Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2450
View
66
Reply

[Tempatan] Tiga lelaki kayuh basikal Ampang-Jelebu dikompaun rentas negeri tanpa kebenaran

[Copy link]

Author: Boomibulat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 23-5-2020 12:09 AM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 22-5-2020 08:57 PM
Dari Ampang naik bukit Ampang masuk hulu Langat kedian ikut sg Lui terus jalan konar konar boleh ...

Tak payah lalu Sungai Lui. Turun bukit ampang, lalu pekan langat, keluar jln semenyih kuala klawang tu. Belok kiri. Lagi best, boleh nampak empangan semenyih.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-5-2020 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
liton replied at 23-5-2020 12:09 AM
Tak payah lalu Sungai Lui. Turun bukit ampang, lalu pekan langat, keluar jln semenyih kuala klawan ...

Ikut bukit Broga lenggeng bagai tu ??  jauh sangat .  Ke ada jalan lain ??
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 23-5-2020 12:12 AM
Ikut bukit Broga lenggeng bagai tu ??  jauh sangat .  Ke ada jalan lain ??

Tak lah...mana ada jauh. Sama jer. Kalau ikut sungai lui, turun bukit ampang, belok kiri.
Ni, turun bukit ampang, belok kanan , dlm 100 meter belok kiri. Lepas tu terus jer.
Nampak empangan, belok kiri...kalau ke kanan pergi semenyih.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
liton replied at 23-5-2020 12:17 AM
Tak lah...mana ada jauh. Sama jer. Kalau ikut sungai lui, turun bukit ampang, belok kiri.
Ni, tu ...

Itulah yg heran ni ..  kat mana empangan Semenyih tu ekk. ..  tak perasan pulak . Yg lalu kubor cina tu ke. ??
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:28 AM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 23-5-2020 12:24 AM
Itulah yg heran ni ..  kat mana empangan Semenyih tu ekk. ..  tak perasan pulak . Yg lalu kubor ci ...

ada empangan semenyih tu
lawa sgt2
sesuai la kalo nk shooting outdoor ke, buat shooting pelem mcm yusof haslam ke

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
liton replied at 23-5-2020 12:09 AM
Tak payah lalu Sungai Lui. Turun bukit ampang, lalu pekan langat, keluar jln semenyih kuala klawan ...

Bukit ampang yg ada ampang look up point tu pun lawa kan esp kalo nk tgk fireworks KLCC ms new year
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 23-5-2020 12:28 AM
ada empangan semenyih tu
lawa sgt2
sesuai la kalo nk shooting outdoor ke, buat shooting pelem mc ...

alamak ..  maknanya ai tak pass lagi lah area hulu Langat ni . Ingatkan dah terer sangat . Tapi kalau ikut situ boleh keluar mana ??  Masok simpang kiri kat masjid batu 9 tu , terus ada jumpa kampong Melayu than masok kiri pastu hujungnya keluar ke mana ??
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 23-5-2020 12:32 AM
alamak ..  maknanya ai tak pass lagi lah area hulu Langat ni . Ingatkan dah terer sangat . Tapi ka ...


kat hulu langat tu uols jmpe ke Kawasan Perindustrian Tekali dan Kg  Sungai Tekali, uols terusss je lagi.then akan jmpe simpang 3
kanan - empangan semenyih
kiri - titi, jelebu
siti nurhaliza slalu join geng cyclist cikcur area ampang - semenyih tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 12:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Okay ..  insyallah ..ada masa ai cuba carik jalan ni . Pasal kalau balik kampong ai suka ikut Broga , lenggeng pastu masok kiri naik bukit turun bukit sampai hujung simpang 3 tu masok kanan . Pekan pantai . Kalau ikut Jelebu tu pernah sekali ..  tapi konar2 banyak sangat . Pening .
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols kalau sampai Jelebu mesti tekak kering

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:07 AM From the mobile phone | Show all posts
liton replied at 23-5-2020 12:09 AM
Tak payah lalu Sungai Lui. Turun bukit ampang, lalu pekan langat, keluar jln semenyih kuala klawan ...

Ni bawak kereta berapa jam chouls?
Teringin nak lalu
Ada lalu Taman negara Kenobi ke chuols?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:08 AM | Show all posts
dess402 replied at 23-5-2020 12:54 AM
Okay ..  insyallah ..ada masa ai cuba carik jalan ni . Pasal kalau balik kampong ai suka ikut Broga  ...

Nah...aku start dari restoran thai kat bukit ampang tu.
Kalau ikut sungai lui, turun bukit ampang belok kiri guna jalan B52, sampai simpang nak ke jelebu, belok kiri. Tak nampak empangan semenyih.
Tapi, bila turun bukit ampang, ikut jln biru tu, akan keluar pertengahan kawasan empangan. Belok kiri utk ke jelebu. Beberapa km, akan lalu simpang yg dari sungai lui.

Dah...jgn pening lagi. Gigih aku mlm-mlm ni.





Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Supersirap replied at 22-5-2020 04:04 PM
Xpasal-pasal melayang rm1,000, tu la buat kerja tanpa guna akal fikiran, kan dah rugi, macam-macam b ...

Set set org Kaya nih..biar pi lah..acah acah atlit sgt..atlit negara pun practice kat rumah je
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:25 AM From the mobile phone | Show all posts
seribu tu macam selai bulu ketiak depa ja..
basikal depa lagi mahal dari denda..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:46 AM | Show all posts
testing testing 123..
kan dah mendapat
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 05:15 AM From the mobile phone | Show all posts
sonatalady replied at 22-5-2020 11:30 PM
Lawak kdg2 org malaysia.
Usaha nak berjaya...memang tinggi lah.
Cth ni lah..balik.kg.

To me orang malaysia ni banyak akai, kreatip sgt walau kadang tak kena tempat
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 05:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Mati ke kalo x mengayuh basikal tu?
degil level tinggi ni. Org da kt jgn rentas negeri, tp nk rentas jgk.
ke x faham bhs melayu jenis bc paper dr negara taiwan kot.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 05:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Gigihnya berbeskal
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 05:52 AM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 23-5-2020 12:12 AM
Ikut bukit Broga lenggeng bagai tu ??  jauh sangat .  Ke ada jalan lain ??

Weekend ride 80-100+km normal Peh Broga loop layan climbing.. mantap.. sap sap sui je dema byr 1k..beska pun mahei..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 05:58 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 22-5-2020 04:57 PM
siti nurhaliza pun slalu cycling area2 semenyih tu gak lak
tp x sure dia lalu tak kat empangan tu
...

dah cek google. map... dekat dgn rumah aku jaa ni.. tp aku tak tahu.. hhahahah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list