Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10006
View
378
Reply

[Tempatan] Kerana kes Kelantan,Tiada Tolak Ansur Lagi, Rentas Negeri Sama Sekali Tidak Dibenarkan Lagi Selepas Ini – Ismail Sabri

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-5-2020 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
sapa2 x dpt balik kampung tu, mohon tumpang la lori roti gardenia ke
Insya Allah pasti komfem dpt lepas
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-5-2020 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Aduss disebabkan nila setitik rosak susu sebelanga, kita doakan yang terbaik sahaja buat semua yang mahu balik ke kampung disebabkan ada hal mustahak
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 21-5-2020 05:08 PM
confirmlah minah tu kan dihencap sepanjang hayat...disebabkan sheols bimbo, habis semua orang takleh ...

Padan muka jugak yang beratur panjang kat balai polis, sampai 1300 orang tu, penting sgt ke nak rentas negeri? Ramai yg jenis ambik kesempatan. Minah tu, sah2 kena cerca. Negeri yg dah lebih sebulan hijau tiba2 kuning balik disebabkan dia
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 21-5-2020 05:16 PM
yang bawa covid hanya orang bujang..
orang dah kawin takde covid..
so wat apa nak halang dorang li ...


Kan..manjakan sgt yg dah kahwin ni.PJJ ok, dibenarkan rentas negeri, nak balik beranak kt kg, ok dibenarkan. Sekali semua tak dapat, padan muka semua

Itu ler, manja dan mengada2 sgt sorang2
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Pasni pakat2 le masuk confinement center if takde sapa nak jaga berpantang.. Confinement center pon bole buat duit add on services jaga toddle & preschool skali..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
msdummy.2018 replied at 21-5-2020 05:36 PM
aku pelik btol...minah kelantan ni balik senyap2 ker apa? sb ramai jer salah guna kuasa surat tuk me ...

kes bini jururawat mana nih? detail pls
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah ckp suruh buat pkp sampai habis syawal takmo dgr
Takkan tak paham2 lagi perangai rakyat Malaysia ni mcm mn
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 21-5-2020 05:32 PM
Kita mmg fikirkan, sebab tu dari awal lagi patuh pkp...
So, apa lagi yang kita boleh buat? Kita t ...

Kita mmg patuh.. Dan ramai yg punca pendapatan harian pun terima dan patuh dgn arahan kerajaan.. Tapi yg dok buat hanat ni yg menyebabkan kita semua kena getah.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
X salah dia jugak..patut sapa yg nak rentas negeri kena saring covid dan dpt pelepasan polis..baru betul
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
delia3003 replied at 21-5-2020 05:57 PM
Kan..manjakan sgt yg dah kahwin ni.PJJ ok, dibenarkan rentas negeri, nak balik beranak kt kg, ok ...

padan muka org yg dh kawen kene PJJ yang sebelum ni ejek org bujang bagai
yg export cobid ke kelate tu pun org dh kawen kan

skang padan muka sume org
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts


Memang sah singgah mana2 sebelum balik. Padan muka kena kecam
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
anilanil replied at 21-5-2020 06:03 PM
Pasni pakat2 le masuk confinement center if takde sapa nak jaga berpantang.. Confinement center pon  ...

Betul.. dlm keadaan darurat ni blh je berpantang kat rumah, upah la org jaga.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
cik_Sally replied at 21-5-2020 05:10 PM
Iols rasa ok pulak kalau nak pkp semula sbb iols jenis aman2 je berkuntum di rumah sambil2 work fr ...

yelah cik... pkp lah untok selama lamanya sampai ke cucu cicit since siapa dah kata virus x akan hilang kikikikuki
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 21-5-2020 05:39 PM
sapa2 x dpt balik kampung tu, mohon tumpang la lori roti gardenia ke
Insya Allah pasti komfem dpt l ...

tu pun yaktik juga.. byarla 100 200 kt abe garedenie
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 21-5-2020 06:21 PM
padan muka org yg dh kawen kene PJJ yang sebelum ni ejek org bujang bagai
yg export cobid ke kela ...

sesunggihkan Allah maha adil
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 21-5-2020 06:35 PM
sesunggihkan Allah maha adil

ya.sbb tu jgn cakap besar
Tuhan bayar cash je skang nih
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 21-5-2020 06:33 PM
tu pun yaktik juga.. byarla 100 200 kt abe garedenie

yup..kalo bleh, hulur2 la 100/200 kat abe gardenia..niat utk sodokahh baru barakah
tp lori roti gardenia mmg komfem lps sekatan ya sbb ummah perlukan roti gardenia.kalo x nanti ummah mengamuk mcm awal2 PKP dulu
tp iols lg prefer roti benggali or roti hainan ya
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg patut kena kecam.  Dh sampai balik siap merayap sana sini.  Nk beranak tu beranak sj la.  Xpasal2 satu malaysia susah.  Harap2 pompuan tu ada berkuntum kt sini.  Haa.. Sekarang apa macam?  Seronok la kut hari2 nurse doktor 'ziarah' ko dlm wad
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dh dpt kebenaran dr balai polis camne ek..kenalan ios naik flight esok
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by delia3003 at 21-5-2020 06:47 PM
harisbee replied at 21-5-2020 06:19 PM
X salah dia jugak..patut sapa yg nak rentas negeri kena saring covid dan dpt pelepasan polis..baru b ...


Dia pun patut ada inisiatif sendiri, buat test dulu sebelum balik. Dari zone merah ke zone hijau yg dah lebih sebulan. Takkan semua nak harapkan arahan kerajaan. Part yg salah tu, dia tak ikut SOP, balik nak bersalin, patut terus balik rumah parents dan self-quarantine tapi gigih merayap sana sini
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list