Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
4025
View
175
Reply

suami suka kumpul bundle

[Copy link]

Author: naina       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 22-5-2020 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 22-5-2020 02:50 PM
naina, husband i kan suka belai keta dia... and he has banyakkkkk gilaaaaaaaaa produk jagaan ker ...

okla you boleh organize barang dia. ni nak alih pon tak boleh. i tak kisah pon blnja untuk almari ke apa and dah lama fikir utk beli rak kasut utk letak kat porch tu namun angan2 jua. nak letak almari kasut pon xmuat. tengah meroyan ni kat wasap status biar dia baca isi hati i. i setting hnya utk dia view saja.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 22-5-2020 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 22-5-2020 10:09 AM
ko baru kawen ke? dulu2 takdelah mcmni sangat. sejak 3-4 tahun ni sejak bundle femes dengan meluas ...

Thn ni dah 14 thn aku kawin... mmg banyak dia beli... tp rumah aku tak de la sepah tang luar... dlm rumah banyak barang...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2020 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
acik79 replied at 22-5-2020 09:11 PM
Thn ni dah 14 thn aku kawin... mmg banyak dia beli... tp rumah aku tak de la sepah tang luar... dl ...

14 tahun ya Awlohh ampuni aku nabila ya Awlohh. dalam rumah xde sepah. 1 bilik utama utk tidur, 2 bilik kosong.which ada r barang2.ckit utk keje mcm mini opis. tapi bilik kat dapur..dia dh susun2 ikut rak wall yg ada. namun xcukup..khazanah byk sangat. wehh saya tak boleh la.rumah sarat barang ni. suka konsep minimalis. namun jodoh dgn org begini...cobaan.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 10:39 PM | Show all posts
Edited by yuki812 at 22-5-2020 10:40 PM
naina replied at 22-5-2020 09:54 PM
14 tahun ya Awlohh ampuni aku nabila ya Awlohh. dalam rumah xde sepah. 1 bilik utama utk tidur, 2  ...

hah..ko sama ngan aku. aku mmg jenis tak leh ada rumah banyak brg. jadi serabut aku rasa.
aku suka kemas..teratur. rumah tak cantik beria2 tak per..janji minimalist..brg yg penting jer ada.

kawsan umah ko ada lori besi buruk datang tak?
cuba jual skit2..skit2..
dulu..ex aku ada gak camni. pernah skali dia kumpul mcm kipas lama2..ntah apa lagi lah.dia kata cantik, nak decorate umah.
aku tak nampak mana cantiknya. berbulan2 ada kat depan tu. tak buat apa pun. mmg sakitttt mata aku.
sudahnya lori tu datang..aku jual jer.
kebetulan...time tu mmg ada issue kecurian kat perumahan aku.
dia ingat kena curi. nasib aku baik lah.
sejak dari hari tu..depan tu dah takde simpan apa dah.




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2020 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 22-5-2020 10:39 PM
hah..ko sama ngan aku. aku mmg jenis tak leh ada rumah banyak brg. jadi serabut aku rasa.
aku suk ...

haha. ko cerai sebb apa? sbb hobi hoarder dia ke?  aku kan mmg dah lama berkira2 nak panggil lori besi. tapi tulah..nak alasan apa kan. nasib ko baik time tu. aku selalu berangan klu kitorang bermalam kt luar balik kg ke holiday ke blik2 porch kosong. motor kena curi. namun hampa ja. masih disitu semakkan mata.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 10:49 PM | Show all posts
Edited by yuki812 at 22-5-2020 10:56 PM
naina replied at 22-5-2020 10:44 PM
haha. ko cerai sebb apa? sbb hobi hoarder dia ke?  aku kan mmg dah lama berkira2 nak panggil lori  ...

ooo...takde kena mengena. itu bkn hobinya. kebetulan je ada 2-3 kali dia letak barang2 camtu dpn umah. pun aku rasa dah serabut..mcm nk histeria. so..ko bertabah lah ye..



Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 21-5-2020 05:51 PM
I menyampah bila ada org mengadu suami dia menyakitkan hati, ada pulak makhluk kurang akal gamakny ...

Preaaaaach sistah!
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:13 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 22-5-2020 09:54 PM
14 tahun ya Awlohh ampuni aku nabila ya Awlohh. dalam rumah xde sepah. 1 bilik utama utk tidur, 2  ...

Pkp ni aku banyak kemas barang utk sedekah... aku jenis boleh ngamuk rumah sepah, tp aku belajar sabar. Anak2 aku yg pompuan mmg ikut pengemas... so diaorg rajin nyusun...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 05:25 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 21-5-2020 02:14 PM
aku tak faham betol kepala otak orang mcmni. dia boleh tengok benda2 serabut buruk2 berlonggok cmt ...

Hahaha. ....semua makian keluar dah...rasa lawak pula kaka baca korang suami isteri....bertabah lah naina. ...hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2020 05:36 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 23-5-2020 05:25 AM
Hahaha. ....semua makian keluar dah...rasa lawak pula kaka baca korang suami isteri....bertabah la ...

tak boleh tabah lama2 kak..kena fikir ni mcm mana nak beli rumah baru senyap2.walaupunnnnnn duit pon takda.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 05:54 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 23-5-2020 05:36 AM
tak boleh tabah lama2 kak..kena fikir ni mcm mana nak beli rumah baru senyap2.walaupunnnnnn duit p ...

Guna duit epf. ..akaun ke 2 tu.....
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Laki ko pon dah lama meluat bosan dgn ko tunggu masa sesuai jer n cuma beza dia tak pos dlm forum... jadi soalan saya adalah sudahkah anda isi borang cerai? Sama soalan macam manak
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 01:43 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 22-5-2020 02:17 PM
wardrobe baju saya beli guna duit saya 8x8 pon macam nak roboh dek baju2 dia. belom masuk yg sangk ...

Aduh.. Baju sama warna pun dia gigih beli. Lain nau suami naina ni.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 08:55 PM | Show all posts
naina replied at 21-5-2020 02:12 PM
8 tahun dah. mmgla plannya nak bina awning utk bengkel blakang rumah ni. tapi tulah duitnya blom a ...

Macam mana nak buat bengkel kalau asyik membeli. My husband pun minat benda mesin ni. Tapi 4 wheel. Ada 2 bijik. Bayang kan kalau letak kat rumah. Nasib la dia ada bengkel dengan kawan2 4 wheel dia. So letak sana shj. Tak semak kat rumah. I get you. I pun tak suka balik rumah sepah. U need to stand your ground a bit. Sebab ni rumah berdua. Bukan dia shj. So he needs to stop buying for awhile kumpul duit buat bengkel sendiri. Kalah asyik beli. Sampai ntah bila nak buat nya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2020 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by naina at 24-5-2020 10:41 PM
nuryakmal replied at 24-5-2020 08:55 PM
Macam mana nak buat bengkel kalau asyik membeli. My husband pun minat benda mesin ni. Tapi 4 wheel ...


hmmm..tadi dah salam2 maaf2 yela hari raya kan..so janji nak clear depan rumah ni bila awning dah siap. dah wassap orang buat awning suh ukur. hopefully la dia kotakan janji dia beli sebb nak jual balik dengan harga tinggi utk yg sama bodo beli brg buruk ni. oppsss!
biarlah belakang rumah klu tempat lain mau dia tak balik rumah sibuk layan hobi dia.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 10:27 PM | Show all posts
naina replied at 24-5-2020 10:14 PM
hmmm..tadi dah salam2 maaf2 yela hari raya kan..so janji nak clear depan rumah ni bila awning da ...

Belakang rumah kami tak muat nk letak 4 wheel drive hahaha. Marah jiran nnt. Mmg my hubs n friends kena ada bengkel sendiri

Semoga terus ditetapkan hati suami akak buat awning and letak brg2 dia kat situ kemas2. Tak kemas kang takut ada pulak yg berbisa dtg buat rumah plk. Satu kena plk kang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2020 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
nuryakmal replied at 24-5-2020 10:27 PM
Belakang rumah kami tak muat nk letak 4 wheel drive hahaha. Marah jiran nnt. Mmg my hubs n friends ...

fuhh nasib baik la dia tak berduit sgt utk 4 wheel dan kereta2 buruk lain. minat jugak weii. seramnya mmbygkan bersusun kereta dan van buruk depan rumah iols. van buruk dia ada. terbengkalai asikla kena baiki. mmbazir sangat. kos baiki ulang2 lebih dah kos membeli. gerammm je.
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2020 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Genkidesuka at 25-5-2020 12:03 AM

assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

pertama, byk2kan doa, sis naina.  doa agar dikurniakan rumahtangga yg tenang dan aman damai.  doakan juga agar sis sabar dlm menghadapi ujian ni.  kita doa, Allah pasti akan makbulkan.  mcm mana dan bila, serahkan saja kpdNya.  yg penting, mintalah dari Dia yg Maha Berkuasa yg mengizinkan semua ini terjadi.  ada hikmah semua ni, mungkin sis tk nmpk lg.  suami jiran sis tu rajin cantikkan rumah.  tp jgn lupa... dia insan biasa, isterinya juga insan biasa.  the grass is always greener on the other side.  kalaupun betul, kita tk tahu byk mana sweat, blood n tears yg telah/sdg/akan dibyr utk dptkn rumput yg kelihatan tumbuh cantik menghijau itu.  

kedua, jgnlah hina2 atau maki2 suami sis lg w/pun kt whatsapp.  kalau ckp elok2 tk jln, lebih baik diam.  betul, hati sdg panas tp kwl sedaya-upaya mulut/jari/hati tu.  hati yg tgh panas menyala2 tu, bilaslah dgn istighfar.  sis mesti jd isteri yg bijak dan cerdik.  jgn sbb geramkan perangainya, sis pula kumpul dosa.  

ketiga, jgn selalu pndg org kt atas.  pndglah org yg kt bwh agar kita menjadi org yg bersyukur.  begitulah cara mendidik hati agar ia tidak liar dan hitam.

akhir sekali, mcm kerja dakwah... u also berpesan2lah pd suami tu dgn kebenaran.  bincang elok2 dgn suami.  minta dia fhm... kerana Allah, u nk rumahtangga yg tenang dan harmoni.  both u n him kena bekerjasama ke arah itu.  as much as he needs ur support, u also need his.  andai dia buat keras n tk mahu terima, sis bersabarlah.   sis dah usaha maka serahkan segalanya pd Allah.   sebagai makhluk Allah yg lemah, kita tiada kuasa nk ubah org kerana hati mereka Allah yg pgg.  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-5-2020 06:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Genkidesuka replied at 25-5-2020 12:02 AM
assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

pertama, byk2kan doa, sis naina.  doa agar dikurniakan rum ...

waalaikumsalam sis genkisuka.
memang ternanti2 komen dari akak gen yang sentiasa positif dan suruh bersabar. yela sis mmg tgh sabar ni..sambil2 fikirkan jalan penyelesaian yang win-win situation. yela kan suami jiran sebelah tu maybe tak berapa hensem namun kelebihan dia rajin cantikkan rumah selain rajin juga bercucuk tanam jaga laman.  yg mana impian laki cmtula yg iols nakk. semua jiran2 pakat kagum dan puji laki sebelah rumag ni.kikiki

thank you sis gen..sekarang cube dapatkan 1000x istighfar sehari utk control amarah2 ni la..adui.
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2020 08:00 PM | Show all posts
kalau dah mcm tu kena cari bengkel sendiri dah tu,rumah xleh dibuat bengkel.
xkisah la kat mana pun,belakang rumah pun boleh buat bengkel,kalau dia xnk nampak sgt jenis xkemas punye org,
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list