkahwin untuk bercerai yer... TAK ADA!
Kecuali perkahwinan itu tanpa rela, ada motif tertentu etc. Etc.
Yg dah bercerai atau nak bercerai atau dah dalam proses ke arah tu, for sure laa ada kisah di sebaliknya yg tak semua org akan faham.
TT n sesiapa pun la yg share kisah semasing bg I suatu pengalaman yg berharga n  input berguna juga utk muhasabah diri.
Thanks nef n jaga hati.
Tepuk je dahi menak tu guna besbol biar benjol. I tolong u ikat leher dia kt pokok pinang.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by menakkautau at 22-5-2020 09:54 AM
Fur replied at 22-5-2020 08:26 AM
Hahaahaaa.... I suka je nak ingatkan ladies di luar sana esp yg belum berkahwin supaya jaga hati n ...


bila official perceraian hang???supaya hang boleh tambah bilangan janda dlm board nee yg dah semakin bertambah saban tahun..tak payah nak jadi pakar perunding nikah cerai kt sini....

cakap macam takda otak.....pilih betul betul konon...
so nak tanya....hang dulu kema kawen paksa kah??? gun pointed to your no brainer head to accept your hubby sekarang nee???bila jurunikah dapatkan hang to sign on the dotted line...senyum sampai ketelinga tak menyabar tunggu malam pertama...now apa jadi???ketegaq suami sajork kah???atau hang sama murabbal????

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 22-5-2020 09:53 AM
bila official perceraian hang???supaya hang boleh tambah bilangan janda dlm board nee yg dah sem ...

Ohhh menakkuu...

Hidup kita jgn terlampau bergantung pada penghinaan untuk mengangkat martabat diri kamu. Jgn juga terlalu enak dengan pujian sehingga terpaksa merendahkan martabat insan lain.

Sekian. Wasalam.


^__^v
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Fur replied at 22-5-2020 10:02 AM
Ohhh menakkuu...

Hidup kita jgn terlampau bergantung pada penghinaan untuk mengangkat martabat  ...

Takpayah nak berkias kalau you can't even save your marriage....asik asik salah your partner....

main sedap sama sama...bila bermasalah sorang jerk dipersalahkan....

when will you ever grow fur????

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2020 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
nefnefnef replied at 22-5-2020 08:04 AM
Hmmmm.... From the kids POV, mak ayah masam muka pun buat kita rasa kita yg somewhat to blame. So  ...

He is somewhat bitter and takde life... sbb tu keje nya serang orang je... manusia camni we should just ignore... biar je gila sorang2..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2020 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 22-5-2020 10:47 AM
Fur replied at 22-5-2020 10:02 AM
Ohhh menakkuu...

Hidup kita jgn terlampau bergantung pada penghinaan untuk mengangkat martabat  ...


duk gelakkan org yg penah menjanda... heols tak lakuuu OK.. life sedihhhhh.... org lain build career... heols pau duit pompuan2 yg tengah dalam masalah......

Heols suruh orang grow up, tp heols sendiri sama je perngai even dah bersalin kulit beratus kali.... same ol, same ol... gary coleman... serius ya... mmg he really looks like gary coleman.. cuma the real gary tu talented laaa berlakon... heols no talent, just lepaskan kekecewaan nasib diri dengan cara serang orang dalam forum
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2020 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 22-5-2020 08:15 AM
Boleh tolong tak masalah..but my terms.

Anyway.. thanks manak sbb memeriahlan thread ni... tanpa manak, sendulah FD hahahahahha
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Sasha at 22-5-2020 02:23 PM

Uols abaikan jerlah mana2 posting yg negatif dan memprovoke. Takde faedahnya  bertegang urat dgn org yg x berada di tempat uols.  He just simply assume and tembak2 jer.  Selebihnya pretend dia tahu semua. Uols ada pilihan. Tak rugi pun  tak menjawab semua persoalan. Tak payah fikir apa dia fikir.

To green tea..welcome back. Baguslah u dah bole move on and build up new life. Tak semua pasangan yg dah bercerai dapat peluang mcm tuh. I'm so much happy for u. Semoga perkahwinan kali ini berkekalan.

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts


kaki sentap kaki ngadu rupanya...

ingat brutal gangster macamana....ler..



Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 22-5-2020 10:56 AM
Anyway.. thanks manak sbb memeriahlan thread ni... tanpa manak, sendulah FD hahahahahha

no problem....tapi naper ler lembik sangat ngadu domba uwek uwek dgn momod...???

you have gone through worst...your divorce...setakat kena jentik sikit sikit dgn manak takkan bernanah seh???

hukhukhuk...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2020 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 23-5-2020 12:11 AM
menakkautau replied at 22-5-2020 02:49 PM
no problem....tapi naper ler lembik sangat ngadu domba uwek uwek dgn momod...???

you have gone  ...


Sapa pulak ngadu momod? Koser laa nak tisu kat FD ni

Iols rasa orang lain yg tekan report tu manak... i've been here since 2006... of course i kenal laharan chuolz macamana.. chuolz bersalin kulit 100 kali pun, tukar jantina skali pun iols tetap kenal posting manak...

Ngerti??

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2020 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Sasha replied at 22-5-2020 02:07 PM
Uols abaikan jerlah mana2 posting yg negatif dan memprovoke. Takde faedahnya  bertegang urat dgn org ...

Hai SM sasha... thanks for your advice.. kdg2 apa yang manak cakap tu ada yg cerdik nya.. cuma heols suka sangat bizi body tembak tak kena tempat..  dalam 100 kali tembak? Ada laa 1-2 bulls eyes.... A for efforrt katanyeeeerrr.. hahahahah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2020 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Fur replied at 22-5-2020 08:26 AM
Hahaahaaa.... I suka je nak ingatkan ladies di luar sana esp yg belum berkahwin supaya jaga hati n ...

Wowwwww girl power sgt!!!!! Hahahahha
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 06:29 AM From the mobile phone | Show all posts
ohh gituh kesahnya..ex u gaji kepuk2 pon tak mmpu bayar nafkah utk u eh..12 tahun tu lamanya. now dah dapat better person ok lah..semoga second married ni berkekalan sampai akhir hayat
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 06:58 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 22-5-2020 11:59 PM
Sapa pulak ngadu momod? Koser laa nak tisu kat FD ni

Iols rasa orang lain yg tekan report tu  ...


Posting defensive mode hang nee sampai perlukan good 12 minutes to edit re edit teh????

Awat teh??? Hang ingat Sasha nee bengap level hang kah???org lain report utk org lain???

ok ok manak percaya kt hang...tapi boleh tak just to be sure, manak draft kan satu disclaimer buat hang utk sasha..."dear sasha, mulai hari ini, setiap posting reply manak pada teh, pls jgn ambil apa apa tindakan...teh anggap ianya nothing more than friendly banterings..." amacam??ada berani kah???

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 07:07 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 23-5-2020 12:08 AM
Wowwwww girl power sgt!!!!! Hahahahha

Yg tak power a.k.a bengap adalah spesis yg sampai kena fork out more than 20K on legal fees just to get out of the marriage...

Last last utk sedapkan hati and to justify the divorce...ex tuh bewak komodore..last last joint custody...



You can fool many people most of the time but you cant fool everyone all the time...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 07:13 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 23-5-2020 06:29 AM
ohh gituh kesahnya..ex u gaji kepuk2 pon tak mmpu bayar nafkah utk u eh..12 tahun tu lamanya. now da ...


Bewak komodore katanya...mana mungkin nak justifikasikan permintaan cerainya then kalau tak kasi image yg buruk ttg ex nya kan?????

tuh yg sampai kena fork out more than 20K on legal fees....sedangkan you can get out for a mere sehengget kalau ex dia tuh betul betul jenis bewak komodore....tak jlnkan tanggungjawab abaikan isteri anak big time....among others..

last last joint custody...




Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 22-5-2020 10:45 AM
duk gelakkan org yg penah menjanda... heols tak lakuuu OK.. life sedihhhhh.... org lain build ca ...


build career versi hang tuh ibarat working hard utk bina satu bangunan...pada masa yg sama robohkan masjid sendiri yg sedia adakah teh????

nak tanya..siapa dlm nee yg rasa dirinya diserang teh????

hang kah???





Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 08:32 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 22-5-2020 10:43 AM
He is somewhat bitter and takde life... sbb tu keje nya serang orang je... manusia camni we should ...


Org giler jerk yg kalau betul mantannya jenis bewak hidup, haramjadah....yg sampai perlu kuar modal sehingga puluhan ribu just for legal fees teh....agama itu tak berat you know.....???kecuali ex memang takda ada apa masalah tapi isteri yg bontot miang nak bercerai jugak...itu yg kena turun naik mahkamah kan????



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list