Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2932
View
175
Reply

suami suka kumpul bundle

[Copy link]

Author: naina       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-5-2020 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
assalamualaikum
salam ramadhan..

okay start terus jelah. baru gaduh dengan suami sebb baru sampai motor buruk zaman bila tak tau. terus saya geram..cakap sikit je kata motor dan basikal yang ada pon tak habis modified nak beli lagi terus dia mengamuk. adui semak la laman rumah dengan barang2 dia. saya benci dengan minat dia ni. rumah kami 4 bilik so satu bilik dah jadi stor barang2 lama dia. semak okay. kami minat berbeza. saya tak suka semak2 barang banyak,baju banyak pon takdq simple mana yg boleh dipakai. saya suka laman yg lapang dan hijau,pokok2 dan tenang2 je juga sula deko2 simple tak mewah.
rumah ni ada 5 motor okay..dan basikal2 lama. ya Allah serabutnya..kenapa lah saya kawen dgn orang yg suka benda2 semak cmni. suka barang bundle,second hand dan pergi kedai besi buruk. memang la dia jual balik dgn harga yang tinggi tapi hmm kena jadi tukun dulu. bukanlah jenis berduit sgt pon.
saya malu dengan jiran2. dengan keluarga. dalam keadaan cmni memang saya takkan jemput sapa2 datang rumah. saya malu. depan rumah saya penuh motor dan basikal. Ya Allah tolonglahhhh.
cmne saya nak hadap suami dan rumah cmni..saya benci malu. musim nak raya ni jiran2 semua pakat cantikkan rumah. tapi saya? nak cat rumah dan pasang wallpaper pon kena marah. malah tambah plak brg2 buruk dia..tolongggggg!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-5-2020 02:06 PM | Show all posts
bawak2 berbincang la

susah sgt jerit je bg satu taman dengar
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
tagas replied at 21-5-2020 02:06 PM
bawak2 berbincang la

susah sgt jerit je bg satu taman dengar

dah banyak kali bincang. siap gado2 bagai. lagi la dia suka beli. bencilaaa. serius meluat. kenapa eh orang laki ni suka hobi yang menyakitkan hati isteri.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah berapa lama kawen ni naina..
Baru2 ni adakah disebabkan pkp, terpaksa hadap segala bundle dia.. Baru lah timbul isu?

My mum suka mengumpul. Bapak pulak suka lapang.. Diorg asingkan je minat masing2.
Bapak hal2 halaman rumah dia punya territory. My mum pulak dia punya barang dlm bilik dia sndiri..

Kena sama2 bincang.
Susah kalau masing2 takmo mengalah. Nk hadap berpuluh thn lg kalau kuat jodoh..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:09 PM | Show all posts
aku yg baca pun stress.. maybe sbb aku pun tak suka barang byk2 kot..
bawak berbincang tt..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
iminidin replied at 21-5-2020 02:09 PM
Dah berapa lama kawen ni naina..
Baru2 ni adakah disebabkan pkp, terpaksa hadap segala bundle dia.. ...

8 tahun dah. mmgla plannya nak bina awning utk bengkel blakang rumah ni. tapi tulah duitnya blom ada tapi sibukla mmbeli. bencikk.siap buat muka lagi kat orang yg cod tadi ingat kitorang gaduh.
memang saya suka tanam pokok2,laman yg lapang dan hijau. hmmm.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 21-5-2020 02:09 PM
aku yg baca pun stress.. maybe sbb aku pun tak suka barang byk2 kot..
bawak berbincang tt..

aku tak faham betol kepala otak orang mcmni. dia boleh tengok benda2 serabut buruk2 berlonggok cmtu..bodoh idiot!
memang dia kata aku bodoh sbb tak tahu nilai barang klasik. ahhh whateverr!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
memangla dia xmain betina lain,bukan kaki game, bukan jenis lepak2 kedai kopi xtentu hala memang 24jam kt rumah..semua okla. tapi ni rumah tau takkkkk bukan bengkel bukan stor!!! pandai2 la ko organize barang ko tu kat 1 tempat yg orang susah nampak.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:24 PM | Show all posts
tagas replied at 21-5-2020 02:06 PM
bawak2 berbincang la

susah sgt jerit je bg satu taman dengar

dah berbincang pun tak jln

redha jelar jgn mkn hati nnti mudah masuk syurga taat suami

kecik nya hal tak kan sampai nak bercerai berai kannn
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
tagas replied at 21-5-2020 02:24 PM
dah berbincang pun tak jln

redha jelar jgn mkn hati nnti mudah masuk syurga taat suami

tula. klu lah tahu minat dia cmni taknya aku kawen dgn dia oi. takkan plak nak brcerai hal cmni. xkuat sgt alasan. walau ponnn mmg aku ada hasrat nak blahhh dr rumah ni.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:34 PM | Show all posts
naina replied at 21-5-2020 02:27 PM
tula. klu lah tahu minat dia cmni taknya aku kawen dgn dia oi. takkan plak nak brcerai hal cmni. x ...

mudah nya isteri akhir zaman ni menggegar ar rasy
nak sgt menjanda

apa salah terima dgn redha jer taat suami

syurga nnti tempat nya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
tagas replied at 21-5-2020 02:34 PM
mudah nya isteri akhir zaman ni menggegar ar rasy
nak sgt menjanda


nak redha pon tengokla tempatnya. isteri suruh redha tapi makan hati. gila. aku bukan jenis cmtu ehh. aku cakap terus terang aku xsuka. aku xkisah minat cmni tapi pandai2 la organize elok2. dah tau laman xberapa luas kenapa nak beli beli beli sampai mampus tak habis. jualnya kadang2. oi sapa nak beli barang klasik meh pm aku. mcm2 ada.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 21-5-2020 02:17 PM
memangla dia xmain betina lain,bukan kaki game, bukan jenis lepak2 kedai kopi xtentu hala memang 24j ...

Kena organize laaa.. Baru tak serabut..
Nak memiliki hobi tak salah.. Asalkan tahu simpan. Kemas dan teratur.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Bab minat, hobi ni tak boleh kata apa.. org yg sama minat je faham.. tmbah2 geng2 modified moto ni, lagi tak faham. Walaupun aku minat gak moto2 ni, tapi tak faham yg gila moto lama, modified smpai beribu2 tu.. cafe racer la, c70 tayar besaq..
Aku penah kena kecam dlm satu channel YouTube ni, pasal mamat ni beli kawasaki 150RR modified hampir RM 50,000.  Minat katanya..
Aku komen la. Better angkat terus sports bike Ninja R6, laju pun laju, cantik pun bleh tahan. Tak payah nk modi gila babi..harga pun dah sama mcm yg dia dah habiskan utk modi 150RR tu..

Tu la.. main dgn minat & hobi org ni, payah.. org pompuan pun ada gak jenih mcm ni. Kumpul tupperware, pinggan mangkuk . Bila laki nak guna je, kena dgr mcm2 syarat..tu tak kira lagi bila barang rosak atau hilang..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
kata ada bilik untuk dia simpan barang-barang..
napa tak suruh dia simpan semua motor and basikal tu dalam bilik tu je..
pastu kemas bilik tu elok-elok so dia boleh jadikan bilik tu sebagai dia punya workshop..
or else, suruh dia sewa a place untuk dia jadikan workshop untuk hobi dia..
anyway, apa barang klasik and basikal yang ada ty?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:11 PM | Show all posts
aku baca pon da stress
sbb aku alergic dgn kesan karat pada besi
boleh sawan kalau terpegang .. hahaha
tp at least hubby TT ada hobi yg mendatangkan manfaat
cuma kena ada ruang yg sepatutnya
bincangla elok2
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 21-5-2020 02:58 PM
kata ada bilik untuk dia simpan barang-barang..
napa tak suruh dia simpan semua motor and basikal t ...

Xmuat kot..i assume bilik tu mcm bilik stor je. Mane blh nk sumbat semua, tu belum brg2 yg lain bkaitan hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:44 PM | Show all posts
Edited by mdhelmi at 21-5-2020 03:46 PM

aku cadangkan ko kumpul duit pastu beli ni
layan sorang dlm bilik xde sape kacau
ataupon suruh suami tukar hobi kepada hobi ni
123.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
iminidin replied at 21-5-2020 02:42 PM
Kena organize laaa.. Baru tak serabut..
Nak memiliki hobi tak salah.. Asalkan tahu simpan. Kemas  ...

dia tu bodoh. dah banyak kali cakap pon xfaham. bukan aku halang hobi dia yg pelik tu. cuma ada tempat utk simpan dan sorok dr sakit mata xnk buat. dia ingat aku asik halang hobi dia ja.benokkk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
najib888 replied at 21-5-2020 02:44 PM
Bab minat, hobi ni tak boleh kata apa.. org yg sama minat je faham.. tmbah2 geng2 modified moto ni,  ...

dia xda duit la nk modified puluh2 k. Ya Allah jgnla dia jadi kaya raya boleh gelap mata beli benda ntah apa2. biarlah aku ja kaya boleh beli rumah asing dan berambussss.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list