Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7749
View
193
Reply

[Tempatan] Pemandu mabuk pandu melulu di Bazar Bukit Beruntung (video inside)

[Copy link]

Author: whitemagic    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 23-5-2020 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmg la rakam penting masa ni sbg eviden
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-5-2020 01:22 AM | Show all posts

soalan:  dahmemng boleh meniaga macam ni ke? ingatkan yg ada premis jer boleh niaga

tapi mmg vavi betul driver  tu ...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:23 AM From the mobile phone | Show all posts
harisbee replied at 23-5-2020 01:19 AM
Dia tgh rakam bukti kan...motip melulu kecam?

ramai je orang lain rakam..
acah-acah nak jadi first hand la tu..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:29 AM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 23-5-2020 01:23 AM
ramai je orang lain rakam..
acah-acah nak jadi first hand la tu..

Harus la kan acah2 informer polis gittww
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Im tired la dengan pemandu mabuk baik chinks or yindia, we need strong enforcement and punishment.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:38 AM From the mobile phone | Show all posts
manusia kurang ajar tak beradab... mmg camtu perangai..

aku harap sangat kerajaan kaji kontrak sosial... keturunan pendatang ptt dihalau keluar dr tanah melayu.

lg pun keturunan pendatang kan kaya raya... pi la dok kt uk amerika australia tu...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Takut aku nak tgk... semoga dapat balasan setimpal...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:58 AM | Show all posts
bg akak kan pembunuh jalan raya dan pembunuh pakai pistol patut hukuman sama, macam double standard.

harap undang2 berubah. dah banyak nyawa melayang sebab driver mabuk
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 02:09 AM From the mobile phone | Show all posts
mabuk di siang hari.. siapa yang beria nak raya ni??
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 02:46 AM From the mobile phone | Show all posts
xsanggup nk tgk vid takut stress tgk klakuan mnusia acah gangster xde adab mcm ni. dah la bru je bbrapa hri lalu ttgk yg kes pompuan pnghntar mknan kna sepak terajang tu. jahat betul mnusia skrng.

hrap mngsa2 tlibat cpt smbuh. kesian dah la yg tua2 pula tu jd mngsa.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 03:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Boleh ke ada bazar begitu? Ingatkan video lama masa memula tengok siang tadi sebab la ni kan PKP... dah boleh meniaga mcm ni ekk
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 03:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Percayalah cina nih akan terlepas... Takpun dpt denda yang sangat murah dan mampu utk dia bayar... Sbb tu semua cina kat malaysia berani weh... dorang tau dorang mampu lepaskan diri
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 03:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Siang2 pun mabuk ke
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 03:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa wujud bazar ramadhan ni? Bukan ke tak boleh buat bazar sepanjang pkp?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 04:59 AM From the mobile phone | Show all posts
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdFO_IIrh6otCgdFLcr9p1-cggYWWfirK6bQu90AWdBhxFVaA/viewform

Screenshot_20200523-045816_Instagram.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 05:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Leluhur paling pal*t
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 05:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Pukul sampai mati. .benci betul aku dengan pemandu mabuk. ...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 05:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Dimaklumkan, Kementerian Pengangkutan Malaysia (MOT) melalui Bahagian Logistik dan Pengangkutan Darat (BLPD) akan menjalankan satu soal selidik atas talian mengenai Pengambilan Alkohol Dan Penguatkuasaan Undang-Undang Yang Lebih Tegas Terhadap Kesalahan Memandu Dalam Keadaan Mabuk  bagi mendapatkan maklumbalas dan pandangan orang awam berhubung kandungan alkohol yang perlu dibenarkan, berhubung undang-undang / peraturan  yang akan dipinda di bawah Akta Pengangkutan Jalan 1987 [Akta 333] berdasarkan kepada keputusan Jemaah Menteri yang telah bersetuju supaya MOT mengkaji  semula Akta 333 untuk menaikkan hukuman atas kesalahan memandu dalam keadaan mabuk termasuk menurunkan had kandungan alkohol yang dibenarkan dalam badan pemandu seperti mana standard yang ditetapkan oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO).

3.         Sehubungan itu, kerjasama pihak YBhg. Datuk / Dato / Datin / tuan / puan dipohon bagi bersama-sama terlibat dalam menjawab soal-selidik ini dan membuat hebahan kepada semua agensi/jabatan di kementerian mengenai perkara ini yang boleh dicapai melalui pautan seperti di bawah:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdFO_IIrh6otCgdFLcr9p1-cggYWWfirK6bQu90AWdBhxFVaA/viewform


4.      Sebagai makluman, soal selidik atas talian ini akan dilaksanakan pada 21 Mei 2020 sehingga 4 Jun 2020

5.      Kerjasama pihak YBhg. Datuk / Dato / Datin / tuan / puan amatlah dihargai dan diucapkan ribuan terima kasih.

Sekian.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 05:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Start zaman dapig berkuasa dulu org mabuk semakin berleluasa di jalanan tp sampai sekarang masih belom ada hukuman berat...penggubal undg2 tido ka?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 05:12 AM From the mobile phone | Show all posts
lil_sparky replied at 23-5-2020 05:10 AM
Dimaklumkan, Kementerian Pengangkutan Malaysia (MOT) melalui Bahagian Logistik dan Pengangkutan Dara ...

Soal selidik jadah hapa..nak tunggu brp ramai lg mangsa hilang nyawa angkara lahanat2 ni?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list