Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3239
View
142
Reply

BFF dengan family EX

[Copy link]

Author: green~tea    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 23-5-2020 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 22-5-2020 10:45 AM
duk gelakkan org yg penah menjanda... heols tak lakuuu OK.. life sedihhhhh.... org lain build ca ...

Omg hahahaa.... Ok sis. I anggap menak ni penghibur je kt sini. Xde dia mmg sendu laa thread. Memana thread ckp psl laki mesti dia ada. Kikikii...

Menak hari ni last puasa. Masak apa menak oii?'
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-5-2020 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 23-5-2020 12:08 AM
Wowwwww girl power sgt!!!!! Hahahahha

Kayu besbol manaa...???? Jom tunjal dahi menak sampai pengsan.

Hahahaa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2020 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 23-5-2020 11:09 AM
menakkautau replied at 23-5-2020 08:32 AM
Org giler jerk yg kalau betul mantannya jenis bewak hidup, haramjadah....yg sampai perlu kuar mo ...


Orka kan.... harus lah proper proses nya..  36k tuh sbb drafting custody anak, settle harta sepencarian rega jutaaaaaannnn manakkk.. orang miskin cam kau mmg murah je nak divorce
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2020 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 23-5-2020 08:26 AM
build career versi hang tuh ibarat working hard utk bina satu bangunan...pada masa yg sama roboh ...

Yes manak... iols mmg banyak bangunan pun...  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2020 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 23-5-2020 07:13 AM
Bewak komodore katanya...mana mungkin nak justifikasikan permintaan cerainya then kalau tak kasi ...

Joint custody coz iols nak dia carum simpanan simpanan pelajaran anak, nafkah tak dpt pun takpo manak... iols lagi kaya raya dari ex sengkek biawak tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2020 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 23-5-2020 06:29 AM
ohh gituh kesahnya..ex u gaji kepuk2 pon tak mmpu bayar nafkah utk u eh..12 tahun tu lamanya. now da ...

bukan tak mampu bayar naina... tp heols dah comfort zone... 7 tahun kawen.. tak duduk sama pun...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 23-5-2020 11:04 AM
Yes manak... iols mmg banyak bangunan pun...

Pengumpul bangunan( keriakkan pada harta dunia), pada masa yg sama peroboh masjid aka peminta perceraian memang very the ciri tak cium syurga teh....in short penghuni neraka....

bukan manak cakap tau....

hang tak scary kah???manak scary....

hukhukhuk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2020 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 23-5-2020 12:20 PM
Pengumpul bangunan( keriakkan pada harta dunia), pada masa yg sama peroboh masjid aka peminta perc ...

Self proclaimed secretary Allah ke ni nak me'neraka'kan orang... dasar penunggang agama
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 23-5-2020 11:03 AM
Orka kan.... harus lah proper proses nya..  36k tuh sbb drafting custody anak, settle harta sepe ...

orka level kuli tak sedar diri kah teh???


orka jenis not my level, harbam murakkab nak deal dgn bewak sengkek pun sampai kena fork out 36k???



again, 36K utk oust bewak sengkek????

confirm orka kuli bengap...



nee ngadu dgn sasha tak????







Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 23-5-2020 12:23 PM
Self proclaimed secretary Allah ke ni nak me'neraka'kan orang... dasar penunggang agama


Tidak mencium bau syurga seorang isteri yg berwewenang meminta cerai atas dasar nak tambah bangunan/harta dunia????

tak sama kah kitab yg hang baca dgn yg lain teh????
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 23-5-2020 11:06 AM
Joint custody coz iols nak dia carum simpanan simpanan pelajaran anak, nafkah tak dpt pun takpo ma ...

Yg hang panggil bewak sengkek tuh bukankah the same person yg hang mencret sehingga terlahirnya benih yg hang fight for hari ini????your only child with him???

having to put on your hipokrit hat everytime with your kid now???

hukhukhukhuk..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
hilang dah????

..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2020 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 23-5-2020 12:49 PM
hilang dah????

..


Bosan dah layan ko meroyan manak.. dah habis duit BPN ke?

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 23-5-2020 01:45 PM
Bosan dah layan ko meroyan manak.. dah habis duit BPN ke?

BPN tuh haper???






Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 23-5-2020 11:07 AM
bukan tak mampu bayar naina... tp heols dah comfort zone... 7 tahun kawen.. tak duduk sama pun...

lamanya 7 tahun pjj. that why kot boleh tahan lama. erkkk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2020 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 24-5-2020 07:31 PM
naina replied at 23-5-2020 05:22 PM
lamanya 7 tahun pjj. that why kot boleh tahan lama. erkkk


Yes.. my ex and inlaws dulu keje middle east.. jumpa setahun 2 kali camtu jeah... kitorg duduk sama lepas 7 tahun PJJ and selama 5 tahun je bila dia balik Malaysia weolz divorce... balik mesia sbb masa tu ayah dia dah kerap operate jantung, dialysis, so diorang balik lah... experience camtu mmg jump2 company senang nak demand gaji... tp sempena covid ni theyols kena potong gaji 20% ... pastu pakej VSS berjemaah...  hahahaha

Selama 5 tahun lepas dia balik mesia tu laa weols baru try to conceive, and tak sangka incident boikot2 tu terjadi...   
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2020 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 24-5-2020 10:26 PM

geramnyeh harini terpaksa hadap muka ex sbb menjemput anak tengahari tadi utk giliran beraya rumah iols... heols cakap tengking2 i depan family members dia, ada wife dia, exMIL, exSIL sekeluarga.... marah sbb i amek anak kol 2 petang, sbb asalnya i janji nak amek petang?? Kes nya family dia bangun lambat... so 2 pm tu bagi dia awal sgt lg, family dia blom sempat berayaa... apooo 2 PM blom habis beraya dalam rumah sendiri kohhhh...

Kalo bukan kerana i nak jaga long term relationship dengan ex and wife dia... harus dah iols jerkah hina dia balik, but so far i urut dada je lah bersabar.... dasar jantan pangkat rendah, hutang bertepekkkk.. tp masih ego nak pandang rendah kat orang....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-5-2020 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 25-5-2020 07:52 PM

Checked my son's homework... apprently sepanjang 2 minggu lepas dia duduk dengan stepmom dia... all his homework has been completed, siap ada extra super duper latih tubi stepmom dia kasi...

Suka laa bila stepmom dia seorang guru, im soo glad... it's blessings in disguise... Allah datangkan insan yg baik mcm tu utk sama2 mendidik anak i... cuma i nak kena didik anak i ckp lemah lembut soft spoken and have some common sense... just like my husband's character... benda ni semua didikan kan....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-5-2020 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 25-5-2020 07:54 PM

Myself dgn husband.. we tried our best utk ajar my son buat homework... cuma timing tu kena guna opportunity yg ada... coz dia buat homework tepi i, masa i tengah WFH and ada meetings, telecon, brainstorming, review session.. my husband pulak almost daily kena masuk ofis.... kadang2 time i super busy, ada steering committee meeting, byk paper nak kena review and tambah2 bila oil price dropping, byk budget CAPEX OPEX kena revise, i work until 1 am even bulan puasa... 2 of my staff plak, one manager under cancer treatment, another just transfer to new subsidiaries.... my dept mmg undermanned sgt2 currently..

Trying my best for my son... i cuma mampu selit2 homework dia waktu i tak meeting, weekends, or malam je... or pagi2, before i start meeting tu, i ajak settle 1 subject in an hour... lunchtime another subject... even darjah 1, mmg byk homework dia
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2020 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 25-5-2020 07:48 PM
Myself dgn husband.. we tried our best utk ajar my son buat homework... cuma timing tu kena guna opp ...

Kes  cerai drag bertahun tahun turun naik escalator mahkamah, bertegang urat sampai banyak urat kentot putus berhabis puluhan ribu riban...anak baru darjah satu dah macam dunia nak terbalik???



sorry to say...you are really a non worthy mother to your child.....

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list