Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10188
View
378
Reply

[Tempatan] Kerana kes Kelantan,Tiada Tolak Ansur Lagi, Rentas Negeri Sama Sekali Tidak Dibenarkan Lagi Selepas Ini – Ismail Sabri

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 22-5-2020 02:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 22-5-2020 02:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by guesswho09 at 22-5-2020 02:18 AM
syamzana replied at 22-5-2020 12:54 AM
alahaiii tu je reason ko. dah tau time gini macam2 boleh jadi time boleh balik tu balik je la. WFH ...


kan.  Time mcm ni tak sepatutnya berada kat kg
kalau korang bekerja mkn gaji
standby kat rmh
because anything can happen
kalau i lah...jenis suka merayap mcm ni walhal
sepatutnya mmg kena ada kat rmh sendiri to wfh
i akan ambik tindakan tatatertib
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:16 AM From the mobile phone | Show all posts
littleblackcat replied at 22-5-2020 01:00 AM
Dlm dok geram kat pregnant lady tu kan, aku lagi geram kat laki dia. Rasa macam laki dia yg beria aj ...

laki dia tu betul ke dapat kebenaran
rentas negeri atas alasan frontliner?
entahkan mintak surat kebenaran dari doktor
bagi alasan frontliner kena standby 24 jam
padahal agaknya boleh jah dpt cuti dari majikan
and i setuju laki dia tu pun patut dicerca sama
mesti dia yg mengajak melawat sedara sana sini
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:20 AM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 22-5-2020 01:45 AM
Beriya tu nak raya... I tahun ni baju raya anak pun takde tapi makan2 raya kena la ada... Nnt pagi ...

Sama la i pun pakai baju thn lps je
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:22 AM | Show all posts
Mungkin masih ada yg tak clear pasal geography,ada yg tingkatan 5 memang tak belajar geography pasal tu banyak yg confused.Aku pun tak paham apasal sesetengah kelas diorang tak ajar subject geography.

Maksud rentas sempadan,dlm SOP PKP ni,maksudnya contoh merentas sempadan negeri,selangor-Perak,Selangor-Pahang,Selangor-Negeri Sembilan.

Tapi kalau satu daerah tak per,contoh Lembah Kelang,

Lembah Kelang ni dia cover Selangor,KL,Putrajaya,yg ni kalau nak melilau ok,tak per.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:25 AM From the mobile phone | Show all posts
missinpiece replied at 21-5-2020 07:36 PM
Janganla PKP. Kesian sedara i dah order lemang, rendang, ketupat n kuih muih sebab dianggarkan ramai ...

beraninya terima tetamu
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:35 AM From the mobile phone | Show all posts
jerungmanja replied at 22-5-2020 12:10 AM
Ai masuk page tu kejap. Mak aih.. Bangga lak sorang pompuan ni dpt balik. Guna kabel katanya. Tepu ...

Tak kena serang ka?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:36 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 21-5-2020 05:03 PM
Padan muka kita semua.. Silap2 esok PM bagi pengumuman yg PKP bermula esk.. Double padan.

Udah ada ura2 lepas raya buat balik uols. Try la tnya mana2 polis ada dpt arahan x?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:39 AM From the mobile phone | Show all posts
darkness replied at 21-5-2020 06:23 PM
Memang sah singgah mana2 sebelum balik. Padan muka kena kecam

Tp bkn ke dia acah x bersalah? I tot sheol dpt dri laki sheol yg konon nya frontliner (pdhal essential service jah)
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:41 AM From the mobile phone | Show all posts
matamata replied at 21-5-2020 07:00 PM
Jgn ada yg mati berpunca dari dia sudahla.... Kalau tidak (mintak simpang) lagila teruk kena cerca.. ...

Elok la mak dia kena sbb backup ank thp langit ke7. Mak dia pon mgkin x kisah mati sb covid yg ank dia bawak sbb mak dia ckp ank dia x slh kan?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:43 AM From the mobile phone | Show all posts
lee_sakura replied at 21-5-2020 07:08 PM
dia mmg dpt kebenaran rentas negeri cumanya dia dr red zone covid, xtau dr mana dia dpt virus tu,  ...

Hrap nenek tu pnjang umur la elok jgk. Kalau x rakyat kelate mesti nak beraya sakan. Tiap2 thn pon perangai sama. Xboleh x balik. Klau syg sgt kelate tu duk diam2 jah kat kelate
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:45 AM From the mobile phone | Show all posts
harisbee replied at 21-5-2020 07:22 PM
X de duit kot pkp...jimat

Klau dah xde duit tu buat cara org xberduit. Kl-kelate pon dah beratus2 jugak. Dah tau xde duit , berpantang la sdri. Laki tu mmg xboleh cuti lgsg ke?? 3 ari ke mmg xboleh?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:45 AM From the mobile phone | Show all posts
harisbee replied at 21-5-2020 06:19 PM
X salah dia jugak..patut sapa yg nak rentas negeri kena saring covid dan dpt pelepasan polis..baru b ...

Tak setakat tu je, mesti ada surat pelepasan Dr juga, confirm mereka bebas. gejala covid, . Satu famili, semua harus ada suratnya, ye husband, wife n anak2.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Megikari replied at 21-5-2020 07:53 PM
Pagi tadi dengar news kat radio tol bentong dengan highway mnghala ke pantai timur jam teruk. Betul  ...

Set ssjkp la tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:46 AM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 22-5-2020 01:41 AM
Ko kan keja gomen byk keistimimewaan dpt mcm2 privilege..tunjuk je la surat arahan ketua jabatan k ...

Aku tak kisah je nak patah balik dan smbg WFH kat kpg.

Tp tu la nnt hgpa geng swasta/keja sendiri dok jaki dengki pulak kat aku kata keja gomen goyang kaki WFH dpt gaji full bagai. Nnt mula la nak meratip kat porum ni utk sekalian kalinya.

Hahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:46 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 21-5-2020 07:58 PM
Gigihnya nak balik kampung. Tak ambil iktibar kes perempuan mengandung balik kampung kena covid tu k ...

Elok jgk memasing balik kg. Yg mati parent diaorang. Dan lepas tu elok la pkp balik biar masing2 sgkut kat kg tu. kita duk kl selangor biar aman sikit
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:54 AM From the mobile phone | Show all posts
ina_na replied at 21-5-2020 08:15 PM
Ade nampak kat fb.. Dia org viral yg tweet pu nabil tulis kalo ramai yg org kelantan blk kg.. Rama ...

Lupus orang K'tan, pasar SK jdi kenangan, mercs jadi perpusakaan.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:56 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 22-5-2020 02:36 AM
Udah ada ura2 lepas raya buat balik uols. Try la tnya mana2 polis ada dpt arahan x?

Huhuhu.. Dah dijangkakan rupanya.. Esk beli beras tambahan..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 03:01 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 21-5-2020 05:03 PM
Padan muka kita semua.. Silap2 esok PM bagi pengumuman yg PKP bermula esk.. Double padan.

Hari ahad dah raya... mcm mana ni uols....
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 03:12 AM From the mobile phone | Show all posts
I ada tgk org share dekat fb, DG ada keluarkan memo tarikh 3 april, yg nak beranak ni xdibenatkan rentas negeri utk beranak. Mcm mana sheol boleh lepas?? Selayaknya dihencap. Xphm kenapa ada yg backup. Ada doc sendiri ckp 35 week tu awal lg klau nak beranak dkt kg. So sebenarnya niat nak balik tu nak beraya kan??? Skrg pdn muka beraya la ko dlm keadaan kuarantin. Mmg 1 apa pon xdpt. Pakej kena bersalin cser
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list