Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3668
View
175
Reply

suami suka kumpul bundle

[Copy link]

Author: naina    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 21-5-2020 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 21-5-2020 05:40 PM
Aku x boleh hidup dgn org hoarder cam ni.. nak rumah cantik ikut citarasa kita... bkn cam tempat bes ...

tak semudah itu sis..orang akan tgk remeh sgt. itu je masalah iolsnya..kena psiko balik otak dia tu bg center kot.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 21-5-2020 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 21-5-2020 05:51 PM
I menyampah bila ada org mengadu suami dia menyakitkan hati, ada pulak makhluk kurang akal gamakny ...

kan sis. sebab tu kita kadang2 kena out spoken jugak. ahhh aku tak kiralah sampai tahap gaduh2 maki bagai. janji aku lepas..klu tak lepas nnt aku yang mental. orang laki ni memang kena slalu peringat.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 21-5-2020 07:58 PM
naina replied at 21-5-2020 07:44 PM
actually dalam rumah ok je takda serabut takda perabot dan hiasan sarat2. plus ada bilik blakang u ...


Emm... ni mcm hobi dia ke arah motor2, not hoarder yet kot... dah minat dia... i pun ada sedara suka kumpul kenderaan (motor and keta).. sampai tahap simpan moto kesayangan masuk hall rumah.... beli kenderaan2 tu plak dgn hutang2 sampai tahap dia kena buat side income semata nak bayar hutang piutang

Tp sis.. kalo dia tu serius rajin nak study pasal parts kenderaan.. kasi satu bilik utk dia susun simpan brg elok2 utk dia jual... husband i pun ada beli and jual parts kereta.. and he makes thousands a month... cumanya husband i bukan hoarder, so he keeps low inventory je... his passion dalam sports car mid engine.... he owns one and dia mmg jaga betul2 study each parts sampai size screw sume dia hafal....

dia ada buat wiring, tuning air-fuel ratio, optimizing the car power... tp he keeps his activities dlm hobby room dia je... hobby room tu actually our library... and ada meja utk dia buat kerja ofis dia and kalo dia nak pakai meja utk buat wiring pun dia wat situ.. he has proper toolbox... yang penting 5S...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
iminidin replied at 21-5-2020 05:54 PM
Tuuuuu diaaa.. Siap doa gitu.
Jgn sis.... Bg la dia kaya..
Nnt dia boleh beli umah baru utk u.. ...

mmg ada orang hobi cmtu..hmmm. asal cuti sekolah je nila keje dia. pergi besi buruk cr barang2 yg boleh dijual. tapi yg peliknya ada juga orang beli. baru ni dia bawa balik radio lama jenis jvc ngn sony tu. laku plak oi. tapi aku cakap habiskanlah barang yg ada..br crik lain. ni tak sana xhbs bwk balik lagi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2020 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
kbyne replied at 21-5-2020 07:37 PM
Barang lam kasi buang la,low value,simpn lama pun tak guna...

Nak simpan pun yg baru high quality ...

my husband beli dgn harga rm1 tapi jual rm50. tulah value dia..mana dia tak minat
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 09:50 PM | Show all posts
Sis beli tripod pastu rakam aktiviti dgn hobi suami tu. Buat channel youtube pasal transformation barang bundle tu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:03 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 21-5-2020 02:39 PM
nak redha pon tengokla tempatnya. isteri suruh redha tapi makan hati. gila. aku bukan jenis cmtu e ...

Bg list naina
Klu berminat nk tgk gmbr plk

Iols pun xsuka kumpul brg2 yg x useful
Mcm bunga2 hiasan, moto lama lagi lh.
Tp brg lm yg useful mcm kerusi
Mmg I akn consider
Nk plk mur mur
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2020 01:06 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 21-5-2020 07:50 PM
Emm... ni mcm hobi dia ke arah motor2, not hoarder yet kot... dah minat dia... i pun ada sedara  ...

ye bukan horder tu..tu suka simpan sampah xguna. ni simpan2 barang boleh guna dan modified kemudian jual. kitorang baru duduk rumah ni setahun setengah. belom sempurna lagi renovate luar dalam. dah tambah benda2 serabut tu. jiran2 takda pon cmtu..pedih hati tgk laman rumah sendiri..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:06 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 21-5-2020 04:31 PM
dia tu bodoh. dah banyak kali cakap pon xfaham. bukan aku halang hobi dia yg pelik tu. cuma ada te ...

Pnh ckp dpn2 x die bodoh
Klu ye ape reaksi die
Buat muka bodoh ke mcmn
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2020 01:07 AM From the mobile phone | Show all posts
syadq replied at 21-5-2020 09:50 PM
Sis beli tripod pastu rakam aktiviti dgn hobi suami tu. Buat channel youtube pasal transformation ba ...

dia bodoh mana pandai youtube chanel ni geram aku.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2020 01:08 AM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 22-5-2020 01:06 AM
Pnh ckp dpn2 x die bodoh
Klu ye ape reaksi die
Buat muka bodoh ke mcmn

tak pernah lah. bikin panas la nanti. tapi dalam wassap pernah lah maki dia bodoh. duk jauh takpa.kah3
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:09 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 21-5-2020 05:16 PM
Rumah ni biasa buat spring cleaning every 6 months... rule of thumb dia senang je.. if u tak sentu ...

1st time dgr rule ni
Nk praktikkan lh lps blik kuarters nnt
Tq dear
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2020 01:14 AM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 22-5-2020 01:03 AM
Bg list naina
Klu berminat nk tgk gmbr plk


taknak lah kantoi plak nnti sapa dia. hihi.
aha kerusi malas boleh lipat tu 3 ketoi dia bawak blik elok la dia cuci berus bersih2 jemur tgh panas. tapi aku tak suka gk semakkk walau pon akhirnya aku guna jugak. dah ada depan mata kan. basikal budak banyak. rim motor. hmmm bosan aku. rajin2 berkebun takpalah jugak. ni ajak g sungai buluh beli rumput carpet pon payah
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 21-5-2020 07:44 PM
actually dalam rumah ok je takda serabut takda perabot dan hiasan sarat2. plus ada bilik blakang u ...

Rajin cleaning house bkn hoarder
Eh bgs plk part ni
Xsuka kotor tp suka semak lh plk
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 22-5-2020 01:09 AM
1st time dgr rule ni
Nk praktikkan lh lps blik kuarters nnt
Tq dear


tu sebenarnya rules i adopt dari Kaizen/5S yang biasa i buat spring cleaning ofis i dulu2 sblm weolz move to digitalization... so i buat the same thing utk rumah i.... boleh juga tengok marie kondo, cuma u pandai2 moderatekan concept tu lah ikut kesesuaian u
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2020 01:19 AM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 22-5-2020 01:15 AM
Rajin cleaning house bkn hoarder
Eh bgs plk part ni
Xsuka kotor tp suka semak lh plk


sebab barang dia. duk kumpul porch depan ada.tepi rumah ada. blakang pon ada.baru ni puasa2 jadahnya ajak basuh rumah. kitanya busy kerja lain. dari sibuk basub rumah alih2 perabot tu baik clearkan laman dulu kan.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:23 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 22-5-2020 01:14 AM
taknak lah kantoi plak nnti sapa dia. hihi.
aha kerusi malas boleh lipat tu 3 ketoi dia bawak bli ...

Bkn nk gmbr laki uols
Nk tgk gmbr brg2 yg dia collect utk dijual tuuuu

Tp nk tau apa barang
Tu yg Klu blh naina bg list
Kot2 I berminat
Gitu
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:25 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 22-5-2020 01:08 AM
tak pernah lah. bikin panas la nanti. tapi dalam wassap pernah lah maki dia bodoh. duk jauh takpa. ...

Hahaha
Dlm wsp, lps bg bodoh tu
Ape respon die
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2020 01:26 AM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 22-5-2020 01:23 AM
Bkn nk gmbr laki uols
Nk tgk gmbr brg2 yg dia collect utk dijual tuuuu


later2 kalau i tak muntah tengok barang dia i snap gambar. ni nak jejak bilik belakang pon takut. selalu terbayang ular
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:28 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 22-5-2020 01:16 AM
tu sebenarnya rules i adopt dari Kaizen/5S yang biasa i buat spring cleaning ofis i dulu2 sblm w ...

Owh 5s
Di ofis mmg ada buat
Upgrade lg jd eksa

Ade lh jgk kemas2 style gini di rmh
Tp xberlabel pun
Tu yg mslh bila nk guna menggagau cari

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list