Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1683
View
79
Reply

[JALAN-JALAN]: CAFE-CAFE TERBAIK DI PERLIS

[Copy link]

Author: ipes2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 24-5-2020 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 24-5-2020 09:29 PM
kuala perlis macam mana ye? biasanya kuala2 ini, best. nanti kita tunggu forumer buka Thread pende ...

Kat kuala perlis tu ada banyak restoran dgn gerai makan sebelah jeti. Orang nak gi Langkawi naik feri kat jeti tu. Mostly serve ikan bakar, masakan panas camtu.

Sotong celup tepung tu macam sotong masak style tempura. Goreng rangup. Dip dalam chilli sauce dia makan dengan nasi panas. Sedap huhu.. Dr, should try on your next visit to perlis
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 25-5-2020 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
nefnefnef replied at 24-5-2020 09:46 PM
Kat kuala perlis tu ada banyak restoran dgn gerai makan sebelah jeti. Orang nak gi Langkawi naik f ...

Kuala Perlis mcm best je.. tak sabo nak jjcm.. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2020 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 25-5-2020 10:42 AM
Kuala Perlis mcm best je.. tak sabo nak jjcm.. hehe

Sila pergi Tinot. Kalau tanak drive, boleh naik ETS. Turun Stesen ETS Arau. From there can take Grab/teksi pergi Kuala Perlis around 25 minutes drive. Kat jeti tu ada inn and hotel gak in case nak stay.

Dah explore Kuala Perlis boleh book ticket feri pergi Langkawi plak huhu
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2020 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 24-5-2020 09:32 PM
seronok sangat bila driving di malaysia kerana pemandangan nya. jangan la naik taxi seorang diri,  ...

Iols rase driving kat ostolia dgn new zealand lagi best. Driving kat mesia dan UK sgt convenient. Naik tren kat UK dan mesia lagi best tapi tak convenient. Iols tak pernah drive kat ireland. Pendek kata, driving sgt best bg iols.
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2020 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
nefnefnef replied at 25-5-2020 10:53 AM
Sila pergi Tinot. Kalau tanak drive, boleh naik ETS. Turun Stesen ETS Arau. From there can take Gr ...

Iols dah pernah pegi langkawi dgn famili dolu2.. cukup la.. tapi perlis belum lagi. Boleh la iols bawak mak sekali lepas pkp habes
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2020 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 25-5-2020 11:50 AM
Iols dah pernah pegi langkawi dgn famili dolu2.. cukup la.. tapi perlis belum lagi. Boleh la iols  ...

Haa yes, kalau nak jjcm kat perlis, kuala perlis should be in the itinerary. Lupa plak nak mention laksa kuala perlis. Punnn antara yang iols suka try kat sana selain sotong celup tepung.

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2020 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
nefnefnef replied at 25-5-2020 12:09 PM
Haa yes, kalau nak jjcm kat perlis, kuala perlis should be in the itinerary. Lupa plak nak mention ...

Ada byk tmpt iols nak bawak mak iols jjcm lepas pkp. Sume yg dlm mesia la.. itu belum lagi yg luar mesia, lepas wabak habes.
Kena rajin simpan duit mulai skang.
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2020 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 25-5-2020 12:18 PM
Ada byk tmpt iols nak bawak mak iols jjcm lepas pkp. Sume yg dlm mesia la.. itu belum lagi yg luar ...

Hmmm betul. Iols rasa lama lagi baru boleh gi travel2 outside. My plan nak gi Melbourne hujung tahun ni postpone la nampaknya sampai 2-3 tahun lagi maybe

Dalam Msia pun iols belum abis jjcm gak. Bolehla nanti bila PKP abis
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2020 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
nefnefnef replied at 25-5-2020 12:44 PM
Hmmm betul. Iols rasa lama lagi baru boleh gi travel2 outside. My plan nak gi Melbourne hujung tah ...

Iols suka melbourne. Rent keta, drive kat ocean road, bawak bekal. Susu depa pun sedap. Ntah letak ganja ke apa tapi rasa creamy yg hamat.. kalau ada kemampuan, iols nak lawat situ lagi. Byk tmpt iols tak sempat lawat dolu2.
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2020 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 25-5-2020 12:18 PM
Ada byk tmpt iols nak bawak mak iols jjcm lepas pkp. Sume yg dlm mesia la.. itu belum lagi yg luar ...

Mak uols sihat lagi ya nak jjcm? Mak iols dah tak berapa larat. Last kitorg umrah 2018, mak iols demam sbb sheols ada asthma pun plus penat and sejuk. Long haul journey pun penyebab gak

So jjcm dlm msia je option utk iols bawak sheols jln2. Tu pun klu jauh sampai Perlis dia ngadu sakit lutut gak

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2020 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 25-5-2020 12:48 PM
Iols suka melbourne. Rent keta, drive kat ocean road, bawak bekal. Susu depa pun sedap. Ntah letak ...

Best eh Melbourne... Ramai kata seronok gi sana. Colleague iols aritu borong perfume kemain banyak gi Oz. Tapi heols gi Perth rasanya. Heols kata sana shopping supplements pun murah. Doc Mart boots heols beli  3 times cheaper cheaper than Msian price.

Alamak OT teruk. Ampun TT Dr Ipes aka SMod
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2020 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
nefnefnef replied at 25-5-2020 12:56 PM
Best eh Melbourne... Ramai kata seronok gi sana. Colleague iols aritu borong perfume kemain banyak ...

Iols suka jln2 je. Iols pegi sorang je kat melbourne. Best.
Iols bkn jenis borong barang sbb iols mmg bkn jenis beli barang.

Iols pun tingin nak pegi perth bawak mak.. tunggu wabak habis la
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2020 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
nefnefnef replied at 25-5-2020 12:49 PM
Mak uols sihat lagi ya nak jjcm? Mak iols dah tak berapa larat. Last kitorg umrah 2018, mak iols d ...

Alhamdulillah, mak iols jjcm ok lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2020 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 25-5-2020 02:10 PM
Iols suka jln2 je. Iols pegi sorang je kat melbourne. Best.
Iols bkn jenis borong barang sbb iols ...

Sepanjang wabak ni kita berhuhu sajalah ya Tinot sesambil savings. Nanti boleh travel2 terussss buat vacay plans
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2020 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
nefnefnef replied at 25-5-2020 08:21 PM
Sepanjang wabak ni kita berhuhu sajalah ya Tinot sesambil savings. Nanti boleh travel2 terussss bu ...

Ok slamat bersaving.. iols layan utube tgk org lain jjcm.. mampu tgk je la
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2020 09:05 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 25-5-2020 11:11 AM
Iols rase driving kat ostolia dgn new zealand lagi best. Driving kat mesia dan UK sgt convenient.  ...

setuju.. driving memang best.. cuma saya lebih suka di tempat duduk passenger ha ha.
di mesia qualiti tar nya sangat best (mungkin dibuat untuk tahan panas dan hujan).
saya tidak pernah drive di NZ or Down Under
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2020 09:08 PM | Show all posts
nefnefnef replied at 24-5-2020 09:46 PM
Kat kuala perlis tu ada banyak restoran dgn gerai makan sebelah jeti. Orang nak gi Langkawi naik f ...

sea food dan sotong bakar adalah antara food yang sangat setuju dengan palate saya.
dah google, keluar Mama Mee Tulang etc. terliur.
nanti akan cuba berjalan ke area2 ini lagi
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 29-5-2020 09:05 PM
setuju.. driving memang best.. cuma saya lebih suka di tempat duduk passenger ha ha.
di mesia qua ...

Kalau Dr Ipes berkesempatan, pi la drive kat NZ atopon Ozzie. Sgt best. Terutamanya NZ. Permandangan dia lain. Mcm kat Ireland. Cuaca pun best. Tapi takde castles la. Cuma melihat alam semulajadi ciptaan Allah. Suasana sejuk dan nyaman, tak panas mcm kat mesia atopon indonesia.

Kat ireland iols jadi passenger je dolu2 sbb iols takde lesen keta. Takde rezeki utk drive kat ireland. Tapi itu akan masuk list jjcm iols. Harap2 wabak berakhir cepat.

Take care, Dr Ipes.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2020 09:17 PM | Show all posts
sarah82 replied at 24-5-2020 09:43 PM
Kalau kopi.. Sy suka beli dari grab & bite cafe, ayaq kopi dan nenda cafe

bite cafe ya. buat masa ini ada kawan di kedah sebab itu saya pergi. ingin pergi lagi kerana saya sangat kurang exposure pada tanah air.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2020 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 29-5-2020 09:17 PM
bite cafe ya. buat masa ini ada kawan di kedah sebab itu saya pergi. ingin pergi lagi kerana saya  ...

Grab & bite.. Dan nenda.. Kopi kat bite tu...mmg sy suka..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list