Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1659
View
79
Reply

[JALAN-JALAN]: CAFE-CAFE TERBAIK DI PERLIS

[Copy link]

Author: ipes2       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 29-5-2020 09:25 PM | Show all posts
Edited by ipes2 at 29-5-2020 09:27 PM
Tinot7 replied at 29-5-2020 09:14 PM
Kalau Dr Ipes berkesempatan, pi la drive kat NZ atopon Ozzie. Sgt best. Terutamanya NZ. Permandang ...

ireland ini seronok juga drive kerana mereka jaga kawasan2 ladang mereka, jadi kita dapati aman dan luas dan hijau, tetapi 3 4 jam dah sampai. saya jauh lebih banyak memandu di UK. seronok kerana highwaynya panjang2. tetapi US lah yang saya sangat enjoy. jalan luas, minyak murah sangat. take care Tinot
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 29-5-2020 09:32 PM | Show all posts
sarah82 replied at 29-5-2020 09:20 PM
Grab & bite.. Dan nenda.. Kopi kat bite tu...mmg sy suka..

oh ok ok. grab and bite. dah google. saya agak suka cafe life. if di nu sentral pun saya cari cafe, duduk sambil minum kopi tengok gelagat manusia
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 29-5-2020 09:25 PM
ireland ini seronok juga drive kerana mereka jaga kawasan2 ladang mereka, jadi kita dapati aman da ...

Iols lagi suka amik tren kat Uk sbb boleh fefeeling heri potter. Driving kat UK biase2 je bg iols tapi best sbb byk sgt castles dan tmpt2 utk dilawat.
Iols tak pernah pi US, jadi takleh nak komen.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2020 09:36 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 29-5-2020 09:34 PM
Iols lagi suka amik tren kat Uk sbb boleh fefeeling heri potter. Driving kat UK biase2 je bg iols  ...

dulu2 train di UK sangat teruk timing dan services nya. sekarang mereka guna tilting train itu.. train nya best la tetapi tickets pula orang kata sangat mahal. saya tidak pernah naik train di US kerana sangat mahal tiketnya tetapi orang kata sangat cantik. saya suka naik bas jugak di malaysia eg KL KB etc. pengalamana masa keick2
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 29-5-2020 09:32 PM
oh ok ok. grab and bite. dah google. saya agak suka cafe life. if di nu sentral pun saya cari cafe ...

Esk atau lusa nak cuba kopi dari nenda pulak.. Sy ni pengopi tegar.. Lama x pi cafe dan lepak sambil minum sambil tengok org.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 29-5-2020 09:36 PM
dulu2 train di UK sangat teruk timing dan services nya. sekarang mereka guna tilting train itu.. t ...

Iols slalu mabuk naik bas.
Iols tak ingat timing tren yg teruk. Zaman Dr Ipes ni sblm iols naik tren, kott..
Skang tren kat UK mahal tapi sbb dah keje dan mampu dok first class, mmg best. Iols naik one way tahun lepas dari london ke manchester. Iols suka naik tren kat UK sbb dpt hayati scenery dia.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2020 09:41 PM | Show all posts
sarah82 replied at 29-5-2020 09:37 PM
Esk atau lusa nak cuba kopi dari nenda pulak.. Sy ni pengopi tegar.. Lama x pi cafe dan lepak samb ...

baru google.. wah nampak macam posh juga. saya pergi alor setar, suka makan merata. bawah jejantas pun makan.

Cafe Nenda.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2020 09:44 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 29-5-2020 09:40 PM
Iols slalu mabuk naik bas.
Iols tak ingat timing tren yg teruk. Zaman Dr Ipes ni sblm iols naik t ...

ye scenery dia best. tapi kita perasan dekat2 station nanti, banyak saja barang2 gadgets tools sana sini dekat2 tepi rails tapi tak ada kita dengar orang mencuri benda tu semua. alah first class memang la best. saya naik yang berdiri2 sampai sudah.
mabuk ya? saya malam pun saya suka naik bas di malaysia.. dengar lagu dan berborak dengan orang sebelah.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Antara sebab iols suka naik tren kat UK



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 29-5-2020 09:44 PM
ye scenery dia best. tapi kita perasan dekat2 station nanti, banyak saja barang2 gadgets tools san ...

Iols tak pernah prasan gadget tools sumer tu..
Iols pun pernah kena naik dan berdiri lama dlm tren tahun lepas dari bichester village ke london. Iols terkejut kena berdiri dlm tren. Dolu2 tak pernah kena berdiri.
Iols naik bas kena tidur. Sbb mabuk bas. Takde maknanya nak berborak. Lelaki lain kott..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2020 09:56 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 29-5-2020 09:51 PM
Iols tak pernah prasan gadget tools sumer tu..
Iols pun pernah kena naik dan berdiri lama dlm tre ...

ha ha bicester tentu shopping until you drop.
sekarang still ada issue overcrowding on uk trains.
train daya ambil dari shah alam ke kedah tu saya really really. rm124!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2020 09:56 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 29-5-2020 09:47 PM
Antara sebab iols suka naik tren kat UK

oh untuk berhibur!
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 29-5-2020 09:41 PM
baru google.. wah nampak macam posh juga. saya pergi alor setar, suka makan merata. bawah jejantas ...

Alor setar wajib.. Nasi royale.. Anak alor setar.. Wajib makan kat royale sebelum balik ke bandar.. Hahahaa..
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 29-5-2020 09:56 PM
ha ha bicester tentu shopping until you drop.
sekarang still ada issue overcrowding on uk trains. ...

Niat asal pi bicester village tu nak tgk2 je. Nasihat iols: jgn pi masa sale. Boleh gelap mata.

RM124 tu mahal ke mur mur?
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 29-5-2020 09:56 PM
oh untuk berhibur!

Fefeeling masa naik tren kat UK.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2020 10:08 PM | Show all posts
sarah82 replied at 29-5-2020 09:59 PM
Alor setar wajib.. Nasi royale.. Anak alor setar.. Wajib makan kat royale sebelum balik ke bandar. ...

ada satu itu, kita beratur dari tepi jalan lagi. dalam hujan pun orang beratur. tapi ianya restoran mamak / pakistani. sedap.
Nanti saya google restoran apa Nasi Royale ini.
Saya juga pergi ke cafe yang tidak jauh dari satu menara untuk minum malam.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2020 10:10 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 29-5-2020 10:07 PM
Niat asal pi bicester village tu nak tgk2 je. Nasihat iols: jgn pi masa sale. Boleh gelap mata.

...

bagi saya mahal lah sebab saya rasa tidak lama dulu rm124 tentu boleh buat macam2 algi. saya ditakuk lama.
ya, pergi bicester habislah kocek kerana saya suka beli pinggang mangkuk.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2020 10:15 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 29-5-2020 10:08 PM
Fefeeling masa naik tren kat UK.

tentulah best kerana memory. semua memory adalah best best.
panas nya hari ini. nanti petang sikit hendak keluar ke cafe kecik dekat 5 minit drive dari sini, dan singgah ke gudang singh untuk beli buah mangga muda untuk buat colek.

panas.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 29-5-2020 10:10 PM
bagi saya mahal lah sebab saya rasa tidak lama dulu rm124 tentu boleh buat macam2 algi. saya ditak ...

Rega tu kira mur mur la banding dgn rega tiket tren kat UK atopon Ireland. Dolu2 mase student, iols mampu naik bas je. Jarang amik tren sbb iols tak mampu.. itupun dgn student rate. Tgk muvi pun takleh selalu walopon dgn student rate. Itu la life pelajar tajaan.

Skang dok mesia, kocek habes sbb terlalu mudah utk pi soping.
Zaman iols beli pinggan mangkuk sudah berakhir di UK Eire. Iols paling suka beli brg kat Argos, catalogue shop. Gigih amik buku katalog sbb nak cuci mata je.

Kat mesia best sbb setiap hari boleh kluar beli brg. Waktu beli brg pun lagi pjg drp uk eire. Buah2an pun byk best berbanding dgn uk eire. Mkn pun lagi best sbb tak payah masak. Yg best psl uk eire ialah cuaca sejuk, muzium, castles, historical sites, art galleries. Europe pun sama tapi yg tak best sbb isu bahasa komunikasi dan cost of living.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 29-5-2020 10:08 PM
ada satu itu, kita beratur dari tepi jalan lagi. dalam hujan pun orang beratur. tapi ianya restora ...

Depan menara..aman central... Sy lama x balik sana..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list